Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

OK. Zabranice se Obrazi, Dveri, ovi i oni.

I sta onda?

Nece se znati ko su ti ljudi, ko ih finansira, gde se okupljaju, sta planiraju....?

To mi nekako deluje kao ono, ne smemo da ih pohapsimo, al tjemo ih baciti u ilegalu barem.
By Ulix
Samo budala može da misli da će zabranjivanje da reši bilo šta.

To je prvi korak i svakako neophodan korak, u redu.
Ali onda ih treba pohapsiti, zaključati u zatvor i baciti ključ.
Onda treba naći finansijere pa i sa njima učiniti isto.

A onda treba krenuti u edukaciju, čisto da se zlo ne ponovi. :sweet:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Ja se upravo toga i bojim.

Ako i kojim sluchajem, najpoklonichkija sudska instanca u Srbiji - Ustavni sud, i zabranu tu bagru, na tome ce i ostati, a busace se kao da su uradili ne znam ni ja shta.

A onda za godinu dana ce ponovo da se planira mini gradjanski rat kad treba da bude prajd.
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by unic0rn
OK. Zabranice se Obrazi, Dveri, ovi i oni.

I sta onda?

Nece se znati ko su ti ljudi, ko ih finansira, gde se okupljaju, sta planiraju....?

To mi nekako deluje kao ono, ne smemo da ih pohapsimo, al tjemo ih baciti u ilegalu barem.
zilion puta vidjen-prezivljen scenario ponasanja (svake) vlasti mnooogih afera, skandala, problema, dilema i sl. to je jednostavno model delovanja u ovoj zemlji.
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Pa, ne bi smelo da se stane samo na ilegalizovanju takvih organizacija, nego treba raditi i na njihovom hapsenju...:murkan:
Korisnikov avatar
By antibiotic
ako se ilegalizuju, pitam se na kojoj ce rupi ponovo da iscure.
Korisnikov avatar
By agent-fisher
off-topic ali mislio sam da je ova tema o meni :razocaran:

on topic: zabranjivanje nece postici nista.
Korisnikov avatar
By HARP
Mislim da se slična stvar desila u Rusiji gde su zabranjene organizacije navijača koje su pravile nered. Ono što se desilo kasnije je da su počeli da deluju kao teroristička organizacija.
U Moskvi je takođe otkazana gay parada, slična je situacija kao kod nas, samo što se tamo radi o većem broju "terorista".
Korisnikov avatar
By agent-fisher
ne bas jer u moskvi ju je zabranila vlada. bez ikakvih izgovora.
By mythe
Podrzaval zabranu Obraza i slicnih neonacistickih organizacija.

Neki kazu "nece se nista postici" - hoce itekako hoce. Najpre, ako je neka organizacija zabranjena , daje se mogucnost krivicnog progona njenih clanova i bez da su nesto konkrektno uradili jer je samo clanstvo po sebi kaznjivo. Dalje, to ce biti pozitivno vidjeno kod EU, pokazace se svetu da u Srbiji nema 'tolerancije' za neonaciste! Dakle, za zabranu i krivicni progon te gamadi!

Uostalom, ni u (vecini) zemalja EU se ne razgovara sa neonacistima nego se jednostavno sprovodi Zakon. Na isti nacin (strogom kaznenom politikom) se Velika Britanija pre 20ak godina obracunala sa huliganima na stadionima, te su sada na nivou da na stadionima uopste nema zastitine ograde. Cvrsta ruka je ponekad jedini nacin da se stvari dovedu u red!
By mythe

Ako i kojim sluchajem, najpoklonichkija sudska instanca u Srbiji - Ustavni sud, i zabranu tu bagru, na tome ce i ostati, a busace se kao da su uradili ne znam ni ja shta.

