Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Li
Originally posted by smaug
Originally posted by mythe
Originally posted by Wilhelmina
Originally posted by mythe
a sta cemo sa oslobadjajucim presudama za Nasera Orica i Ramusa Haradinaja, molicu lepo? ;)
Kakve to veze ima sa pojmom genocid koji je u pomenutom slucaju iskoriscen na najgori moguci nacin?
ima veze jer stvara osecaj nepravde kod gradjana Srbije, kako mislis da prosecan gradjanin Srbije prihvati Sud u Haagu kao neutralan i nepristrasan ako se takve stvari tamo dogadjaju
United Nations Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide (CPPCG), Article 2 of this convention defines genocide as "any of the following acts committed with intent to destroy, in whole or in part, a national, ethnical, racial or religious group, as such: killing members of the group; causing serious bodily or mental harm to members of the group; deliberately inflicting on the group conditions of life, calculated to bring about its physical destruction in whole or in part; imposing measures intended to prevent births within the group; [and] forcibly transferring children of the group to another group."

Ovoliko engleskog da mozete da razumete definiciju reci genocid svi znate.
Da na kraju ove rasprave ne bude da je genocid 'osecaj nepravde', 'nepravda', 'nesto sto se desilo' i slicni eufemizmi.
I kako vas nije sramota da poredite 'osecaj nepravde kod gradjana Srbije' (zbog kako kazete pristrasnosti suda u Hagu) i genocid!

Svi guglaju a niko nista iz glave da izvuce.
Korisnikov avatar
By Stripi
Dapače, policija nije napravila ništa. Čak ni zbog pišanja po zvaničnoj zastavi zemlje.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Li
Ono sto ti izvuce iz glave je upravo razlog zbog kojeg se mnogi odricu pripadnosti srpskom narodu, jer se poistovecuje celokupna grupa ljudi, od kojih vecina oruzje u zivotu takla nije niti je htela da ratuje, sa pojedinim glavama koje su ubijale i naredivale ubijanje.
Zbog toga sto ti iz glave izvlacis gde god da odes te gledaju kao krvozednu zivotinju, jer boze moj, svi smo mi Radovan Karadzic ili Slobodan Milosevic.
A da budem potpuno iskrena, oni koji jesu i treba da budu satrti.
Korisnikov avatar
By Li
Originally posted by Li
Ono sto ti izvuce iz glave je upravo razlog zbog kojeg se mnogi odricu pripadnosti srpskom narodu, jer se poistovecuje celokupna grupa ljudi, od kojih vecina oruzje u zivotu takla nije niti je htela da ratuje, sa pojedinim glavama koje su ubijale i naredivale ubijanje.
Zbog toga sto ti iz glave izvlacis gde god da odes te gledaju kao krvozednu zivotinju, jer boze moj, svi smo mi Radovan Karadzic ili Slobodan Milosevic.
Odakle ti znas ko mene kako gleda?

Predpostavimo da se sutra ponovo zarati (nije bitno sa kim) i posto te neko napadne a ti ne umes da se branis , eto neko drugi te odbrani jel to znaci da je on olos?

Jel treba da se stidim i Zivojina Misica, Stepe Stepanovica, Karadjordjevica, Obrenovica i koga sve jos... ko je takodje branio Srpski narod... I oni su ubice.

I sto odmah ubacujes jebenog Karadzica i Mladica... njihova imena i prezimena ljudi upotrebe samo kada ne znaju sta drugo da kazu.

I odakle ti to da se ja uopste ponosim njima? Ja sam realna osoba, u ratu ljudi umiru a nas je vojska branila kao sto je i njih njihova. I nisu krivi generali vec vlast koja je uopste i dozvolila da do toga dodje.
Korisnikov avatar
By Dominion
Originally posted by Li
Originally posted by Li
Odakle ti znas ko mene kako gleda?

Predpostavimo da se sutra ponovo zarati (nije bitno sa kim) i posto te neko napadne a ti ne umes da se branis , eto neko drugi te odbrani jel to znaci da je on olos?

Jel treba da se stidim i Zivojina Misica, Stepe Stepanovica, Karadjordjevica, Obrenovica i koga sve jos... ko je takodje branio Srpski narod... I oni su ubice.

I sto odmah ubacujes jebenog Karadzica i Mladica... njihova imena i prezimena ljudi upotrebe samo kada ne znaju sta drugo da kazu.

