Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Woody.......kako godine prolaze sve bolju muziku pravi a sve gore filmove... :vicky::christina: :colorado:
Mada nisam ja neki fan, omiljeni je Svi kazu volim te......... :D
Korisnikov avatar
By Sunce
Juce sam pogledao "Zlocini i prekrsaji" (Crimes and Misdemeanors) iz 1989. godine. Dobar je film. Dopadaju mi se: humor, prica i smisao za "pakovanje" filma. I ja mislim da su mu raniji radovi bolji, posebno kada se porede sa Vicky Cristina Barcelona.
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Originally posted by Sunce
...Dopada mi se humor, prica i smisao za "pakovanje" filma...
Da, da, da... :)
Korisnikov avatar
By Mahoney
samo da se radosno upisem u fan club, u prolazu, posto hitam...

nesto opsirnije cu nekom drugom prilikom, sada bih samo da izjavim da pratim rad i zivot cenjenog vudija, da me (jedino on) do suza nasmeju njegovi vickasti dijalozi (a i monolozi), da vise volim njegove ranije radove od novih i da eni hol smatram filmom koji mi je promenio zivot.

eto toliko.

:cheer:
By Ulix
Mislim da sam ja jedini koji misli da Vudi Alen i sada pravi jednako kvalitetne filmove. :)

Imao je susan i uglavnom dosadan period tokom devedesetih - sa par izuzetaka - ali se poslednjih par godina vratio u formu. Sada su mu filmove dosta drugacije, to je tacno, ali nisu manje kvalitetni. Meni se Vicky Cristina Barcelona mnogo dopao, ali ne bih znao da kazem da li je to zbog Vudija ili zbog Penelope ili zbog Barselone ili zbog Patrise Klarkson, koju bih sa jednakim zarom gledao i kako sedi i pije kafu. (Inace se nadam da ce vise raditi sa njom jer mi ona deluje kao idealan izbor za njegove filmove.) A pre toga je 2004. napravio Match Point koji me je raspametio. Ako niste gledali, to je Vudijeva verzija Zlocina i kazne, samo bez svega onoga zbog cega bas i ne volim previse Dostojevskog. :)

Normalno je da su mu ovi skorasnji filmovi drugaciji, pre svega zato sto se radnja ne desava u Njujorku, pa nema tog karakteristicnog smeka za njegove filmove. Iako mi to pomalo nedostaje, Barselona nije nista manje fascinantan grad, moram priznati. I London je isto tako bio odlican izbor za Match Point iz prostog razloga sto je tmuran i rezervisan... prosto idealan za tu pricu. U Njujorku bi to sve bilo drugacije.

Od starijih filmova mi se najvise svidja Manhattan i cini mi se ovako da je to njegov najbolji film. Meril Strip, Vudi i Dajen Kiton su sjajan trio. Tu je naravno i Annie Hall i Hannah and Her Sisters i Crimes and Misdemeanors.

A od filmova iz tog loseg (katastrofalnog, cak) perioda tokom devedesetih jedini koji mi se svidja je Manhattan Murder Mystery, koji mi je neodoljivo sladak. Za razliku od njegovih drugih filmova, u ovom nema nikakvog intelektualnog masturbiranja, samo Vudi i Dajen Kiton i prica koju bi mogla napisati Agata Kristi da je zivela u Njujorku. Ako nekog zelite da navucete na Vudijeve filmove, mozda bi ovaj film bio dobar pocetak, zato sto je nekako lagan i bezbrizan i pristupacan.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Ulix
Mislim da sam ja jedini koji misli da Vudi Alen i sada pravi jednako kvalitetne filmove. :)

Meni se Vicky Cristina Barcelona mnogo dopao, ali ne bih znao da kazem da li je to zbog Vudija ili zbog Penelope ili zbog Barselone ili zbog Patrise Klarkson, koju bih sa jednakim zarom gledao i kako sedi i pije kafu.

