Originally posted by tamanoir
Diiiiiivne su! Hocu i ja, hocu i ja! Ali malo se plasim, da budem iskrena.. *tattoo virgin*
Draga i ja bismo htele neku istu tetovazu obe da uradimo.. Nesto sa zvezdom ili srcem.. Ili oba.. Imam neke ideje vec, no videcemo jos sta cemo.. I jaaaaako dugo vec zelim g-clef tj. violinski kljuc iza uha..
I znam, govore mi ljudi da ne boli, i da se naviknes na bol posle par bockanja.. Ali sta cu kad se plasim.. I nije to onaj manijakalno-panicni strah, nego totalno smiren i spokojan strah da ce mene to djavolski da boli..
Hmm...logicno je da imas mali strah od tetoviranja. Veliki sam zaljubljenik u tattoo umetnost, godinama sam istrazivala, citala, komunicirala sa tattoo majstorima i nisam htela da se tetoviram do trenutka kad sam bila sigurna da imam motiv, sliku i simboliku, zelju i veru da se nikad necu pokajati zbog toga sto sam tog dana istetovirala.
Mozda ce te mnogi nagovarati da se tetoviras i smatrati tvoj strah neopravdanim, ali ja samo hocu da ti kazem: Ako postoji i 1% nesigurnosti, nemoj da se tetoviras.
Bol- relativan pojam kod tetoviranja. Ali, nesumnjivo ces da ga osetis u velikoj meri, ukoliko budes tetovirala taj violinski kljuc.
Mada, nece dugo trajati, kod vecih tetovaza, nakon izvesnog vremena, koza postane toliko iziritirana da svaki ubod igle uzasno boli. (tad se obicno pravi pauza).
I bitna stvar je da se prvo raspitas o onome ko ce ti raditi tetovazu. I nemoj da ti cena bude presudna pri odabiru. Ako e moguce, saznaj da li konkretan majstor bolje radi tribale ili nesto drugacije motive, koliko su postojane boje koje koristi, koliko duboko "pusta" iglu i sl.
Naravno, ukoliko imas neke nedoumice ili pitanja, slobodno posalji u2u.