U ovaj kratkoj prici je moj skromni uslov i ono kako ja zamisljam da ce izgledati ispunjenje tvog obecanja
Kada si mi dala zadatak da ti nadjem "The Story of Lolly Madonna" u prvom momentu sam pomislila na Kirby Sweetman iz “Cigarette Burns” I iskreno se ponadala da ja necu proci kao on. Srecom po mene, ni izbliza nije bilo tako jer imam poznanika koji je strastveni kolekcionar filmova.
‘Koliko sam duzna za film?’
‘Nista, uzivaj!’
‘Hvala! Uzivacu, nemoj nista da brines’
Sve sto sam trazila od tebe je da obuces haljinu koja je malo iznad kolena. Nista svecano, laganu, leprsavu haljinicu bez rukava, tik iznad kolena. Rekla si mi da imas nesto sto odgovara mom opisu.
’Kako cu ja tebe prepoznati?’
’Docicu u Jaguar E-Type S1 Roadster Cabrio’
’Ali ja zaista ne znam kako izgleda taj automobil.’
’To je stari Jaguar iz `63. Kabriolet, crvene boje.’
Nikada te nisam videla, a gotovo sam sigurna da ces mi se svideti. Ne znam zasto je to tako - osecaj, nema sta drugo da bude. Osecaj me nikada nije prevario. Osecaj ne vara,samo se ljudi sve manje ili nikako oslanjaju na njega. Osacaj ti ne kaze da je 2+2=4 ali ti kaze ’pravu stvar’ bez sabiranja, oduzimanja, mnozenja i svih ostalih, bespotrebnih, matematemtaickih radnji. Racio je suvisan u ovakvim trenucima. Da sam previse razmisljala o tome : koliko si visoka, koja ti je boja ociju, da li volis kisu ili Sunce, koliko imas godina, da li si pretezno srecna ili ne, da li... Nikada ne bih dosla. Ovako, evo me u dogovoreno vreme, na dogovorenom mestu.
Samo sto sam se parkirala, prilazis mom automobilu.
’Cao Rouz’
’Cao! Kako znas da sam ja?’
’Znam’
A nije zbog haljine koja je malo kraca nego sto sam ja imala na umu, ali nista za to.
’Kuda idemo?’
’Vozicemo se, pa gde stignemo. Idemo u pravcu mora.’
Kasno je popodne, letnji dan. Volim da se vozim ovim automobilom kada je ovako lep dan. Oseca se miris leta pomesan sa mirisom tvog parfema. Divno mirises. To mi je jedna od mnogobrojnih slabosti – padam na dobar zenski parfem. Uz to si i lepa, moram li da napominjem da mi je i to jedna od slabosti – zenska lepota u svim svojim oblicima.
Pricamo o svemu. Od politike preko sporta do filmova sa zadrskom na njima. Uglavnom se slazemo, a tamo gde se ne slazemo, drcno drzis da si ti u pravu.
Vidim da se i ja tebi svidjam. Smejes se sve vreme, ali ne od nervoze vec zato sto ti je lepo u mom drustvu. Gledas me. Gledas mi kosu, oci, ruke..Nista napadno, ali ja vidim da me ti gledas.
Vozimo se vec sat vremena, vazduh postaje sve tezi. Neka je zapara. Malo smo usporili sa pricom. Ti si se zavalila u svom sedistu i gledas prirodu sa strane. Prvi put se oseca neka vrsta tenzije. U krivini, kad sam posegla rukom ka menjacu da smanjim brzinu, slucajno sam te dotakla po butini. Trgla si se. Pogledala si me .. Pogledala si me i rekla da stanem sa strane puta. Kada sam stala, blago si podigla haljinu i opkoracila me na mom sedistu. Kako se dobro ljubis! Tvoj parfem mi je jos blizi. Poludecu! Cvrsto te drzim za butine kojima ti mene jos cvrsce stezes sedeci mi u krilu. Podigla sam te da sednes na volan i..
Dovezla sam te na isto mesto gde smo se i sastali. Nezno si me poljubila u obraz i izasla iz auta.
’Hej! Evo ti film!’
’Drugi put ces mi dati’