Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By alexandermagic
Originally posted by Dušan Maljković
Priznajem, mene je rastužilo. Doduše, njegov život u poslednje dve decenije bio mi je veoma potresan i ovo sam negde i očekivao. Majkl, koji je u tom periodu samo znao za pad, stigao je from top of the world do tragikomične figure "mučenika" koga je žuta štampa razvlačila po naslovnim stranama naslađujući se ranovrsnim fazama raspadanja njegovog lica, a svakojaka bagra tužila za zlostavljanje dece, nadajući se da će napabirčiti tako koji dolar. Uopšte, čini mi se da je njegov život u poslednje vreme bio izrazito nesrećan -- bilo je tu i neuspelih pokušaja povratka na scenu, lošeg zdravstvenog stanja, finansijskih problema, propalih emotivnih veza, itd. Bilo mi ga je žao, jer je postao simbol za cenu koju pojedinci moraju da plate za slavu koju imaju i pokazatelj da jedan čovek može imati ceo svet i pri tome biti praznih ruku i srca. Čini mi se da nikada do kraja nije naučio da voli sebe i da se stideo što je crnac, da nikada nije bio zadovoljan svojim izgledom i da je na kraju u opsesiji da izgelda dobro od sebe napravio karikaturu preteranim plastičnim operacijama, kao i da su priče o seksualnom zlostavljanju vrlo verovatnoi bile istinite, mada ne onako kako su razglabali tabloidi. Sve u svemu, mučena duša, tragična sudbina i prerani kraj -- Majkl je bio i ostao odbačeni, nesrećni dečak koji nikada nije porastao -- nije li ranč Nedođija (Never-never land) ključni simptom za razumevanje ovog Petra Pana -- i koji i pored sve slave nije nikada imao dovoljno ljubavi, ili je bar tako doživljavao. Sve je ostajalo na površini, na njegovoj izbeljenoj koži i mesu izmučenom hoirurškim zahvatima, a kada bi se reflektori jedna po jedan pogasili, a šminka slila sa znojem i suzama, "tugu bi opet podvlačio eye-linerom", kako je davno za sebe napisala Merlin Monro. Nadam se da je ipak našao svoj put do Fantazije na krilima vilenjaka i da se sada bezbrižan igra sa decom, daleko od svih tužbi i osuda.
Fino sročeno.

* * *

R.I.P.
Korisnikov avatar
By Aisha
"Though his descent into sideshow circus freak-dom is freshest in everyone's mind - for everyone in his generation,
Michael Jackson was an iconic, childhood-defining figure.
It is that Michael Jackson - the man of boundless talent and charisma who blew the roof off the world in the 80's
- that I choose to remember today."

James Holmes

Mene je iskreno potresla njegova smrt....
Korisnikov avatar
By Darling
I meni... :( Ode i Kralj popa.. Slava mu..
Korisnikov avatar
By Dominion
hm, dodje dan da i duda napise nesto smisleno sa cime se apsolutno slazem :up:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Moonwalk in heaven, Michael...

No, ne verujem da je pored njega bio lekar, kao sto se moglo procitati, jer bi lekar morao da prepozna simptome zastoja srca i u NJKRACEM MOGUCEM roku izvrsi CPR. Naravno, defibrilacija je neophodna, i to u prva 3-4 minuta (a kazu da je hitna dosla tek nakon 9 minuta) i tada postoji velika sansa da se zastoj srca prezivi... Ovako, svet je ostao uskracen za kralja popa. Kakav god on bio i sta god se o njemu pricalo.
By жњ
Priznajem, mene je rastužilo. Doduše, njegov život u poslednje dve decenije bio mi je veoma potresan i ovo sam negde i očekivao. Majkl, koji je u tom periodu samo znao za pad, stigao je from top of the world do tragikomične figure "mučenika" koga je žuta štampa razvlačila po naslovnim stranama naslađujući se ranovrsnim fazama raspadanja njegovog lica, a svakojaka bagra tužila za zlostavljanje dece, nadajući se da će napabirčiti tako koji dolar. Uopšte, čini mi se da je njegov život u poslednje vreme bio izrazito nesrećan -- bilo je tu i neuspelih pokušaja povratka na scenu, lošeg zdravstvenog stanja, finansijskih problema, propalih emotivnih veza, itd. Bilo mi ga je žao, jer je postao simbol za cenu koju pojedinci moraju da plate za slavu koju imaju i pokazatelj da jedan čovek može imati ceo svet i pri tome biti praznih ruku i srca. Čini mi se da nikada do kraja nije naučio da voli sebe i da se stideo što je crnac, da nikada nije bio zadovoljan svojim izgledom i da je na kraju u opsesiji da izgelda dobro od sebe napravio karikaturu preteranim plastičnim operacijama, kao i da su priče o seksualnom zlostavljanju vrlo verovatnoi bile istinite, mada ne onako kako su razglabali tabloidi. Sve u svemu, mučena duša, tragična sudbina i prerani kraj -- Majkl je bio i ostao odbačeni, nesrećni dečak koji nikada nije porastao -- nije li ranč Nedođija (Never-never land) ključni simptom za razumevanje ovog Petra Pana -- i koji i pored sve slave nije nikada imao dovoljno ljubavi, ili je bar tako doživljavao. Sve je ostajalo na površini, na njegovoj izbeljenoj koži i mesu izmučenom hoirurškim zahvatima, a kada bi se reflektori jedna po jedan pogasili, a šminka slila sa znojem i suzama, "tugu bi opet podvlačio eye-linerom", kako je davno za sebe napisala Merlin Monro. Nadam se da je ipak našao svoj put do Fantazije na krilima vilenjaka i da se sada bezbrižan igra sa decom, daleko od svih tužbi i osuda.

