Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

By polarlicht4.1
Šta sam to lepo gledao ovijeh dana...

Año uña (Jonás Cuarón, 2007) - svi znamo da film čine "pokretne slike". Ovaj se igra tim konceptom tako što čitav film čine nepokretne slike, fotografije, sa naracijom (dijalozi, unutrašnji monolozi, itd.). Svaka od slika je jedno pravo umetničko delo.

Wer war Edgar Allan (Michael Haneke, 1984) - odgledao samo radi kompletiranja Hanekeove filmografije. Fina je atmosfera poluraspadnute Venecije koju je dočarao ali sama priča je ponešto dosadnjikava.

Le sexe des anges (Lionel Soukaz, 1977) - prijatelj Okangema (sarađivali su i na drugim filmovima pored ovog) i jedan od aktivista za gej prava u Francuskoj kad je krenuo čitav pokret. Zanimljivo iz istorijskih razloga, je l'.
Korisnikov avatar
By kenozoik
Originally posted by polarlicht4.1
Šta sam to lepo gledao ovijeh dana...

Año uña (Jonás Cuarón, 2007) - svi znamo da film čine "pokretne slike". Ovaj se igra tim konceptom tako što čitav film čine nepokretne slike, fotografije, sa naracijom (dijalozi, unutrašnji monolozi, itd.). Svaka od slika je jedno pravo umetničko delo.
Jedini film(i to kratki) koji sam ja gledala na tu foru je La Jetee Chris-a Marker-a. Inace,ideju za '12 majmuna' je Giliam dobio od ovog filma.

Wer war Edgar Allan (Michael Haneke, 1984) - odgledao samo radi kompletiranja Hanekeove filmografije. Fina je atmosfera poluraspadnute Venecije koju je dočarao ali sama priča je ponešto dosadnjikava.
Nista nisam gledala od Haneke-a. To ce mi biti sledeci quest. Od kog filma da pocnem?
By polarlicht4.1
Originally posted by kenozoik
Jedini film(i to kratki) koji sam ja gledala na tu foru je La Jetee Chris-a Marker-a. Inace,ideju za '12 majmuna' je Giliam dobio od ovog filma.
E a ja nisam gledao taj Markerov. Sve ga nešto gledam na spisku (kao i Sans soleil) ali nikako da kliknem. Moraću to da ispravim. Možda još večeras. Ionako ne znam šta da gledam više. :sigh:
Nista nisam gledala od Haneke-a. To ce mi biti sledeci quest. Od kog filma da pocnem?
Ju! Pa kako to?

Der Siebente Kontinent, Benny's Video, La pianiste, Le temps du loup - ja bih preporučio ovaj redosled koji je i hronološki, ako se ne varam.
Korisnikov avatar
By kenozoik
E a ja nisam gledao taj Markerov. Sve ga nešto gledam na spisku (kao i Sans soleil) ali nikako da kliknem. Moraću to da ispravim. Možda još večeras. Ionako ne znam šta da gledam više. :sigh:
Ju! Pa kako to?
Bergman :P
Der Siebente Kontinent, Benny's Video, La pianiste, Le temps du loup - ja bih preporučio ovaj redosled koji je i hronološki, ako se ne varam.
Merci polarlicht4.1 :sesir:
Korisnikov avatar
By kenozoik
Moram da se ispravim, ipak sam odgledala jedan njegov film : 'Uciteljicu klavira'

