Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By pthalo
Bog me je ostavio pre nekoliko meseca. Kako mogu da ga ubedim da mi se vrati? Baš mi nedostaje :(
Korisnikov avatar
By Azdaja
ne znam, moj je uvek tu sa mnom i kad ja nisam s njim....
Korisnikov avatar
By pthalo
i ja sam mislila da bi trebalo da bude tako. ne pričam često o tome, jer ljudi odmah kažu "kako da ti je ostavio Bog. ne pričaj gluposti." ali je stvarno otišao, rekao mi je da nema mesta za mene u Njegovom srcu i nije se vratio. Molim se, plačem za Njim, i ništa, ne znam što neće da mi se vrati, istina je da nisam najbolja osoba na planetu, ali u Svetskim pismima uvek piše da to nije važno jer nijedan od nas nije toliko dobro da bi zaslužio Božju ljubavi, ali je On Milostiv i nas voli usprkos sve toga. Tako da ne razumem. :( Piše "traži Me, i ćeš Me naći" Ne piše nigde za slučaj kada trčiš ka Njega a On beži od tebe. :cut:
Korisnikov avatar
By Delete
A zasto ti trcis za njim? Mislim da znam neke ljude koji nikada nisu ni zeleli milost bozju i sasvim dobro zive i bez njega.
Korisnikov avatar
By pthalo
@Delete: ne znam. više stvarno ne znam. ali jednostavno ne mogu da živim bez Njega. On je ljubavi mog života.

@Jamme: da, baš tako :(
Korisnikov avatar
By JammeJess
ne brini pthalo, pre ili kasnije izvesnost je da cete se sresti u carstvu nebeskom

i sigurno da je i bozja volja sto se osecas tako :smug:
Korisnikov avatar
By pthalo
i nije da želim da On olakša moj život (mada bi bilo lepo), samo da bude tu za mene. Rekla sam Mu da bih mogla da trpim sve samo da je tu kraj mene.

Kada je otišao u martu, nije se tada dogodilo ništa. Nije bilo nikakva nesreća zbog čega sam mislila da On me je ostavio, jer ne bi se dogodilo da je tu. Nije se dogodilo ništa, osim da jednog dana mi je rekao zbogom i nestao.
By RuznaGlupaZla
@pthalo, ti misliš da Bog postoji, onakav kakvog ga prikazuju u Bibliji?
Korisnikov avatar
By pthalo
Originally posted by RuznaGlupaZla...
@pthalo, ti misliš da Bog postoji, onakav kakvog ga prikazuju u Bibliji?
Nisam hršćanka, ali imam naviku da koristim primere iz Biblije samo zato što su poznatiji nego Svetske Pisme moje religije. Pročitala sam Bibliju da bih bolje razumela hršćanstvo, i mislim da naše koncepcije Boga nije toliko drugačije od vašeg.

Ako me pitaš "da li mislim da je Bog jedan beli muškarac sa bradom koji sedne na oblake" onda ne. Ne verujem da On ima telo, ne verujem da je On ograničen na ikakvom načinu, i telo ograničava ljudi. Ali ono što je napisano u Bibliji o Boga, da je Milostiv, da je Ljubazan, slažem se sve tome. Verujem da ne možemo reći da je on "Ljubazan" zato što mi razumemo ljubavi onako ljudski (na primer sa ljubomorom, sa uslovima, "voleću te samo ako si takav i onakav"), sa svim našim manama, dok je Njegova ljubav toliko veći od našeg da mi to ne možemo razumeti. Najljubaznija ljubav što možemo smisliti je beskrajno manje nego Njegova Ljubaznost.

Verujem u tome i u istom momentu verujem da me lično ne voli i da me je ostavio. Ne kontam.

Ako nisam odgovorila na tvoje pitanje, objasni mi na nekim drugim načinu.
Korisnikov avatar
By Azdaja
i ja sam vernik, ali na sve to gledam na dr nacin nego ti (pthalo...)

oviiiiiiiiiiiiiiiii, sto ne misle da postoji, sta cHete ovde?! ima tema "da li verujete ili ne", a pthalo je postavila dr pitanje....
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by pthalo

Verujem u tome i u istom momentu verujem da me lično ne voli i da me je ostavio.

A sto mislis da te je ostavio?

..

