Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Stripi, Moderators
Originally posted by Vel boyGde god da odeš, a pogotovo na zapad- i tamo gde si ti i u Evropi, je slika o nama toliko loša da već unapred znam da treba da se posebno dokazujem, za razliku od drugih stranaca, da bih nešto dobio ili bio tretiran kao i ostali. Sama činjenica odakle sam je dovoljna da me ljudi etiketiraju kao neandertalca iz istočne Evrope koji je barem delimično kriv, posredno ili ne, za sranja u Bosni- do ovoga pre ili kasnije dođe. Pa na red dođe Kosovo i tako redom. Sve što je iz Srbije je za podsmeh i sl. Svako ko je malo putovao zna o čemu govorim.Originally posted by baboonbabamogao bi da objasnish gde si putovao pa ti se to deshavalo i od strane kojih i kakvih krugova ti je to govoreno.
Kada putujem i cujem sva pljuvanja po Srbiji i nipodastavanje svega srpskog,
Originally posted by baboonbabapa, ne znam bash, mene specifichno zbog toga shto sam Srbin (iako me je to malo ko (ako i iko) terao da se izjasnim), uglavnom niko nije negativno tretirao.
Gde god da odeš, a pogotovo na zapad- i tamo gde si ti i u Evropi, je slika o nama toliko loša da već unapred znam da treba da se posebno dokazujem, za razliku od drugih stranaca, da bih nešto dobio ili bio tretiran kao i ostali.
Originally posted by baboonbabakljuchna rech: iz istochne Evrope. Da, ima mnogo stereotipa i krivih koncepcija o ljudima iz cele istochne polovine Evrope, dakle ne samo i jedino za Srbe. No, opet, ali, i ja biram, hvalabogu, ona stranjska okruzenja i sredine gde je verovatnost da se te stvari deshavaju znatno manja.
Sama činjenica odakle sam je dovoljna da me ljudi etiketiraju kao neandertalca iz istočne Evrope koji je barem delimično kriv, posredno ili ne, za sranja u Bosni- do ovoga pre ili kasnije dođe. Pa na red dođe Kosovo i tako redom. Sve što je iz Srbije je za podsmeh i sl. Svako ko je malo putovao zna o čemu govorim.
Originally posted by baboonbabai shto se bolje pokazesh i prikazesh, bolje ce te i tretirati.
Naravno, kada se malo bolje upoznamo, stvari dođu na svoje mesto i više nije važno ko je odakle, ali SVAKI put moram da prođem kroz to.
Originally posted by baboonbabaAko te je bilo ko vredjao ili diskriminisao shto si iz Srbije, imash pravo da reagujesh proporcionalno. Bar tako sam/bih ja radio da se je i ako se je meni deshavalo.
Od kojih krugova? Svih mogućih. Konobara, profesora, studenata, kolega, manje i više obrazovanih... Iznenađujuće ili ne- svi znaju za ratne zločince, ali retko ko zna gde se Srbija nalazi.
Originally posted by baboonbabaDa. Zasluzuje posebnu temu.
Problem je u imidžu Srbije na kome niko ozbiljno ne radi (ovo zaslužuje posebnu temu).
Originally posted by baboonbaba Naravno da nije sve tako crno, uvek ima super ljudi gde god da odem, bez geografskih predrasuda, pa se sa takvima uglavnom ispostavi i da nemaju ni druge predrasude pa tako skupljam prijatelje od koje kuda.sigurno.
Originally posted by Loniulepshao si mi dan definitivnoOriginally posted by StormŠešelju pored dobre hrane daju i da uđe na net.
Ne.
Srbija treba da teži neutralnosti.
Pri tom, NATO je jedna zločinačaka organizacija, bombardovanje Srbije je najbolji dokaz.
Srbija treba da tuži NATO.
Originally posted by kal zakathTe tri zemlje koje si nabrojao su kao iOriginally posted by Ulix
Ne znam da li je do sada bilo izuzetaka
Austrija, Švedska, Finska
Originally posted by Vel boyNisu. Al su ko sto rekoh partner countries.
@smaug
Irska i Malta nisu u NATO-u?pogotovo se chudim za Irsku.
Originally posted by smaugHej hej, stani malo...Originally posted by kal zakathTe tri zemlje koje si nabrojao su kao iOriginally posted by Ulix
Ne znam da li je do sada bilo izuzetaka
Austrija, Švedska, Finska
Armenia
Azerbaijan
Belarus
Bosnia and Herzegovina
Former Yugoslav Republic of Macedonia
Georgia
Ireland
Kazakhstan
Kyrghyz Republic
Malta
Moldova
Montenegro
Russia
Serbia
Switzerland
Tajikistan
Turkmenistan
Ukraine
Uzbekistan
partner countries i nisu clanice NATO.
