Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

U vezi sa bi personom

da
54
66%
ne
28
34%
Korisnikov avatar
By unic0rn
pa, u vezu ne ulazim na dobar dan...
tako da, ako se vec zaljubim, cinjenica da je neko bi me sigurno ne bi odljubila ili sprecila da se to nastavi dalje.

na stranu to sto postoje "BI" persone, ja mislim na BI persone. a ko ne uspe da isfiltrira prve od rugih, jebiga, na greskama se uci.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Cak mogu reci da mi biseksualne osobe vise odgovaraju, u svakom smislu.
Ako cemo da generalizujemo (a i ,,biseksualnost" je neka generalizacija).
Korisnikov avatar
By *_Eskarina Gejl_*
Hm..Verujem da je tzv. "diskriminacija" bisex ljudi na neki nacin potpuno opravdana. Odnosno razumem i zasto je to tako. Licno sam bisexualne orijentacije i potpuno bih razumela da me devojka otkaci (ako je skroz gay), samo zato sto sam bila sa muskarcima. Verovatno ima svoje razloge. Ili ne voli muskarce ili je u nekom strahu da ce biti napustena zbog muskarca (?)
Stavise dozivela sam i jako neprijatnu situaciju. Da me je lezz devojka naterala da se "odlucim". Rekla mi je ili budi gay ili nemoj da budes nista!"
Sto ja nisam razumela..Ali na neki moj nacin ja to ipak razumem iako nema neko racionalo objasnjenje. Svakako da sam verna osobi sa kojom sam bila ona musko ili zensko! I opet ponavljam se ( a to najvise mrzim)..ZALJUBLJUJEM SE U LICNOST A NE U POL!!!!!Zasto je to tako tesko shvatiti??
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ja se deklarisem (ako vec moram) kao bisex, ali do sada nisam nikoga odbila samo zbog toga sto se drugacije deklarise.
Smatram da su podele ionako samo privremene i granice medju njima nejasne, tako da ne vidim opravdan razlog za insistiranje da partner/ka bude obavezno i samo gay, bi, str8.
Korisnikov avatar
By Mage
Pre nego što me svi napadnu, moram nešto da razjasnim: Kada biram druga/drugaricu apsolutno mi je nebitno da li oni vole momke, devojke, i jedno i drugo, ni jedno ni drugo, nešto treće :lol: Kada biram druga, bitan mi je SAMO mentalni sklop, a u njihove ukuse ni ne pokušavam da ulazim, niti me interesuju (osim možda iz radoznalosti :D ). Svaka dobra osoba na ovom svetu mi može biti prijatelj bez obzira na šta se ona ložila ili kakve ukuse imala ili koje je vere, nacionalnosti, rase, bla bla bla :)

ALI! Kada biram partnera, smatram da mi je dozvoljeno da biram onoga koji mi odgovara. Partner je ipak neko u koga ulažem veliki deo sebe (don't get this the wrong way :lol: ) i neko ko me može strašno povrediti određenim svojim postupcima. Ja ne znam kako funkcioniše "bi" mozak, ali mi je iz mnogo primera, iskustava i priča bilo jasno da to nije za mene! Šta mislite da li bi str8 ribe ikada bile sa bi momkom kada bi im ovaj rekao za svoje veze sa momcima!? Meni treba dečko ko je siguran u svoju seksualnost, sa kim ne moram da razmišljam da li mu fali pička or whatever... Naravno da me i gay dečko može prevariti i da mu mogu i dosaditi ali to nije poenta.

Ima svakakvih biseksualaca, ali ako odete na romeo i malo pogledate, skontaćete da većina njih ima ribe a traže sex sa momcima sa strane! To mi je odvratno i ljigavo i nema te sile na svetu koja bi mene naterala da poželim nešto sa nekim takvim likom! Fuuuuuuuuj!!!!!
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Aman jbt bisexualne osobe NISU NESIGURNE U SVOJU SEXUALNU ORIJENTACIJU i NE moraju da imaju kurac pored ribe, ooooooooooooooooooooo zivote!

Jbt kako bi vas sve pretukla zbog toga ! :cupakosu:

Serete o tome kako hocete da vas ljudi prihvate kao manjinu, a sami ne prihvatate manjinu u okviru svoje manjine! :doh: JBT !
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Zwezdica
Aman jbt bisexualne osobe NISU NESIGURNE U SVOJU SEXUALNU ORIJENTACIJU i NE moraju da imaju kurac pored ribe, ooooooooooooooooooooo zivote!