Ako ne pitam previse.
By RuznaGlupaZla
Originally posted by Azdaja
oviiiiiiiiiiiiiiiii, sto ne misle da postoji, sta cHete ovde?! ima tema "da li verujete ili ne", a pthalo je postavila dr pitanje....
Nema veze, pitanja nisu strogo ograničena, kao ni odgovori.
Korisnikov avatar
By Azdaja

naravno, a u uvodnom postu ima neki deo gde ona misli da ne postoji?!

mislim na ono tvoje "A šta ako ne postoji, a ti samo misliš da postoji?"...;)
By RuznaGlupaZla

naravno, a u uvodnom postu ima neki deo gde ona misli da ne postoji?!

mislim na ono tvoje "A šta ako ne postoji, a ti samo misliš da postoji?"... ;)
Polako.

:saksofon:
Korisnikov avatar
By pthalo
Ako Bog ne postoji, onda je svemir još čudesniji. Ali ja verujem da postoji, i mada ponekad bih volela da ne to ne verujem, posebno kada me Bog rasplače, ne mogu da ne verujem.

Ako ne veruješ, možeš slobodno da ne veruješ, ako ti je bolje tako, onda drago mi je. Ali u ovoj temi zamisli da u mom svetu On postoji, ili je postojao pre nego što je otišao, i želim da se vrati. Sigurno sam da imaš iskustvo sa ljudima koje nestaju i želiš da ti se vrate. Ali pošto je On Bog, malo je drugačije, jer ako mi daješ 1-2 godine mogu da prebolim jednu devojku, ali Njega ne verujem da ću ikad preboleti. Tako da moram da Ga nateram da se vrati. :alikako:
Korisnikov avatar
By JammeJess
umesto sto trazis boga u sebi pronadji ono sto ti zapavo nedostaje i kad budesh to pronashla i bog ce ti se vratiti :D

ai sound like a fortune cookie :D
Korisnikov avatar
By svejedno
Ako Bog ne postoji, onda je svemir još čudesniji.
Ovo mi se svidja.

Genijalna recenica :)

...

Nego, zasto si toliko ubedjena da te je ostavio?
Korisnikov avatar
By pthalo
Originally posted by svejedno

Verujem u tome i u istom momentu verujem da me lično ne voli i da me je ostavio.

A sto mislis da te je ostavio?

..

Ako ne pitam previse.
Imala sam temperaturu u marta, i imala sam san. Sumnjam da me ne voli zato što sam lezbejka, ali nisam homofobična, ne verujem da On ne voli ostale lezbejke, samo mene :nerd:

Mnogo ružne stvari se dogodilo sa mnom u životu, ali život je takav, to ne znači da nije tu. Pokušavam da pogodim kako bih primetila da se vratio... jer ne tražim od Njega da mi sve bude lepo, i osim toga što Ga nema, stvari nisu tako loše. Samo ne osećam ga pokraj mene kao pre. Kada čitam Svetske Pisme, osećam kao da prolazim kroz vatre. Ima vatra koja čisti i greje, i ima vatra koji uništi, i ova vatra me uništi. Ne mogu da čitam ništa, jer boli i zaplačem.

Mislim da mi je lagao. Jedan kratak primer "ljubazan govor magnet je za srce ljudska, on je hleb duha, on zaodeva reči u značenje, on je izvor svetlost mudrosti i razumevanja." Tako sam pokušala da živim, a danas sam shvatila šta to znači biti magnet. Kada si ljubazna i pričaš kao med, ti si kao magnet, i ljudi žele da bude oko tebe, a ne samo ljudi koje žele prijateljstvo, najveći deo od njih su ljudi koje vide da si onako nevin i ne bi ni muvu ubio, pa žele da te iscrpe, da te iskoriste.

Bog kaže skoči, ne boj se, tu sam, padnećeš u moju ruku, uhvatiću tebe, nećeš se slomiti. Skočiš, i On nestaje, i slomiš se.