I clanstvo u NATO nije preduslov clanstvu u EU. Srbija je, ocigledno vec odlucila sta ce.
Originally posted by StormNATO jeste bombardovao Srbiju,
NATO je bombardovao Srbiju 1999. Mnogo ljudi je poginulo. NATO PR je pokušao da to predstavi kao kolateralnu štetu, ali uglavnom je svima bila jasno da to spada u domen zločina. Termin „kolateralna šteta“ se danas uredno izbegava, a intelektualci koji su tada podržali agresiju relativizuju svoje tadašnje izjave.
Očekivalo bi se da građani Srbije, dakle oni koji su istrpeli ta bombardovanja, budu oštriji u osudi te agresije ili da bar prihvate realnost da se dogodila.
Postoji i određena mogućnost da se agresor tuži.
Ali o stanju duhova u Srbiji dosta govori i manihejsko polarizovanje koje se može videti i na ovoj temi. Dakle ako si protiv NATO-a, onda si za Šešelja, a ako si za NATO onda si deo jednog predivnog svetskog pokreta koji će doneti mir, prosperitet i svaku sreću celom svetu.
Što se mene tiče, ja sam već napisao da mislim da je neutralnost dobra strategija za Srbiju.
Originally posted by Loni
NATO jeste bombardovao Srbiju,
ali je MALO ljudi poginulo i svako ko kaže drugačije laže.
Beoograd ima oko 2 miliona ljudi,
od toga je poginulo samo 17 ljudi u celom gradu.
Hej hej, stani malo...Ja se skroz slazem sa tobom. Ja sam samo htela da kazem da osim Austrije, Svedska i Finske postoje jos neke zemlje koje su u EU ali nisu clanice NATO. Nisu clanice al jesu partners (nije nego...da se Vlasi ne dosete). Pa sam onda, ponukana bas razmisljanjem koje si ti napisao, stavila ceo spisak. I to je to. Neki ne smeju zvanicno, nekima ne daju zvanicno a neki (kao npr moji Irci; njihov razlog znam 100%) su tu al nisu tu... Neki (Rusija) su tu jer je pametno da se sedi na dve stolice. Obzirom da je Srbija partner county - i mi smo tu. Ja ne znam koja je zvanicna politika Srbije (ako je ima) u vezi sa NATO ali je ovo dobar inikator.
Jes' da ove zemlje nisu trenutno članice NATO, ali većina njih teže ka njemu,
MAKEDONIJA najbliža. Nije ušla samo zbog imena, koje im Grčka osporava.
BOSNA, CRNA GORA - zatražile članstvo
UKRAJINA, AZERBEJDŽAN i GRUZIJA - rado bi ušle- Zatržažile članstvo, ali NATO ne sme da ih primi još da ne bi iziritirao Rusiju, koja je tik do njihovih granica.
RUSIJA - sebe doživljava kao suprotnu od zapada. Trenutno ima vlast, koja je za koaliciju sa Kinom, Indijom, Iranom, Severnom Korejom, Venecuelom, Bolivijom, Kubom, a suprotstavljana zapadu.
Dok je tako oni ne mogu niti žele u NATO.
JERMENIJA, BELORUSIJA, KAZAHSTAN i MOLDAVIJA - su i dalje ruske kolonije, tako da igraju onako, kako Rusija kaže. Dakle neće u NATO
TADŽIKISTAN - Bemisleno je da u NATO uđe narod, koji je po etnosu najsličniji Irancima. Tadžici su Persijanci, koji se od Iranaca razlikuju uglavnom po tome što su suniti, a Iranci šiti. Po jeziku razlike su manje.
Malo je nelogično da oni tako daleko uđu u NATO.
UZBEKISTAN - nalazi se jako daleko od prve NATO zemlje, ali je dosta emotivno blizak Turskoj, koja je u NATO-u jer Uzbeci i Turci spadaju u slične narode.
No ipak Rusija im je važnija jer njoj prodaju celokupni gas, koju Rusija kasne preprodaje zapadu. Ne bi njoj da se zamere.
Originally posted by LoniIstraživanje postoji.
ali istraživanja su utvrdila da u Srbiji nije nimalo veći procenat ni tumora ni raka u odnosu na druge evropske zemlje.
Ne postoji istraživanje, koje dokazuje da se procenat obolelih u Srbiji za promil već od procenat obolelih u drugim zemljama.
