Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Dina
Jeste duhovit Mitrandirov post... ali ja sam posle prvih par reci ocekivala neku pricu poput onih iz devedesetih - baba ga uvela u sektu ali ga majka iscupala sve to zacinjeno cajevima od zivotinja, cudnim ponasanjem i pisanjem odnatraske... buaaaahhaaahaaa... pa sam se malo razocarala :durenje:
Korisnikov avatar
By m..
meni je jednom prisao neko iz jehovinih svedoka i ponudio brosuru, na sta sam se ja uljudno zahvalila i rekla da mi ne treba posto sam u krishni. :lol:

i neki tip mi je nesto uvalio ispred skole pa sam ga prijavila razrednoj :ilijacvorovic:

onda je trebalo da u skoli imamo obavezno predavanje o sektama u subotu, na sta se nas 7 (3 skinete i 4 ultraliberalnih) dogovorilo da dodjemo obuceni u crno sa pentagramima po rukama. na kraju smo skontali da ipak necemo dobiti ukore kao se ne pojavimo, pa smo batalili akciju. cela stvar je bila ideja direktorke skole (neke sps-ovke kojoj je cerka bila zaglavila u sekti).

nemam pojma, meni je i religija sama po sebi ultra neprivlacna, o sektama necu ni da govorim, to su neki nesrecnici koji se dobijaju na rituale. omg. mislim da bih imala konstantni transfer neprijatnosti da sam u sekti.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by m..
onda je trebalo da u skoli imamo obavezno predavanje o sektama u subotu, na sta se nas 7 (3 skinete i 4 ultraliberalnih) dogovorilo da dodjemo obuceni u crno sa pentagramima po rukama. na kraju smo skontali da ipak necemo dobiti ukore kao se ne pojavimo, pa smo batalili akciju. cela stvar je bila ideja direktorke skole (neke sps-ovke kojoj je cerka bila zaglavila u sekti).
Ovo me je podsetilo na pokušaj sabotaže jedne suvišne fakultetske manifestacije, kad je par devojaka (inače, krajnje liberalnih) rešilo da se osveti profesorima za nabacivanje dodatnih i imbecilnih obaveza.

Pozvale su Obraz i rekle da se na fakultetu organizuje satanistički skup, jer je manifestacija, igrom slučaja, bila zakazana za 06.06.2006.

Ovi su im se zahvalili i izrazili žaljenje što im nije ranije javljeno, kako bi se organizovali. :lol:
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by m..
nemam pojma, meni je i religija sama po sebi ultra neprivlacna, o sektama necu ni da govorim, to su neki nesrecnici koji se dobijaju na rituale. omg. mislim da bih imala konstantni transfer neprijatnosti da sam u sekti.
nemam sta da dodam... :cigareta:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by mitrandir
Ja sam imao sa dve, vrlo jezivih imena- AVON i ORIFLAME. Oni su gori od svih satanista i Jehovinih svedoka zajedno na gomili. Ako jednom nešto kupiš, dolaziće ti na vrata svaki dan :smeh:
so true! dodala bih tu i kirby parne usisivače, te mladinsku knjigu, novi i vrlo agresivan kult iz kog se jako teško izlazi.

jednom sam bila primorana da prisustvujem inicijalnom obredu zvanom prezentacija, koji se organizuje vrlo podlo i lukavo - nova iskušenica (ili iskušenik, mada je to ređa pojava) dobije uputstva da pozove prijatlejice, komšinice i rođake na kafu, ne govoreći im o čemu se tačno radi, ali dužna je da im misteriozno nabaci da ih čeka nešto novo i zanimljivo, što im neće otkriti dok se ne pojave (ovo je palilo dok se kult nije dovoljno proširio i raščuo, nakon čega se uspostavila nova ritualna formula odbijanja, koja glasi "e, nemoj samo da je neka prezentacija, majke ti! nemam ti ja vremena za te gluposti"). iskušenica zatim pripremi obredne ponude (najčešće žu-žu pecivo) i dočeka veliku sveštenicu koja će voditi obred. kad se sve žrtve okupe, sveštenica zauzima centralno mesto u prostoriiji, izvlači rekvizite (high class sveštenice nekada koriste visual aids poput tabela, crteža i pokazivača; one nižeg ranga uglavnom ostaju na kremicama, sapunima, parfemima, krejonima i sličnim sakralnim predmetima) i počinje sa inkantacijom, koja se, u idealnim uslovima, odsluša do kraja, bez prekidanja, u savršenom miru i tišini.

