Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Ulix
Besmislena je tim pre što smo je vodili već milion puta i još nas nikud nije odvela, to je tačno. :)
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by Mars
Ajmo da gledamo "Povratak u budućnost".

Ja donosim kokice...
ja po jastuce za mene i tebe
By Ulix
Nisam baš, ali - hvala. :)
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by mythe
Kamo lepe srece da nije srusen Trojni pakt, bili bi mnooooooogo manje zrtava za vreme rata

Originally posted by Sprinter
a pride mi je krvo sto u tom ratu nisu izginuli svi oni koji su urlali bolje rat nego pakt, pa sad ne bi bilo idiota od njihovih potomaka.

Originally posted by Pipin
Samo što ja veoma sumnjam da će to glupavi Srbi biti u stanju da urade kako treba.

a onda su predvodnici te parole izmislili sremski front ...

Nema zabelezenih podataka/pisanih izvora da se u novijoj istoriji upotrebljavala govnjiva motka..Cak ni govnjiva metla da pocisti takve kao sto ste vi. Mislim da bi bio pravi trenutak da se jedna uvede.
Ali lepo je, artikulisano i gospodstveno Ulix rekao. Ja pred takvima kao sto ste vi nemam lepe reci, te cu citirati:
Originally posted by Ulix
I sve se bojim da ću jednog dana morati da umlatim nekog na ulici, jer mi ponestaje načina da verbalno artikulišem "naglašenu odvratnost" koju osećam prema novim vrednostima ovog društva.
Korisnikov avatar
By blabla54380
ali ima zabelezenih podataka i jos uvek zivih svedoka sta su komunjare radile pred zavrsetak i posle rata, jebiga doslo je vreme da deca konacno u skolama uce kako je stvarno bilo, a ne kako je komunisticka satanisticka sekta pfabrikovala u zavodu za udzbenike i nastavna sredstva. a tebi moze samo da bude krivo sto ces mozda saznati da ti deda nije bio heroj, vec da ne kazem sad sta da ne popijem 3 opomene u cugu.
Korisnikov avatar
By smaug
ali ima zabelezenih podataka i jos uvek zivih svedoka sta su komunjare radile pred zavrsetak i posle rata, jebiga doslo je vreme da deca konacno u skolama uce kako je stvarno bilo, a ne kako je komunisticka satanisticka sekta pfabrikovala u zavodu za udzbenike i nastavna sredstva. a tebi moze samo da bude krivo sto ces mozda saznati da ti deda nije bio heroj, vec da ne kazem sad sta da ne popijem 3 opomene u cugu.
Stvarno? I zabelezenih podataka? I zivih svedoka?
Nemas ti pojmma sta su komunjare radile pred zavrsetak i posle rata. A narocito nemas pojma sa istorijom - ni blizom ni daljom ni novom ni modernom te te pliz molim da istom (istorijom) ne vitlas okolo.
Ovo sto je u Nisu uradjeno je blago receno sramota. To sta ti mislis o tome sta je i kako trebalo da se desi (srecom pa nije) to je fasizam i to je tvoja sramota. I do tvog misljenja (o bilo cemu) mi je stalo koliko do lanjskog snega.
Samo ima jedna stvar koja me strasno brine – ona u kojoj kazes da ce deca konacno da uce sta je i kako bilo. Tacnije, plasi me ta nova istina i to ko ce to da napise i ko ce da predaje napisano. Kosa mi se dize kad pomislim da bi to mogao da budes ti i tebi slicni.