I odakle ti to da se ja uopste ponosim njima? Ja sam realna osoba, u ratu ljudi umiru a nas je vojska branila kao sto je i njih njihova. I nisu krivi generali vec vlast koja je uopste i dozvolila da do toga dodje.
:up: :hail: :hail:
Korisnikov avatar
By Stripi
A branjenje je počelo tako da su se prvo teritoriji okupirali pa onda etnički očistili? I sve to u ime očuvanja Jugoslavije a ta ideja je tim čudnija jer su se okupirani teritoriji nazivali Srpskim autonomnim oblastima. Sjajna teorija, nema se šta reć.
By Simor
Originally posted by Li
Predpostavimo ... branio Srpski narod...
Nepismenost je ono čega ti treba da se stidiš.

Uvek su me fascinirale osobe koje su sveprožete nacionalnim duhom (čuj Živojin Mišić! čuj Karađorđević! čuj Obrenović!), a pritom nisu spremne ni da ovladaju sopstvenim jezikom, koji bi, valjda, trebao da bude odraz nekog kulturnog identiteta kojem se pripada.

Elem, umesto naricanja nad ugroženim srpstvom (sama reče da si realna osoba, te da u ratu ljudi umiru, pa što si se sada našla podbrcnutom da pričaš o srpskim žrtvama kada su one ionako najnormalniji produkt rata?), bolje bi ti bilo knjige da se uhvatiš. Em ćeš postati pismena, em će te obrazovanje malo prosvetliti i nećeš svet gledati kroz te malograđanske nacionalističke naočare.

Znači, ove svoje forumske drugare po nacionalnosti pod ruku, pa u večernju školu. Nikada nije kasno!
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Živeli srpski heroji dezerteri, antimilitaristi, Žene u crnom i ostali mirovni aktivsiti...
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Simor
Elem, umesto naricanja nad ugroženim srpstvom (sama reče da si realna osoba, te da u ratu ljudi umiru, pa što si se sada našla podbrcnutom da pričaš o srpskim žrtvama kada su one ionako najnormalniji produkt rata?), bolje bi ti bilo knjige da se uhvatiš. Em ćeš postati pismena, em će te obrazovanje malo prosvetliti i nećeš svet gledati kroz te malograđanske nacionalističke naočare.
:lol:
pažljivo s tim savetima. ima raznih knjiga za uhvatit' se.
doduše, ovi forumski nacoši don't really struck me as that type. vidi se da im mišljenje formiraju rts (uz podršku opskurnih lokalnih televizija), ekipa iz kraja, kuriri, pressovi i ine grdarije. nema više onih intelektualnih patriotskih forumaša poput onog kakosezvaše što je mlogo volo da citira nacjonalno osvešćene avtore. ili manon koja je plovila morima alternativne medicine, ezoterije i nacionalnog spasa all at once.
ovo sad sve dosadno, repetitivno, nemaštovito, na isti kalup, a uz to i polupismeno.
Korisnikov avatar
By Li
Originally posted by Li
Predpostavimo ... branio Srpski narod...
Nepismenost je ono čega ti treba da se stidiš.

Uvek su me fascinirale osobe koje su sveprožete nacionalnim duhom (čuj Živojin Mišić! čuj Karađorđević! čuj Obrenović!), a pritom nisu spremne ni da ovladaju sopstvenim jezikom, koji bi, valjda, trebao da bude odraz nekog kulturnog identiteta kojem se pripada.

Znači, ove svoje forumske drugare po nacionalnosti pod ruku, pa u večernju školu. Nikada nije kasno!
Greska u pisanju, zbog brzine. Ali ocajan se covek uvek hvata za slamku.
Korisnikov avatar
By Li
Originally posted by Lepa Krepa
:lol:
pažljivo s tim savetima. ima raznih knjiga za uhvatit' se.
doduše, ovi forumski nacoši don't really struck me as that type. vidi se da im mišljenje formiraju rts (uz podršku opskurnih lokalnih televizija), ekipa iz kraja, kuriri, pressovi i ine grdarije. nema više onih intelektualnih patriotskih forumaša poput onog kakosezvaše što je mlogo volo da citira nacjonalno osvešćene avtore. ili manon koja je plovila morima alternativne medicine, ezoterije i nacionalnog spasa all at once.
ovo sad sve dosadno, repetitivno, nemaštovito, na isti kalup, a uz to i polupismeno.