jako lepo napisano...
Korisnikov avatar
By SmoothCriminal
Forever in my heart, Michael

Like A Comet
Blazing 'Cross The Evening Sky
Gone Too Soon

Like A Rainbow
Fading In The Twinkling Of An Eye
Gone Too Soon

Shiny And Sparkly
And Splendidly Bright
Here One Day
Gone One Night

Like The Loss Of Sunlight
On A Cloudy Afternoon
Gone Too Soon

Like A Castle
Built Upon A Sandy Beach
Gone Too Soon

Like A Perfect Flower
That Is Just Beyond Your Reach
Gone Too Soon

Born To Amuse, To Inspire, To Delight
Here One Day
Gone One Night

Like A Sunset
Dying With The Rising Of The Moon
Gone Too Soon

Gone Too Soon
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Dominion
hm, dodje dan da i duda napise nesto smisleno sa cime se apsolutno slazem :up:
OMFG! Ja sam mislio da ste vas dvojica međusobne negacije ... oh well ovo je sigurno izuzetak koji potvrđuje pravilo
Korisnikov avatar
By mitrandir

Rasplakao si me
By жњ
i hvala mu za sve...

toliko mu dugujem zbog pocetka devedesetih. neizlazenje iz kuce, usamljenost i strah sam kompenzovala njegovim delima, tako da je celu stvar bilo lakse pregurati. ne verujem da bi mi iko drugi toliko mogao preusmeriti i fiksirati paznju i tako anestezirati onaj horor od rata.

sokirana sam time koliko me rastuzila smrt jedne medijske licnosti, jer je to neko koga ipak nisam ni poznavala, ali opet imam takav osecaj... kao da mi je godinama pod krovom bio.
Korisnikov avatar
By Crazy_Bee
jutros kad sam cula, samo sto se nisam srusila. nikako nisam ovo ocekivala.
jeste se svasta i pricalo i pisao o njemu ali jedan je Michael Jackson. :(

secam se kad sam sa 2,5 godine sedela ispred tv-a, gledala MTV i cekala direktan prenos njegovog koncerta. a sestre mi navukle majicu sa njegovim likom. znala sam vecinu pesama i polovinu koreografila. :) mislim da kao dete nikad srecnja nisam bila. uticao je na mene, na moje detinjstvo. i hvala mu.

eee Michael, r.i.p. :(
Korisnikov avatar
By antibiotic
slava mu :(
Nisam ni poceo da se oporavljam od vesti o smrti F.Fosit.
By ~ Le Saint X ~
Kako me je u polusnu razbudila njegova pesma sa radija, znao sam da je sinocnja vest postala istinita...

I posla mi je suza...

Istina, njegov zivot je bio bizaran, ali KAKVE VEZE TO IMA SA FENOMENALNOM MUZIKOM KOJU JE STVARAO?

Sjajan umetnik....Svet je bas izgubio jednog od najboljih, ako ne i najboljeg!

Odrastao sam uz njega i albume

DANGEROUS
HISTORY
BAD

OMG!Ne mogu da verujem da ga vise nema
HE WAS - IN SPITE ALL - LARGER THAN LIFE

Njegovi spotovi...
Thriller
Remember the Time
Scream
...

...

:(
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by жњ
ja i dalje ne verujem! tek tako, odjednom. ja sam šokirana... ovo je jako jako tuzna vest!!

jos uvek cuvam fasciklu sa njegovim slicicama, posterima i iseccima iz novina. stara je skoro dvadeset godina.

ne znam sta da kazem.
Isto i ja...Imam jednu kutiju gde imam njegove postere, isecke iz novina...
OMG!
Stvarno ne mogu da dodjem sebi...
Veom veoma tuzan dan za muzicki svet
i
svet uopste

:(
Korisnikov avatar
By Aisha
http://www.youtube.com/watch?v=70Vrvkfj ... re=related

Verujem da je Michael Jackson bio duboko nesrecna osoba.
Koliko znam otac mu je bio tiranin...
Tesko mi je da zamislim kakav je bio zivot nesrecnog pretalentovanog coveka koji je u tridesetoj vec bio prezrela zvezda sa dubokim ranama iz detinjstva.

