Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Stripi, Moderators
Originally posted by smaugOriginally posted by mytheUnited Nations Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide (CPPCG), Article 2 of this convention defines genocide as "any of the following acts committed with intent to destroy, in whole or in part, a national, ethnical, racial or religious group, as such: killing members of the group; causing serious bodily or mental harm to members of the group; deliberately inflicting on the group conditions of life, calculated to bring about its physical destruction in whole or in part; imposing measures intended to prevent births within the group; [and] forcibly transferring children of the group to another group."Originally posted by Wilhelminaima veze jer stvara osecaj nepravde kod gradjana Srbije, kako mislis da prosecan gradjanin Srbije prihvati Sud u Haagu kao neutralan i nepristrasan ako se takve stvari tamo dogadjajuOriginally posted by mytheKakve to veze ima sa pojmom genocid koji je u pomenutom slucaju iskoriscen na najgori moguci nacin?
a sta cemo sa oslobadjajucim presudama za Nasera Orica i Ramusa Haradinaja, molicu lepo?![]()
Ovoliko engleskog da mozete da razumete definiciju reci genocid svi znate.
Da na kraju ove rasprave ne bude da je genocid 'osecaj nepravde', 'nepravda', 'nesto sto se desilo' i slicni eufemizmi.
I kako vas nije sramota da poredite 'osecaj nepravde kod gradjana Srbije' (zbog kako kazete pristrasnosti suda u Hagu) i genocid!
Originally posted by StripiMa da su samo cetnici pa ajde... za mene su ovo extremisti i bolesnici.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/cetn ... 41412.aspx
Originally posted by LiOno sto ti izvuce iz glave je upravo razlog zbog kojeg se mnogi odricu pripadnosti srpskom narodu, jer se poistovecuje celokupna grupa ljudi, od kojih vecina oruzje u zivotu takla nije niti je htela da ratuje, sa pojedinim glavama koje su ubijale i naredivale ubijanje.
Svi guglaju a niko nista iz glave da izvuce.
Originally posted by WilhelminaOdakle ti znas ko mene kako gleda?Originally posted by LiOno sto ti izvuce iz glave je upravo razlog zbog kojeg se mnogi odricu pripadnosti srpskom narodu, jer se poistovecuje celokupna grupa ljudi, od kojih vecina oruzje u zivotu takla nije niti je htela da ratuje, sa pojedinim glavama koje su ubijale i naredivale ubijanje.
Zbog toga sto ti iz glave izvlacis gde god da odes te gledaju kao krvozednu zivotinju, jer boze moj, svi smo mi Radovan Karadzic ili Slobodan Milosevic.
A da budem potpuno iskrena, oni koji jesu i treba da budu satrti.
Originally posted by LiOriginally posted by WilhelminaOdakle ti znas ko mene kako gleda?Originally posted by LiOno sto ti izvuce iz glave je upravo razlog zbog kojeg se mnogi odricu pripadnosti srpskom narodu, jer se poistovecuje celokupna grupa ljudi, od kojih vecina oruzje u zivotu takla nije niti je htela da ratuje, sa pojedinim glavama koje su ubijale i naredivale ubijanje.
Zbog toga sto ti iz glave izvlacis gde god da odes te gledaju kao krvozednu zivotinju, jer boze moj, svi smo mi Radovan Karadzic ili Slobodan Milosevic.
A da budem potpuno iskrena, oni koji jesu i treba da budu satrti.
Predpostavimo da se sutra ponovo zarati (nije bitno sa kim) i posto te neko napadne a ti ne umes da se branis , eto neko drugi te odbrani jel to znaci da je on olos?
Jel treba da se stidim i Zivojina Misica, Stepe Stepanovica, Karadjordjevica, Obrenovica i koga sve jos... ko je takodje branio Srpski narod... I oni su ubice.
I sto odmah ubacujes jebenog Karadzica i Mladica... njihova imena i prezimena ljudi upotrebe samo kada ne znaju sta drugo da kazu.