A to da je meni krivo sto sam od tebe danas saznala da mi deda nije bio narodni heroj me je zasmejalo do suza. Ajde pliz reci mi sta je moj deda bio, evo ja zvanicno molim moderatora da te ne kazni sta god da napises...Ja ti prijateljski preporucujem da, pre ngo sto pocnes, procackas malo po forumu. Cisto da ti se i drugi ne smeju.
By mythe
Originally posted by Lepa Krepa

Kamo lepe srece da nije srusen Trojni pakt, bili bi mnooooooogo manje zrtava za vreme rata

ha ja, šta je pokoji jevrej i rom gore-dole, a ove Naše ne bi ni dirali da su slušali. nerazumni ljudi, ti antifašisti.
a ovako cigani i zhidovi nisu stradali, njima bi se dogodilo isto tako da u ovom slucaju oni nemaju veze

tesko je kada netko predoci cinjenice i argumente, jel tako?
Korisnikov avatar
By spliff
taj argumet zaista ne stoji
sorry krepo :kiss:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Lepa Krepa

ha ja, šta je pokoji jevrej i rom gore-dole, a ove Naše ne bi ni dirali da su slušali. nerazumni ljudi, ti antifašisti.
a ovako cigani i zhidovi nisu stradali, njima bi se dogodilo isto tako da u ovom slucaju oni nemaju veze
pa da, upravo kao što rekoh. to je ovako trebalo da ide:

dobar dan!

dobar dan, izvolite?

možemo li dobiti vaše cigane i židove? nešto smo se nameračili da ih pogušimo danas, a i ostalo nam kreča iz poljske, znate kako je...

ajoj, pa znate, malo nam je neprijatno, mi baš ne bismo...

ta hajte molim vas, ne budite smešni, pa mi ćemo ih pobiti svakako!

ahaaaa... e pa što odmah niste rekli, izvolte, sedite, sa'ćemo mi...
kafica može? ima i vanilica, prste da poližete!

...i svi su se ekonomski razvijali happily ever after...
:love:
Korisnikov avatar
By Mars
Sve se to ovde raspustilo i raspojasalo od kad nema teta Daliborke i Vel Boya...
Korisnikov avatar
By Mars
Što sam ja mislio da je Smaug žensko...

Anyway

''
By Hans
Pa ne znam da li bi se iko danas žalio na Srbiju da su je nakon rata podelili kao Nemačku na nekoliko zona...Možda bi nas takva sudbina zadesila da se i tada nisu bunili neki kao i danas, pošto je i pristupanje Trojnom paktu bio svojevrstan vid opštenja sa satanom kao i borba za gay prava danas...samo što je ovde ljudima ideologija pamet popila.
Zar nas ništa drugo nije moglo 'spasiti' osim komunizma?
Korisnikov avatar
By Mars
Meni Boško viski predavao istoriju, nemam pojma...
By Ахасвер
Ретки су они који ће за Драгишу Цветковића, упркос његовим несумњивим личним и политичким квалитетима, данас рећи нешто афирмативно. Премда личност великог формата, остаје по страни и за ширу јавност недовољно интригантан у читавој причи око преиспитивања прошлости и превредновања историјског суда. За левичаре, он је првенствено репрезент онога на шта су усредсредили своју борбу. За десничаре је, пак, издајица или, ако ништа друго, човек коме ће увек приписивати Бановину Хрватску.

За несрећу, под његовим би се бременом, у то одсудно време, саломила и јача леђа. У томе је његова лична трагика.

Како год, народним непријатељем и ратним злочинцем проглашен је човек који је одбио сваку сарадњу с окупатором, и од истог је - штавише - у више наврата хапшен и затваран. Начин једноставан и поуздан да се уклони све оно што смета, што прети новом поретку када ћемо, вај, "сви имати златом обложене клозете", како је то наивно и усхићено, скоро па симпатично, изјавио један партизански јуноша, не много различит од момака који данас свако мало одокативно деле правду по београдским улицама.

