The Day the Earth Stood Still [size=-3]2008[/size]
Dobar je, ne dopada mi se toliko što ti vanzemaljci pokušavaju da zbrišu sve sa lica Zemlje kao da bi spasli jednu od retkih planeta koje ima uslove za nastanak života. Za tolike "humaniste" ubijaju previše (mada, kad vidim PETA_u i ne čudi me toliko)
The Ruins
Horor, glup, dosadan, priča nekako neubedljiva.
Feast
Već viđeno, grupa jadničaka zatvorena u nekoj kafani, a napadaju ih misteriozne spodobe. Dosadno nije, originalno nije, zabavno - 'nako.
The Gene Generation

Kad sam video neubedljiv CGI na početku priče, rekoh sebi, još jedno niskobudžetno SF sranje u distopijskom stilu , ali nije

Dobar filmić, pun akcije, nema neki bljutav happy end... U filmu glumi Alec Newman, poznatiji kao Paul Muad'Dib iz Dece Dine, Robert David Hall - patolog iz nekog od CSIa

i jednu minijaturnu ulogu ima i Fay Dunaway jer njen lik odmah na početku doživljava grotesknu transformaciju. Interesantan je pogled na kraju filma, kad se vidi gde je zapravo Olimpija, grad u kome svi oni žive, i iz kog pokušavaju da pobegnu. Malo me nervira što je dizajn tehnologije u steampunk fazonu, ali preživeo sam
Обитаемый остров
u prevodu: Naseljeno ostrvo. deo prvi

Rusi su snimili film po knjizi braće Strugački. Dok sam gledao prosto mi je neverovatno bilo da su Rusi snimili tako nešto. Gledam SF koji se odnosi na daleku budućnost, radnja se dešava na drugoj planeti i svi govore - ruski!!!!! Glavni glumci su
E sad, radnja se završava na pola, nedavno je prikazan i drugi deo u Rusiji (Обитаемый остров: Схватка), ali nema prevoda, a ja ne znam ni reč ruskog