no, pošto sam se ja stalno smejuljia i opstruirala procesiju, eventually sam bila isterana iz obredne prostorije i poslana u drugu sobu da sedim s decom. :lol:

tamo sam, inače, doživela jednu od najjačih pyramid scheme related scena ikad, kad se klinac od cca 6 godina, koji se svako malo šunjao do vrata obredne prostorije da prisluškuje, vratio sav zbunjen i izrekao sledeće:

kid: "a zašto ona teta njih tamo laže?"
moi: "zato što hoće tako da zaradi pare"
kid: "ali kako oni ne vide da ih ona laže?"
moi: "ne znam šta da ti kažem, ni ja to ne kontam baš najbolje"

:lol:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Dzelajza Rouz

Pozvale su Obraz i rekle da se na fakultetu organizuje satanistički skup, jer je manifestacija, igrom slučaja, bila zakazana za 06.06.2006.

Ovi su im se zahvalili i izrazili žaljenje što im nije ranije javljeno, kako bi se organizovali. :lol:

ahahhahahahaha

to se, kanda, fina trava puši kod tebe na faksu... :yes:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Ova Krepa je forumska stand-up Šeherezada.

Milo mi je slušati ju kako pripoveda. :)
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by Lepa Krepa

ahahhahahahaha

to se, kanda, fina trava puši kod tebe na faksu... :yes:
I pije domaća rakija na časovima, ali pssst. :kesa:
Korisnikov avatar
By starsailor
LK + Dzelajza a m... kao dodatak pa to je bre nirvana
By Hans
Hrišćanstvo takođe smatram sektom tako da je pojam satane u ovom kontekstu marginalan.
Korisnikov avatar
By olga_diktator
Originally posted by m..
Ovo me je podsetilo na pokušaj sabotaže jedne suvišne fakultetske manifestacije, kad je par devojaka (inače, krajnje liberalnih) rešilo da se osveti profesorima za nabacivanje dodatnih i imbecilnih obaveza.

Ahahahahahahaha!
E tacno se secam tog momenta. Hilarious!
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa

verovatno je trigger bio onaj penezraca kad je zapretio da će me polomiti, pa mi se probudio orijental(istič)ki arhetip (prelepe :kosa: ) pripovedačice who narrates to stay alive. :uplasen: kad se tome doda većinski muslimansko okruženje, ezan 5x dnevno i ovo salce što nabacih oko struka... šta sam drugo mogla?
:sesir:
kako l' bi mi se tek obradovali ovi što me, uslovno rečeno, plaćaju da pripovedam... :zid:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by olga_diktator
Ahahahahahahaha!
E tacno se secam tog momenta. Hilarious!
Meni je još smešnije kad se setim ko je to uradio. :lol:

verovatno je trigger bio onaj penezraca kad je zapretio da će me polomiti, pa mi se probudio orijental(istič)ki arhetip (prelepe :kosa: ) pripovedačice who narrates to stay alive. :uplasen: kad se tome doda većinski muslimansko okruženje, ezan 5x dnevno i ovo salce što nabacih oko struka... šta sam drugo mogla?
Najslađi je virtuozitet u nuždi ispoljen.

