Originally posted by *deni*
Kako se izjasnjavate ?
Na formularima napišem Srbin.
Strancima po forumima kažem "I am from Serbia" i nikad se nisu setili da pitaju da li sam možda neka minority.
Sta ste po nacionalnosti ?
I tu se vraćamo na Denijevu šljapavo napravljenu anketu koja ima kružiće a ne kvadratiće (evo ti Deni
2 (dvojka) za anketu) tako da ne mogu da štikliram tri od ponuđenih deset, a ima ih i koji nisu ponuđeni.
Ono pitanje "a odakle si?" me dovodi do nervnog sloma jer ne znam koju tačno informaciju žele da dobiju tim pitanjem. Otac rođen na jednom mestu gde je imao brojnu familiju (A), putovao po raznim mestima, sreo mamu u mestu D. Mama rođena na drugom mestu B, kad je bila mala putovali su svuda (svaki ujak rođen u različitom mestu), u školu išla u mestu C, kada je bila tinejdžer preselili se u mesto D. Tu se porodica skrasila i mama je posle mnogo godina srela tatu. Pošto u mestu D nije bilo bolnice u kojoj bi mogao da se vrši carski rez, odvezli su nas u mesto E gde sam rođen, onda smo se vratili u mesto D. Tamo smo živeli do pred moj polazak u školu (veliki kulturološki uticaj mamine porodice), onda smo se preselili u Beograd (mesto F; uticaj mamine porodice prestaje sem pri posetama). Često posećivali i tatino rodno mesto (selo A); uglavnom naizmenično svakog vikenda. Išao u osnovnu školu G sa lošom decom i lošim nastavnicima, srednju školu H koja je bila gimnazija (različita kulturna sredina), fakultet (sa raznim ljudima sa raznih strana). Ne smemo zanemariti ni uticaj TV emisija, koje su isto toliko kulturološki uticale na mene kao i real-life osobe.
I onda kad sve ovo prepričaš, ljudi kažu "Uh, a moji i mama i tata su živeli ceo život u istom mestu, i ja sam se tu rodio i išao u školu dok nije bilo vreme za fakultet"