I odakle ti to da se ja uopste ponosim njima? Ja sam realna osoba, u ratu ljudi umiru a nas je vojska branila kao sto je i njih njihova. I nisu krivi generali vec vlast koja je uopste i dozvolila da do toga dodje.
Originally posted by LiNepismenost je ono čega ti treba da se stidiš.
Predpostavimo ... branio Srpski narod...
Originally posted by Simor
Elem, umesto naricanja nad ugroženim srpstvom (sama reče da si realna osoba, te da u ratu ljudi umiru, pa što si se sada našla podbrcnutom da pričaš o srpskim žrtvama kada su one ionako najnormalniji produkt rata?), bolje bi ti bilo knjige da se uhvatiš. Em ćeš postati pismena, em će te obrazovanje malo prosvetliti i nećeš svet gledati kroz te malograđanske nacionalističke naočare.
Originally posted by SimorGreska u pisanju, zbog brzine. Ali ocajan se covek uvek hvata za slamku.Originally posted by LiNepismenost je ono čega ti treba da se stidiš.
Predpostavimo ... branio Srpski narod...
Uvek su me fascinirale osobe koje su sveprožete nacionalnim duhom (čuj Živojin Mišić! čuj Karađorđević! čuj Obrenović!), a pritom nisu spremne ni da ovladaju sopstvenim jezikom, koji bi, valjda, trebao da bude odraz nekog kulturnog identiteta kojem se pripada.
Elem, umesto naricanja nad ugroženim srpstvom (sama reče da si realna osoba, te da u ratu ljudi umiru, pa što si se sada našla podbrcnutom da pričaš o srpskim žrtvama kada su one ionako najnormalniji produkt rata?), bolje bi ti bilo knjige da se uhvatiš. Em ćeš postati pismena, em će te obrazovanje malo prosvetliti i nećeš svet gledati kroz te malograđanske nacionalističke naočare.
Znači, ove svoje forumske drugare po nacionalnosti pod ruku, pa u večernju školu. Nikada nije kasno!
Originally posted by Lepa KrepaOriginally posted by Simor
Elem, umesto naricanja nad ugroženim srpstvom (sama reče da si realna osoba, te da u ratu ljudi umiru, pa što si se sada našla podbrcnutom da pričaš o srpskim žrtvama kada su one ionako najnormalniji produkt rata?), bolje bi ti bilo knjige da se uhvatiš. Em ćeš postati pismena, em će te obrazovanje malo prosvetliti i nećeš svet gledati kroz te malograđanske nacionalističke naočare.![]()
pažljivo s tim savetima. ima raznih knjiga za uhvatit' se.
doduše, ovi forumski nacoši don't really struck me as that type. vidi se da im mišljenje formiraju rts (uz podršku opskurnih lokalnih televizija), ekipa iz kraja, kuriri, pressovi i ine grdarije. nema više onih intelektualnih patriotskih forumaša poput onog kakosezvaše što je mlogo volo da citira nacjonalno osvešćene avtore. ili manon koja je plovila morima alternativne medicine, ezoterije i nacionalnog spasa all at once.
ovo sad sve dosadno, repetitivno, nemaštovito, na isti kalup, a uz to i polupismeno.
Originally posted by Lepa KrepaManon
nema više onih intelektualnih patriotskih forumaša poput onog kakosezvaše što je mlogo volo da citira nacjonalno osvešćene avtore. ili manon koja je plovila morima alternativne medicine, ezoterije i nacionalnog spasa all at once.
Originally posted by StripiI ja mislim da misli na V.altera iliti Waltera iliti selperedejza.
Mislim da misliš na V.altera
Originally posted by Lepa KrepaSlažem se.
ovo sad sve dosadno, repetitivno, nemaštovito, na isti kalup, a uz to i polupismeno.
Originally posted by Lii ne treba, svakako je nikakva.
Ne citam dnevnu stampu.
Originally posted by Lie svašta su mi ljudi govorili, al' da sam patriota, to nikad.
A bas bih volela da mi ti objasnis kakav si to patriota?