Ne citam dnevnu stampu. A bas bih volela da mi ti objasnis kakav si to patriota?
Korisnikov avatar
By Stripi
nema više onih intelektualnih patriotskih forumaša poput onog kakosezvaše što je mlogo volo da citira nacjonalno osvešćene avtore. ili manon koja je plovila morima alternativne medicine, ezoterije i nacionalnog spasa all at once.
Manon :love: kakvo divno srbsko biće :love:
Mislim da misliš na V.altera
By Simor
Originally posted by Stripi
Mislim da misliš na V.altera
I ja mislim da misli na V.altera iliti Waltera iliti selperedejza. :venchanje:
Slažem se. :( Selperedejz je bio poslednji primerak sofisticiranog fašizma na ovom forumu.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
apsalutno sam mislila na valterparadajza.

Originally posted by Li
Ne citam dnevnu stampu.
i ne treba, svakako je nikakva.

Originally posted by Li
A bas bih volela da mi ti objasnis kakav si to patriota?
e svašta su mi ljudi govorili, al' da sam patriota, to nikad. :smirk:
lm, da ti odgovorim - ovo je u stvari najvažniji detalj, jer apsolutno nisam očekivala. zvuči fantastično, ali nemam objašnjenje ovakvog fenomena.*

[size=-1]*Asanović, J: Mis sarma Vranje, URL:http://www.youtube.com/watch?v=sHL83OjMrzE[/size]
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Li

Jos jednom... Potomci tih ljudi bi namlatili silne pare od kleveta i stavljanja u isti kos sa ratnim zlocincima njihovih predaka. I opet, ako njih poistovecujete sa Slobom i Radovanom, sta drugi treba da misle o Srbiji uopste?
Originally posted by Li

Pretpostavimo da ja umem da se branim. Ali se branim tako sto cu braniti sebe licno, a taj koji mene napadne moze da racuna na dedinu lovacku. Ali isto tako mi nikad ne bi palo na pamet da druge ogradim zicom, uzmem sve sto imaju, pa ih onda streljam. Sada opet pokazi da poentu ne kapiras.

Ne, nego kad ocekuju odgovore. I adekvatne kazne.
Komandna odgovornost.
Korisnikov avatar
By Li
@Wilhelmina
Pojma ti nemas...
Vojskovodja je vojskovodja, a rat je rat. Kao sto bi se ti branila dedinom puskom tako je i generalima duznost da brane svoj narod.

