Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za ljubitelje sporta, i one koji se bave sportom...

Moderatori: IriS, Moderators

By RuznaGlupaZla
Poenta prenošenja takvih informacije po svijetu je...? Da postoje hermafroditi smo znali i prije ovoga. U čemu je štos? (Ne mislim na to što je deran postavio link na forum, već uopšte) Hajd da se procedura provodi, nema problema, ali... rekoh već :roll:
Korisnikov avatar
By Combo
Poenta je medijski eksploatisati sve što ima i najmanju moguću težinu senzacije.

Ne umire Michael Jackson svaki dan.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by Andjelika
Originally posted by the1whowished
Ako se prijavila kao zensko,
onda je zensko...
- ali ovo nije nikakav validan argument. Ja mogu da se potpisem kao Pera detlic na kraju eseja.
Pa mozes, ako se tako identifikujes, ili osecas, ili si rasla i odgajana
kao Pera Detlic, onda to nije nikakav problem...

... identifikacije nije pseudonim, potpis na kraju knjige,
alias, vec nesto sto direktno povezuje nasu licnost sa
okolinom u svakom smislu..
Nemam šta da dodam, ali mi je lepo za citiranje. :)
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Evo citam vesti...

... i bas se lose osecam povodom ovog dogadjaja..

Ona je definitivno zenskog pola, sto se tice genitalija,
ali su ustanovili da ima unutrasnje testiste koji proizvode
puno testosterona, te se zbog toga njega muskulatura
i misicna masa razvila drugacija...

... mozda to ona nije ni zelela da zna, a sada zna.

uzasno mi je to sve ruzno...
Korisnikov avatar
By Combo
Ja mislim da ako nešto ima testise, pa makar bili i unutrašnji, onda ne može da bude baš definitivno ženskog pola...
By J...
Originally posted by Combo
Ja mislim da ako nešto ima testise, pa makar bili i unutrašnji, onda ne može da bude baš definitivno ženskog pola...
Mislis neko?
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Ali seksualne aktivnosti se vode onako kako vode i sve ostale zene sveta,
dakle posto ima vaginu, klitoris.... onda je zensko..

a to sto ima izvor testosterona u sebi... je, eto, prednost u atletici ...
By Ulix

uzasno mi je to sve ruzno...
:up:

I meni. Neopisivo ružno.
Baš mi je žao, jer joj nisu upropastili samo karijeru. :(
Korisnikov avatar
By Combo
Originally posted by J...
Mislis neko?
Naravno, nego mi je bila u glavi jedna South Park scena pa sam mahinalno napisao something...
Korisnikov avatar
By Mars
Kako definišemo pol?

Južnoafrička atletičarka Kaster Semenija (Caster Semenya), na Afričkom Juniorskom Šampionatu 2009, osvojila je zlato na trkama na 800m i 1500m. Sa vremenom 1:56.72 u trci na 800m popravila je za 7 sekundi, i na 1500m za 25 sekundi, svoje prethodne rekorde za manje od 9 meseci, postavljajući nacionalni i svetski rekord. Međutim, Internacionalna Asocijacija Atletičarske Federacije (IAAF- International Association of Athletics Federations) je objavila da je u obavezi da ispita ovaj slučaj, jer je “ovakva vrsta dramatičnih poboljšanja ponekad posledica upotrebe zabranjenih lekovitih supstanci“. Pošto nije pronašla ništa, IAAF je zatražila od Kaster da uradi test određivanja pola.

Sve...

A komentar sa najviše preporuka:

Pa, ako je atletičarKA onda je sigurno žensko, a ako je atletičar onda je muško :) )))
(Dragan, 4. decembar 2009 10:59)

:lol:
Korisnikov avatar
By lana-bg
Zao mi je...
IAAF prema pravilima takmicenja ne sme da objavljuje informacije dok ne obavi sva testiranja. I naravno, usledilo je medijsko izivljavanje...
Za komleksne testove utvrdjivanje pola, kako ih oni nazivaju, potrebno je nekoliko nedelja.
Ona je trcala 19. avgusta, a rezulate su rekli da ce objaviti 20. ili 21.novembra. Nisu uspeli da to zavrse ni za 3 meseca.
http://www.naslovi.net/2009-11-20/blic/ ... en/1417687
U medjuvremenu su joj trazili neke dodatne testove i maltretirali su je...

Nadam se da ce ih stvarno tuziti...
http://www.24sata.info/sport/svijet-spo ... stete.html
Korisnikov avatar
By Paki
Zabrana za interseksualne sportiste?

Nakon letošnje kontroverze oko pola atletičarke Kaster Semenje, koja je osvojila zlato na 800 m na svetskom prvenstvu u Berlinu, Međunarodni Olimpijski Komitet objavio je podjednako kontroverznu preporuku.

Ubrzo nakon pobede Semenje, druge atletičarke osporile su njeno pravo da se takmiči kao žena zbog njenih „muških“ karakteristika. "Atletičarke sa maskulinim poremećajima toliko se razlikuju od drugih žena da njihovo učestvovanje u takmičenju nije pravedno," tvrde oni.