Originally posted by LiJos jednom... Potomci tih ljudi bi namlatili silne pare od kleveta i stavljanja u isti kos sa ratnim zlocincima njihovih predaka. I opet, ako njih poistovecujete sa Slobom i Radovanom, sta drugi treba da misle o Srbiji uopste?
Jel treba da se stidim i Zivojina Misica, Stepe Stepanovica, Karadjordjevica, Obrenovica i koga sve jos... ko je takodje branio Srpski narod... I oni su ubice.
Originally posted by LiPretpostavimo da ja umem da se branim. Ali se branim tako sto cu braniti sebe licno, a taj koji mene napadne moze da racuna na dedinu lovacku. Ali isto tako mi nikad ne bi palo na pamet da druge ogradim zicom, uzmem sve sto imaju, pa ih onda streljam. Sada opet pokazi da poentu ne kapiras.
Predpostavimo da se sutra ponovo zarati (nije bitno sa kim) i posto te neko napadne a ti ne umes da se branis , eto neko drugi te odbrani jel to znaci da je on olos?
I sto odmah ubacujes jebenog Karadzica i Mladica... njihova imena i prezimena ljudi upotrebe samo kada ne znaju sta drugo da kazu.
I odakle ti to da se ja uopste ponosim njima? Ja sam realna osoba, u ratu ljudi umiru a nas je vojska branila kao sto je i njih njihova. I nisu krivi generali vec vlast koja je uopste i dozvolila da do toga dodje.Komandna odgovornost.
Originally posted by LiStav haskog tribunala je pod vecitim sindromom drugog sv. rata gde je bilo jasno who's good and who's the bad guy i na tom stavu su se izgradjivali odnosi u svetu dugi niz godina (Jugoslavija je bila ekstremni slucaj).
@Wilhelmina
Pojma ti nemas...
Vojskovodja je vojskovodja, a rat je rat. Kao sto bi se ti branila dedinom puskom tako je i generalima duznost da brane svoj narod.
Logore niko ne opravdava ali u svakom ih je ratu bilo. Hitlerovska posla.
A do rata bolje da nije ni doslo.
Originally posted by smaug
To da li ces ti da se stidis svog porekla ili ne je tvoja odluka. Ja nisam ni rekla da treba da se stidis svog porekla. Rekla sam ti nesto drugo.
I samo sam ti na jednom primeru pokazala da te tvoje floskule 'rat je rat a vojskovodja je vojskovodja' ne drze vodu, al nikako.
I opet se vracamo na pocetak - ti kazes kako su politicari i politika krivi a izvrsioci nisu.
Pa cu ja sad opet (kao onomad u slucaju Crne Reke i lopate) da te uprosceno pitam: jesu li masovne grobnice 'nuzna odbrana' ili genocid. Da li je premestanje leseva da bi se sakrio trag genocid ili 'odbrana naroda'.
I jos jednostavnije - imagine (daleko bilo) da sam ja predsednik na primer...., sto rekao Simor, Republike Sumske a ti si u istoj general. I ti mi javis kako si zauzela npr glavni grad Republike Sumske i imas i zarobljenike. A ja kazem - razdvoji muskarce od zena i dece i sve streljaj. I nemojte da gubite vreme da sahranjujete nego onako sve zajedno, stoka je to, to nisu ljudi. A ti onda kazes - razumem druze predsednice.
Jesi li zamislila? Jel ti to ok? Ti 'vrsis svoju duznost' zato sto sam ti ja naredila.
A onda te kad ti se zavrsi radno vreme sofer iz Republike Sumske vrati u Maticu Sumsku. I ti, na povratku kuci, svratis u prvu piljarnicu da kupis kokakolu, pivo, i nesto za grickanje zato sto ces sa drustvom da kasnije gledas fudbal.
Jesi li zamislila?
Sve ok jel da? Pa sta ima veze - ja sam ti naredlia...
Originally posted by LiMa, ko ti to nalaze i govori??
Ja samo ne volim da budem jedna od onih koji se stide svog porekla.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!