Суд је, након недопустиво много времена, коначно рекао своје и са имена Драгише Цветковића скинуо вишедецнијску љагу. Несувисло је сада, у овим јаловим форумским препуцавањима, мешати жабе и бабе, потезати холокауст, Хитлера, нацизам и општу страданију коју је донео Други рат. Тај никоме мили Тројни пакт, потписан у задњи час а још брже развргнут, добрано је био управо покушај да нас та чаша заобиђе. Као емигрант и персона грата у Паризу (сложићете се, слободарском и антифашистичком граду), надуго је и нашироко образлагао своје мотиве. И то је, кажу упућени, чинио врло разложно.

Овде сада и јесте реч о конкретном човеку и врло конкретно сроченој пресуди, а суд је у обзир узео околности које на овом форуму, где се иступа са становишта сопствене идеолошке угробљености, нико не узима. Ушанчени у своје ровове, неретко сасвим логички недоследни, оглашавају се људи који су идеолошка чељад из табора оних који су с тим истим Хитлером склопили пакт и садејствовали много пре но што је, у име државе, то учинио несретни Цветковић.

Донекле разумем гнев који постоји у једном делу јавности. Мора да избезумно боли када се читав један црно-бели свет, саздан на лажи и полуистинама, оваквим накнадним пресудама постепено развргава. Лако је било с Драгишом крвником и издајицом, као и са десетинама хиљада њему сличних. Шта сад кад је суд рекао друкчије? Отуда донекле могу да разумем и поткожне трнце и крваве светлаце на сам помен рехабилитације.

Зато ми је драго због потомака Драгише Цветковића и потомака свих оних, знаних и незнаних, уз чије име је дописано "народни непријатељ и домаћи издајник", и чија је мајка на правди бога закукала. Њихов ми је очај, нажалост, добро знан.

У читавој овој српској сјебанији, теши ме помисао да кривда има век, и да је правда, ма колико била спора, ипак достижна. Једном ће, надам се, на ред за своје следовање правде доћи и сви они зликовци у чијем су курикулуму небројена пасја гробља, необележене хумке и јаме, "лијева скретања" и Лисичји потоци где је занавек остала неопојана и неосвећена вазда спочитавана "друга" Србија.

По ко зна који пут, уперава се у погрешну мету када је посреди разрачунавање с актуелним друштвеним изопачењима такозване транзиционе Србије, што само показује да смо у глибу већем но што се перципира.
Korisnikov avatar
By blabla54380
pa ne mozes da ocekujes da se na forumu ali i medju gradjanima raspravlja o konkretnoj presudi i rehabilitaciji cvetkovica, jer je u te stvari malo ko upucen do te mere da moze u tom pravcu da debatuje. ovakve stvari daju povoda da se pokrene opsta rasprava o tom periodu u kojoj smaug moze da govori lazi, a ja istinu :D
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by spliff
smatram da su ovakbve rasprave besmislene
i niko nije skroz u pravu
dajte ljudi okrenimo se ka budutjnosti
ja cu mog ravnogorca bogami da vodim na viski.
Korisnikov avatar
By blabla54380
ne mozemo da se okrenemo buducnosti dok ne rascistimo gnusne lazi iz proslosti, tim pre sto su komunjarski fosili i dalje u strukturama vlasti. ne mislim samo na ivicu, vec i sve one pripadnike srpskog podzemlja koji kroz kostunicu i ceo taj seljacki blog nastavljaju da propagiraju fasizam isto onako kako su radili pri zavrsetku rata i posle rata. oni ili njihovi sinovi odnosno unici.
By mythe
a da, sad se setih - a sta je falilo Cesima, Slovacima, Rumunjima, Madjarima??? i oni su prihvatili i potpisali Trojni pakt, docekali nemacke vojnike sa cvecem, ispratili ih kada je doslo vreme i rat prosli bez mnogo ljudskih zrtava. Tako rade mali narodi, pa srpski narod je bio samo kap vode u uzburkanom okeanu, nije se tu nista mnogo promeniti ali su tragican prevrat i puc od 27 marta i nakon toga 6 april promenili mnogo toga. Da nije bilo toga, ne bi komunisti nikada dosli na vlast, a bivsa Jugoslavija bi bila clanica EU.
By XanaX
A jesi glup k'o top.

