Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by svejedno

Meni npr i dalje nije jasno ko se zapravo pobunio?

..

I zasto?

..

Znam provereno samo da je privedena na infornativni.
Pa, to je bila jedna miroljubiva i elegantna pobuna.
Nisu to huligani, pa da za nezadovoljstvo plaćaju nedužni narod, turisti i Deltini izlozi.

Mir božji. Telekom Srbija.
Korisnikov avatar
By svejedno
Cek, oces da kazes da se zapravo zna da su je priveli ZBOG SLIKA, a ne zato sto je Ratibor na slikama?

..

Ja do sada nisam cuo to.

..

Ako je tako -- uzas, sta drugo.

..

Ako je Rata - uzas i to, al kao..blah...to jos i mogu da skapiram...covek je u pritvoru.

..

Ako su je zatsa priveli zato sto proziva crkvu (Crkvu, jel, sa velikim C)..ne znam. Stvarno neznam.

Al ne deluje mi verovatno, zaista.

..

No, mozda samo zivim u denialu. Debelom.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by m..
mislim sta je sledece? jel ce da mi pop odredjuje koliko cu da radjam i sa kim?
To se već zna - 3 ili 4, zaboravio sam tačno.
Granica žene za brak 21 godina, muškarca 23, sve preko toga - porez na neudatost i neoženjenost.

Tako je meni rečeno. Do 23 godine (21) ili pred oltar - ili u manastir.
Korisnikov avatar
By lorna
Originally posted by olga_diktator
Originally posted by Wilhelmina
Hm, hajde ovako:
Iako Bilju kao licnost iz javnog zivota i dobru ribu postujem, njena umetnost mi se nimalo ne dopada. Previse me podseca na crteze pubertetlijki po spomenarima. Imajuci u vidu to, dobro je da se okrenula fotografiji.
A na fotografijama nista toliko spektakularno, novo, neotkriveno.
Pucanj u prazno.
Oni koji imaju sluha za to, odavno znaju za pedofiliju i razvrat unutar SPC. Oni koji to poricu, poricace i dalje.
A super sto joj informativnim razgovorima prave reklamu. Odlicno.
Ja se potpuno slazem sa ovim. Mislim, dovoljno je procitati eksplikaciju na sajtu. Biljanina kritika crkve je konzervativnija od Bokacove. Ta izlozba je toliko naivna i prazna da moze biti provokativna samo kreaturama poput Gavrilovica.
Naše društvo je konzervativno. Nemam nikakve lične afinitete prema Biljani kao ličnosti, ali sam mišljenja da jako dobro radi svoj posao. To što vama njeni radovi liče na "pubertetlijske" i "naivne" i dalje ne znači da je to šit. Kako li su samo Francuzima izgledali Dišanovi radovi, detinjasto? Ili, Kleovi crteži...

Bokačo? Misliš na pisca Bokača?

Ili na Karavađa? Karavađove slike koje se danas uzimaju kao njegov doprinos istoriji umetnosti (prvenstveno slika Pozivanje Mateje) "vredne" su nam zbog tehnike - prelamanje svetlosti. Tek od avangarde umetnost počinje da se institucionalizuje, tako da o angažovanosti Karavađa (ili Bokača, ako si na njega mislila) ne možemo ni da pričamo. Pa Karavađo je portretisao pola Italije, živeo čovek od toga, a ne od umetnosti.
Korisnikov avatar
By Mars
Neko je našao omiljenu temu... :)
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by lorna
Hm, hajde ovako:
Iako Bilju kao licnost iz javnog zivota i dobru ribu postujem, njena umetnost mi se nimalo ne dopada. Previse me podseca na crteze pubertetlijki po spomenarima. Imajuci u vidu to, dobro je da se okrenula fotografiji.
Pucanj u prazno.
Oni koji imaju sluha za to, odavno znaju za pedofiliju i razvrat unutar SPC. Oni koji to poricu, poricace i dalje.
Ja se potpuno slazem sa ovim. Mislim, dovoljno je procitati eksplikaciju na sajtu. Biljanina kritika crkve je konzervativnija od Bokacove. Ta izlozba je toliko naivna i prazna da moze biti provokativna samo kreaturama poput Gavrilovica.
Naše društvo je konzervativno. Nemam nikakve lične afinitete prema Biljani kao ličnosti, ali sam mišljenja da jako dobro radi svoj posao. To što vama njeni radovi liče na "pubertetlijske" i "naivne" i dalje ne znači da je to šit. Kako li su samo Francuzima izgledali Dišanovi radovi, detinjasto? Ili, Kleovi crteži...

Ili na Karavađa? Karavađove slike koje se danas uzimaju kao njegov doprinos istoriji umetnosti (prvenstveno slika Pozivanje Mateje) "vredne" su nam zbog tehnike - prelamanje svetlosti. Tek od avangarde umetnost počinje da se institucionalizuje, tako da o angažovanosti Karavađa (ili Bokača, ako si na njega mislila) ne možemo ni da pričamo. Pa Karavađo je portretisao pola Italije, živeo čovek od toga, a ne od umetnosti.