A onda za godinu dana ce ponovo da se planira mini gradjanski rat kad treba da bude prajd.
dobro, i sta je po tebi onda resenje??? daj predlozi nesto konstruktivno umesto sto se stalno napada demokratska vlast Srbije na celu sa predsednikom Tadicem ;)
By Ulix
Originally posted by mythe
Dalje, to ce biti pozitivno vidjeno kod EU, pokazace se svetu da u Srbiji nema 'tolerancije' za neonaciste!
Ma to je najvažnije - šta će EU da oceni kao pozitivno. Samo da EU vidi da ono što svi mi znamo "Beograd je svet". :gubitnik:

A to što će oni mirne duše iz ilegale moći da nastave da uređuju javni život ove nazovi zemlje kako im se prohte, jer su im ideolozi i nalogodavci na slobodi, to okači mačku o rep. Nebitno. Nevidljivo. Bitno je da EU vidi da Srbija neće tolerisati neonaciste. Pa naravno da neće! Šta ima da ih toleriše, kad Srbija jeste fašistička država.

To što je bilo da se pokaže svetu, pokazano je onog momenta kad je ministar Dačić pogazio sve ono što je nedeljama pričao po svim mogućim televizijama i kada je zabranio povorku čija je poruka trebalo da bude: jednakost, ravnopravnost i tolerancija.

To je tipično srpsko razmišljanje: nije bitno kako stvari ZAISTA stoje, već kakvu ćemo sliku da pošaljemu.

:katemoss:
Korisnikov avatar
By unic0rn

dobro, i sta je po tebi onda resenje??? daj predlozi nesto konstruktivno umesto sto se stalno napada demokratska vlast Srbije na celu sa predsednikom Tadicem ;)
Čoveka koga sam i ja glasao imam pravo da kritikujem do mile volje.
Rešenje se nazire iz teksta samog posta - ne sme stati na zabrani, ako se i desi, nego skupiti muda i pokupiti izabraviti sav ološ i to skinuti s dnevnog reda.

A jedino rešenje za Srbiju in general, je vojna diktatura. :egzorcist:
By mythe
Originally posted by Ulix
Dalje, to ce biti pozitivno vidjeno kod EU, pokazace se svetu da u Srbiji nema 'tolerancije' za neonaciste!
Ma to je najvažnije - šta će EU da oceni kao pozitivno. Samo da EU vidi da ono što svi mi znamo "Beograd je svet". :gubitnik:

A to što će oni mirne duše iz ilegale moći da nastave da uređuju javni život ove nazovi zemlje kako im se prohte, jer su im ideolozi i nalogodavci na slobodi, to okači mačku o rep. Nebitno. Nevidljivo. Bitno je da EU vidi da Srbija neće tolerisati neonaciste. Pa naravno da neće! Šta ima da ih toleriše, kad Srbija jeste fašistička država.

To što je bilo da se pokaže svetu, pokazano je onog momenta kad je ministar Dačić pogazio sve ono što je nedeljama pričao po svim mogućim televizijama i kada je zabranio povorku čija je poruka trebalo da bude: jednakost, ravnopravnost i tolerancija.

To je tipično srpsko razmišljanje: nije bitno kako stvari ZAISTA stoje, već kakvu ćemo sliku da pošaljemu.

:katemoss:
sorry, sorry, sorry ali to NIJE " tipicno srpsko razmisljanje", to je nacin na koji funkcionise svet, to je tzv. PR! Danas je istina jednostavno roba na trzistu koju moras dobro upakovati da bi je prodao, pa danas i svaki razuman pojedinac pravi osobni PR , a kamoli jedna drzava. Pa zar nisu upravo zbog te "poslate slike", ,na primer Shiptari i dobili rati i njihovo neovisno Kosovo??? (ili si ti stvarno mozda mislis da je sve bilo tako kao sto su na CNNu, BBCu, NOSlu, ARDe...bili rekli, one spike srbi badguys, shiptari goodguys???).
Dakle, zasta je lose ako Srbija na medijskom planu radi isto ono sto rade i drugi (ne samo drzave ex-YU nego i svaka drzava u svetu)??

kamo lepe srece da je to bilo "srpsko razmisljanje" (posebno tadasnjih vladajucih struktura) tokom 90ih...kamo lepe srece
By mythe