Trojni pakt nije potpisala Srbija već Jugoslavija tj. vlada Cvetković-Maček. Jugoslaviju se ne može uspoređivati s Bugarskom, Rumunjskom ili Madžarskom, tada definiranim nacionalnim državama, jer ideja jugoslavenske nacije nije uspjela niti u prvoj, a niti u drugoj Jugoslaviji. Pod njemačko-talijanskom okupacijom, opet bi izbili plemenski balkanski sukobi. Plemenski, jer plemenima je krstio narode i kralj Aleksandar I (jugoslavenski kralj). Jedino što bi umjesto Jasenovca, barbarizam Balkana "proslavio" neki istočniji nazi-konclager.

Također je glupo uspoređivati Jugoslaviju sa Čehoslovačkom; gospodarski superiornom spram cijele srednje i istočne Europe i problematične geopolitičke situacije (Sudeti). Naivno je smatrati kako bi se Jugoslavija "izvukla" Istočnog bloka - pročitaj obraćanje ruskog veleposlanika u Srbiji o oslobađanju Beograda. Možda bi se "pocijepala" poput Njemačke zbog strateški značajnog izlaza na Jadran?

A, KPJ zaboravljamo? Ili bi to išlo kao u poslijeratnoj Grčkoj? Sad bi Jugoslavija trebala biti i poput Grčke, pa da uđe u EZ na mala vrata.

Osim toga, puč se nije dogodio kao spontani bunt i prkos; to je samo naličje. Zna se tko ga je podupirao i zbog kojih razloga; a ako želimo biti krajnje spekulativni, narodno-oslobodilački ustanak, kojeg je pokrenula KPJ, "okupirao" je njemačke snage na Balkanu u vrlo značajnom trenutku gaženja Crvene armije i ostavio ih već prve ratne zime, pred utvrđenim ruskim gradovima...
Korisnikov avatar
By blabla54380
a isto tako je u vrlo znacajnom trenutku, smisleno i organizovano, bez spekulacija, gurnula u smrt izmedju ostalog i preko 30 hiljada srpske omladine, da ne kazem dece posto mnogi od njih nisu imali ni 18 godina.
By Simor
Ahasver :)

Nisam siguran da je tvoj post lišen ideološke ugrobljenosti za koju optužuješ one koji vide drugačije ideološku poziciju Dragiše Cvetkovića koga je sud nedavno rehabilitovao. Inače je trend poslednjih dvadeset godina da se istorija tumači na čudne načine. Recimo, zanimljiva je teza da je trebalo ostati u Trojnom paktu i da bi to, kao i drugi oblici saradnje i/ili nesuprostavljanja nacional-socijalizmu, nekako sačuvalo Srbiju i srpsko biće. Takvo viđenje događaja ispada iz istorije, jer se nije desilo, i više spada u izmaštavanje uz jedan romantičarski višak vrednosti. Sem toga, takvo stanovište ima neverovatan stepen poverenja u Hitlera, čoveka koji je, ako ništa drugo, puno toga obećao i sve to porekao potonjim akcijama. Bojim se da ovakva reakcija suda teško da spada u ispravljanje krivih Drina, koliko spada u domen antikomunističkog revizionističkog žara, istog onog žara za koji se komunisti optužuju da su ga preduzeli nakon Drugog svetskog rata (i ne poričem da jesu; padao je praotački greh na Srbe čiji su preci bili u četnicima, proterivali su se Nemci, ubijali Mađari po Vojvodini...).

