Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Witch Princess
:doh:
Originally posted by Dr. M
Ali smrkanje je jedan od mnogobrojnih nacina konzumiranja raznih vrsta narkotika ( speed, heroin, kokain )
:yes:
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by NewYorker
Originally posted by Azdaja
Bio sam. I bilo mi je teze da ga ostavim bas zbog toga. Nisam mogao da ga gledam kako se unistava,
a nisam mogao ni da ga ostavim samog kad sam mu potreban. Sada je na lecenju u Francuskoj, i nadam se da
mu to uspeva.

njoj je divno - kako god ovo zvuci...nije jos"propala" - ovo je jos tupavije :glupan:

sledece nedelje trabale bi zajedno u nemacku, zbog njenog posla, a nemaaaaaaam zelju....
tj pocela sam da zvocam kao baba, a od toga nikakve vajde...
A sta je ovde tupavo?

onaj deo- nije jos propala..
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Originally posted by Winter
odjebi tu osobu i njen problm, jerbo je očito da pored sve svoje posebnosti nije dovoljno inteligentna da sama shvati koliko si šteti....ne možeš ti njoj pomoći sve dok ona sama ne uvidi šta radi...

Znaci, koliko sam shvatila, ti preporucujes da se ta osoba "odjebe", nezavisno od toga da li ti je u pitanju blizak prijatelj/clan porodice/decko/devojka/muz/nesto sedmo?

Istina je da osoba koja koristi narkotike, ili koja uopste ima neki problem, mora prvo uvideti problem, i imati volju da sama sebi pomogne, ali je upravo to situacija iz koje se nece izaci bez jake podrske drugih.

Jeste mucno, i iako imam zerotolerance prema narkomanima, smatram da ukoliko je bliska osoba u pitanju, tu nema mesta sebicnosti. Ukoliko si dovoljno covek, neces gledati kako neko propada. Preduzela bih nesto, makar kako bih JA znala da sam pokusala, iako mozda besna i ljuta na tu osobu zbog situacije u koju je sebe dovela. Medjutim, i reci su jedno, a dela drugo... ne sumnjam da je pretesko, i da bih i ja klonula u jednom trenutku, a onda ipak nalazila snage u drugom.

Sve u svemu... Pocetni stav "prijatelj si mi, ali, jebiga, sam/a si sebe u to uvalio/la, pa cu te gledati kako propadas, jer jel te zurim na manikir" mi je nejasan. Vredi probati, ako ti taj neko ista znaci.

Pomoc - da, ali kao prijatelj. Veza sa takvom osobom - ne, povlaci previse problema sa sobom.
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by PlasticBrain
Nisam bila u vezi sa nekim ko se drogira i sumnjam da bih ikada bila.

Neko ko se drogira moze da te voli koliko god, ali je mala sansa da ce tebe izabrati pre droge. Pogotovo sto ti kazes da se ona za sada dobro drzi. Samim tim se verovatno zavarava da je to sve ok i da nema problema.

Sve i da neka osoba pristane na lecenje, to je prebolan, predugacak, retko kada uspesan proces, koji ja licno nemam volje da prolazim sa nekim ko mi nije rod rodjeni.

hmmm....:merlinka:
Korisnikov avatar
By NewYorker
Bio sam. I bilo mi je teze da ga ostavim bas zbog toga. Nisam mogao da ga gledam kako se unistava,
a nisam mogao ni da ga ostavim samog kad sam mu potreban. Sada je na lecenju u Francuskoj, i nadam se da
mu to uspeva.

njoj je divno - kako god ovo zvuci...nije jos"propala" - ovo je jos tupavije :glupan:

sledece nedelje trabale bi zajedno u nemacku, zbog njenog posla, a nemaaaaaaam zelju....
A sta je ovde tupavo?

??? Ja tu rec nisam pomenuo. I ne vidim nista glupo u mom postu.
Korisnikov avatar
By Azdaja
mu to uspeva.