Serete o tome kako hocete da vas ljudi prihvate kao manjinu, a sami ne prihvatate manjinu u okviru svoje manjine! :doh: JBT !
Ja nemam ništa protiv biseksualaca :) Samo što sa njima ne bih bio u vezi. Mislim da ne kontaš razliku...
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by Dina
Mozda bi ispalo ;) ali svakako nije tako. Osoba je biseksualna jer se tako oseca, a moze da bude u paralelnim vezama, naizmenicnim ili da duzi period ili uopste da nema veze sa osobama bilo suprotnog pola/roda bilo svog. Na takve definicije biseksualnosti sam bar ja nailazila (otprilike, ovo sam ja interpretirala), a nekako se i slazem sa njima.
Upravo tako. Nije isto biti u vezi istovremeno sa 2 osobe (kog god da su pola) i biti biseksualan. Biti bisex podrazumeva da postoji mogucnost da se zaljubis u osobu kog god da je pola, a ne da ti istovremeno treba i muskarac i zena. Meni licno (a deklarisem se kao bi) nikada ne bi palo na pamet da budem u 2 veze, ponekad mi je i 1 veza previse! Prosto ne shvatam zasto je prva asocijacija na "bisex osobe" to da su promiskuitetne i poligamne? Evo, ja nikada nisam bila u 2 paralelne veze, i vec skoro 2 godine nisam u vezi ni sa kim... I sta sad? Mozda ce sledeca osoba u koju cu se zaljubiti biti muskarac, mozda ce biti zena... ne znam to unapred, kako mogu da znam? Poenta je da cu se zaljubiti u osobu, i onda cu naravno zeleti da budem sa njom/njim....

A oni koji se plase da ce ih decko/devojka prevariti sa osobom suprotnog pola, mogu isto tako da se plase i da ce ih prevariti sa osobom istog pola.... Tu je onda u pitanju neka ljubomora i nesigurnost koje nemaju bas mnogo veze sa ljubavlju....
Korisnikov avatar
By Heartkiller
Originally posted by Mage

Ima svakakvih biseksualaca, ali ako odete na romeo i malo pogledate, skontaćete da većina njih ima ribe a traže sex sa momcima sa strane! To mi je odvratno i ljigavo i nema te sile na svetu koja bi mene naterala da poželim nešto sa nekim takvim likom! Fuuuuuuuuj!!!!!
Upoznao sam jednog takvog (nažalost), i iskreno ne želim ponovo da upoznam takvog! :ozbiljan:

U slučaju da ima devojku biće, " Ili Ona ili Ja, trećeg nema " !!!
Korisnikov avatar
By ok_decko
Bio jednom i nikad vise. Znam da nisu svi isti, ali je to bilo toliko lose iskustvo da se ni u najludjim snovima ne bih upustio u bilo sta sa nekim ko je bi. :odbij:
Korisnikov avatar
By Heartkiller
Originally posted by Mage
Originally posted by Zwezdica

Ja nemam ništa protiv biseksualaca :) Samo što sa njima ne bih bio u vezi. Mislim da ne kontaš razliku...
Ne bih ni ja bio...

:drama:
Korisnikov avatar
By Heartkiller
Originally posted by ok_decko
Bio jednom i nikad vise. Znam da nisu svi isti, ali je to bilo toliko lose iskustvo da se ni u najludjim snovima ne bih upustio u bilo sta sa nekim ko je bi. :odbij:
Slažem se da nisu svi isti, ali ne možeš sedeti na dve stolice. Meni je žao devojaka koje imaju dečka koji je bisex i vara je okolo, i to ni manje ni više, nego sa momcima.

:nope: ne mogu da ih razumem! :sigh:
Korisnikov avatar
By Titus Andronicus
Meni je interesantno kako je ovo preraslo u raspravu izmedju bi&njihovih gay partnera i ostalih gay ljudi. :lol:
Korisnikov avatar
By Titus Andronicus
Originally posted by Wilhelmina
Smatram da su podele ionako samo privremene i granice medju njima nejasne
Classic bi talk! :roll:
By J...
Originally posted by nsBeckie

Biti bisex podrazumeva da postoji mogucnost da se zaljubis u osobu kog god da je pola, a ne da ti istovremeno treba i muskarac i zena.
Moze a i ne mora da bude tako. ;)

Originally posted by nsBeckie

A oni koji se plase da ce ih decko/devojka prevariti sa osobom suprotnog pola, mogu isto tako da se plase i da ce ih prevariti sa osobom istog pola.... Tu je onda u pitanju neka ljubomora i nesigurnost koje nemaju bas mnogo veze sa ljubavlju....