Mogu da se složim sa tezom da se antifašizam i komunizam ne mogu izjednačavati, da to nisu dva preklapajuća pojma, da je bilo ljudi koji nisu bili komunisti ali jesu bili antifašisti, ali bojim se da sem antikomunističke histerije (tako karakteristične za konzervativne slojeve Srbije koji su i pre rata zauzeli super udobnu poziciju nemešanja sve čekajući da vide koja će sila prevagnuti pa da se tom carstvu priklone, naravno u potaji mrzeći komunizam više od fašizma, i u ideologiji komunizma nalazeći po pravilu mnogo više zlokobnih znaka nego u fašizmu), i dalje ne postoje jaki dokazi koji bi porekli činjenicu da su komunisti u ovoj zemlji vodili najjači antifašistički pokret. Kao što ne postoje jaki dokazi koji bi porekli činjenicu da je potonji komunistički sistem bio autoritaran, pokatkad i totalitaran, i da je kao takav morao propasti. I dobro je što je propao. Nije dobro što se transformisao u nacionalizam, i partijski fundamentalizam zamenio onim nacionalne kakvoće.

Takođe, nema potrebe da mlade jurišnike danas po beogradskim ulicama upoređuješ sa partizanima. Naime, mladi jurišnici se jasno samoodređuju kojoj ideologiji pripadaju, između ostalog sedeći u Srpskoj pravoslavnoj crkvi (poput Dverjana) ili noseći obeležja koja jasno pokazuju kojoj strani u Drugom svetskom ratu su se privoleli i mitski je preuzeli 60 i kusur godina kasnije.

Poštovanje i drago mi je da si se vratio u ovaj virtuelni brlog. ;)
Korisnikov avatar
By blabla54380
naravno da se ne mogu izjednacavati fasizam i komunizam, u ono vreme fasizam je bio od strane spoljih sila uperen ka, izmedju ostalog i, srpskom narodu, dok je komunizam bio uperen ka sopstvenom naordu. bilo da smo mi u pitanju ili recimo rusi.
Korisnikov avatar
By blabla54380
molim bez podmetanja tipa ako si patriota radikal si, ako si ldp-ovac izdajnik si.
Korisnikov avatar
By starsailor
naravno da ne, ali reci mi ako si za Hitlera sta si?
Korisnikov avatar
By blabla54380
nisam ni za hitlera, niti je cvetkovic bio za hitlera. prosto se radi o izbegavanju tragedije.

i jebote koliko vas komunjara ima ovde :smeh:
Korisnikov avatar
By starsailor
znas ponekad bih volela da sam komunjara al nisam. na tvoju zalost.
da si se drzao price cvetkovica ok, ( za mene nije ok) ali svakom svoja uverenja, ali u narednim postovima bas si ga ...
a posle kazes da ne podmecemo ovo ili ono?
samo mi reci, mozda sam ja pogresno razumela, da li za tebe izbegavanje tragedije se odnosi na manji broj zrtva srba? i da li romi i jevreji koju su ziveli na tom tlu nisu za tebe srbi?
ako sam te pomesala sa nekim sorry.
Korisnikov avatar
By blabla54380
pa vec sam rekao, glupo mi je da razvijam scenarija sta bi bilo kad bi bilo, mozda bi i pored potpisivanja pakta isto prosli (u to ne verujem, ali neka bude i ta opcija) radi se o covekovoj najboljoj nameri da spase sto se spasti moze, a ne o izdajnistvu. razumes. nije on potpisao protokol zato sto je podrzavao hitlera ili fasizam, vec je to uradio iz najbolje namere prema svom narodu. to je problem ove price.
tema je posluzila i za prosirivanje rasprave na druge stvari. vidis, evo na najsvezijem primeru, ja ne mislim za razliku od nekih, da za kosovo trebamo da se borimo zivotima, vec ako ne mozemo diplomatski onda nikako. mislim da ni jedna ideja nije vredna i jednog ljudskog zivota.
Korisnikov avatar
By Tungi
Za ideale ginu budale,je l' tako,tako je:D

Da se ja pitam(a ne pitam),ponovo bih uveo kao OBAVEZAN nastavni predmet u srednje skole marksizam i odbranu i zastitu.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!