A sta je ovde tupavo?

ja jesam....
Korisnikov avatar
By Winter
Originally posted by jovanabeograd
odjebi tu osobu i njen problm, jerbo je očito da pored sve svoje posebnosti nije dovoljno inteligentna da sama shvati koliko si šteti....ne možeš ti njoj pomoći sve dok ona sama ne uvidi šta radi...

Znaci, koliko sam shvatila, ti preporucujes da se ta osoba "odjebe", nezavisno od toga da li ti je u pitanju blizak prijatelj/clan porodice/decko/devojka/muz/nesto sedmo?

Istina je da osoba koja koristi narkotike, ili koja uopste ima neki problem, mora prvo uvideti problem, i imati volju da sama sebi pomogne, ali je upravo to situacija iz koje se nece izaci bez jake podrske drugih.

Jeste mucno, i iako imam zerotolerance prema narkomanima, smatram da ukoliko je bliska osoba u pitanju, tu nema mesta sebicnosti. Ukoliko si dovoljno covek, neces gledati kako neko propada. Preduzela bih nesto, makar kako bih JA znala da sam pokusala, iako mozda besna i ljuta na tu osobu zbog situacije u koju je sebe dovela. Medjutim, i reci su jedno, a dela drugo... ne sumnjam da je pretesko, i da bih i ja klonula u jednom trenutku, a onda ipak nalazila snage u drugom.

Sve u svemu... Pocetni stav "prijatelj si mi, ali, jebiga, sam/a si sebe u to uvalio/la, pa cu te gledati kako propadas, jer jel te zurim na manikir" mi je nejasan. Vredi probati, ako ti taj neko ista znaci.

Pomoc - da, ali kao prijatelj. Veza sa takvom osobom - ne, povlaci previse problema sa sobom.
jovana sine, i meni da je 18 ,verovatno bih ne razmišljajući trošila godine na sve koje smatram prijateljima....ali s obzirom da nije, a nije ni autoru teme, ondak definitivno preporučujem da se makne od te osobe...jer ne vidim kako joj može pomoći, i sama je rekla da ova odbija bilo kakvu priču na datu temu...
Korisnikov avatar
By NewYorker

A sta je ovde tupavo?

ja jesam....
Ma ti si pod dejstvom narkotika
Korisnikov avatar
By PlasticBrain
Postoji-

1. Zavisnost od narkotika
a. opijum
b. derivati opijuma (morfin kodein, heroin)
c. sintetski opijati (METADON, petantin, meperidin)

2. Zavisnost od hipnotika ,sedativa, anksiolitika (tabletomanija)

3. Zavisnost od stimulansa
a. kokain
b. amfetamin

4. Zloupotreba halucinogena
a. LSD
b. PCP

5. Porizvodi indijske konoplje
a. Hasis
b. Marihuana

S obzirom da razlicite "droge" izazivaju razlicita dejstva i posledice, lecenje se odredjuje na osnovu uzimane supstance...
Korisnikov avatar
By jenny
u čem je problem NewYorker?
Korisnikov avatar
By Witch Princess
Originally posted by NewYorker A sta je ovde tupavo?

ja jesam....
:wtf:
Nisi je razumeo... Nije rekla da je tvoj post tupav... Bar ja to nisam tako shvatila.
Korisnikov avatar
By NewYorker
Originally posted by jenny
Pa problem je sto sam rekao nesto sto me jako boli kad se setim, a azdaja kaze
da je tupavo. Nema tu nista tupavo.
Korisnikov avatar
By Dr. M
ama znam pobogu, šta vam je svima.... :doh: ....pod šmrkanjem i jesam mislila na one koje se konzumiraju na taj način, a pod ovim drugim sve silne koje se ne konzumiraju tako.....i nije uopšte to bila tema ove teme :roll: ...
Jedno je sta si mislila, a drugo sta si napisala/ rekla...

Jer SMRKANJE njie droga, vec nacin konzumiranja iste...glagol.... :odrasti:

Sto se teme tice...nema tu puno price...
Ako je heroin u pitanju, niko tu ne moze bilo sta da uradi dok osoba sama ne uvidi da ima problem i ne pozeli da ga resi...tek onda se moze pomoci...