A ovo za salce, ta nemoj, Krepo...
Sad te zamišljam podvrnute majice.
Ionako mi se već pričinjava da ti čujem glas. :duh:
kako l' bi mi se tek obradovali ovi što me, uslovno rečeno, plaćaju da pripovedam... :zid:
Rekla bih da smo "u istom čamcu". :shrug:
Korisnikov avatar
By Madonna
AAAAAAHAHAHAHAHHAHA
slazem se sa starsailor
Korisnikov avatar
By mitrandir

A meni liči na Terija Pračeta :lol:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa

u ovoj fazi gojenja mi moga, toplo preporučujem zadržavanje na audio ugođaju. :chubby:

Rekla bih da smo "u istom čamcu". :shrug:
znači, deca bi nam either skapala od gladi il' bi se selile u random third world country da ih zaposlimo u kakvoj nike-fabrici i živimo od njihovog rada.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Pošto nisam estetski fašista, sa uživanjem ću nastaviti da zamišljam opisano.

Ovom svetu je potrebno oKrepljenje, te da se ja pitam, Krepa bi trebalo da naraste toliko da ispuni svaki njegov kutak i potisne svo čovečansko ruglo u druge krajeve kosmosa.*

*Ovako ja zamišljam udvaranje. :kesa:

P.S. Decu možemo da odgajamo u Seknd Lajfu ili kako se zvaše ono... World Of Warcraft, ne?
Korisnikov avatar
By Madonna
joj world of warcraft! dacu vam zlata kolko vam dusa iste! :zvezda:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Pošto nisam estetski fašista, sa uživanjem ću nastaviti da zamišljam opisano.

Ovom svetu je potrebno oKrepljenje, te da se ja pitam, Krepa bi trebalo da naraste toliko da ispuni svaki njegov kutak i potisne svo čovečansko ruglo u druge krajeve kosmosa.*

*Ovako ja zamišljam udvaranje. :kesa:
in homer simpson voice: me tooooo! :wow:
vodi me, ajm jorz! :drama:

P.S. Decu možemo da odgajamo u Seknd Lajfu ili kako se zvaše ono... World Of Warcraft, ne?
vot a splendid ajdia! (du dej hev svetšops in vrld ov vorkraft?)

''
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by shut
joj world of warcraft! dacu vam zlata kolko vam dusa iste! :zvezda:
and one for you!

''
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Auč! Ova epizoda je bolna. :)

E, tako, sad smo obavile gledač'nu* i preostaje još samo da nam Šutela "podari" decu
(što pre, to bolje, jer se bliži parada porodica).

*dalmatinska zagora i ostali krši sa svojim običajima
Korisnikov avatar
By Madonna
ih kad je to bilo popularno :lol:

moj omiljeni wow themed video je

''
Korisnikov avatar
By Sutekh
Originally posted by Hans_87
Hrišćanstvo takođe smatram sektom tako da je pojam satane u ovom kontekstu marginalan.
termin "sekta" u prevodu znachi "odvojen od celine". od koje celine se to hrishcjanstvo odvojilo?
By Hans
Originally posted by Sutekh
Originally posted by Hans_87
termin "sekta" u prevodu znachi "odvojen od celine". od koje celine se to hrishcjanstvo odvojilo?
Termin sekta vodi poreklo od latinskog glagola "sequor,sequi,secutus sum" što znači pratiti, slediti. Sekta ne mora doslovno da znači to. To što se odvojilo takođe ima svoje obrede, a hrišćanstvo je ustoličeno kao takvo. To razumem.
Shvati to na ovaj način. Pop dođe da osvešta kuću. Ne iščita pola stvari kako treba, uzme novac i ode. Ljudi slave slavu. Ne slome kolač kako običaj nalaže ali se gosti dobro najedu. Odsustvo poštovanja crkve i vere sa njom dovodi do toga da se sama crkva izvitoperi u nešto drugo. To se vremenom možda bude nazvalo sektom mada mislim da neće. Hrišćanstvo danas i u vreme npr. dinastije Paleologa sigurno ne liče toliko. Ipak se ne bavim religijom i termin sekta posmatram više semantički..dakle, neko se prati. Neko vas vekovima vuče za nos a vi ga pratite.
Korisnikov avatar
By Azdaja
ne znam mnogo o sektama, ali ih se plasim, zazirem i od jehovinih svedoka....:/
By жњ
Originally posted by mitrandir
Ja sam imao sa dve, vrlo jezivih imena- AVON i ORIFLAME. Oni su gori od svih satanista i Jehovinih svedoka zajedno na gomili. Ako jednom nešto kupiš, dolaziće ti na vrata svaki dan :smeh:
so true! dodala bih tu i kirby parne usisivače, te mladinsku knjigu, novi i vrlo agresivan kult iz kog se jako teško izlazi.

