Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi
Šta je to? Neka Italija, Francuska?
Korisnikov avatar
By Sunce
Royal, buduci da imas lavove na avataru, mislim da ce ti se ova dopasti. Ne citirati (brisem uskoro):

xxx
Korisnikov avatar
By KiWi
Sunašce, ovo si ti sve sam fotkao?

Wow!
Korisnikov avatar
By Sunce
Kiwi: sam svoj majstor :yes:

Royal: hvala :kiss:

Ne citirati:
xxx]
Korisnikov avatar
By Sunce
Arheoloski muzej u Istanbulu, donji nivo. Postavicu jos fotografija iz muzeja. :)
Korisnikov avatar
By ns.happy
sansajn, kako u zatvorenoj prostoriji podesis ekspoziciju? koji mod koristis? i kako ti ruke ne drhte, meni su uglavnom slike iz unitrasnjojsti, a kad je tako svetlo, mutne...
Korisnikov avatar
By KiWi
možda koristi muzejski mod :D ja imam to ... mod za muzeje i tamnije enterijere
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by ns.happy
sansajn, kako u zatvorenoj prostoriji podesis ekspoziciju? koji mod koristis? i kako ti ruke ne drhte, meni su uglavnom slike iz unitrasnjojsti, a kad je tako svetlo, mutne...
ako malo obratiš pažnju na pozadinu tiberijusa (pun unintended, but noticed :predsednik: ), uočićeš da je vrlo "zrnasta" i da se boje tih "zrna" vrlo jasno razlikuju, što je prateći efekat povećanja ISO broja, tj. osetljivosti senzora (ili filma kod klasičnih aparata) na svetlost. kad povećaš ISO, možeš da uhvatiš tamno okruženje bez diranja ekspozicije, pa tako izbegavaš taj "motion blur" koji dolazi od drhtanja ruku. loša strana su ta zrnca (koja mene mnogo nerviraju). e sad, tu je dosta do aparata, moj je očajan po tom pitanju, dovoljno je da sa ISO 80 pređem na 200 i fotka postaje kao nožem seckana. a ima aparata na kojima je i 400 prilično prihvatljiv.

then again, uvek možeš da nosiš stativ ili da nasloniš aparat na nešto kako bi izbegao drhtanje ruku i mutnovanje slike. :)
Korisnikov avatar
By bakalar
^ DSRL aparati su skroz kul po pitanju ISO-a, dok su prosumer najgori :)
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Lepa Krepa
Originally posted by ns.happy
ako malo obratiš pažnju na pozadinu tiberijusa (pun unintended, but noticed :predsednik: ), uočićeš da je vrlo "zrnasta" i da se boje tih "zrna" vrlo jasno razlikuju, što je prateći efekat povećanja ISO broja, tj. osetljivosti senzora (ili filma kod klasičnih aparata) na svetlost. kad povećaš ISO, možeš da uhvatiš tamno okruženje bez diranja ekspozicije, pa tako izbegavaš taj "motion blur" koji dolazi od drhtanja ruku. loša strana su ta zrnca (koja mene mnogo nerviraju). e sad, tu je dosta do aparata, moj je očajan po tom pitanju, dovoljno je da sa ISO 80 pređem na 200 i fotka postaje kao nožem seckana. a ima aparata na kojima je i 400 prilično prihvatljiv.

then again, uvek možeš da nosiš stativ ili da nasloniš aparat na nešto kako bi izbegao drhtanje ruku i mutnovanje slike. :)
Krepo, hvala ti na informacijama. Ja jos uvek ne znam dobro da radim sa mojim glupavim aparatom. Tretiram ga kao da je moderni idiot. Medjutim, za Tiberijusa je prica sledeca: glava (detalji) zbog nedostatka svetlosti nije ispala ostra, tako da sam fotku morao dodatno da korigujem u fotosopu: krop, kontrast, svetlost, boja, ton, i filter: ostrina (nekoliko puta). To je dovelo do stvaranja zrnaste strukture.

ns. happy, da si me pitao kako bih fotografisao u unutrasnjosti prostorija klasicnim aparatima, to bih znao da ti odgovorim: koristio bih merac svetlosti pa bi mi on rekao sta da radim. Medjutim, i bez meraca bih koristio: u slucaju Tiberijusa 1000 deo sekunde i otvor blende 2 ili 2,8 ili 500 deo sekunce sa 4.

Kada je jako ostvetljeno, jako suncano, a snima se pejzas, koristi se 125 ili 250 deo sekunde, sa 16 ili 11. Ako u takvim uslovima zelis selektivni fokus - da izostris glavu npr. a da pozadina bude nejasna, onda se moze koristiti 1000 deo sekunce sa otvorom 2 ili 2,8 ili 500 deo sekunde sa 4 ili 5,6.

U arheoloskom muzeju nisam nista specijalno primenjivao jer je bilo delimicno "dobre" svetlosti.

Vavilonski lav:

Shutter Speed: 1/30 second
F Number: F/2.8
Focal Length: 8 mm

Ornamenti sa grozdjem:

Shutter Speed: 1/60 second
F Number: F/2.8
Focal Length: 8 mm

U unutrasnjosti muzeja, dzamija, palata sam napravio oko 300 snimaka, od kojih su samo 5 do 10 dobri.

:sunce:

Ne citirati:
xxx
Korisnikov avatar
By Sunce
Fantasticna. Posebno jer tip ima Indijanca na grudima. :up: I ciglice u pozadini su mnogo lepe.
Korisnikov avatar
By ns.happy
hvala krepo, hvala sunce :)
mea culpa :hail: respect
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
mea culpa, mogla bi češće da mećeš te fotke vamo. :)
Korisnikov avatar
By MeaCulpa
Pa evo svako malo postavim po neshto nego to brzo prodje... :p
Korisnikov avatar
By kenozoik
MeaCulpa, cemu ona prosla fotografija-Street I remember? :no:

Sunce, par zaista dobrih iz ovog muzeja.
Korisnikov avatar
By Sunce
bakalar, druga u prethodnom postu mi se jako dopada. A biciklica je sjajna u ovom okruzenju - prva sa biciklicom mi je bolja.
Korisnikov avatar
By MeaCulpa
Originally posted by kenozoik
MeaCulpa, cemu ona prosla fotografija-Street I remember? :no:

Sunce, par zaista dobrih iz ovog muzeja.
Nastala u jednom jako teshkom trenutku za mene, kojeg ne volim da se sjecam...
Pa sam je tako nazvala, kad sam se udostojila da je uradim.
By Swanheart
Originally posted by Myto
Moj omiljeni grad. :love:

Slika
Cacak?
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 78
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!