Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Žao mi je.

Rado sam čitala neke njene teme.
Sad sam se prisetila one zanimljive o kupovini odeće u skladu sa rodom.
Korisnikov avatar
By svejedno
uzas.

..

Nisam bas najupoznatiji ni preko foruma sa njom, ali pre mesec-dva Bambola, sada ona...

...

Hevi.

..

Saucesce svima koji su je poznavali.

Nek joj je laka crna zemlja.
Korisnikov avatar
By Hys.
Gospode, bas skoro sam gledala njene nove slicice na fejsu, i znam da joj je stajalo "srecna sam".

Bas sam sokirana. Delovala je kao mila i hrabra osoba.

Saucesce svima koji su je poznavali.
Korisnikov avatar
By Momo
ja i dalje ne mogu da verujem da se to desilo... a bila je tako pozitivna i puna energije... i tako srecna i to se videlo, uvek nasmejana...

tuzan sam i besan, zasto je to moralo da joj se desi

nek pociva u miru
Korisnikov avatar
By Loreley
R.I.P. Mariana!!! Mnogo će mi nedostajati naši susreti i višesatni razgovori.... :(
Korisnikov avatar
By Dina
Jao bas mi je zao :(

Nisam je poznavala licno ali volela sam njene postove ovde...
Korisnikov avatar
By transsnatalija
evo sad sam ja to procitala i najezila sam se i te kako , jako mi je zao , kako sam shvatila to je MARIANA PERAK ja je licno poznajem , upoznalki smo se kad sam bila u BEOGRADU na preglede 24 juna , i bila sam na GRUPI ona je isto bila slusali smo se po telefona , i pricali smo DUGO , DUGO na MESSINGERU, jako mije zao za MARIANA perak ,koja imala napisano na MSN SRECNA SAM , sad sam ova grozna vest cula i jako sam se trastuzila i zaplakala , jer mi se licno znamo , trebali smo se videti kad dodjem u BEOGRADA sad u janoari na kontrole preglda , ANDJELIKA , moliom te reci mi kad se to dogodiloo i kako koji dan je to bio datuma , i zasto niste me obavestili ja bi dosla na sahranu molim te reci mi kako se to dogodilo , HYS gde si gledala slike od MARIANA pisala si na FEJSU daj mi tacna web adresa gde otvara njen profil ok . MARIANA zivela sa svoju sestru u beogradu . jakos am zgrozena ovo sta sam cula i besna sam zasto samo olo godinu dana od kad promjenila spol i sad je bila prava cura da toliko kratko se raduje na svoj ljepi zivot jer postala to sta je cura . MARIANA PERAK MOJA DRAGA PRIJATELJICA , DRUGARICA I LICNA POZNANICA , POCIVAJ U MIR NEK TI LAKA ZEMLJA DO SVIMA MOJE SAUCESCE I MI SMO SA TOBOM A TI SA NAMA TAKO CE UVJEK BITI , JAKO MI ZAO OVO STA SE OVO DOGODILO , N A T A L I J A Andjelikia miolim te pojasni mi kako se sve ovo dogodilo i koji dan to se desilo . ANDJELIKA volele bi kad dodjem u janoari na kontrole pregleda da odemo zajedno na groba MARIANE , da joj zapalimo svece .
Korisnikov avatar
By Sunce
Divan post:
Originally posted by femme_fatale
Kada je u pitanju samopouzdanje, nema ničeg boljeg od muvanja, t.j. Kada muškarci počnu da se udvaraju.
Bila sam danas u firmi, odradila nešto, i krenula do centra. Nisam bila nešto posebno doterana, onako, opušteno: duks, farmerke, patike, naočare za sunce... I bila sam opuštena, kupovala nešto.
Kad primetim ja u jednom trenutku da me jedan mladić gleda, ali nisam obratila pažnju. Međutim, kad evo ti njega u sekundi pored mene, i poče neku standardnu žvaku: da li se znamo, negde smo se videli itd. Krenuo da me muva...
I eto, opet mi se to desilo, nekako se sve to dešava iznenada, i ja se prepala. A dečko je baš bio zgodan... Lepo lice, visok, lepo gradjen... Nekako nisam pristalica tog muvanja na ulici i na prepad, ali mogla sam se bar malo našaliti... Prošli put sam obećala sebi da se neću uplašiti, ali me nekako iznenade...
Međutim, mnogo sam zahvalna Životu što mi je dao ovo iskustvo danas, moj prvi dan full time... Nema ništa bolje od ovoga za izgradnju samopouzdanja, kada muškarci počnu da ti se udvaraju.
Korisnikov avatar
By Mariška
Ja ne verujem u smrt...