A mozda nije u pitanju strah od prevare vec sledeca situacija: npr. dodje mi devojka jednog dana i kaze-"znas, danas sam videla jednog dobrog frajera, tako je seksi, pozelela sam da mu radim khm to i to. :shocked:

Sledeca sto se desava: ja se okrecem na drugu stranu i povracam. :bljak:

A da je pomenula neku devojku to bi bila totalno druga prica. :pinknaocari:

Znaci, nisam zgrozena mogucnoscu da me prevari vec samim spominjanjem necega sto se meni ne svidja i o cemu nisam preterano zainteresovana da slusam i to narocito ne od Nje (koja treba da mi bude slicna, jer volim slicnost). :ozbiljan:

Eto zbog toga ne bih mogla da budem u ozbiljnoj vezi sa takvom vrstom biseks devojaka koje imaju tu klasicnu heteroseksualnu potrebu u okviru svoje (bi)seksualnosti. Koje nisu samo latentno biseksualne vec onako 50%-50%. Jednostavno nismo dovoljno slicne.

Onda bi resenje bilo ili da mi ne spominje te svoje potrebe i fascinacije heteroseksom, da laze i da cuti (i preglumljuje lezbu) a losa komunikacija je nesto sto mi nikako ne treba.

I bas me zanima sta kazu biseks osobe na ovo? Da li svojim gay partnerima pominju sve svoje (hetero)seksualne fantazije? :hmm:
By RuznaGlupaZla
Prati me neprijatna misao da je to veza sa ograničenim rokom jer će me napustiti kad je natjera roditeljski nagon, uz pritisak okoline po pitanju odgajanja djece u istopolnim zajednicama. Nije da mislim da ljubav treba biti vječna, ali ne volim odbrojavanje.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by J...
I bas me zanima sta kazu biseks osobe na ovo? Da li svojim gay partnerima pominju sve svoje (hetero)seksualne fantazije? :hmm:
kraca verzija mog odgovora:
samo ukoliko to traze, i samo ukoliko te fantazije postoje. (btw, mojih fantazija je jako malo, gotovo sve su izivljene i i u 90% slucajeva se odnose na osobu koja je prisutna)

duza verzija mog odgovora:
mogu da govorim samo u svoje ime. takodje, mislim da se biseksualnost izrazito "razlikuje" od osobe do osobe. u smislu, sta to licno za njih znaci.
(da stvari budu jasne, sebe dozvljavam kao nekoga koga oba pola/roda privlace 50-50%, nemam cak ni preference u smislu fem-andro-buc i ostalo. poligamna sam i poliamorna).

kada sam u vezi sa nekim, kod mene se javlja odredjeni kameleonski kvalitet. osoba koju volim u meni budi odredjen "potencijal" i podvlaci neku crtu same mene koja je oduvek tu. nesto poput one fore kada iseces drvetu onaj gornji pupoljak, a ono samo prebaci taj kvalitet primarnog pupoljka na neki drugi.

ne govorimo ovde o zanesenosti zaljubljenosti, nego o situacijama u kojima sam vec odavno sigurna da volim. elem, nije u pitanju dvolicnost niti neodlucnost. ja se ne pitam "ovo ili ono"- meni je odgovor "sve" jasan kao dan. takoreci, ako odredjena osoba u meni budi, namerno ili slucajno, potrebu da imam uopste fantazije o nekome drugom, a jos da ih sa njom delim. onda- da.

being a chameleon, nemam takav odgovor spreman dok nemam osobu u odnosu na koju to treba da odgovorim.