Slusam ovu pesmu celo jutro...i evociram uspomene iz svog detinjstva ciji je on bio neraskidiv deo
By ~ Le Saint X ~
Slavne kolege preminulog pevača odale su mu poštu, nazvavši ga jednim od najvećih umetnika modernog doba.

Jedna od Džeksonovih najvećih prijateljica, holivudska ikona Elizabet Tejlor, kratko je saopštila da je "previše potresena" da bi davala izjave, ali da će se kasnije tokom dana oglasiti saopštenjem.

Madona, koja je sa Majklom delila tron pop muzike, saopštila je da saoseća sa njegovom porodicom.

"Ne mogu da prestanem da plačem. Uvek sam mu se divila. Izgubili smo pravog velikana. Moje srce je uz njegovo troje dece".

Lajza Mineli izjavila je da je Majkl bio "jedan od najvećih, dobar, iskren i divan čovek".

Glumica Bruk Šilds, koja se kratko zabavljala sa Džeksonom, saopštila je da joj je "srce slomljeno".

"Bio je divan prijatelj, čovek i umetnik. Slavimo njegov neverovatni život, i žalimo njegov prerani odlazak".

Poznati producent Kvinsi Džons napisao je na svom blogu da ga je sa Džeksonom spojila "viša sila".

"Ova tragična i neočekivana vest potpuno me je razorila. Nemam reči, otišao je neverovatan čovek, i to tako mlad. Njegovo delo nastaviće da živi zauvek", rekao je Džons.

Majklova bivša žena, ćerka Elvisa Prislija Lisa Mari Prisli, saopštila je da je "tužna i zbunjena".

"Srce mi se lomi od pomisli na njegovu decu, koja su mu značila sve na svetu. Ovo je tragedija i gubitak na toliko nivoa, da nemam reči", napisala je Lisa Mari, koja se za Majkla udala 1994. godine.

Hiphop mogul P Diddy napisao je na svom mikroblogu Twitter da je Džekson bio "jedina osoba koja ga je naučila da se ritam može videti".

"On je činio da muzika postane živa. Zbog njega sam verovao u čarolije".

Reper Ludacris napisao je da se moli za Džeksonovu porodicu, i da pripadnici afroameričke zajednice "ne bi bili tu gde jesu, da nije bilo njega".

Čak su se i mlađe pop zvezde uključile u tužna sećanja na Majkla.

Ašer je "otvorio dušu" povodom prerane smrti pevača.

"Neka ga Bog štiti. Moje misli su uz njegovu majku i porodicu. Imao sam tu sreću da ga upoznam. Izmenio je celu svetsku kulturu. Ljudi kao što su Opra Vinfri i predsednik Barak Obama dobili su šansu zbog njega".

Džastin Timberlejk, kojem je Džekson bio jedan od najvećih idola, napisao je na svom sajtu da je "otišao ambasador muzike".

"Inspirisao je tolike generacije! Uvek ću biti počastvovan što smo delili binu. Od njega sam mnogo naučio".

Britni Spirs napisala je na svom Twitteru da će "dugo osećati prazninu zbog odlaska neverovatnog umetnika", dok je Keti Peri samo napisala "O Bože, ne mogu da verujem".

Majkl Džekson preminuo je u Los Anđelesu u četvrtak, nakon što mu je pozlilo. Bolničari su više od sat vremena pokušavali da ožive kralja popa, ali bezuspešno.

(MONDO)
By Hans
Nekada...kad sam ja bio jako mali...chesto bih pred odlaske u obdaniste na prvom kanalu RTS vidjao jednog chiku sa dugackom kosom koji mi je jako smeshno zvuchao dok je pevao...nesvakidashnje.
RIP :(
By жњ
da li se zna kada ce biti sahrana?
Korisnikov avatar
By SmoothCriminal
Jacksonovi tvrde da se nece bitnije oglasiti
skorije i mole za razumevanje javnosti.
Sto je i razumljivo.

Pozdrav za B-BoyU-a od egipcanina :)
By ~ Le Saint X ~
The death of Michael Jackson has had an immediate impact on his sales.

Five of the top ten "trending topics" on Twitter are currently Jackson-related and his death dominates Google trends.

The singer dominates the U.S. iTunes store's top albums rankings, with seven sets in the top 10 this morning.

At 2pm BST on iTunes U.S., "The Essential Michael Jackson" was No. 1, followed by "Thriller" at No. 2, "Number Ones" at No. 3 and "Off The Wall" at No. 4. "Thriller (25th Anniversary Edition)" was at No. 5, with "Bad" at No. 9 and "The Ultimate Collection" at No. 10.

Jackson also had eight of the top ten music videos on U.S. iTunes, including U.S.A for Africa's "We Are the World," with Thriller at No. 1.

On Amazon.com, the Sony Music Entertainment album catalog and hits sets have the top 15 positions on the site's best-selling music chart.
By Hans
Ma da, sad ce svi da pohitaju da shto pre chuju pesme koje nikada nisu...kao i kad je Toshe poginuo...to bash ne volim.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!