Normalno je da su mu ovi skorasnji filmovi drugaciji, pre svega zato sto se radnja ne desava u Njujorku, pa nema tog karakteristicnog smeka za njegove filmove. Iako mi to pomalo nedostaje, Barselona nije nista manje fascinantan grad, moram priznati. I London je isto tako bio odlican izbor za Match Point iz prostog razloga sto je tmuran i rezervisan... prosto idealan za tu pricu. U Njujorku bi to sve bilo drugacije.
I meni se dopao film Vicky Cristina Barcelona. Mozda najvise zbog Penelope, Barselone, ali i zbog toga sto je na lagan i neprimetan nacin uvukao mnoga pitanja. Recimo, Cristina - Skarlet Johanson je bila ono malo sto je nedostajalo u vezi Bardema i Penelope? Cristinina uloga mi se dopala - devojka "traganje".
Medjutim, ono sto mi se ne dopada u filmu jeste sto puta ispricana predrasuda (koja moze da bude istina, svakako): u Evropi zive boemi, svakako, ali pazi - oni su razvratni, narkomani, ludaci, perverznjaci. U Americi su dosadnjikavi, poslovni, ali divno pazljivi, zdravi i porodicni. Ukratko: "Ostajte ovde na americki nacin".
Korisnikov avatar
By ns.happy
ja bas ne doziveh u tom filmu amerikance na taj nacin. prikazani su kao licemeri, i kao izgubljeni u materijalizmu. jedna luda spanjolka (penelope) ispada zdravija nego obe amerikanke sa sve pripadajucim muskim prtljagom koji stize za njima. da, uloga skarlet je jako zanimljiva, ona je reinkarnacija one starije gospe koja se zakopala u svom nefunkcionalnom braku, i prilika da se to ne desi mladoj skarlet. ona druga riba, prava amerikanka, tipicna (plavuse po meni nisu tipicne amerikanke) pored ocitog primera koji vidi pred sobom, opet slepa u svojoj tvrdoglavosti, seda sa svojim verenikom i pristaje na deja vu.
Korisnikov avatar
By Sunce
Vicky i Cristina nisu prikazane kao materijalne izgubljene duse. Prva je verena, ali oseca i studira Spaniju, voli muziku, ali je u moralnoj dilemi, dok je druga otvorena i istrazuje, i polako shvata sta nece. Mozda je verenik, a kasnije suprug materijalna izgubljena dusa, ali u njegovom slucaju je to sredjena dusa.
Korisnikov avatar
By Sunce
Bilo bi cudo da nam se slazu. Ovako je dobro. :)

Mogu da razumem tvoju tvrdnju da je luda Penelope zdravija od Amerikanki :lol: , mada ne vidim da je potrebno porediti "zdravlja". Sa zdravstvenog stanovista (ako cemo medicinu), Penelope bi bila nestabilna licnost, a Amerikanke stabilne i pomalo konfuzne. Zasto ti mislis da je Penelope "zdravija"? Vudi Alen je opravdao ponasanje svakog lika pojedinacno.
By Ulix
ali i zbog toga sto je na lagan i neprimetan nacin uvukao mnoga pitanja.
Slazem se. Zaista se film moze gledati kao trivijalna romanticna komedija, ali je u stvari mnogo mnogo vise od toga.

Ali to je tako i u drugim Vudi Alenovima filmovima. Ne u svim, ali uglavnom jeste.

Ovde je to mozda izrazenije zato sto je sve i suvise lepo - Barselona izgleda kao grad koji treba videti pa umreti zadovoljan. :wow:

(I Vicky Cristina Barcelona se razlikuje od njegovih "klasicnih" filmova i po tome sto nema tako mnogo onog neuroticnog humora.)
By Ulix
ali i zbog toga sto je na lagan i neprimetan nacin uvukao mnoga pitanja.
Slazem se. Zaista se film moze gledati kao trivijalna romanticna komedija, ali je u stvari mnogo mnogo vise od toga.

Ali to je tako i u drugim Vudi Alenovima filmovima. Ne u svim, ali uglavnom jeste.