I ponovo i ponovo pitam sebe, da li da ostajem gde mi je bezbedno ili da li da uradim ono što Bog traži od mene, da učim veru onima kojima to zanima, da pomažem ljudi da se bliži Njega, ako to žele. Ali za to treba da bolje upoznam ljudi, da bih znala kome to ne zanima, i čija duša je gladna za to. Samo pričam onima koje to zanima. Ali ovako ne mogu, jer ne mogu da lažem, i da me pita kako je biti vernik, trenutno bi rekla da je najveće sranje ikad, ali ostajem jer bolje nisam našla. :lol:

Posledni put da sam pokušala da upoznam komšije, da nađem nove prijatelje, da imam društvo i da imam kome pričati o Bogu, ako ima jedan od njih koji voli pričati o Njemu. Upoznala sam jednog dečka, zaljubio se u mene, bila sam radoznala da li bih mogla biti strejt kako Bog želi da budem. Silovao me je. Da nisam ranije bila lezbejka, posle toga sigurna bi postala lezbejka. I ne želim da upoznam nikoga, ne želim da upoznam komšije, to nije bezbedno kada sam žena koja živi sama. A Bog to očekuje od mene, da ne zatvorim se u stan. Bog želi da Ga slavim sa ljudima, ne sama. Me pita "da li si spomenula Moje Ime danas?" i kažem "nisam."

Kaže ako praviš jedan korak do Njega, On će dotrčati do tebe hiljadom koracima. Lagao mi je.

Reče mi "ako te bol dotakne na Mojem putu, ili poniženje zbog Mene, ni tada nemoj da si tužan."

Bog kaže da oprostimo sve svima, jer i mi grešimo. Ali neću da trpim da ljudi me iskoriste. To nije dobro ni meni, ni njima, ni Bogu.

Uvek se pitam, šta bih uradila za Boga, šta bih trpila za Njega, šta sam spremna da preživim ako On to traži od mene.

Danas, odgovor mi je "svašta, samo da je tu kraj mene." Svašta, čak i one stvari čega se plašim najviše, najloše stvari koje sam dotada preživela, opet bih preživela da je tu kraj mene. Ali nije tu. Ostavio me u pustinji, pusti da me vukove pojede. Gladna sam za Svetske Pisme, ali više ne mogu to da čitam. Sve me posećuje na to što me je lagao, i ostavio.
Korisnikov avatar
By svejedno
Ok.

Necu da ulazim u svoje vidjenje Boga & religija, da li svete knjige lazu ili ne etc...

..

Samo me interesuje ovo:

Kako je kada je tu?
Jer bio je tu do pre par meseci.

..

Kako bi prepoznala razliku kada bi se vratio?

...

Jer kazes ovo:
Mnogo ružne stvari se dogodilo sa mnom u životu, ali život je takav, to ne znači da nije tu.
I to je tacno.

..

Da li, pored toga, ipak mislis da su ti se desile lose stvari samo zato sto nije tu?

Da se ne bi desile da jeste tu?

..

I opet: kako ces prepoznati kada se vrati?
Korisnikov avatar
By pthalo
Necu da ulazim u svoje vidjenje Boga & religija, da li svete knjige lazu ili ne etc...
da, bolje da ne ulazimo u to, pošto i verujem svaku reč i verujem da me laže. tako da ni ja ne razumem.

kad je tu, ima osećaj kao da me drži za ruku, ponekad. ili imam nadu na će biti ok, da sve ovo ima smisla. Kad je tu, vidim lišće kako se igraju u vetru, i pomislim na Njega Ko ih je stvorio. Kada je tu... "Kad god pogledam u nebo, sećam se Tvoju uzvišicu, Tvoj neusporediva slava i veličina; i svaki put da pogledam u zemlju, prepoznam dokaze Tvoje moći i izdašnosti. Kad god pogledam u more, priča mi o Tvojoj veličanstvenosti, o snagi Tvoje moći, o Tvojoj nezavisnosti, i o Tvom sjaju. I kad god pomislim na planinama, pronađem znake Tvoje pobede i Tvoje svemoći."

i "toliko sam upaljen svojim ljubavlju prema Tebi, i toliko sam opijan od vina Tvog jedinstva, da mogu da čujem kako vetar šapne Tvoje slavljenje i hvaljenje, i mogu da prepoznam u žuborenju voda glas koji objavljuje Tvoje vrline i osobine, i mogu da shvatim, u šuštanju lišća, misterije koje si nepovrativo uredio u Svom carstvu."

Kad je tu, "naoružan moću Tvog imena ništa ne može da me povredi, i sa Tvojom ljubavlju u srcu, sve nesreće ovog sveta nikako ne mogu da me uzbune."