U sredu, MOK je objavio sledeću preporuku, preko ekspertskog panela: "Sportistkinjama koje se identifikuju kao žene ali imaju medicinske poremećaje koji im daju maskuline karakteristike treba da se ti poremećaji dijagnostikuju i leče." Eksperti su takođe rekli da treba odrediti pravila za utvrđivanje podobnosti sportistkinje da se takmiči, i da se to mora činiti zasebno za svaki slučaj – ali nisu precizirali koja to pravila treba uvesti.

Vatrene diskusije oko Kaster Semenje otkrivaju duboku nelagodnost među mnogim ljudima koji smatraju da žene koje su previše muškobanjaste ne bi smele da se takmiče kao žene. Ali ekspertski panel tvrdi da su oni zabrinuti samo za zdravlje sportistkinja, jer ono može biti ugroženo ako se njihovi poremećaji ne dijagnostikuju i ne leče. Ovo su rekli uprkos činjenici da mnogi ljudi većinu interseksualnih „poremećaja“ ne vide uopšte kao poremećaje.

Preporuka panela je, međutim, problematična na više nivoa, bez obzira na to da li je bila motivisana „brigom za zdravlje“ ili „pravičnošću“. Neki članovi panela su iskreno rekli da je nemoguće izbrisati u potpunosti „prednost“ u sportu: "Zaboravite na jednakost u sportu," rekao je Dr. Majron Genel sa Jejla. "Za mnoge od nas ovde, takvo nešto ne postoji. Čuli smo na sastanku priču o jednoj finskoj porodici koja je neverovatno uspešna u kros-kantri skijanju. Kod njih je pronađen genetski poremećaj koji im pruža viši nivo hemoglobina u krvi i zbog toga imaju superiornu sposobnost prenošenja kiseonika. Specifični genetski nedostaci mogu biti prednosti."

Ali, kada je reč o polu, izgleda da ovaj pohod za „pravičnošću“ ne seže dalje od ove arene. Ne dotiče se, na primer, dvometraških košarkaša ili odbojkaša (koji su sigurno genetski predodređeni za uspeh u tim sportovima više nego niski ljudi). Iako su preporuke panela neprecizne, stvaraju opasan presedan u tretmanu interseksualnih ljudi, terajući ih da se konformišu tačno određenim definicijama binarnog pola i roda. Osim toga, postoji mnogo interseksualnih „poremećaja“ koji nisu praćeni zdravstvenim problemima, već jednostavno čine da se telo razlikuje od norme, kao neki drugi genetski poremećaji (na primer, Marfan Sindrom, koji je možda pomogao Majklu Felpsu da se domogne svih onih zlatnih medalja).

Predlozi kako da se ovo sprovede u delo prilično su zabrinjavajući: Njujork Tajms piše da bi "sportski čelnici mogli slati fotografije sportistkinja ekspertima. Ako ekspert misli da sportistkinja može imati poremećaj u polnom razvoju, ekspert bi tad naredio dodatna ispitivanja i savetovao lečenje." Ali da li je ovo zaista doličan tretman jedne osobe: da joj se osporava rod, i da bude diskvalifikovana iz takmičenja ili da budu prinuđena na „lečenje“ zbog nečega što možda ni ne vidi kao „poremećaj“?

Druga je stvar brinuti se o zdravlju sportista i sportistkinja – ali zar nije bolje onda jasno staviti do znanja svima da su svi sportisti/kinje slobodni da se takmiče, bez obzira na to da li drugi sportisti misle kako su oni previše „muškobanjasti“ ili „feminizirani“, kako bi interseksualni sportisti/kinje mogli slobodno da istražuju svoj rod bez straha od posledica? U svakom slučaju, jedno je jasno: interseksualni sportisti/kinje predstavljaju izazov našem poimanju binarnog roda, i moramo biti otvoreni ka ovim fundamentalnim promenama u načinu na koji razmišljamo o tome šta znači biti muškarac ili žena.

Amelia Thomson-DeVeaux, Care2.com

(GSA)

http://www.gsa.org.rs/cms-run/index.php ... &Itemid=61
Korisnikov avatar
By emo_haos_
ne mogu ni da zamislim kako joj je... svaka joj cast sto je imala petlju da se uopste pojavi na terenu.

a da li smatram da je ispravno sto su joj dozvolili da se takmici medju zenama?
pa diskutabilno. zasto se ne takmice muskarci i zene zajedno, rame uz rame? pa bas zato. bas zato sto oni sa muskim karakteristikama imaju predispozicije koje im garantuju (daleko) bolje rezultate (u poredjenju sa zenama).but then again, kontrargument bi bio - kao da medju zenama (ili muskarcima) nema i onih koji su tako gradjeni (rodjeni sa telesnim predispozicijama) da budu superiorniji u odredjenoj disciplini u odnosu na ostale. zamislite neko drzavno prvenstvo u Kini, disciplina skok u dalj. i svi ucesnici otprilike iste visine, osim jednog koji je npr 15 cm visi od proseka. i da li je sad to, ta situacija, po istim onim standardima fer? sigurno da niko ne bi ni pomislio da ospori tom visokom momku pravo ucesca.
elem, granica se mora negde povuci. i gle, celni ljudi sveta sporta su je povukli. :pop:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!