jednom sam bila primorana da prisustvujem inicijalnom obredu zvanom prezentacija, koji se organizuje vrlo podlo i lukavo - nova iskušenica (ili iskušenik, mada je to ređa pojava) dobije uputstva da pozove prijatlejice, komšinice i rođake na kafu, ne govoreći im o čemu se tačno radi, ali dužna je da im misteriozno nabaci da ih čeka nešto novo i zanimljivo, što im neće otkriti dok se ne pojave (ovo je palilo dok se kult nije dovoljno proširio i raščuo, nakon čega se uspostavila nova ritualna formula odbijanja, koja glasi "e, nemoj samo da je neka prezentacija, majke ti! nemam ti ja vremena za te gluposti"). iskušenica zatim pripremi obredne ponude (najčešće žu-žu pecivo) i dočeka veliku sveštenicu koja će voditi obred. kad se sve žrtve okupe, sveštenica zauzima centralno mesto u prostoriiji, izvlači rekvizite (high class sveštenice nekada koriste visual aids poput tabela, crteža i pokazivača; one nižeg ranga uglavnom ostaju na kremicama, sapunima, parfemima, krejonima i sličnim sakralnim predmetima) i počinje sa inkantacijom, koja se, u idealnim uslovima, odsluša do kraja, bez prekidanja, u savršenom miru i tišini.

no, pošto sam se ja stalno smejuljia i opstruirala procesiju, eventually sam bila isterana iz obredne prostorije i poslana u drugu sobu da sedim s decom. :lol:

tamo sam, inače, doživela jednu od najjačih pyramid scheme related scena ikad, kad se klinac od cca 6 godina, koji se svako malo šunjao do vrata obredne prostorije da prisluškuje, vratio sav zbunjen i izrekao sledeće:

kid: "a zašto ona teta njih tamo laže?"
moi: "zato što hoće tako da zaradi pare"
kid: "ali kako oni ne vide da ih ona laže?"
moi: "ne znam šta da ti kažem, ni ja to ne kontam baš najbolje"

haahahhaahhaahhahahaha, koji vrh :smeh:

najdestruktivnije su sekte koje te ostave bez para, a u dugovima... kirbi sine...
By жњ

E, a ta paranoidna ujudurma oko "lova na sekte" je sooooo karakteristicna za nase podneblje... evo, ja sam u srednjoj bila predstavnik odeljenja na tribini koja je trebala informisati ucenike o dejstvu destruktivnih sekti u Srbiji.

I dolazi baja koji je napisao knjigu o sektama vo ime SPCa... Dakle, sat vremena smo bili primorani da slusamo bulaznjenje koje je valjda trebalo zasaditi seme ksenofobičnosti kod djece o iluminati zaveri zapada i unistenju srpske tradicije na ustrb domace verzije praznoverja, dok nam je pokazivao na projektoru grafite sa beogradskih zidova koje je okarakterisao kao "satanističke" : "RED DEVILS" (navijacka grupa), ATHEIST RAP (muzička grupa), simbole za peace, kukaste krstove, smajlije i ostalo......mega ekstremna paranoja koja je dovela do podsmeha cele svecane sale
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!