ont:
Poslednje sam odgledala "Pasqualino Settebellezze"ili ti 'Seven Beauties' u reziji Lina-e Wertmüller(jedna od tri zene koja je nominovana za Oscara u kategoriji rezije i to za ovaj film, druga je Jane Campion(The Piano) a treca Sofia Coppola :love: (Lost in Translation) )
By polarlicht4.1
Marš! :durenje:
Moram da se ispravim, ipak sam odgledala jedan njegov film : 'Uciteljicu klavira'
I kak' ti se čini? Meni nije izlazio danima iz glave. Doduše, jeste mi bio prvi Haneke, no jopet nikako da oguglam na njegove filmove.
Korisnikov avatar
By kenozoik
gledala sam te godine kada je izasao i to na preporuku profesorke srpskog :lol: nikada vise nisam gledala tu zenu istim ocima.kad razmislim malo bolje, podseca malo na Eriku Kohut, samo sto je starija.
Ni meni nije izlazio iz glave danima.. mislim da mi je taj film bio uvod u kasnije filmove(tacnije fazu) tipa 'man bites dog', 'I stand alone', 'Henry - Portrait of a Serial Killer' i sl
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Uvek možeš da se pozoveš na "Svetlo u tami: Novi Holivud" i da kažeš da je na tvoje estetsko i ideološko opredeljenje presudan uticaj izvršilo poglavlje "Zašto volim Stiva Karvera, a ne Ingmara Bergmana". Naravno, ako nalaziš da je manji blam loženje na filmove sa Čak Norisom, nego nepoznavanje Bergmanovog opusa.

Ja bih odabrala Čaka. :cowboy:
By Ulix
I kak' ti se čini? Meni nije izlazio danima iz glave. Doduše, jeste mi bio prvi Haneke, no jopet nikako da oguglam na njegove filmove.
Jesi čitao knjigu?

I kad smo kod Hanekea, da neko ne zna gde se može naći piratizovan ovaj novi film iz Kana?
Korisnikov avatar
By kenozoik
Tesko da ga ima vec sad na netu. Potrazicu,a ako nadjem, saljem ti u2u.
By polarlicht4.1
Originally posted by Ulix
Jesi čitao knjigu?

I kad smo kod Hanekea, da neko ne zna gde se može naći piratizovan ovaj novi film iz Kana?
Nisam još uvek. Je li uopšte prevedena na "maternji" nam? Postoji još jedan film na kome je Jelinek sarađivala a da znam za njega - Werner Schroeterova Malina.

Nema piraterije još uvek nigde. A tako dobrih reditelja beše - Tsai, Noe, Resnais, Rodrigues, von Trier,...Pojavio se samo Almodovarov i to bez titla, according to my trustworthy sources.
Korisnikov avatar
By KiWi
up

Slika

pixar je opet uspeo :)

oduševljen filmom
(o animaciji da ne govorim, toliko realno da na trenutke mislim da su glavni akteri lutke!!!!)
Korisnikov avatar
By Dr. M
Slika

Gledao sam ga jedno zilion puta...i svaki put plakao od smeha...

Odlican je!

:up:
By Kragi
CREEP i MIRRORS
(ovaj drugi preporučujem ljubiteljima horora, ako ga vec nisu gledali) :)
By Ulix
Nisam još uvek. Je li uopšte prevedena na "maternji" nam? Postoji još jedan film na kome je Jelinek sarađivala a da znam za njega - Werner Schroeterova Malina.
:yes:

Kada je Jelinekova dobila Nobelovu nagradu preveden je samo taj roman, i mislim ništa više. Izdavač je Zepter Book World, ali je baš dugo nisam viđao po knjižarama.
Korisnikov avatar
By Crazy_Bee
odgledah i akonacno "Edit & I" i mnogo mi se dja :yay:
Korisnikov avatar
By Delete
Konacno odgledasmo The other Boleyn girl...3 puta smo prekidali i...slozismo se da je film prilicno dobar, sa predvidivim krajem, ali ipak zanimljiv.
Korisnikov avatar
By KiWi
The Belgrade Phantom

....

baš me nije razočarao. film ko pravljen za delete
Korisnikov avatar
By kenozoik
Originally posted by KiWi
The Belgrade Phantom

....

baš me nije razočarao. film ko pravljen za delete
a isao si sa tim da te razocara?
ja nisam gledala,a gleda mi se..
Korisnikov avatar
By Sunce
gledala sam te godine kada je izasao i to na preporuku profesorke srpskog :lol: nikada vise nisam gledala tu zenu istim ocima.kad razmislim malo bolje, podseca malo na Eriku Kohut, samo sto je starija.
Ni meni nije izlazio iz glave danima.. mislim da mi je taj film bio uvod u kasnije filmove(tacnije fazu) tipa 'man bites dog', 'I stand alone', 'Henry - Portrait of a Serial Killer' i sl
Da Vam kazem deco, ja sam prava profesorka klavira. Bas sam se pronasao u njenom liku - ona samokaznjavanja, i posmatranja. Treba me se kloniti.