Kad je tu, bilo šta da se desi, preživeću, jer nisam sama.

Kad nije tu, ja sam kao brod napušten na okeani, bez jedra, bez vesla.

Da li, pored toga, ipak mislis da su ti se desile lose stvari samo zato sto nije tu?

jedan deo od mene ipak se ljuti na Njega, i misli da bi trebao da me čuva od neke stvari (i ne samo mene, pomislim na sve nesreća ovog sveta, one koje me tiče i one koje me ne tiče.)

ali znam da nije tako. znam da se takve stvari dešavaju zato što su ljudi takve. To je naš greh, ne Njegov. ali moram da priznajem da jedan deo od mene vrište "gde si bio kad sam imala potrebu za Tebe?"
Korisnikov avatar
By svejedno

Kad je tu, vidim lišće kako se igraju u vetru, i pomislim na Njega Ko ih je stvorio. Kada je tu... "Kad god pogledam u nebo, sećam se Tvoju uzvišicu, Tvoj neusporediva slava i veličina; i svaki put da pogledam u zemlju, prepoznam dokaze Tvoje moći i izdašnosti. Kad god pogledam u more, priča mi o Tvojoj veličanstvenosti, o snagi Tvoje moći, o Tvojoj nezavisnosti, i o Tvom sjaju. I kad god pomislim na planinama, pronađem znake Tvoje pobede i Tvoje svemoći."

i "toliko sam upaljen svojim ljubavlju prema Tebi, i toliko sam opijan od vina Tvog jedinstva, da mogu da čujem kako vetar šapne Tvoje slavljenje i hvaljenje, i mogu da prepoznam u žuborenju voda glas koji objavljuje Tvoje vrline i osobine, i mogu da shvatim, u šuštanju lišća, misterije koje si nepovrativo uredio u Svom carstvu."

Kad je tu, "naoružan moću Tvog imena ništa ne može da me povredi, i sa Tvojom ljubavlju u srcu, sve nesreće ovog sveta nikako ne mogu da me uzbune."

Kad je tu, bilo šta da se desi, preživeću, jer nisam sama.

Kad nije tu, ja sam kao brod napušten na okeani, bez jedra, bez vesla.
Sad, ne znam da li ce ovo zvucati malo surovo, ali:

Poenta mi deluje kao da je u tvom nacinu gledanja, da li umes da vidis ''u šuštanju lišća, misterije koje si nepovrativo uredio u Svom carstvu."

A umela si, jel.

..

Stvar je samo u tome da ponovo pogledas svet na taj nacin.

Jer nije 'Bog' napustio tebe, nego ti ne vidis vise cudesa u sustanju lisca.

A ona su i dalje tu.

..

Mozda je i Bog i dalje tu, ali ga ti ne vidis?

...

jedan deo od mene ipak se ljuti na Njega, i misli da bi trebao da me čuva od neke stvari (i ne samo mene, pomislim na sve nesreća ovog sveta, one koje me tiče i one koje me ne tiče.)

ali znam da nije tako. znam da se takve stvari dešavaju zato što su ljudi takve. To je naš greh, ne Njegov. ali moram da priznajem da jedan deo od mene vrište "gde si bio kad sam imala potrebu za Tebe?"

Pa, zavisi sta ocekujes od Boga.

Lose stvari se desavaju, ljudi su ljudi, a oni imaju slobodnu volju.

I ta volja je cesto ...zla. Kao sto si imala prilike da iskusis.

I gresi (grehovi) ljudi su grehovi ljudi, ne Boga. To je ta slobodna volja ,)

..

No, sustanje lisca je i dalje carobno.

A tesko da ce Bog zaustaviti ruku razbojniku ako je krenuo da te pokrade, npr.

I taj razbojnik ima svoju volju, i moze da cini zlo, ako zeli.

Nema to veze sa Bogom, u sustini.

...

Mislim da treba vise paznje da obratis na lisce, ponovo.

Mozda nadjes Boga medju njima, mozda je sve vreme tu.

:)
Korisnikov avatar
By pthalo
trudiću se. hvala ti. :kiss:

pišaću ti duži odgovor sutra ako mogu, jer ima još nekoliko stvari koji nisu mi jasne, ali prvo želim da malo razmislim. i možda znam odgovori na svoje ostale pitanje samo ne želim ih verujem. ne znam.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!