Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderator: IriS
Originally posted by Neca
...dugačak tekst...
Originally posted by jukieMislim, sve smo već rekli šta ko misli na tu temu "prirodnosti" ishrane mesom...
Pričali smo o prirodnosti ovakve ili onakve ishrane već 36.5 puta i sva naša mišljenja već pišu negde na gs forumu... ako ćemo ponovo da krenemo, predlažem da vrlo precizno definisana pitanja označavamo brojevima 1-... i da onda svako kaže šta misli o tom pitanju sa stanovišta prirodnosti ishrane...
Originally posted by Necakoliko znam kompletni proteini su proteini su koji sadrze svih 8 esecijalnih amino kiselina koje su nam potrebne dok nekompletni ne sadrze sve. kombinovanjem raznovrsnog povrca mozemo obezbedti unos svih 8 amino kiselina.
Najvishe kompletnih proteina nalazi se u crvenom mesu, ribi i jajima. Kod vegetarijanske ishrane se iskljuchivo konzumiraju namirnice biljnog porekla koje nemaju kompletan aminokiselinski sastav.
Originally posted by NecaPolako sa citatima jer su zastareli.
...Od dnevne kolichine proteina 50% treba da su zivotinjskog porekla....
Originally posted by SingNa kraju dana sve se svodi na to da, što se tiče rizika po zdravlje, stalno balansiramo kao na sedam naslaganih jastuka. Ako gricneš malo ovoga, ravnoteža ti se pomeri za tri cm ulevo, ako gricneš malo onoga, pomeri se 2 cm dole desno itd.
ne samo da je zdravije biti vegetarianac, nego da ljudi koji konzumiraju meso i mesne preradjevine (u studiju se citira eksplicitno kolicine i vreste) imaju veci rizik da obole od raka (mislim da je relativni rizik izracunat kao 2.7) i umanjene zivotnok veka (mislim 10 godina). Manje studije radjene ranije su pokazivale veci rizik mozdanih decijih tumora i leukemie kod dece koja se hrane mesnim preradjevinama, specificno su u pitanju bili hot-dogs, salame, itd.
Originally posted by dEIVVANsvaka čast ... ja sam na nekih 80% ... s vremena na vreme gricnem neko meso
Ja polako postajem 100% vegetarijanac.
razmisljam da proces ide ka tome da postanem vegan.
will see.
u svakom slucaju prija i bolje se osecam.
Originally posted by Necadokazano je da je vegeterijanska ishrana raznovrsnija od klasične u većini slučajeva, jer ljudi koji jedu meso najčešće koriste samo tri grupe namirnica: meso, mlečne proizvode i proizvode žitarica .. nekad se doda nedovoljna količina povrća u vidu salate, kao prilog ... dok vegeterijanci koriste biljna mleka (koja za razliku od pravog nemaju kazein i teško svarljivu laktozu), povrće, voće, mahunarke, žitarice, klice, proizvode od soje ... kad smo kod trave, maslačak je lekovit i koriste ga ljudi i koji nisu vegani (popularan u vidu salate od maslačka sa majonezom)
Vegetarijanstvo - odlazak u krajnost.
Ko josh zeli samo da pase travu?
Raznovrsna ishrana - majka zdravlja...
Originally posted by jukieZa mene je sve to sitno zeljasto trava ... ne verujem da je Neca baš mislio da vegetarijanci jedu isključivo biljke iz porodice travaOriginally posted by KiWi
kad smo kod trave, maslačak je lekovit i koriste ga ljudi i koji nisu vegani (popularan u vidu salate od maslačka sa majonezom)Trave? Maslačak je dikotila
spada u familiju glavočika zajedno sa suncokretom
Originally posted by KiWiImam komsinicu Filipinku, i ne da pravi dobru salatu od maslacka, nego da polizes prste!Originally posted by jukieZa mene je sve to sitno zeljasto trava ... ne verujem da je Neca baš mislio da vegetarijanci jedu isključivo biljke iz porodice travaOriginally posted by KiWi
kad smo kod trave, maslačak je lekovit i koriste ga ljudi i koji nisu vegani (popularan u vidu salate od maslačka sa majonezom)Trave? Maslačak je dikotila
spada u familiju glavočika zajedno sa suncokretom![]()
Originally posted by jukieitd, itd...slazem se u potpunosti, ovo je vec opste-poznato (nadam se), a to sto ljudi ne zele da veruju (ili da cuju istinu), to je vec druga stvar.
-rizici od hormona koji se daju komercijalno hranjenim životinjama da brže rastu (npr. deca sve ranije ulaze u pubertet)
-rizici od antibiotika koji se daju komercijalno hranjenim životinjama da brže rastu (tj. ako nisu bolesne i ne troše energiju na imuni sistem, brže rastu); javlja se i rezistencija antibiotika, a neki ljudi su jednostavno alergični na određene antibiotike
-rizici od kancerogenih materija koje nastaju pri roštiljanju mesa (tj. ona crna korica koja se nahvata na površini)
Originally posted by KiWibio mi se zaglavio internet pa nisam mogao da izmenim poruku na vreme...Originally posted by jukieZa mene je sve to sitno zeljasto trava ... ne verujem da je Neca baš mislio da vegetarijanci jedu isključivo biljke iz porodice travaOriginally posted by KiWi
spada u familiju glavočika zajedno sa suncokretom![]()
Originally posted by MomoOriginally posted by KgCS3zapadna medicina po meni ima bas los pristup ishrani
Mislim, pa cak ni famozni nutricionizam tj nutricionisti![]()
ali je zato makrobiotika genijalna stvar i vrlo logicna![]()
Originally posted by SingTakodje je dokazano da unosenje tofua utice na nastanak demencije u starijoj zivotnoj dobi.Originally posted by Neca...
...Od dnevne kolichine proteina 50% treba da su zivotinjskog porekla....
Originally posted by Momo(mrzi me da čitam šta smo ranije pisali pa se verovatno ponavljam)
Nikad mi nije bilo jasno zasto ljudi postanu prvo dosadni, pa napadni pa na kraju agresivni kad skontaju da neko ne jede meso.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!