Osećam da smrt nije kraj...

Osećam da je Bog dobar...

I da će joj dati novi život i novo telo...

I da će se roditi kao žena, sa ženskim telom...

Da neće morati da se ponovo sa time muči...

...

U subotu, na Zadušnice, 10. oktobra, bio sam na polugodišnjem pomenu najboljoj prijateljici moje sestre. Danas je moja sestra ponovo otišla na njen grob. Zato što bi danas bio njen 28. rođendan...

Prijateljica moje sestre umrla je 16. aprila, nakon tronedeljne kome u kojoj je bila posle saobraćajne nesreće. Ja od tog dana ne verujem u smrt...

Dva dana pre njene smrti, 14. aprila, bio sam sa planinarima, u prirodi. Tada sam prvi put istinski primetio, iz dubine duše osetio, koliko je priroda lepa. Koliko je lepote u toj Božjoj tvorevini...

Kada sam čuo da je umrla, pred oči mi je izašla lepota prirode. Dok su mi suze lile niz lice, osetio sam da je Bog dobar. Osetio sam da smrt nije kraj. Da smrt ne postoji. Da postoji samo novi život...

Da će nam ga Bog dati. Ponovo i ponovo. Dok god ga želimo. Dok god osećamo potrebu za materijalnim svetom, za životom u telesnom, materijalnom, obličju...

To znam. To osećam...

Popnem se na planinski vrh, okrećem se oko sebe, 360 stepeni, i na koju god stranu da pogledam pruža se veličanstven vidik. Rashlađuje me topli južni vetar koji neprestance tako snažno duva. Oči mi suze. Ali ne od vetra. Nego od sreće...

Očaran gledam svud oko sebe. I svud oko sebe vidim lepotu. I sećam se nje. I plačem od sreće. Jer znam da je srećna...

Bog je ubica. Ona je ležala u komi, u Njegovim rukama. I On ju je ubio...

Ali ja znam, ja osećam, da je Bog dobar. Neko ko je stvorio toliku lepotu ne može biti loš...

I svaki put kada se sada susretnem sa smrću, ja se setim lepote. I znam, osećam, da smrt ne postoji. Da smrt znači novi život...

...
Korisnikov avatar
By nsBeckie
R.I.P.
:(
Saucesce svima koji su je poznavali
Korisnikov avatar
By KiWi
Saučešće svima koji su je poznavali :(

Nadam se da nije umrla u bolovima, i da je smrt nastupila trenutno :( užasno je kada neko umre mlad :(

ovaj post koji je sunce postavio je super ... baš je opisala živost koje se mnogi na ovoj temi prisećaju
By Kathybgd
Pozdrav

U velikom soku i bolu saznala sam za Marinu-Maki da je fatalno nastradala. Vec duze vremena ne zivim u Beogradu a Marina mije bla prijateljica i bivsa koleginica. Provela sam noc plakajuci i dalje nemogu da razumem i da shvatim da jednoj divnoj osobi kao sto je bila Marina moze da se desi ovakav horor.
Ja jesam nova na forumu ali me mnogi znaju iz vidjenja pa sam htela da predlozim da se nekako organizujemo i da pokrenemo kampanju ili peticiju da se zakon u srbiji izmeni i da svi oni koji su unistili ljudima zivote kao sto je taj kreten i necovek unistio Marinin zivot, da se kazne dozivotnim zatvorom i da se sve suze koje su se prolile i prolivaju se i dan danas za izgubljenim i nastraddalim osoba , umire. Spremna sam odavde iz Istanbula da pomognem koliko mogu a ovakvu kampanju bih pokrenula i na Facebook-u i gde god jos sve mogu. Dadam se da vise ovakve strahote u Srbiji koja postaje mini zemlja moraju prestati.
Svi imamo pravo na zivot ali ti ljudi koji ubijaju sedeci za volanom iz hira i obesati oni vise to pravo nemaju.
Smrt iz nemilosti - zivot bez milosti.