Dakle nije od posledica bombardovanja.
Originally posted by LoniOriginally posted by StormNATO jeste bombardovao Srbiju,
NATO je bombardovao Srbiju 1999. Mnogo ljudi je poginulo. NATO PR je pokušao da to predstavi kao kolateralnu štetu, ali uglavnom je svima bila jasno da to spada u domen zločina. Termin „kolateralna šteta“ se danas uredno izbegava, a intelektualci koji su tada podržali agresiju relativizuju svoje tadašnje izjave.
Očekivalo bi se da građani Srbije, dakle oni koji su istrpeli ta bombardovanja, budu oštriji u osudi te agresije ili da bar prihvate realnost da se dogodila.
Postoji i određena mogućnost da se agresor tuži.
Ali o stanju duhova u Srbiji dosta govori i manihejsko polarizovanje koje se može videti i na ovoj temi. Dakle ako si protiv NATO-a, onda si za Šešelja, a ako si za NATO onda si deo jednog predivnog svetskog pokreta koji će doneti mir, prosperitet i svaku sreću celom svetu.
Što se mene tiče, ja sam već napisao da mislim da je neutralnost dobra strategija za Srbiju.
od toga je poginulo samo 17 ljudi u celom gradu.
Njih 16 je žrtvovano kao radnici RTS-a, za koga smo svi znali da će biti gažan, a žrtvovani su da bi naši imali bolji argument protiv NATO-a.
Sedamnaesta žrtva je mala Milica Rakić, koja je poginula slučajno jer je van pažnje majke izašla na terasu, preko puta koje je gađana rafinerija. Pogodio ju je geler.
Koliko god da je to tužno, sama činjenica da svaki Beograđanin zna za njeno ime i prezime, jasno govori koliko je žrtava u stvari bilo malo.
Od 3000 bacanja projektila, čak 2 900 su pogodile ono, šta su i htele - vojne mete.
Od preostalih 100 promašaja bilo je svega par tragičnih.
Najtragičnije je prošao jedan voz kod Aleksinca i dva autobusa s Kosova, u kome su svi stradali bili albanske nacionalnosti.
Skoro da je broj žrtava Albanaca bio i veći od samih bombi.
Dakle nemojmo da se zavaramo, žrtava za jedan rat nije uopšte bilo.
U Bosni i Hercegovini stradalo je oko 240 000 ljudi, a u Srbiji nešto manje od 3 000.
Više je ljudi stradalo u svakom bosanskom ili kosovskom selu nego u celom Beogradu.
Dakle dosta s pristrasnošću.
Ovo svi dobro znamo, ali eto ... kad čovek ne zna šta bi zamerio zapadnoj civilizaciji (kao da i postoji neka savršenija i humanija) onda se seti tog bombardovanja, koje je nastalo zbog nekog predhodnog etničkog čišćenja Kosova.
U svakom slučaju da se svet nije umešao, ko zna koliko bi trajali svi balkanski ratovi.
Možda bismo još uvek bili mobilisani za Bosnu, Hrvatsku, Kosovo i još uvek imali Šešelja za ministra.
(O antidiskriminacionom zakonu i smanjenju homofobije mogli bismo samo da sanjamo)
Sva sreća što je zapad bio toliko jak i odlučan da kaže dosta.
Originally posted by baboonbabaDa, svakako da je tuzno da je i toli(cn)ki broj ljudi stradao u Srbiji od NATO-a onda, ali pomisli tek shta bi onda trebali da govore i rade BiH civilne porodice (bez obzira na naciju) koje su izgubile svoje u ratu devedesetih. I to stradavali su najvecom vecinom od JNA bombi, granata, vebera i zolja (bilo chija po naciji vojska da je bila u pitanju- uglavnom je imala JNA naoruzanje).
![]()
Ovakve stvari ne bi izgovorio ni glavni šef NATO-a u nekom privatnom razgovoru sa društvom.
A zapitaj se da li bi pisao ovakve postove po forumima da je neka od tih (SAMO) 17 osoba bio neko tebi vrlo blizak.
I da li bi se zahvaljivao zapadu da svake godine do kraja života na dan obeležavanja bombardovanja ideš na groblje.
Možda nekome ovo zvuči pregrubo, ali svim tim porodicama koje su igrom slučaja izgubile člana porodice je to realnost.
Originally posted by baboonbabaOriginally posted by Loni
NATO jeste bombardovao Srbiju,
od toga je poginulo samo 17 ljudi u celom gradu.![]()
Ovakve stvari ne bi izgovorio ni glavni šef NATO-a u nekom privatnom razgovoru sa društvom.
