Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By broX
Država je presekla - svi građani Srbije koji imaju primanja - plate i penzije iznad 12.000 dinara privremeno će plaćati solidarni porez od šest odsto u narednih 18 meseci, saznaje „Blic”. U susret novom stendbaj aranžmanu sa Međunarodnim monetarnim fondom, koji bi danas u Vladi Srbije trebalo da bude ozvaničen, vlast je donela odluku da je vreme za poresku reformu, pa će tako biti podignut i neoporezovani limit za primanja sa 5.000 dinara na 12.000 dinara, a u pripremi je i promena poreza na zarade, imovinu, honorare…

Kako bi se naplaćivao
privremeni solidarni porez?
Neto plata 50.000 dinara
Neoporeziv iznos 12.000 dinara
Iznos za oporezivanje 38.000 dinara
Stopa 6% 2.280 dinara
Ukupno za isplatu 47.720 dinara

Kao prvo, ne mogu da verujem da ti neko uzima 6% plate....eeeeeeej
cuo sam za ovo i ranije, ali sam mislio da ce biti 0.5 ili 1%, ali ovo je stvarno previse :neznam:

I sta ce postici sa tim?... opet ce poslodavci da daju minimalac nekim ljudima na racun a ostatak na ruke, jer tako odgovara i poslodavcu i radniku...onima koji imaju 30000 platu i 4 clana porodice uzece od plate vise od 1000din itd.

znaci moracu da dam vise od 3000 din dok u zemlji sa 8 miliona stanovnika i dalje ima 25 ministarstava i u zemlji u kojoj je prodat NIS za 400 miliona evra a vredi vise od 2 milijarde...a sve ovo se inace radi da bi se pokrio manjak od 100 milijardi dinara tj. oko milijardu evra koje su inace i izgubili na tom istom NIS-u

:cupakosu:
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Vec sad znam puno ljudi koji primaju platu delom u keshu, ovaj porez ce najvise da pogodi ljude koji platu primaju iz budzeta. Ako. :avalon:
By Ulix
Ko jos moze da zivi sa 12 000 dinara mesecno?
Niko.
Ili sa 24 000, kad smo vec kod toga?
Onaj ko nema dece i ima svoj stan, a ne jede mnogo. Ni cesto.

Dakle, oporezovace ljude kojima bi zapravo trebali da pomognu.

:wcsolja:

Treba uvesti takav porez, ali za one koji ima platu hiljadu evra, ne jedva sto pedeset.
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Naše vlade su godinama odlagale smanjenje javne potrošnje, reformu administracije i javnih preduzeća. Sad i kad bi hteli to da odrade (a ne verujem da bi), prosto nema vremena jer je kriza već tu.

Ne izbacuju nagomilane viškove u državnoj i lokalnim administracijama, i lokalnim javnim preduzećima, jer su to sve stranački trutovi i rodbina koji su se obezbedili državnim poslom, a na račun svih nas.

Sad kad udare po plati, prvo ćemo svi smanjiti pazar u trgovini za tih 1000 ili 3000 dinara. To će verovatno većinom biti domaća roba pa koliko država direktno zagrabi, toliko je na gubitku domaća privreda. Da se ne pominje već kritična nelikvidnost.

Smanjenje broja ministarstava ne doprinosi ničemu jer bez posla ostaju samo nekoliko ministara i pomoćnika a ostalo se rasporedjuje u druga odeljenja. Jedan najobičniji populistički potez. Umesto toga, trebalo bi svi da daju primer, zaposleni u ministarstvima i agencijama da primaju platu na nivou republičkog proseka u tih 18 meseci.
Korisnikov avatar
By mmiki
zar nije bolje da placaju pored od 50% oni koji dobijaju vise od 100 000? I ucinak bi bio veci.
Korisnikov avatar
By broX
Originally posted by operativni kadar
Vec sad znam puno ljudi koji primaju platu delom u keshu, ovaj porez ce najvise da pogodi ljude koji platu primaju iz budzeta. Ako. :avalon:
ako mislis na one iz upravnih odbora, njih to uopste nece pogoditi jer na platu od 200000 din nece ni osetiti tih desetak hiljada, a oni koji imaju 20000 hiljada njima znaci svaki dinar