Mnogi, na zalost, nikad ni ne shvate da imaju problem ili shvate ali su tad vec toliko navuceni da im nista sem sledece doze nije bitno...posle smrkanja, uglavnom stigne i igla...itd...

Kapiram da se ovde bas ne moze nesto polemisati jer niti znamo koja se droga smrce, niti u kojoj kolicini i koliko ucestalo...a, sve to su vrlo biti faktori za bilo kakvu pricu na ovu temu...
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Originally posted by jovanabeograd

jovana sine, i meni da je 18 ,verovatno bih ne razmišljajući trošila godine na sve koje smatram prijateljima....ali s obzirom da nije, a nije ni autoru teme, ondak definitivno preporučujem da se makne od te osobe...jer ne vidim kako joj može pomoći, i sama je rekla da ova odbija bilo kakvu priču na datu temu...

Objasni mi korelaciju izmedju godina i doze ljudskog u coveku. Ako to ne iziskuje tracenje tvog vremena, naravno. Poznato ti je da mi tinejdzeri nemamo osecaj, pa ti proceni. :hypno:

I da, za slucaj da nisi primetila, moj odgovor se prevashodno odnosio na problem narkomanije uopste, a manje na autorkin konkretno.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Azdaja, imas sto tema o ovome na forumu...u smislu, sta i kako....pametni ljudi pisali pametne stvari.....

iz raznih uglova....kapiram da ce ti biti korisnije nego ovo ovde sto je nastalo....

on: da
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by jenny
Pa problem je sto sam rekao nesto sto me jako boli kad se setim, a azdaja kaze
da je tupavo. Nema tu nista tupavo.
Nije rekla za tvoj post da je tupab, vec za svoj.
zato sto je napisala da jos uvek nije propala.
Korisnikov avatar
By baboonbaba
Stavovi o narkomaniji su promenjeni unazad 15-ak godina i mišljenje da se sve može promeniti voljom je u mnogim slučajevima prevaziđeno (netačno).

Ljudi po navici napadaju same narkomane kao krivce za sve, jer oni dobrovoljno uzimaju drogu i sl.
Oni su krivi za inicijalno uzimanje ('probanje'), ali dalji razvoj situacije-stvaranje zavisnosti (ti 'živci' što ih Winter pominje su broj/gustina/tip receptora za pojedine neurotransmitere)-više nije u njihovoj kontroli i samo mali broj ljudi može svojom voljom, koliko ona god bila jaka, da se iščupa iz toga. U toj fazi se narkomanija danas posmatra kao i svaka druga bolest (tumor mozga, HIV/AIDS, xyz random primer...) koja zahteva terapiju (specifičnu terapiju- medikamentoznu + psihoterapiju), a uspeh lečenja je mali.

Znači, ako osoba ima 'zavisni tip ličnosti' i nekad u svom životu proba belo/žuto, bolest će se ispoljiti. Ako osoba nije zavisni tip- lečenje je mnogo lakše i brže.

Aždajo, pitanje -da li biste bili sa narkomanom/nkom u vezi- je ustvari pitanje- da li biste bili u vezi sa osobom koja boluje od xyz hronične bolesti sa malom verovatnoćom potpunog izlečenja?

-Ne verujem, jer do danas nema adekvatnog načina lečenja koji postiže uspeh veći od 20-30% (optimističnih 30%), a bolest je specifična, jer menja strukturu ličnosti- najbitniju stvar.
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by NewYorker A sta je ovde tupavo?

ja jesam....

da, nema vece narkomanke od mene :retard:
Korisnikov avatar
By Winter
@jovanabeograd

je mi traćenje, vremena, počekaj još 10-15 godina, pa će ti se samo kasti :sesir:
Korisnikov avatar
By NewYorker
Izvinjavam se Azdaji zbog mojih reci. Slabo kapiram a osetljiv sam na ovu temu iz vec pomenutih razloga.
Nisam ja kriv sto je majka priroda bila surova prema meni i dala mi ovaj zardjali mozak.
Izgleda da sam ipak ja pod dejstvom nekih narkotika.
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Is narkomanu. :egzorcist:
Korisnikov avatar
By Madonna
Izvinjavam se Azdaji zbog mojih reci. Slabo kapiram a osetljiv sam na ovu temu iz vec pomenutih razloga.
Nisam ja kriv sto je majka priroda bila surova prema meni i dala mi ovaj zardjali mozak.
kasno je... :mazi:

