Originally posted by Winter
odjebi tu osobu i njen problm, jerbo je očito da pored sve svoje posebnosti nije dovoljno inteligentna da sama shvati koliko si šteti....ne možeš ti njoj pomoći sve dok ona sama ne uvidi šta radi...
Znaci, koliko sam shvatila, ti preporucujes da se ta osoba "odjebe", nezavisno od toga da li ti je u pitanju blizak prijatelj/clan porodice/decko/devojka/muz/nesto sedmo?
Istina je da osoba koja koristi narkotike, ili koja uopste ima neki problem, mora prvo uvideti problem, i imati volju da sama sebi pomogne, ali je upravo to situacija iz koje se nece izaci bez jake podrske drugih.
Jeste mucno, i iako imam zerotolerance prema narkomanima, smatram da ukoliko je bliska osoba u pitanju, tu nema mesta sebicnosti. Ukoliko si dovoljno covek, neces gledati kako neko propada. Preduzela bih nesto, makar kako bih JA znala da sam pokusala, iako mozda besna i ljuta na tu osobu zbog situacije u koju je sebe dovela. Medjutim, i reci su jedno, a dela drugo... ne sumnjam da je pretesko, i da bih i ja klonula u jednom trenutku, a onda ipak nalazila snage u drugom.
Sve u svemu... Pocetni stav "prijatelj si mi, ali, jebiga, sam/a si sebe u to uvalio/la, pa cu te gledati kako propadas, jer jel te zurim na manikir" mi je nejasan. Vredi probati, ako ti taj neko ista znaci.
Pomoc - da, ali kao prijatelj. Veza sa takvom osobom - ne, povlaci previse problema sa sobom.