Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Waldorf, Moderators
Originally posted by polarlicht4.1Jedini film(i to kratki) koji sam ja gledala na tu foru je La Jetee Chris-a Marker-a. Inace,ideju za '12 majmuna' je Giliam dobio od ovog filma.
Šta sam to lepo gledao ovijeh dana...
Año uña (Jonás Cuarón, 2007) - svi znamo da film čine "pokretne slike". Ovaj se igra tim konceptom tako što čitav film čine nepokretne slike, fotografije, sa naracijom (dijalozi, unutrašnji monolozi, itd.). Svaka od slika je jedno pravo umetničko delo.
Originally posted by polarlicht4.1Nista nisam gledala od Haneke-a. To ce mi biti sledeci quest. Od kog filma da pocnem?
Wer war Edgar Allan (Michael Haneke, 1984) - odgledao samo radi kompletiranja Hanekeove filmografije. Fina je atmosfera poluraspadnute Venecije koju je dočarao ali sama priča je ponešto dosadnjikava.
Originally posted by kenozoikE a ja nisam gledao taj Markerov. Sve ga nešto gledam na spisku (kao i Sans soleil) ali nikako da kliknem. Moraću to da ispravim. Možda još večeras. Ionako ne znam šta da gledam više.
Jedini film(i to kratki) koji sam ja gledala na tu foru je La Jetee Chris-a Marker-a. Inace,ideju za '12 majmuna' je Giliam dobio od ovog filma.
Originally posted by kenozoikJu! Pa kako to?
Nista nisam gledala od Haneke-a. To ce mi biti sledeci quest. Od kog filma da pocnem?
Originally posted by polarlicht4.1BergmanOriginally posted by kenozoikE a ja nisam gledao taj Markerov. Sve ga nešto gledam na spisku (kao i Sans soleil) ali nikako da kliknem. Moraću to da ispravim. Možda još večeras. Ionako ne znam šta da gledam više.
Jedini film(i to kratki) koji sam ja gledala na tu foru je La Jetee Chris-a Marker-a. Inace,ideju za '12 majmuna' je Giliam dobio od ovog filma.![]()
Originally posted by kenozoikJu! Pa kako to?
Nista nisam gledala od Haneke-a. To ce mi biti sledeci quest. Od kog filma da pocnem?
Originally posted by polarlicht4.1Merci polarlicht4.1
Der Siebente Kontinent, Benny's Video, La pianiste, Le temps du loup - ja bih preporučio ovaj redosled koji je i hronološki, ako se ne varam.
Originally posted by kenozoikMarš!
Bergman![]()
Originally posted by kenozoikI kak' ti se čini? Meni nije izlazio danima iz glave. Doduše, jeste mi bio prvi Haneke, no jopet nikako da oguglam na njegove filmove.
Moram da se ispravim, ipak sam odgledala jedan njegov film : 'Uciteljicu klavira'
Originally posted by polarlicht4.1Uvek možeš da se pozoveš na "Svetlo u tami: Novi Holivud" i da kažeš da je na tvoje estetsko i ideološko opredeljenje presudan uticaj izvršilo poglavlje "Zašto volim Stiva Karvera, a ne Ingmara Bergmana". Naravno, ako nalaziš da je manji blam loženje na filmove sa Čak Norisom, nego nepoznavanje Bergmanovog opusa.Originally posted by kenozoikMarš!
Bergman![]()
![]()
Originally posted by polarlicht4.1Jesi čitao knjigu?Originally posted by kenozoikI kak' ti se čini? Meni nije izlazio danima iz glave. Doduše, jeste mi bio prvi Haneke, no jopet nikako da oguglam na njegove filmove.
Moram da se ispravim, ipak sam odgledala jedan njegov film : 'Uciteljicu klavira'
Originally posted by UlixNisam još uvek. Je li uopšte prevedena na "maternji" nam? Postoji još jedan film na kome je Jelinek sarađivala a da znam za njega - Werner Schroeterova Malina.Originally posted by polarlicht4.1Jesi čitao knjigu?Originally posted by kenozoikI kak' ti se čini? Meni nije izlazio danima iz glave. Doduše, jeste mi bio prvi Haneke, no jopet nikako da oguglam na njegove filmove.
I kad smo kod Hanekea, da neko ne zna gde se može naći piratizovan ovaj novi film iz Kana?
Originally posted by polarlicht4.1
Nisam još uvek. Je li uopšte prevedena na "maternji" nam? Postoji još jedan film na kome je Jelinek sarađivala a da znam za njega - Werner Schroeterova Malina.
Originally posted by kenozoikDa Vam kazem deco, ja sam prava profesorka klavira. Bas sam se pronasao u njenom liku - ona samokaznjavanja, i posmatranja. Treba me se kloniti.
gledala sam te godine kada je izasao i to na preporuku profesorke srpskognikada vise nisam gledala tu zenu istim ocima.kad razmislim malo bolje, podseca malo na Eriku Kohut, samo sto je starija.
Ni meni nije izlazio iz glave danima.. mislim da mi je taj film bio uvod u kasnije filmove(tacnije fazu) tipa 'man bites dog', 'I stand alone', 'Henry - Portrait of a Serial Killer' i sl
Originally posted by Dzelajza RouzTebe cu da deportujem u Veneciju, u film "Ne okreci se", a onda da ti tu pustim "Tisinu", "Krike i Saputanja", pa da te vidim.Originally posted by polarlicht4.1Uvek možeš da se pozoveš na "Svetlo u tami: Novi Holivud" i da kažeš da je na tvoje estetsko i ideološko opredeljenje presudan uticaj izvršilo poglavlje "Zašto volim Stiva Karvera, a ne Ingmara Bergmana". Naravno, ako nalaziš da je manji blam loženje na filmove sa Čak Norisom, nego nepoznavanje Bergmanovog opusa.Originally posted by kenozoikMarš!
Bergman![]()
![]()
Ja bih odabrala Čaka.![]()
Originally posted by SunceOriginally posted by kenozoikDa Vam kazem deco, ja sam prava profesorka klavira. Bas sam se pronasao u njenom liku - ona samokaznjavanja, i posmatranja. Treba me se kloniti.
gledala sam te godine kada je izasao i to na preporuku profesorke srpskognikada vise nisam gledala tu zenu istim ocima.kad razmislim malo bolje, podseca malo na Eriku Kohut, samo sto je starija.
Ni meni nije izlazio iz glave danima.. mislim da mi je taj film bio uvod u kasnije filmove(tacnije fazu) tipa 'man bites dog', 'I stand alone', 'Henry - Portrait of a Serial Killer' i sl
Kenozoik, da li si gledala "Tisinu" od Bergmana? Radi se o dve sestre i decaku - sinu od jedne, logicno - sestre. Dok je jedna sestra edukovana, prevodilac, poznavalac muzike i sl., druga barata telesnim - lako uspostavlja telesnu komunikaciju sa muskarcima. Prva nikada nije "opstila", pa se desavaju cuvene scene na krevetu - ukrlikanje i vapaji "Ovo je jako ponizavajuce", ali i masturbacija i sl. U sustini, obe su nesrecne i nezadovoljne...a film ima jos mnogo toga.
Evo odlomaka:
http://www.youtube.com/watch?v=HybZq8va ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=tqYLZFJu ... 93&index=1
http://www.youtube.com/watch?v=URIdifdIQJs
Primetio sam u tvom spisku i Jane Campion, i Bergmana i Profesorku klavira, sve sto vole mladi, pardon - Sunce.![]()
![]()
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!