(u smislu - prosla ponoc, svima nam se spava, ok je da neko tu i tamo zabode... :lol: )
Korisnikov avatar
By PlasticBrain
Da bi se neko izlecio prvenstveno ga je potrebno hospitalizovati.
Skidanje sa droge traje godinama, i te osobe nisu slobodne da zvernjaju okolo.
Tako da sustinski prijatelju, partneru ili bilo kome ni nisi od neke pomoci, sem da se eventualno cujete jednom u mesec dana, pola godine, telefonom (a i to je zabranjeno).

Tako da sva kvazi pomoc koja se kao treba pruziti nekome, nije ni za okaciti macku o rep. Cisto gubljenje vremena. Mucenje uzalud.
Korisnikov avatar
By Darling
NewYorkeru i treba da se izvinis, devojci je ovde potreban konstruktivan savet, a ne "ti si narkomanka".. Da si bolje procitao njen post, video bi da je pod "tupavim" mislila na svoj izraz "nije jos propala", a ti si lupio, pa si ostao ziv! Isto vazi i za ostale koji se hvataju jedni drugima za svaku rec i prepucavaju, tamo gde nije ni vreme ni mesto! Stoga se slazem sa Hlaef da Azdaja treba da prelista neke stare teme, bilo bi joj korisnije...

@ Azdaja
Moje licno misljenje je da trebas da preseces, dok je vreme...ali nisam ja u tvojoj kozi, najlakse je reci...
Srecno!
Korisnikov avatar
By NewYorker
Originally posted by shut

(u smislu - prosla ponoc, svima nam se spava, ok je da neko tu i tamo zabode... :lol: )
Ma ne bodem se. Glup sam prirodno.
Jos pivo na sve to, i dodje dotle da se okomim na
devojku koja mi nista nije uradila. Ah, da, to sam tako ja.
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by shut

Ma ne bodem se. Glup sam prirodno.
Jos pivo na sve to, i dodje dotle da se okomim na
devojku koja mi nista nije uradila. Ah, da, to sam tako ja.
Mislio je da zabode gresku :lol:
Korisnikov avatar
By NewYorker
Originally posted by Darling
NewYorkeru i treba da se izvinis, devojci je ovde potreban konstruktivan savet, a ne "ti si narkomanka".. Da si bolje procitao njen post, video bi da je pod "tupavim" mislila na svoj izraz "nije jos propala", a ti si lupio, pa si ostao ziv! Isto vazi i za ostale koji se hvataju jedni drugima za svaku rec i prepucavaju, tamo gde nije ni vreme ni mesto! Stoga se slazem za Hlaef, da Azdaja treba da prelista neke stare teme, bilo bi joj korisnije...

@ Azdaja
Moje licno misljenje je da trebas da preseces, dok je vreme...ali nisam ja u tvojoj kozi, najlakse je reci...
Srecno!
Izvinjavam se jos jednom. Strasno mi je zao.
Naljutilo me to sto "za moj problem kaze da je tupav",
a ja ga napisao javno u znak saosecanja.
Sad kad shvatam (a obicno to radim sa zakasnjenjem),
bas mi je krivo.
By Çâðê_DUP
u vezi ne, ali je jako dobar prijatelj bio na igli jako dugo,skinuo se sa igle,ali iako se preselio nije uspeo da pobegne od toga, propada i propashce, ne mozhe da mu se pomogne jer je to njegov zhivot, dokle on to zheli niko nece moci da ga odvoji od toga, heroin razara,prelazi sve granice...
By RuznaGlupaZla
"volis me, a imas jos jednu ljubav..."
----------------------------------------------------------------
Moja interpretacija:
"Kazes volis me, ali imas samo jednu ljubav..."
----------------------------------------------------------------
Rezultat: NE
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!