:zen:
By J...
Originally posted by hlaefdige
takodje, mislim da se biseksualnost izrazito "razlikuje" od osobe do osobe. u smislu, sta to licno za njih znaci.
Tacno. :yes:

Inace, zanimljiv odgovor... :misli:
Korisnikov avatar
By Tungi
Zar je to ostvarivo? :nokti:

Svejedno,ne.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by J...
takodje, mislim da se biseksualnost izrazito "razlikuje" od osobe do osobe. u smislu, sta to licno za njih znaci.
Tacno. :yes:

Inace, zanimljiv odgovor... :misli:
drago mi je ako ti nesto znaci. for the record, ne bih bas svakome to pisala..
Korisnikov avatar
By WoWLover
Biseksualcima preostaje da se do zenidbe zezaju sa gej momcima, kako bi se kasnije posvetili formiranju porodice za zenskim zivotnim partnerom i time izbegli dalja pitanja rodbine i osudu drustva.

U svakoj prici ima izuzetaka, ali da imate izbor da pokusate da zivite 'normalan' zivot ili nastavite da se smucate sa deckima ceo zivot - tera me da mislim da ne vredi imati bi momka, jer ipak zivimo u homofobicnoj zemlji.
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by RuznaGlupaZla...
Prati me neprijatna misao da je to veza sa ograničenim rokom jer će me napustiti kad je natjera roditeljski nagon, uz pritisak okoline po pitanju odgajanja djece u istopolnim zajednicama. Nije da mislim da ljubav treba biti vječna, ali ne volim odbrojavanje.
Odlično rečeno :)

Mada pazi ovo: Ja sam jednom izašao sa biseks tipom da se upoznamo. On je meni pričao kako ima devojku sa kojom je dugo u vezi i planira zajedničku budućnost, a sa strane je imao "ortaka" za seks. I tako je to funkcionisalo godinama dok se njih dvoje nisu posvađali pa je on krenuo da traži novog "ortaka" zbog čega me je i pozvao da se upoznamo! :wtf:

Zgrožen sam ga pitao: Ako voliš tu devojku, kako možeš da joj to radiš iza leđa!? Na šta mi je on odgovorio: Pa to nema veze jedno sa drugim.

Did I miss something??? :wtf:

No, pre nego što sam otišao (pobegao) kući, pitao sam ga: A šta ćeš kada se uzmete? Oćeš i dalje to raditi? A on reče: Naravno da ne... Tada ću prestati sa homoseksualnim aktivnostima! :wtf: Yeah... right!

Od tada nikada ne izlazim sa biseksualcima i mrzim reč ORTAK!!!
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by RuznaGlupaZla...
potpuno razumem ovo. iako smatram da isti pritisak postoji i na lezbejke u tom smislu. mozda neke biseksualne zene vide muskarca kao easy way out.

..opet, malo je problematicno, ako ga ne voli...a tebe voli...a monogamna je....da li ce "imati stomak" da zivi sa nekim koga ne voli samo zbog deteta...tesko...nije neizvodljivo...ali tesko...obicno tu, u stvari, skripi nesto drugo.

licno, ne zelim decu nikako...a i ako bih ih zelela, pre mogu da zamislim da ih odgajam sa drugom zenom nego sa muskarcem. al to je skroz sad druga prica.
By ...Sitnicava...
Kao što je hlaefdige napisala, postoje razne verzije biseksualnosti.

Kada bi osobe imaju potrebu za oba pola, ume da bude nezgodno, ali je dobro dok se to zadržava samo na porivu fizičke prirode.

Ja ne bih raskinula sa devojkom da poželi da spava sa dečkom, ako je to njena potreba, ne želim da je kočim. Ne valja da išta ostane potisnuto. Okej, bude nelagodno, ali se i to prevazidje, a potreba ostane zadovoljena.

Usput, moje sve tri devojke su bile bi i nisam imala većih problema zbog toga.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
da, tu se uglavnom radi i tome kakav je medjusobni "aranzman". bas je jako nezahvalno generalizovati nesto sto je do te mere individualno.
By ...Sitnicava...
Da. Sve je stvar dogovora i uskladjenih potreba. A vidim ovde nešto svi hejtuju bi osobe. Bezveze.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ma razumem ja i njih...ne opravdavam, ali razumem kako se to desilo....i dalje mislim da to nema veze sa cinjenicom da su te osobe bile bi.
Korisnikov avatar
By Mage
ma razumem ja i njih...ne opravdavam, ali razumem kako se to desilo....i dalje mislim da to nema veze sa cinjenicom da su te osobe bile bi.
moguće je i to...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!