Ali ona ne radi nista novo. Sta, ona je nasla da prosipa 'popart postmodernu' u Srbiji 2000ih..?

To je radio Bunusevac jos 70-ih. I slikao tranvestite i bio daleko 'sokantniji', mada ni on nije nesto novo sad smislio.

..

Po mom misljenju ona ne slika cak ni lepo/dobro (sem slaganja boja, 'ajde)

..

Uporedjivati nju sa Bokacom ili (dalekobilo) Karavadjom je...bespredmetno, prosto.
Korisnikov avatar
By Mars
Jel smem ja da kažem na šta meni laiku liče njene slike?

:D
Korisnikov avatar
By lorna
svejedno,

Uporedjivati Banusevca i Biljanu je isto bespotrebno.

Danas je umetnost najvishe u sferi marketinga, propagande i ostalih relikvija sa kraja 20. veka.

Uspeti shokirati javnost, to je sve.
Korisnikov avatar
By svejedno
@ Mars

please do.

...

@ lorna

blah..ok, moguce.

licno mislim da nije ..samo.. to, al..tvoje misljenje ,staznam ,)

Imas pravo na isto :)
Korisnikov avatar
By Mars
:)

Liči mi kad fotografiju premažeš temperama.
Ja tom "tehnikom" stvarao neke svoje "radove"... :D

Neki realizam koji mi baš i ne prija da ga vidim...
Korisnikov avatar
By svejedno
Meni lici na ruzan crtez, glupu temu, i 'shock terapiju - gistro'.

..

Ali..to je samo moje misljenje.

Imam i ja pravo na to ,)

edit - al su boje jos ok slozene, zaista.
Korisnikov avatar
By Madonna
BAT akcenat je na informativnom razgovoru :pop:
Korisnikov avatar
By svejedno
I, jel neko zna zasigurno zasto je..'intervjuisana'?

..

Zbog crkve (Crkve, sorry) ili zbog coveka na slikama koji je u pritvoru zbog optuznice za 'medjunarodni terorizam'?
Korisnikov avatar
By Lunja

Imam i ja pravo na to ,)
Imas pravo na svoje misljenje, ali nemas pravo da ga iznosis van svoja 4 zida (i 3 grede). :hand:
Korisnikov avatar
By Mars
A šta se tebi toliko sviđa na tvom avataru?
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Lunja

Imam i ja pravo na to ,)
Imas pravo na svoje misljenje, ali nemas pravo da ga iznosis van svoja 4 zida (i 3 grede). :hand:
Ja sam unutar svoja 4 zida trenutno ,)
Korisnikov avatar
By olga_diktator
Hm, hajde ovako:
Pucanj u prazno.

Pomenula sam Bokaca zato sto je ovde rec o kritici crkve, a Biljanina kritika crkve u XXI veku se moze komotno nazvati reakcionarnom u odnosu na daleki period renesanse. Znaci, ona zena kaze da kler podleze "nemoralu i bludu", i to joj smeta - da i kler ostvaruje ta zemaljska zadovoljstva. Dok Bokaco koji je pisao o orgijama popovskim ih ne osudjuje ni u jednom trenutku, tj ne osudjuje zadovoljstvo, vec to sto crkva ima licemeran stav prema zadovoljstvu drugih. Znaci - nije problem sto se svestenstvo seksa, vec sto to brani durgima. A Biljani je problem sto svestenstvo uopste ispoljava seksualnost. Meni je to dosta represivan stav.

Sad, dalje po pitanju izlozbe i sta nam ona porucuje, da udjemo i u analizu slika, mene zaista zanima kako se moze procitati to sto je Ratibor u ulozi popa nasminkan jedino na slici koja oznacava pedofiliju. Mislim, na nivou oznacavanja taj karmin na bradatom popu sugerise da ce se on pre opredeliti za decaka, sto se opasno blizi onoj imbecilnoj tezi koja izjednacava homoseksualnost i pedofiliju.

E sad, po pitanju informativnog razgovora - ovo je ocigledno stvar koja se desila na vrlo niskom nivou: njoj je preporuceno da otkaze izlozbu, zena je rekla da hoce to napismeno, i pandur je zacutao i izlozba je odrzana uz ozbiljne bezbednosne mere, kako je i trebalo da bude. Da je doslo do zvanicne zabrane, to bi bio problem. Ovako, neko je iz crkve u sprezi sa nekim iz policije radio na svoju ruku, Biljana se ponela kao gradjanka koja poznaje svoja prava, i od zabrane nije bilo ni govora. Sto nam ipak govori da ta crkva ne moze da radi bas sta hoce i da ne moze da ide uvek van zakona. Tako da na kraju najvecu stetu ovde nisu pretrpele gradjanske slobode vec kriterijumi umetnosti.
Korisnikov avatar
By lorna
"A Biljani je problem sto svestenstvo uopste ispoljava seksualnost."

