Originally posted by Ulix
Originally posted by Winter
Nisam čitala Bibliju, nisam preterano religiozna i ne idem u crkvu..ali koliko mi je poznato nigde (u Biblijksim i sličnim spisima) ne piše kako je ljubav prema istom polu greh...
Pošto nisi čitala, evo pročitaj par rečenica, pa će ti biti bolje poznato.
Thou shalt not lie with mankind, as with womankind: it is abomination. (Leviticus, 18:22)
Onda par stihova ispod:
For whosoever shall commit any of these abominations, even the souls that commit them shall be cut off from among their people. (Leviticus, 18:29)
I onda, da bi kompletirali:
If a man lies with a male as he lies with a woman, both of them have committed an abomination. They shall surely be put to death. Their blood shall be upon them. (Leviticus 20:13)
Rekao bih, štaviše, da crkva još blagonaklono interpretira spise, jer bi inače vešali pedere po banderama od Vatikana pa sve do SPC patrijaršije.
Koliko je meni poznato - a čitao sam Bibliju i eto tako malo znam nešto i engleskog "They shall surely be put to death", ne znači "crkva će to interpretirati na svoj način". Već je prelično eksplicitno.
actually, moja drugarica je studirala u americi da bude sveštenik, i moderna teorija o tome je da to nije odnosilo na gej sex kao što ga sada poznajemo, nego u mnogom tekstovima iz tog perioda pričaju o "crime of woman", koji je bio zločin protiv nepoznatih ljudi, posebno muškarci koji su putovali. Ako su hteli da mu pokažuje da nije dobrodošao kao stranac, ležali su sa njim kao da je žene. To nije homoseksualnost, to je silovanje. Onaj citat iz Biblije je zakon protiv silovanja.
Imala sam priliku da čujem predavanje o tome, moja drugarica to je uploadivala. Predavanje je bio o Sodom i Gomorrah. Mnogo ljudi smatraju da njegovi greh je bio homoseksualnost, ali uistinu njegovi greh je bio negostoljubivost. U Genesis 19 kada anđeli podsetu Lota, muškarci iz grada su hteli da ih siluje zato što su bili stranci. A šta će Lot? "Braće, ne pravite ovaj zlo! Gle, imam dve kćerke koje još nisu razdevicene. Daću im vama i uradite sa njima šta vam je u volju samo ne dirajte moje gostove!"
Bog uništi celi grad zbog njihovih greha. A nigde ne piše šta je bilo sa ženama i decama koji su tamo živeli.
Ovaj zakoni i priče u Genesis i Leviticus su protiv silovanja, i silovanje nema nikakva veza sa homoseksualnosti. Protiv Božja volja je ako si muškarac i siluješ muškaraca, ali ne piše nigde u Bibliji da li je protiv Njegova volja ako se seksate zato što ti i njemu prija.
Ponekad bih volela da sam hrišćanka. Ima dovoljno vrsta hrišćanstva koje bi me prihvatile kako jesam. Ali ne mogu da postanem hrišćanka zbog jedne velike razilike u mišljenju. Hrišćani čekaju da će se Isus vratiti i da će podizati Božje carstvo na zemlji. Mi verujemo da već jeste se vratio i radimo o tome da svet postane tako kako je u nebo... mnogo volim svoju religiju, oduševa me, i videla sam sa svojim očima rezultate.
I da, kako je jukie rekao, čudno mi je... što bih smela da biram koje delove od religije mi najviše prija i da odbijem onaj što mi ne prija? Božji zakoni nisu kao kada jedeš plješkavicu i sami možeš da biraš šta staviš na nju.
Religija je mnogo važna za mene. Bog je ljubavi mog života. Bez Njega ne postojim.
Ali da izađem iz ormana, biću isklučena. Moram da odlučim: ili živim sama do kraja svog života, bez seksa, bez ljubavi, bez kime da se suočim sa svetom, ili zivim bez Boga.
Molila sam se, i Bog mi je Sam rekao da nema mesta za mene sa Njim.