Ovde je to mozda izrazenije zato sto je sve i suvise lepo - Barselona izgleda kao grad koji treba videti pa umreti zadovoljan. :wow:

(I Vicky Cristina Barcelona se razlikuje od njegovih "klasicnih" filmova i po tome sto nema tako mnogo onog neuroticnog humora.)
Korisnikov avatar
By ns.happy
Bilo bi cudo da nam se slazu. Ovako je dobro. :)

Mogu da razumem tvoju tvrdnju da je luda Penelope zdravija od Amerikanki :lol: , ne vidim da je potrebno porediti "zdravlja". Sa zdravstvenog stanovista (ako cemo medicinu), Penelope bi bila nestabilna licnost, a Amerikanke stabilne. Zasto ti mislis da je Penelope "zdravija"? Vudi Alen je opravdao ponasanje svakog lika pojedinacno.
nisam mislio na zdravija u smislu zdravlja koje lekar utvrdjuje, vec u dozivljavanju sveta i sebe. mislim da ima mnogo otvoreniji dijalog sa samim svojim unutrasnjim bicem za razliku od one crne (stvarno nikako da skontam koja je viki a koja kristina) koja ne sme sebi da prizna da ne zeli da se uda, da zeli da se tuca po evropi. a plava, ona mi je divna, pogubljena, ne boji se traziti, ne boji se izgubiti, niti pobediti...
Korisnikov avatar
By Sunce
Nemoj brzo da zakljucujes. To nam je ostavljeno da razmisljamo - sta bismo mi ucinili u njihovim situacijama. Vicky je crna, Cristina je plava (Skarlet Johanson). Ne mislim da ima pogresnih odluka, tj. nema losih likova zbog odluka, samo se licnosti dosta razlikuju.
Penelope je umetnica, slobodna, strastvena, Spanija, patnja itd. Crna (Vicky) nije losa sto "ne priznaje" da ne zeli da se uda, upravo zato sto ona voli svog verenika, a zavolela je i Spanca, samo je nesnadjena. Ne mislim da je ispala licemer. To su bile tzv. "slatke muke" do trenutka kad je shvatila da ne moze da podnese takav sistem (zavrsne scene). Cristina (plava) traga, ona je otvorena, ali i priznaje da ne zna tacno sta zeli. Kljucni trenutak je bio kad je Bardem rekao: "Ti si ono sto nam je nedostajalo da bismo moja supruga i ja bili savrsen par." Cristina je pokusala, i zato mi se dopala. Ni ona se nije pronasla u ljubavnom trouglu, i nije po meni licemerno postupila. Razlozi za to su brojni: mozda nema takav emotivni kapacitet, mozda se oseca manje vrednom jer su njih dvoje umetnici, mozda je shvatila da je dodatak - zacin, a ne deo veze i sl. Sta znaci izgubiti, pobediti u takvim odnosima? Meni je to uzasno receno.
Korisnikov avatar
By ns.happy
pobediti? valjda biti zadovoljan. amerikanke mi nisu delovale zadovoljno kad su odlazile. delovale su podjednako zbunjene kao na pocetku. evropa ispade kao tamni vilajet - ko udje kajace se, ko ne udje kajace se jos vise... :)
odoh da spavam.
Korisnikov avatar
By Sunce
Rekao je lepo Bardem na pocetku: Samo neostvarene ljubavi su romanticne (ili vecne). (mislim da je rekao tako nesto na pocetku, ne secam se dobro)
Korisnikov avatar
By ns.happy
to je parafrazirao wajlda. (slika d.greja)
By Storm
Vudi Alen je odličan.

Omiljeni filmovi:

Svi kažu 'Volim te' - fenomenalna kombinacija Venecije i Njujorka.

Ljubav i Smrt - parodija na ruske klasike :lol:

Propast jednog Edipovca (Vudijev segment u trilogiji "Njujorške priče")
...
Korisnikov avatar
By Mars
Obožavam, naravno...

