Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By LordOfSex
Originally posted by Delete
Originally posted by Darling
Devojka se voli i sve sto ide uz to, decko se samo kresne po potrebi.... :D
:smeh:

C c c c c c....

:pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By Das Ich
@ jenny

naravno, svako nek kresne sto mu drago, ali ovaj stav implicira toliko toga sto se vec provlacilo po drugim temama da se meni ne da sad opet da raspravljam...i dalje mi nece biti jasan stav da su SVE zene fine, divne, nezne tj da se maze i vole, a da su SVi muskarci toliko bezvredni, grubi i sta li vec, odnosno samo za k...tako ja to tumacim, bar iz price sa ljudima koje poznajem i koji su mi to tako nekako i objasnili, ali eto, sto ljudi sto cudi, mozda ja nesto ne kapiram...:plavuso:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
jooooooooooooooj.....hocemo mi opet o ovome??!!!

hajde...ovaj...to moze, postoji, funkcionise...fora je da svi sve znaju i eto!

bila sam u situaciji da volim dve osobe (decaka i devojcicu) u isto vreme, ali to nije moglo da funkcionise na taj nacin jer njih dvoje nisu bas bili potpuno iskreni prema sebi (a ni prema meni, for that matter)...
Korisnikov avatar
By Dina
Bas mi je drago da Lepa Krepa opet pise po forumu... bas su nedostajali njeni postovi :klap:
Originally posted by Hys.
Ja sam shvatila da ima kapacitet da volim vise od jednog odavno, a mislim da mogu i vise od dvoje- Nisam jos srela nekog kao ja. Mislim, u BAS takvom aranzmanu.
..
Naravno, ne verujem da ima nekog bas takvog... :)

Ali mislim da ljudi uglavnom imaju kapacitet da vole vise ljudi samo sto nisu nauceni da tako zive... a mnogo je toga u nama naucenog, ja mislim mnogo vise nego sto ljudi zele da priznaju. to je sasvim meni logicno jer da je ljubav tako jedinstvena i nedeljiva, ne bi ljudi mogli da imaju ni vise prijatelja. Ali ne, to je dozvoljeno i pozeljno pa i moguce, ono nedozvoljeno i nepozeljno cini se uglavnom i nemoguce...

Ja sam se jos davno odusevljavala filmovima poput "Henri i Dzun", "Kosa", "Raskos" (devojka u vezi sa dva muskarca i dodju tu i dve bebe)... ali mislim da nikako nisam planirala da mi zivot nalikuje na te filmove... a kad je ipak krenulo tim tokom sve mi se cinilo da cu se jednom probuditi u svom ranijem sigurnom zivotu i shvatiti da sam sanjala neobican san... I nedostajala mi je ona sigurnost nesto poput odlomka od Dzenet Vinterson koji sam vise puta citirala po forumu pa cu samo deo - kad nesto kaze, ko jos napusta sigurnu luku zbog otvorenog mora? A kraj odlomka ide - da traganja i ognjiste postaju jedno... I to mislim da je ono dokle sam mozda stigla i sad se nikako ne bih vratila na ono staro, ta nekadasnja sigurnost mi se cini kao ropstvo... A prva osoba u koju sam sigurna u ovom traganju sam ja sama, to je vrsta sigurnosti koju sa naucenim obrascima nikad nisam imala... :)

E da, a konkretno vezu sa muskarcem i zenom nisam imala... Mada sam ja u slobodnom braku koji naravno ostavlja prostor za zensku osobu (kao i musku ali to nije ovde tema)... pa kad/ako bude javicu se opet da pricam kako funkcionise :D
Korisnikov avatar
By mmiki
Valjda zato sto sam monosexualac, nikad necu razumeti bisexualce i takve bi-potrebe....