Čoveka koga sam i ja glasao imam pravo da kritikujem do mile volje.
Rešenje se nazire iz teksta samog posta - ne sme stati na zabrani, ako se i desi, nego skupiti muda i pokupiti izabraviti sav ološ i to skinuti s dnevnog reda.

pa nece se stati na zabrani, cuj ali zabrana je prvi i neophodni korak. Sa sudskom zabranom navedenih organizacija stvara se pravni osnov da se hapse clanovi tih grupa jer su clanovi zabranjenih i zlocinackih udruzenja. Znaci, ne mora se cekati da oni nesto urade ili da se kod njih nadje oruzje, nego se hapse i bez toga i lepo osude na kazne zatvora!
By RACABG

upravo to moja baba pokoj joj dushi je cesto govorila da je lavor jako bitan predmet u evoluciji i da smo isti preskocili pa nam je zbog toga ovako.

ljudi su sa bunara ushli pravac u kupatilo.

komunizam --> vojna hunta --> kapitalizam , je normalan redosled.
Korisnikov avatar
By HARP
Hmmmm, naš zakon je pun rupa... Kako li će to da se sprovede???
Korisnikov avatar
By unic0rn

pa nece se stati na zabrani, cuj ali zabrana je prvi i neophodni korak. Sa sudskom zabranom navedenih organizacija stvara se pravni osnov da se hapse clanovi tih grupa jer su clanovi zabranjenih i zlocinackih udruzenja. Znaci, ne mora se cekati da oni nesto urade ili da se kod njih nadje oruzje, nego se hapse i bez toga i lepo osude na kazne zatvora!
Mislim da je super ako neko i dalje ima vere da će bilo ko u trenutnom političkom establišmentu bilo šta uraditi od stvari koje ne moraju, jer ne rade ni one koje bi trebalo. Posle 9 godina katastrofalnih promašaja ne znam šta treba da se desi da bi 10ta odjednom bila WOW.
Prosto neko više nema onaj entuzijazam, ma ni milimetar istog, koji je postojao pre evo, u dan i sat tačno 9 godina kada smo saznali da tata sloba ide na smetlište istorije.

Što bi neko reko: Mnogo ste isti!

No, živi bili pa videli.
Korisnikov avatar
By Burak
Omg! Stalno serete o nekoj diskriminaciji a sami je sprovodite. Pohapsili biste svakog ko ne misli isto kao vi! Teško državi u kojoj biste vi došli na vlast - sreća pa se to nigdje i nikad neće dogoditi.
Kako vas bre nije sramota?!
By RACABG
Originally posted by burak-BL
Omg! Stalno serete o nekoj diskriminaciji a sami je sprovodite. Pohapsili biste svakog ko ne misli isto kao vi! Teško državi u kojoj biste vi došli na vlast - sreća pa se to nigdje i nikad neće dogoditi.

burace masna fota je pala ne tebe i ti moras sada da udjes u WC sholju i povuces vodu .
By Simor
Ja ne mislim da je zabrana dovoljna, čak nisu ni hapšenja dovoljna, jer ako se samo to uradi bez korenitih promena društva, onda će ti ljudi postati heroji.

Uostalom, taj film gledamo sa ovom ratnozločinačkom bandom, koji su kao zabranjeni, svi se ubiše tražeći ih e ne bi li ih konačno isporučili Haškom tribunalu, ali se sve vreme o sankcionisanju ratnih zločina govori kao o uslovu za pristupanje EU a ne kao o unutrašnjoj potrebi srpskog društva i onda ispadoše kreatori srušenog Sarajeva i poklanih Bošnjaka u Srebrenici narodni heroji.

Znači, ako zabrane Obraze i slične i eventualno uhapse njihove vođe (zbog širenja mržnje i blablabla), uskoro će naši mladi momci i naše mlade devojke da nose majice sa Mladenom ili Goranom, te će nam naci(onali)stička ikonografija postati bogatija.

Ovde je potrebno širiti drugačiji sistem vrednosti, uvoditi nove standarde i objašnjavati ljudima (edukovati ih) da nove vrednosti i novi standardi doprinose upravo njima, njihove živote uzdižu na jedan civilizacijski viši nivo.