tako da gresis, najvise ce pogoditi ipak one koji nemaju nista

inace ima dosta ljudi cija je plata na granici za vrednost kredita koji su vec podigli...sta to znaci? da ce morati da vrate kredit jer sad nece imati dovoljno veliku platu ili ce morati sami da uplacuju tu razliku?
By Bombina
i to ce trajati do dve godine posle dve godine nema vise poreza
Korisnikov avatar
By Kiborg
Fuj, em što su mi zamrznuli ovu bedu od plate, još samo fali da mi otkače i te 2500 hiljade :flaming:
Korisnikov avatar
By *deni*
Grom ih spalio, opet hoce od usta da mi uzimaju !!!!
:vatrica: :avalon:
Pocrkali da Bog da !!!!!
By Sixto
Pun mi ih je kurac! Odos uzetog dela i ukupnog iznosa plate svakako ide opet najbogatijima u prilog! Jebe se onom sa platom od 100.000 sto ces mu uzeti 3000!
Neka uzmu svojim partijskim drugovima Janjusevicu i Kolesaru sto ostetise drzavu za porez pa se posle baskarili po Gloriji sa svojim stancugama! Neka uzmu od kolege im Zivkovica koji 2000. prijavi samo staru folcvagen bubu a danas se baskari privatnom agencijom, citroenom i hektarima vinograda na F.Gori sa vinarijom u zacetku!

Boze oce li sjahati s grbace!
Korisnikov avatar
By Creative
Originally posted by Sixto
Pun mi ih je kurac!
.....
Boze oce li sjahati s grbace!
Naravno da ne.
Dok su svi drugi pravili strategije, ''naši'' su nama govorili da se ne brinemo i da nas kriza neće dotaći.
Ovakve poteze treba očekivati i na dalje.
Krenuli su sa Infostanom (što je klasična pljačka) a onda su tu istu pljačku verifikovali ''fiskalnim računima'' kroz dodatno oporezivanje plata.

Šta još mogu da očekujem ?

Invazivan potez sa ''famoznim '' plavim kovertama i tužbom za neredovne platiše RTS pretplate.
Podići će cenu struje (mada mislim da je ovo već najavljeno).
Povećaće kojekakve takse, provizije...
Voda poskupljuje.
Porez na zemljište je smejurija.
Ljudi, pa ja plaćam ODŽAČARA kroz jedinstvenu priznanicu iako živim u kući koja i nema upotrebni odžak (već on postoji za slučaj da moram da se prešaltujem iz XXI u XIX vek).

I tako.

Čini mi se da smo ove fazone punjenja budžeta već imali do sada. Ova blamaža sa Infostanom je takav džiberski rad, da to prevazilazi okvire svakog neukusa. Mnogo je ''pošteniji'' rad džeparoša u busu.
Ono, ako ništa drugo, čovek se bar potrudi, proguta nekoliko knedli, Adrenalin mu skoči 6 puta. A i pitanje je da li će išta da mu se zalepi za prste.
Ali ne.

Zemlja u kojoj vlast pravi ovakve radove je klasičan dokaz da smo tretirani kao ovce. A cave su kao što znamo iz ''srpske tradicije'' uvek bile za...

Pa sad, ko se primi - primio se.
Korisnikov avatar
By .L O S T
pa jbg treba naci pare za dinkiceve i ds-ovse mafijase u direktorskim i upravnim foteljama...da od necega zive njihove stranke......ko jebe penzionera sa penzijom od 12000 (5000 struja i komunalije+1000lekovi i do kraja meseca jesce govna ili iz kontejnera ako stigne prvi do njega)

da bi dinkicevci, tadicevci, poslanici, pomocnici ministara i ostala gamad bolje zivela!

zivela srbija!

ma treba naprednjaci da dodju na vlast:superheroj:
Korisnikov avatar
By Delete
Samo cekam kad ce da uvedu porez na stipendije, pa da i ja pocnem da kukam.
Korisnikov avatar
By Myto
Originally posted by Delete
Na ionako malu stipendiju :smeh:

on: koja zajebancija! Da su oporezovali one sa platama preko 30k bilo bi realno, a ovako ce samo da dovedu u jos nezavidniji polozaj one kojima bi trebalo da pomognu.
Korisnikov avatar
By deran
E pa lepa šarada-dok je na sve strane brujalo o pravima pedera,zavukoše i zakon... :lol:

Pa sad nek biraju prioritete....:cowboy:
Korisnikov avatar
By Zonche!
Originally posted by Ulix
Niko.