A zapitaj se da li bi pisao ovakve postove po forumima da je neka od tih (SAMO) 17 osoba bio neko tebi vrlo blizak.
Originally posted by smaugOvaj tvoj post nije off, koliko ja vidim.
Ovo je malo off topic ali:
Iako mislim da je I jedna poginula osoba previse ja se slazem sa onim sto su Vel boy I Loni napisali. I ne mislim da je ‘mali’ broj zrtava NATO bombardovanja Loniju bio argument za ulazak u NATO. Cini mi se da je je vise bio argument na argument da ne treba da udjemo u NATO zato sto je bilo mnogo zrtava kao posledica njihovog bombardovanja.
Ono sto sam htela da kazem je da iz licnog iskustva znam da ni toliko ljudi ne bi poginulo da Slobodan Milosevic I jegove podrepne muve nisu koristile civilne objekte , skole I bolnice, da u njih smeste vojsku I municiju. Ja mogu da vam navedem imena skola u kojima se ‘krila’ srpska vojska. I mogu da navedem nazive mesta gde su u ambulantama I bolnicama krili municiju. I onda kad ona druga moronska strana pogodi takav objekat na vestima jave kako je pogodjen civilni objeka I to, jos gore, skola/bolnica. I naravno da su onda I kuce I ljudi u blizini takvih objekata stradali. Niko normalan nije sedeo I pio kaficu u svojoj kuci pored kasarne, al sto bi se ljudi sklanjali ako zive pored bolnice…Obaska sto su Sloba I co. imali spisak vojnih ciljeva koji ce biti pogodjeni. I bolelo ih je da obaveste narod da se odatle sklone. I ne samo to nego su ih jos huskali da na takva mesta idu. Npr – beogradski mostovi su bili ‘legitimate target’. Jel se secate kako su organizovani koncerti na mostovima za odbranu istih? A jel znate kako to da beogradski mostovi nisu sruseni? Pa tako sto je Francuska stavila veto na gadjanje istih. A nasi Srbi su huskali narod da ide na iste te mostove…
Daklem to da su Klinton I Olbrajt morali da nas bombarduju sto iz privatnih razloga (Klinton je morao da skloni paznju sa afere Levinski a kospodja Olbrajt je poludela kad joj u Rambujeu nas ‘pregovarcki tim’ nije ljubio dupe) sto iz politickih razloga (Americi I Evropi se nekoliko godina pre Kosova desila Ruanda I Bosna pa nikako nije bilo dobro da jos jednom pred narodima I narodnostima pokazu kako ne umeju da sprece masovna ubistva I ratove) je strasno. To sto se akcija zvala Milosrdni Andjeo je jos gore. To sto su mrtvi ljudi bili ‘kolateralna steta’ je van svakog komentara.
Toliko o 1999. U Bosni, dok je trajalo ono cudo, nisam bila. Bila sam u Vukovaru...
Ali…
Mi moramo da podjemo od sebe I svog dvorista I da vidimo sta je u intresu zemaljske Srbije I da prestanemo da zrtvujemo sopstveni narod I zemlju zarad malih privatnih uspeha I profita. I da prestanemo da se ponasamo I da mislimo kako smo veliki I vazni I najstariji na svetu I kako se isti vrti oko nas. I da nije sramota izgubiti konja ako se na kraju dobije partija. U tom smislu ce nam se, baboonbaba, I imidz popraviti.
Obecavam da necu vise da zas***vam temu.
Originally posted by smaugsam već rekao negde gore (svojim rečnikom,ali suština je ista):
Mi moramo da podjemo od sebe I svog dvorista I da vidimo sta je u intresu zemaljske Srbije I da prestanemo da zrtvujemo sopstveni narod I zemlju zarad malih privatnih uspeha I profita. I da prestanemo da se ponasamo I da mislimo kako smo veliki I vazni I najstariji na svetu I kako se isti vrti oko nas. I da nije sramota izgubiti konja ako se na kraju dobije partija. U tom smislu ce nam se, baboonbaba, I imidz popraviti.
Obecavam da necu vise da zas***vam temu.
Originally posted by baboonbaba
i mislim da smo dosta ziveli od nacionalnog ponosa i gordosti i da je doslo vreme da se najedemo svakavih govana koja nam ponude, da ih progutamo i kazemo hvala, jel ima jos i da pocnemo da ZIVIMO.
Mislim da je bilo dosta i da treba da prihvatimo i NATO i EU.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!