No, očekivati to od ove političke elite, koja bi da koketira i sa antifašističkom tradicijom i sa nacionalizmom, i sa socijalnom pravdom i sa najbrutalnijim kapitalizmom, i sa nevladinim organizacijama i sa navijačima, očekivati to od ove političke elite, koja neće da se odrekne populizma i kolektivizma kao ideološke kičme, bilo bi previše.

Dovoljno je što je Tadićity, između pedeset pominjanja četiri-stuba-srpske-diplomatije i sedamstotinapedesetiosam pominjanja Kosovo-je-Srbija, spomenuo kako se on zalaže za prava polnih manjina. Od njega za jedan predsednički mandat dosta. (Ako mene pitate, najbolje bi bilo da ostatak mandata tihuje; kao Rašo.)
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
polako mi se javlja sumnja da je ovaj burak zaista nečiji groteskni performans.

:gatara:
By Simor
Ja mislim da nije; to je samo njegov pokušaj mimikrije u heteropatrijarhatu. Misli ako podržava navijače i desničare i ako ustvrdi da je neki nacoš inteligentan i zgodan, da će onda biti manje peder a više Srbin. Mučenik.
Korisnikov avatar
By blabla54380
kako tebe nije sramota da si toliko glup? naravno da treba pohapsiti one koji "misle" kamenjem, bombama, prackama, kropmirima sa ziletom, bakljama, pesnicama i tako dalje.
Korisnikov avatar
By Vel boy
e to ti je dobropoznati burak-BL. ako nema dede trenutno, tu je on kao starmalac.....
By mythe
Originally posted by Simor
Ja ne mislim da je zabrana dovoljna, čak nisu ni hapšenja dovoljna, jer ako se samo to uradi bez korenitih promena društva, onda će ti ljudi postati heroji.

Uostalom, taj film gledamo sa ovom ratnozločinačkom bandom, koji su kao zabranjeni, svi se ubiše tražeći ih e ne bi li ih konačno isporučili Haškom tribunalu, ali se sve vreme o sankcionisanju ratnih zločina govori kao o uslovu za pristupanje EU a ne kao o unutrašnjoj potrebi srpskog društva i onda ispadoše kreatori srušenog Sarajeva i poklanih Bošnjaka u Srebrenici narodni heroji.

Znači, ako zabrane Obraze i slične i eventualno uhapse njihove vođe (zbog širenja mržnje i blablabla), uskoro će naši mladi momci i naše mlade devojke da nose majice sa Mladenom ili Goranom, te će nam naci(onali)stička ikonografija postati bogatija.

Ovde je potrebno širiti drugačiji sistem vrednosti, uvoditi nove standarde i objašnjavati ljudima (edukovati ih) da nove vrednosti i novi standardi doprinose upravo njima, njihove živote uzdižu na jedan civilizacijski viši nivo.

No, očekivati to od ove političke elite, koja bi da koketira i sa antifašističkom tradicijom i sa nacionalizmom, i sa socijalnom pravdom i sa najbrutalnijim kapitalizmom, i sa nevladinim organizacijama i sa navijačima, očekivati to od ove političke elite, koja neće da se odrekne populizma i kolektivizma kao ideološke kičme, bilo bi previše.

Dovoljno je što je Tadićity, između pedeset pominjanja četiri-stuba-srpske-diplomatije i sedamstotinapedesetiosam pominjanja Kosovo-je-Srbija, spomenuo kako se on zalaže za prava polnih manjina. Od njega za jedan predsednički mandat dosta. (Ako mene pitate, najbolje bi bilo da ostatak mandata tihuje; kao Rašo.)
sa delom posta bi se slozio - "uvodjenje novih standarda i edukacija "- ali i dodao da to nije posao MUPa nego drugih sluzbi, posao MUPa i pravosudja je da sprovode i stite Zakone

ostali deo posta ("cetiri stuba diplomatije" i "zasto se hapsi Mladic") - naravno da se ne slazem sa autorom posta a slazem sa predsednikom Tadicem ;) - ne znam zasto neki misle da bi se Srbija trebala osloniti samo na "jedan stub" glede spoljne politike, pa normalno se saradjivati sa svim i svakim ako je to u ekonomskom interesu drzave i drustva, a ne zaboravimo da su i Rusija i Kina (autor posta kritizira saradnju sa te dve drzave) najpre stalni clanovi SB a dalje i drzave sa ogromnim trzistem ;)
Mladic ) da, neka se hapsi, a moralne spike onda kada to isto kazu i muslimani i Shiptari...do tada, hapsiti da bi se odmznuo Sporazum ;)
Korisnikov avatar
By Vel boy
samo na ovo