Kenozoik, da li si gledala "Tisinu" od Bergmana? Radi se o dve sestre i decaku - sinu od jedne, logicno - sestre. Dok je jedna sestra edukovana, prevodilac, poznavalac muzike i sl., druga barata telesnim - lako uspostavlja telesnu komunikaciju sa muskarcima. Prva nikada nije "opstila", pa se desavaju cuvene scene na krevetu - ukrlikanje i vapaji "Ovo je jako ponizavajuce", ali i masturbacija i sl. U sustini, obe su nesrecne i nezadovoljne...a film ima jos mnogo toga.

Evo odlomaka:

http://www.youtube.com/watch?v=HybZq8va ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=tqYLZFJu ... 93&index=1

http://www.youtube.com/watch?v=URIdifdIQJs

Primetio sam u tvom spisku i Jane Campion, i Bergmana i Profesorku klavira, sve sto vole mladi, pardon - Sunce. :up: :hug:
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Dzelajza Rouz
Uvek možeš da se pozoveš na "Svetlo u tami: Novi Holivud" i da kažeš da je na tvoje estetsko i ideološko opredeljenje presudan uticaj izvršilo poglavlje "Zašto volim Stiva Karvera, a ne Ingmara Bergmana". Naravno, ako nalaziš da je manji blam loženje na filmove sa Čak Norisom, nego nepoznavanje Bergmanovog opusa.

Ja bih odabrala Čaka. :cowboy:
Tebe cu da deportujem u Veneciju, u film "Ne okreci se", a onda da ti tu pustim "Tisinu", "Krike i Saputanja", pa da te vidim. :kiss:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Samo da ne bude onog strašnog patuljka...

Volim te, Sunce. :)
Korisnikov avatar
By kenozoik
Originally posted by Sunce
Da Vam kazem deco, ja sam prava profesorka klavira. Bas sam se pronasao u njenom liku - ona samokaznjavanja, i posmatranja. Treba me se kloniti.

Kenozoik, da li si gledala "Tisinu" od Bergmana? Radi se o dve sestre i decaku - sinu od jedne, logicno - sestre. Dok je jedna sestra edukovana, prevodilac, poznavalac muzike i sl., druga barata telesnim - lako uspostavlja telesnu komunikaciju sa muskarcima. Prva nikada nije "opstila", pa se desavaju cuvene scene na krevetu - ukrlikanje i vapaji "Ovo je jako ponizavajuce", ali i masturbacija i sl. U sustini, obe su nesrecne i nezadovoljne...a film ima jos mnogo toga.

Evo odlomaka:

http://www.youtube.com/watch?v=HybZq8va ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=tqYLZFJu ... 93&index=1

http://www.youtube.com/watch?v=URIdifdIQJs

Primetio sam u tvom spisku i Jane Campion, i Bergmana i Profesorku klavira, sve sto vole mladi, pardon - Sunce. :up: :hug:
:yes:

Mada je davno bilo i trebalo bi da se obnavlja Bergman, i da se gleda ono sto se nije gledalo. Ali ne mogu to sada. Cekam jesen.
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Viktor/Viktorija. Inteligentno i zabavno :yes: .
:sesir:
NOX
Korisnikov avatar
By Sunce
Zivot je lep, po ko zna koji put.
Korisnikov avatar
By ROYAL
What happens in Vegas :D

Sladunjava limunadica, ali je muzika super :D :D :D
By Ulix
Puccini for Beginners.... pa onako, malo razvučeno i malo besmisleno. Neko mi je rekao da podseća na Vudi Alena. Kakva uvreda za Vudija.

Ali slatka je glavna glumica + Justin Kirk koji mi je strašno simpatičan.
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 440
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!