Logore niko ne opravdava ali u svakom ih je ratu bilo. Hitlerovska posla.
A do rata bolje da nije ni doslo.
Korisnikov avatar
By Vel boy
pa, eto, Li, "dobro" su ga odbranili.....
umesto da su ga zaista BRANILI (tezina i odgovornost znachenja ove rechi, naglashavam), zlochinachka mladic-karadzic vojska je namerno, da, namerno dozvolila da se desi Bratunac (POKOJ dushi ubijenim civilima!) dok je spremala planove za masakr u Srebrenici. sve u cilju totalnog unishtenja medjuljudskih odnosa Srba i Boshnjaka u tom kraju (kao i u drugim krajevima BiH), u cilju namerne doktrinacije "mrzi drugog da ne vidish kako te ja t/svoj tlachim i podjebavam". to je i hitler radio nemachkom narodu (kada su saveznici vrshli zlochine nad obichnim nemachkim civilima) isto shto su karadzic-mladic politike radile srpskom, sve u cilju paranoje i agresivnog izolacionizma "nas svi mrze".
no, treba imati svoju glavu, misliti svojom glavom, raskrinkati paranoju i agresivni izolacionizam te istinski shvatiti znachenje rechi ODBRANA nasuprot PRVA AGRESIJA pa sranja u zacharanom krugu!
p.s. rat je rat, ali nakon II-og Sv. rata su chini mi se donesena neka pravila ratovanja kao i Zenevska Konvencija shto je valjalo poshtovati, kad su vec hteli ratovati, s svih triju zaracenih strana. no, nijedna, a pogotovo srpska i hrvatska zaracena strana to nisu prve poshtovale. a, onda im se i treca zaracena strana tj. boshnjachka zalosno pridruzila u neposhtovanju svega toga.
Korisnikov avatar
By smaug
Li, ne mogu a da ne mislim da je to kako ti i drustvo iz coska razmisljate i to sta pisete budalastina, bezobrazluk i sovinizam par excellence.
To sto su te ’vojskovodje’ o kojima ti pises (a nisu ni Karadzic ni Mladic – ko su molim te?) uradile nije bila odbrana dedinom puskom.
Ti vrli junaci (koji naravno nisu krivi jer im je odbrana naroda bila duznost – samo su radili svoj posao) su pobili vise od osam hiljada ljudi. I to tako sto su ih (u slucaju srebrenickih zrtava) prvo razdvojili od zena i dece, a zatim mucili i na kraju ubili.
Onda su ti isti 'junaci' ta mrtva, od vrucine naduta tela pobacali u iskopane jame. Preko tela su u nekim jamama zapalili gume. Medjutim, posto je paljenje vatre bilo malo rizicno ( i to ne zato sto je ’vojskovodjama’ odjednom doslo iz dupeta u glavu da zlo cine, nego zato sto im je vatra otkrivala polozaj) u vecinu jama su pre zatrpavanja posuli negaseni krec.
Medjutim ovde ovom uzasu nije bio kraj.
Kada je postalo jasno da postoje satelitski snimci koji pokazuju polozaj i velicinu masovnih grobnica iste ’vojskovodje’ su, u zelji da sakriju ono sto su uradile, buldozerima premestile leseve iz postojecih masovnih grobnica u nove jame. Mnoga poluraspadnuta tela su u tom procesu skrivanja dokaza rastrgnuta buldozerima. U jednom slucaju ostaci iste osobe pronadjeni su u cetiri razlicite masovne grobnice. ICMP (International Commission on Missing Persons – Medjunarodna komisija za nestale osobe) je do sada uspela da (uz pomoc DNK analize) identifikuje 6189 tela. Neke od porodica jos uvek cekaju da vise od jedne noge ili ruke bude pronadjeno i identifikovano da bi mogle da telo sahrane.
Tako ’stvari’ stoje.
Te bi bilo bolje da, ako vec nemas/te ni trunke sramote i empatije u sebi, cutite.
Korisnikov avatar
By Li
Ja i dalje smatram da je lose vodjena politika kriva za sve. Kao sto je i Milo Djukanovic zeleo lovu samo za sebe i zeleo da bude sam svoj gazda i odvojio Crnu Goru kako bi mogao ne kontrolisano krade i svercuje tako isto smatram i da se precednici Hr, Srb i BH nisu mogli dogovoriti ko ce gde i sta da krade nego lepo zavadise narod i dok se mi bijemo oni otvarali racune u raznim bankama... bar se Sloba ovajdio.
:marinac:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Tu se slazemo, Li.
Medjutim predhodnih dana si ti neshto drugachije govorila. Zato smo ti npr. ja i smaug odgovorili kako smo ti odgovorili.
Korisnikov avatar
By Li
Ja samo ne volim da budem jedna od onih koji se stide svog porekla.
Korisnikov avatar
By smaug
To da li ces ti da se stidis svog porekla ili ne je tvoja odluka. Ja nisam ni rekla da treba da se stidis svog porekla. Rekla sam ti nesto drugo.
I samo sam ti na jednom primeru pokazala da te tvoje floskule 'rat je rat a vojskovodja je vojskovodja' ne drze vodu, al nikako.
I opet se vracamo na pocetak - ti kazes kako su politicari i politika krivi a izvrsioci nisu.
Pa cu ja sad opet (kao onomad u slucaju Crne Reke i lopate) da te uprosceno pitam: jesu li masovne grobnice 'nuzna odbrana' ili genocid. Da li je premestanje leseva da bi se sakrio trag genocid ili 'odbrana naroda'.
I jos jednostavnije - imagine (daleko bilo) da sam ja predsednik na primer...., sto rekao Simor, Republike Sumske a ti si u istoj general. I ti mi javis kako si zauzela npr glavni grad Republike Sumske i imas i zarobljenike. A ja kazem - razdvoji muskarce od zena i dece i sve streljaj. I nemojte da gubite vreme da sahranjujete nego onako sve zajedno, stoka je to, to nisu ljudi. A ti onda kazes - razumem druze predsednice.
Jesi li zamislila? Jel ti to ok? Ti 'vrsis svoju duznost' zato sto sam ti ja naredila.
A onda te kad ti se zavrsi radno vreme sofer iz Republike Sumske vrati u Maticu Sumsku. I ti, na povratku kuci, svratis u prvu piljarnicu da kupis kokakolu, pivo, i nesto za grickanje zato sto ces sa drustvom da kasnije gledas fudbal.
Jesi li zamislila?
Sve ok jel da? Pa sta ima veze - ja sam ti naredlia...
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by Li
@Wilhelmina
Pojma ti nemas...
Vojskovodja je vojskovodja, a rat je rat. Kao sto bi se ti branila dedinom puskom tako je i generalima duznost da brane svoj narod.

