Originally posted by mitrandir
Ja sam imao sa dve, vrlo jezivih imena- AVON i ORIFLAME. Oni su gori od svih satanista i Jehovinih svedoka zajedno na gomili. Ako jednom nešto kupiš, dolaziće ti na vrata svaki dan
so true! dodala bih tu i kirby parne usisivače, te mladinsku knjigu, novi i vrlo agresivan kult iz kog se jako teško izlazi.
jednom sam bila primorana da prisustvujem inicijalnom obredu zvanom
prezentacija, koji se organizuje vrlo podlo i lukavo - nova iskušenica (ili iskušenik, mada je to ređa pojava) dobije uputstva da pozove prijatlejice, komšinice i rođake na kafu, ne govoreći im o čemu se tačno radi, ali dužna je da im misteriozno nabaci da ih čeka nešto novo i zanimljivo, što im neće otkriti dok se ne pojave (ovo je palilo dok se kult nije dovoljno proširio i raščuo, nakon čega se uspostavila nova ritualna formula odbijanja, koja glasi "e, nemoj samo da je neka prezentacija, majke ti! nemam ti ja vremena za te gluposti"). iskušenica zatim pripremi obredne ponude (najčešće žu-žu pecivo) i dočeka veliku sveštenicu koja će voditi obred. kad se sve žrtve okupe, sveštenica zauzima centralno mesto u prostoriiji, izvlači rekvizite (high class sveštenice nekada koriste visual aids poput tabela, crteža i pokazivača; one nižeg ranga uglavnom ostaju na kremicama, sapunima, parfemima, krejonima i sličnim sakralnim predmetima) i počinje sa inkantacijom, koja se, u idealnim uslovima, odsluša do kraja, bez prekidanja, u savršenom miru i tišini.
no, pošto sam se ja stalno smejuljia i opstruirala procesiju, eventually sam bila isterana iz obredne prostorije i poslana u drugu sobu da sedim s decom.
tamo sam, inače, doživela jednu od najjačih pyramid scheme related scena ikad, kad se klinac od cca 6 godina, koji se svako malo šunjao do vrata obredne prostorije da prisluškuje, vratio sav zbunjen i izrekao sledeće:
kid: "a zašto ona teta njih tamo laže?"
moi: "zato što hoće tako da zaradi pare"
kid: "ali kako oni ne vide da ih ona laže?"
moi: "ne znam šta da ti kažem, ni ja to ne kontam baš najbolje"