Treba uvesti takav porez, ali za one koji ima platu hiljadu evra, ne jedva sto pedeset.
:up:
By Sixto
I sta je simptomaticno, sindikati cute ne mrdaju!
Bitno je da sefovi imaju viletine i nagadjaju se s vladom a u korist radnika niko ne dela! Do sad je trebalo pripretiti masovnim izlaskom na ulice, ali ljudi cute kao popisani!
Korisnikov avatar
By .L O S T
sindikati su uvek bili prodane picke i to ce zauvek ostati.
bar u srbiji
Korisnikov avatar
By olga_diktator
Originally posted by Delete
a ja cuh da se razmislja o ukidanju onih bednih stipendija i kredita od 5000 mesecno. meni se od decembra inace ne isplacuje jedna stipendija od 12000 dinara mesecno, a neki predstavnik te republicke fondacije je mrtav hladan izjavio za neki medij da oni prosto nemaju para #%??@#?@#!!!!?!?!?!?! :flaming:
Korisnikov avatar
By Momo
Niko.

Ja znam ljude koji zive sa do 12 000 mesecno i koji nemaju svoj stan i imaju troje dece.
Btw deca su kao senke i bukvalno malo malo pa padaju u nesvest od gladi :(
Doduse nikad se nisam u BG-u sreo sa takvim primerima nemastine ali u unutrasnjosti ih ima koliko hoces. To su porodice u kojima su i otac i majka izgubili posao jos krajem devedesetih jer su se fabrike pozatvarale i od tad nisu mogli da nadju radno mesto jer ga nema a tamo gde ima traze mladu radnu snagu.

Drugarica mi je pricala da firme kao sto je recimo Jagger u Kragujevcu zaposljavaju citave porodice (osim maloletne dece) a onda im ne daju ni jedan slobodan vikend uz platu do 100-150 evra mesecno pa cik nek se neko pobuni jer ce komplet da dobiju nogu, a sledeca je opcija rad u kineskim buticima za 8 000 dinara mesecno.

Korisnikov avatar
By Dina
Ja sam se malo smirila, knjigovodja mi rekla da jos to nije uvedeno, a ja se sve nadam i da nece :molise:

U svakom slucaju, ovog meseca nema smanjenja plate :yay:
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by Dina
Ja sam se malo smirila, knjigovodja mi rekla da jos to nije uvedeno, a ja se sve nadam i da nece :molise:

U svakom slucaju, ovog meseca nema smanjenja plate :yay:
"knjigovodja mi rekla..." :hmm:
Politički nekorektno... :P

Ali,na žalost će biti uvedeno...:nope:
Korisnikov avatar
By Dina
Pa kako se kaze knjigovodja u zenskom rodu? :misli:
Korisnikov avatar
By Momo
ja sam cuo da se neke zene izjasnjavaju kao knjigovotkinje

mada mozda se ta koju Dina poznaje bas izjasnjava kao knjigovodja... neke zene vole svoja zanimanja da izgovaraju u muskom rodu - verovatno im se cini da ih zenski rod degradira ...
Korisnikov avatar
By deran
Ja ne znam-ali ima tema o tome... :srbin:

Doduše,počelo je sa nečim drugim-o političkoj korektnosti,šta li,da me ubiješ ne mogu da se setim tačno koja je tema... :lol:

I stiglo se do toga kako se kaže žena-ginekolog,psiholog,etc.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by Momo
ja sam cuo da se neke zene izjasnjavaju kao knjigovotkinje
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by olga_diktator
a ja cuh da se razmislja o ukidanju onih bednih stipendija i kredita od 5000
Pa...neka ih i ukinu, kad ih, svakako ne dobiju oni kojima su te pare potrebne, nego oni koji vec dobijaju mnogo vece stipendije, ali se, ipak, bore da i tu sicu preotmu od onih kojima bi ta crkavica dobro dosla.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!