........naravno da se ne slazem sa autorom posta a slazem sa predsednikom Tadicem ;) - ne znam zasto neki misle da bi se Srbija trebala osloniti samo na "jedan stub" glede spoljne politike, pa normalno se saradjivati sa svim i svakim ako je to u ekonomskom interesu drzave i drustva, a ne zaboravimo da su i Rusija i Kina (autor posta kritizira saradnju sa te dve drzave) najpre stalni clanovi SB a dalje i drzave sa ogromnim trzistem ;)
pa, da su ljudskopravne vrednosti Rusije i Kine bar upola EU-ovskim i (severno)americhkim, dabome da ne bi bilo problema.
takodje, nisam bash stekao utisak da se Simor nuzno ne slaze s saradnjom i s Rusijom i Kinom, medjutim, nazalost, te drzave josh uvek trebaju da nauche bolje tretirati bar njihove sopstvene liberalnije gradjane, pa onda pretendovati da pariraju EU-u i Americi (bilo SAD-u ili Kanadi).
By mythe
Omg! Stalno serete o nekoj diskriminaciji a sami je sprovodite. Pohapsili biste svakog ko ne misli isto kao vi!
ne, nego se hapsi svako ko siri govor mrznje, propagira nasilje ili velica fasizam. Ni u EU se ne diskutira sa nekim ko izjavi npr. "Auschwitz je bio zabavni park", nego se lepo uhapsi i doticni odlezi odredjeni period u zatvor da se opameti. Ponekad preventiva i edukacija ne pomazu nego gola sila i zatvor!
By mythe
Originally posted by Vel boy
samo na ovo

........naravno da se ne slazem sa autorom posta a slazem sa predsednikom Tadicem ;) - ne znam zasto neki misle da bi se Srbija trebala osloniti samo na "jedan stub" glede spoljne politike, pa normalno se saradjivati sa svim i svakim ako je to u ekonomskom interesu drzave i drustva, a ne zaboravimo da su i Rusija i Kina (autor posta kritizira saradnju sa te dve drzave) najpre stalni clanovi SB a dalje i drzave sa ogromnim trzistem ;)
pa, da su ljudskopravne vrednosti Rusije i Kine bar upola EU-ovskim i (severno)americhkim, dabome da ne bi bilo problema.
takodje, nisam bash stekao utisak da se Simor nuzno ne slaze s saradnjom i s Rusijom i Kinom, medjutim, nazalost, te drzave josh uvek trebaju da nauche bolje tretirati bar njihove sopstvene liberalnije gradjane, pa onda pretendovati da pariraju EU-u i Americi (bilo SAD-u ili Kanadi).
da, moj prijatelju samo sto tim istim zemljama (EU i USA), dakle zemljama sa visokom demokratskim standardima, nimalo ne smeta da imaju odlicnu ekonomsku saradnju sa Kinom, da multinacionalne kompanije tamo otvaraju pogone gde radnici rade za 100ak dolara na mesec (ako i to dobiju)...pa zasto onda i Srbija ne bi u ekonomskom pogledu saradjivala sa svakim gde moze da se ostvari korist? Svakako Srbija ima vise sansi da plasira svoje proizvode na trziste Kine i Rusije kao i zemalja kao sto su Libija, Iran, Venecuela (ma sta da mi mislimi o rezimima tih zemalja), africkih zemalja... nego na EU trziste koje je pretprano svime i svacim...a te zemlje svakako budu platili konvertibilnom valutom dakle... ;)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!