Logore niko ne opravdava ali u svakom ih je ratu bilo. Hitlerovska posla.
A do rata bolje da nije ni doslo.
Stav haskog tribunala je pod vecitim sindromom drugog sv. rata gde je bilo jasno who's good and who's the bad guy i na tom stavu su se izgradjivali odnosi u svetu dugi niz godina (Jugoslavija je bila ekstremni slucaj).

To znaci da, i ovom slucaju, mora biti onih koji su agresori i oni koji su zrtve, koji su se "branili", jer ce se u protivnom narusiti "vredosti i odnosi" u svetu, tacnije na zapadu, koji i ovako danas stoje na klimavim nogama.

Ako bi i Srebrenica i Bratunac bili isto tretirani, to bi znacilo da velikih agresora zapravo nema i to bi relativizovalo situaciju, te dalo dozvolu drugima da cine zlocine, a da se mogu kulturno izvuci iz cele price na kraju.

Nasa je nesreca sto smo mi ovaj put oficijalno na strani tih agresora i svaka presuda u Hagu ce boleti i ciniti se nepravednom.
Brbljivi Nemci jos uvek nisu preboleli taj veciti kompleks, a treci rajh je jedina stvar s kojom im se i dan danas moze zapusiti usta.
Korisnikov avatar
By antibiotic
i da... vreme velikih vojskovodja i tih herojskih prica je definitivni proslo.
Niko nije nevin ili pravedan ko je oruzje u sake uzeo.
Korisnikov avatar
By Li
Originally posted by smaug
To da li ces ti da se stidis svog porekla ili ne je tvoja odluka. Ja nisam ni rekla da treba da se stidis svog porekla. Rekla sam ti nesto drugo.
I samo sam ti na jednom primeru pokazala da te tvoje floskule 'rat je rat a vojskovodja je vojskovodja' ne drze vodu, al nikako.
I opet se vracamo na pocetak - ti kazes kako su politicari i politika krivi a izvrsioci nisu.
Pa cu ja sad opet (kao onomad u slucaju Crne Reke i lopate) da te uprosceno pitam: jesu li masovne grobnice 'nuzna odbrana' ili genocid. Da li je premestanje leseva da bi se sakrio trag genocid ili 'odbrana naroda'.
I jos jednostavnije - imagine (daleko bilo) da sam ja predsednik na primer...., sto rekao Simor, Republike Sumske a ti si u istoj general. I ti mi javis kako si zauzela npr glavni grad Republike Sumske i imas i zarobljenike. A ja kazem - razdvoji muskarce od zena i dece i sve streljaj. I nemojte da gubite vreme da sahranjujete nego onako sve zajedno, stoka je to, to nisu ljudi. A ti onda kazes - razumem druze predsednice.
Jesi li zamislila? Jel ti to ok? Ti 'vrsis svoju duznost' zato sto sam ti ja naredila.
A onda te kad ti se zavrsi radno vreme sofer iz Republike Sumske vrati u Maticu Sumsku. I ti, na povratku kuci, svratis u prvu piljarnicu da kupis kokakolu, pivo, i nesto za grickanje zato sto ces sa drustvom da kasnije gledas fudbal.
Jesi li zamislila?
Sve ok jel da? Pa sta ima veze - ja sam ti naredlia...

Ti bas znas kako je bilo. Pobednici pisu istoriju. Istina je tamo negde.
Korisnikov avatar
By smaug
Neces verovati - znam. Zini da ti kazem kako znam.
Pobednici - to ovi koljaci jel? Ili je neko dugi - hajde prosvetli nas, molim te. Gde tamo negde? Sto lupas gluposti? Da pises narodnjake pa ajde da kazem. Ovako...
Knjigu u sake pa kad nesto procitas i naucis a ti se i opet javi. A dotle se, please uzdrzi od serendanja.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Li
Ja samo ne volim da budem jedna od onih koji se stide svog porekla.
Ma, ko ti to nalaze i govori?? :trep:
Je li ti to tvoje poreklo identifikujesh s politikama miloshevic-karadzic-sheshelj-mladic, bogati??
Shvati, Li, u svakoj naciji, veri, rasi.... na svetu je borba izmedju progresivnih i retrogradnih snaga. nishta specifichno samo srpskog srama shto ima retrogradnih Srba tu nije.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!