Katarina
Korisnikov avatar
By transsnatalija
Kathybgd , da to se dogodilo kako sam ti ja rekla ali sta da radimo sad MARIANE nema jako mi zao zbog nje , jer bila je jako sretna zadnje par meseca , ja te podrzujem u sve sta si napisala , tako treba za te ljudi , zao mi i meni za MARIANA jer smo se licno znali kad sam dolazila u BEOGRAD na prglede druzili smo se , ALI JOS JA NEZNAM KAKO SE tra saoobracajka desila , JEL MOZE MI NEKO RECI , KAKO SE TO DOGODILO I KADA jer ja sam u SUBOTU cinim bila sa MARIANOM na MSN ok zna nek mi kaze ANDJELIKA mozda ti znas pa mi reci kako se to sve dogodilo .
By rupaul
pocivaj u raju sa andjelima draga Mariana!
Korisnikov avatar
By Zvonce87
Sve do sada mi je bilo pretesko da ista napisem ovde. Mada, i sada je. Mariana mi je bila jedna od najdrazih osoba i u drustvu a i koje poznajem uopste. Divan prijatelj. Divan psiholog i ucitelj, kad god mi je trebalo. Divna, divna, divna, to je sve sto mogu reci kao opis njene licnosti. Plakala sam kao kisa kada sam saznala. Pokusala sam da odem u j***nu bolnicu jos prvog dana, ali su mi dr**dzije govorile da ona nije tu, da sam pogresila i da nikakvu Marijanu P. nisu primili tu, iako sam znala da jesu. Ja sam se molila da ona nije tamo, sve dok nisam saznala da ipak jeste, i dan nakon toga da je preminula. Plakala sam, plakala, i otisla na polaganje diplomskog misleci vise na nju i taj nemili dogadjaj nego na diplomski.
Eh, samo par dana pre njene nesrece, pricale smo i dogovarale se da svratim do nje....Boze.
Sada, kada je sve to proslo, kada su se stvari, recimo, slegle, i dalje mi nije jasno kako ponekad Bog i priroda mogu biti dovoljno surovi da to ucine tako divnoj osobi, a posebno u trenutku kada je konacno bila srecna?
Pa jos onaj poslednji status na fejsbuku...."srecna sam".... O, ironijo, kucko.
Nikada u zivotu, ni ovde a ni uzivo nisam iz njenih usta cula da je zaista srecna, i zamisli ironiju da to kaze par dana pre nesrece. Boze, nadam se da je bar gore srecna i da je mozda bilo sudjeno da ode tamo, gde je nikakvo zlo vise ne moze dotaci....a svejedno ce mi jos dugo biti tesko da shvatim da se to uopste desilo, jer jos uvek mi je neprirodno da mislim na Niki kao na pokojnu.... Nekoliko puta mi se, u zadnje vreme, desilo da, prirodno, pomislim nesto u fazonu "otkad se nisam videla s Niki"....ili "to bi Niki umela da mi objasni", i tako nesto, sto bi me onda kao samarcina zalepilo po faci kad se setim da to ona nikada vise nece moci da mi objasni niti da je vidim, dok god sam ja ovde a ona tamo, daleko....

Nista vise ne mogu napisati, sem da ti zelim da pocivas u miru, Mariana, i da nas gledas i pazis odozgo, znas?
Volim te i ljubim zauvek, draga prijateljice.

:hug:
Korisnikov avatar
By Dina
Ja sam sanjala nocas Marianu iako je nisam poznavala, sa slika sa fb znam kako je izgledala, pa znam da je u snu bila ona...

Nego da li znate hoce li tom koji je izazvao saobracajnu nesrecu biti sudjeno?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!