Originally posted by J...
I bas me zanima sta kazu biseks osobe na ovo? Da li svojim gay partnerima pominju sve svoje (hetero)seksualne fantazije?
kraca verzija mog odgovora:
samo ukoliko to traze, i samo ukoliko te fantazije postoje. (btw, mojih fantazija je jako malo, gotovo sve su izivljene i i u 90% slucajeva se odnose na osobu koja je prisutna)
duza verzija mog odgovora:
mogu da govorim samo u svoje ime. takodje, mislim da se biseksualnost izrazito "razlikuje" od osobe do osobe. u smislu, sta to licno za njih znaci.
(da stvari budu jasne, sebe dozvljavam kao nekoga koga oba pola/roda privlace 50-50%, nemam cak ni preference u smislu fem-andro-buc i ostalo. poligamna sam i poliamorna).
kada sam u vezi sa nekim, kod mene se javlja odredjeni kameleonski kvalitet. osoba koju volim u meni budi odredjen "potencijal" i podvlaci neku crtu same mene koja je oduvek tu. nesto poput one fore kada iseces drvetu onaj gornji pupoljak, a ono samo prebaci taj kvalitet primarnog pupoljka na neki drugi.
ne govorimo ovde o zanesenosti zaljubljenosti, nego o situacijama u kojima sam vec odavno sigurna da volim. elem, nije u pitanju dvolicnost niti neodlucnost. ja se ne pitam "ovo ili ono"- meni je odgovor "sve" jasan kao dan. takoreci, ako odredjena osoba u meni budi, namerno ili slucajno, potrebu da imam uopste fantazije o nekome drugom, a jos da ih sa njom delim. onda- da.
being a chameleon, nemam takav odgovor spreman dok nemam osobu u odnosu na koju to treba da odgovorim.