Monashki propisi i norme vrlo su jasno definisani.

"...da udjemo i u analizu slika."

Pedofilija kao redovni ritual nashin "sveshtenih lica" trebalo je samo da bude oznachena, nema nekog dubljeg uchitavanja. Naravno, to shto ce neko u tome videti "imbecilnu tezu koja izjednachava pedofiliju i homoseksualnost" je samo potvrda stanja svesti vecine populacije, ili javnog mnjenja. Nazalost, tako je.
Korisnikov avatar
By olga_diktator
1)
Monaski propisi se menjaju, ipak. Tako da je sada vrlo moguce i prisutno da se svestenici pojedinih crkvi javno deklarisu kao gej. Dok za Biljanu bilo kakvo ispoljavanje seskualnosti od strane svestenstva je u krajnjoj instanci neprihvatljivo.

2)
Bas zato sto nema dubljeg ucitavanja, niti se moze pronaci, ova izlozba je problematicna. Biljana je uzela sve simbole na prvu loptu, tako da i taj karmin funkcionise u sluzbi stereotipa tj ovde ga dodatno osnazuje, umesto da plasira neku slozeniju kritiku.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
"A Biljani je problem sto svestenstvo uopste ispoljava seksualnost."

Monashki propisi i norme vrlo su jasno definisani.

"...da udjemo i u analizu slika."

Pedofilija kao redovni ritual nashin "sveshtenih lica" trebalo je samo da bude oznachena, nema nekog dubljeg uchitavanja. Naravno, to shto ce neko u tome videti "imbecilnu tezu koja izjednachava pedofiliju i homoseksualnost" je samo potvrda stanja svesti vecine populacije, ili javnog mnjenja. Nazalost, tako je.
Ako joj je cilj bio da ismeje arhetipski strah od različitog povezujući sve što odstupa od tzv. normalnog u jedan prizor, onda je morala malo bolje da naznači da je reč o poigravanju sa vizurom, tj. nametanju perspektive prosečnog građanina Srbije koji ne ume da razlikuje homoseksualnost i pedofiliju.

A sveštenstvo ne čine samo monasi.
Korisnikov avatar
By lorna
1) Shta ochekivati od monashkog reda kada Amfilohije govori o Sodomi i Gomori?! Nekakvu tranziciju?

2) Slozenija kritika prevazilazi "instant kulturu/umetnost" koju Biljana, ochigledno, demonstrira. Druga je stvar praviti demistifikaciju toga, ali za to su potrebni ozbiljnija analogija i drugachiji pristup.
Korisnikov avatar
By olga_diktator
Pa to kazem, potreban je slozeniji i ozbiljniji pristup. A ne instant provokacija na nivou osnovne skole.
Korisnikov avatar
By lorna
Zadovoljna sam kad se bilo shta uradi. Mi kao drushtvo imamo problem sa "neodgovornim" umetnicima.

Gde su oni umetnici odgovorni prema vremenu u kojem stvaraju :eureka:
Korisnikov avatar
By olga_diktator
Eh, tu zavisi sta smatras pod terminom "odgovornost" u umetnosti. ;)
Korisnikov avatar
By lorna
Kao što rekoh: odgovornost prema vremenu u kojem se stvara, to se najvishe odnosi na konkretan istorijski momenat. To dalje znachi da bi umetnik trebalo da je upoznat sa drushtvenim, politichkim, kulturnim, nauchnim i ostalim tokovima.
Korisnikov avatar
By smaug
Kao što rekoh: odgovornost prema vremenu u kojem se stvara, to se najvishe odnosi na konkretan istorijski momenat. To dalje znachi da bi umetnik trebalo da je upoznat sa drushtvenim, politichkim, kulturnim, nauchnim i ostalim tokovima.
Ih, pa to je onda jako retko umetnost.
P.s Ovo je moj komentar na komentar a ne i na Biljaninu umetnost (o kojoj imam misljenje al mi mrsko da sad kucam).
Evo sklanjam se iz ove teme.
:)
Korisnikov avatar
By lorna
smaug,

a umetnost radi umetnosti je pun pogodak.
Korisnikov avatar
By smaug
Pa kako kome :)
Kao i ono prvo.
Al obe stvari su krajnost. Ili su isto. Zavisi odakle gledas ;)
Definitivno se sklanjam iz ove teme.
Ja imam soft spot za umetnike, a ponekad i za 'umetnike'.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Jao, posle ovog opisa izložbe koji sam pročitala, ja bih je rado pozvala na informativni razgovor.

Eto šta se dešava kad neki umetnik zacrta sebi da mora da ostvari društveni angažman po svaku cenu.

Nije dobro to, a nije ni kad Siniša Kovačević napiše "Veliku dramu".

"Borka (Pavićević) mi je rekla da je pogledala moje skice i da ne zna šta bi s tim."

:lol:

Ovo mi je najbolji deo.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!