- 02 Jul 2009, 22:04
Pre dva meseca dijagnostikovano mi je da imam Psoriasis guttata, vrsta psorijaze. Bas sam od tada skenjan jer se promene i dalje šire. Dermatolog mi je rekao da je uzrok moje vrste psorijaze najverovatnije zbog čestih upala i loših krajnika. Rekao mi je kad izvadim krajnike da ce se to povući i da idem da ih izvadim. Već više od mesec dana čekam na pregled kod specijaliste za ORL i u međuvremenu su počele još više da mi se javljaju promene na koži. Znam dosta o psorijazi,citao sam na inetu ali me zanima sledece ako neko zna:
Da li se psoriasis guttata povlači nakon prestanka upale krajnika i nakon vađenja krajnika?
Da li sam možda zakasnio sa vađenjem krajnika i moja psorijaza prešla u hroničnu ili će se ipak povući nakon vađenja krajnika bez obzira kad ih izvadim ako je to uzrok.
Inače dermatolog mi je rekao da su najverovatnije stafilokoke inicijalni uzrok mog stanja, a kasnije mi je bris nosa bio pozitivan na stafilococus aureus.
Da li se psoriasis guttata povlači nakon prestanka upale krajnika i nakon vađenja krajnika?
Da li sam možda zakasnio sa vađenjem krajnika i moja psorijaza prešla u hroničnu ili će se ipak povući nakon vađenja krajnika bez obzira kad ih izvadim ako je to uzrok.
Inače dermatolog mi je rekao da su najverovatnije stafilokoke inicijalni uzrok mog stanja, a kasnije mi je bris nosa bio pozitivan na stafilococus aureus.