Da ne zaboravim....kratke priče. Ko voli njegove filmove, voli i njih. Sve imam, kupio ovde ali patim za izdanjima biblioteke HIT i jekavicom. Smejem se i kad čitam na engleskom, ali nije to to...Preporučujem dakle (The Complete Prose je bilo i kod nas po knjižarama). Na koricama je ova fotografija:
Slika
O sušnom ili ne-tako-kreativnom periodu i njegovim filmovima nekad ni sad...meni se čini da pate od manjka dinamike na koju sam navikao u ranijim, a tu već mislim da nije samo krivica režije i priče već i montaže. Pa i upadljivog odsustva prepoznatljive muzike koja prati njegove filmove.

Oni koje najviše volim, bez nekog reda:

1. Bullets Over Broadway. Donekle slična priča kao i Hollywood Ending. Prvi o stvaranju pozorišne predstave, drugi filma, obe radnje u Njujorku, prvi dvadesetih, drugi devedesetih godina. Genijalni dijalozi, fantastične uloge (Dianne Wiest, Jennifer Tilly...baš su mogli i njoj da daju oskara umesto Diani drugog)

2. Zelig. Pseudodokumentarac, crno-beli. Neprepričljivo.

3. Pomenuti Everybody Says I Love You (NYC, Venice, Paris - milina za oči), opet sjajni dijalozi, sjajna Goldi Hawn, Alan Alda, epizode...

4. Deconstructing Hary...e njega mi je trebalo par puta da odgledam da bih ga zavoleo

5. Od ranijih Bananas. Boldujem jer je star, možda vam je promako...ge-ni-jal-no (scene suđenja Vudiju za subverzivno delovanje u zemlji: svedok optužbe Miss America koja kao iskaz peva O, mio babbino caro) :smeh:

6. Husbands and Wives (mnogo mi je žao što je Sydney Pollack umro..., sjajna Judi Davis i ostali)

7. Mighty Aphrodite. Sjajna Mira Sorvino, oda starogrčkim tragedijama :)

I tako dalje. Svi.

:)

Odličan je bio i dokumentarac o njemu.

Od kad sam iz njegovih usta čuo da kaže (na balkonu neke vile iznad Canal Grande): "Kad god sam u Njujorku, čeznem za Evropom...Kad god sam u Evropi - jedva čekam da se vratim u Njujork" - život mi je mnogo lakši i lepši.

Slika Slika
Korisnikov avatar
By spliff
me likey :D

posebice raniji radovi
kao: ljubav i smrt, povampireni majls (?), eni hol... tbc
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
^ odlican film!

volim, inace, kao umetnika, ali mi je njegov privatni zivot bljak
Korisnikov avatar
By Tungi
Gledao samo dva njegova filma( :nesiguran: ) Purpurna ruza Caira i Sviraj to ponovo,Sam.

Nije mi omiljeni,ali ga cenim...Multiple person.Dobar je.:)
Korisnikov avatar
By Marvin
Prvo od njega što sam gledao je bilo VCB... (jedan od retkih filmova koje sam prekinuo na pola...)
Posle mi je dugo trebalo da se ubedim da probam nešto starije... ali onda je nastupilo čisto oduševljenje :hyper:

Annie Hall, Menhetn, Hannah and her sisters :fancyklap:

Ti predugi dijalozi i to pričanje i pričanje bez sekunde tišine u filmu me nekako lepo hipnotiše.
Korisnikov avatar
By Mars
Šta je VCB?
Originally posted by Marvin

Ti predugi dijalozi i to pričanje i pričanje bez sekunde tišine u filmu me nekako lepo hipnotiše.
Gee, što na yt nema nešto puno njegovih inserata...bar ne ono što tražim.

Obožavam njegove pseudodokumentarce.

''
Korisnikov avatar
By Srklet
volim woodyja allena. naravno, neizbjezno je da ce imati hrpu bezveze filmova kada ih štanca kao na pokretnoj traci. no svakih nekoliko godina se pojavi neki 'match point' koji pokaze da woody nije jos otisao do kraja u k.

ipak, preskocio sam dosta njegovih novijih filmova, kao sto su 'scoop' ili ovaj aktualni 'tall dark stranger'. jednostavno me ne zanimaju. :shrug:
Korisnikov avatar
By smaug
''Match Point'' je mnogo dobar film. Ali volim i proznog njega. Na primer "Without Feathers".
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!