NIKADA ne bih mogao podneti da delim nekog.
Korisnikov avatar
By sleepingsun
ovde nije tema p bisexualcima i bisexualci ne dele ljude vec o LJUDIMA koji to mogu..:sw:
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by Lepa Krepa
mnogo ste bre, deco, konzervativni.
devojka ima pravo da bude s kim hoće i kako hoće, a bogami i da piše šta hoće. umesto da vam bude drago što se neko usudio da govori o homoseksualnosti u tako homofobičnoj sredini kao što je srednja škola, vi reagujete kao najgori homofobi. ne valja vam pos'o.
sad jos ispade da je u pitanju neka aktiviskinja... :roll:

preterano iznosenje svoje intime u javnost se podvodi pod egzibicionizam ravan fetisizmu i leci se godinama... :sweet:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Bila sam jednom u takvoj vezi i iz iskustva mogu da kazem da dve paralelne veze ne mogu da uspeju.. Ne mozes dvema osobama posvetiti paznju i ljubav u istim količinama, pre svega jer se nema vremena da se sa obe osobe vidjas svakodnevno, pa sve ostalo, uvek je jedna strana zapostavljena...
Korisnikov avatar
By Das Ich
desilo mi se jednom da budem u vezi sa devojkom koja je bila vec u otvorenoj vezi, takodje sa devojkom ( mada je ta veza bila tako definisana samo u teoriji a do tada ne i u praksi)...nisam se osecala zapostavljenom ni u jednom trenutku i ne mislim da to mora biti slucaj...ipak, ne verujem da bih ja mogla biti istovremeno u vezi sa dve osobe (ne govorim o kombinacijama)... prosto se ne bih osecala dobro cak i da su one nacelno ok sa situacijom...znam da pre ili kasnije uvek dodje do problema...
By Ulix
Ne vidim zasto takva jedna veza ne bi mogla da funkcionise samo je, naravno, uslov da svi znaju na cemu su i da je svima jasno na kakve uslove pristaju ulazeci u takav jedan trougao.

Sto se mene tice, mislim da ne bih mogao da se snadjem u tome. Ne vidim da mogu da volim dvoje ljudi jednakim intenzitetom ili na isti nacin, pa bi tako nuzno nekoga doveo u neugodnu situaciju da se oseca zapostavljenim. A ako vec treba da budem sa dvoje ljudi istovremeno, onda ne bih smeo da zapostavljam jedno od njih. I naravno, ne bih ni sam zeleo da se osetim izostavljenim u jednom trenutku, a mogu da zamislim jedno milion situacija u kojima bi se to moglo dogoditi.

Ali to sam ja. Verujem da postoje ljudi koji mogu da budu u ovakvim vezama, i meni je to veoma zanimljivo.

PS

Ako neko nije gledao film Vicky Cristina Barcelona, neka to odmah ucini. :)
Korisnikov avatar
By jenny
Originally posted by Das Ich
@ jenny

i dalje mi nece biti jasan stav da su SVE zene fine, divne, nezne tj da se maze i vole, a da su SVi muskarci toliko bezvredni, grubi i sta li vec, odnosno samo za k..
nisam to ni rekla.
Korisnikov avatar
By Das Ich
samo sam objasnila na sta se odnosi moj prethodni post...
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by hlaefdige
jooooooooooooooj.....hocemo mi opet o ovome??!!!

hajde...ovaj...to moze, postoji, funkcionise...fora je da svi sve znaju i eto!

bila sam u situaciji da volim dve osobe (decaka i devojcicu) u isto vreme, ali to nije moglo da funkcionise na taj nacin jer njih dvoje nisu bas bili potpuno iskreni prema sebi (a ni prema meni, for that matter)...
Obozavam te :cul:
Korisnikov avatar
By Hys.
a da se spoje ostalih 20 tema sa ovom?
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by horus.
devojka ima pravo da bude s kim hoće i kako hoće, a bogami i da piše šta hoće. umesto da vam bude drago što se neko usudio da govori o homoseksualnosti u tako homofobičnoj sredini kao što je srednja škola, vi reagujete kao najgori homofobi. ne valja vam pos'o.

preterano iznosenje svoje intime u javnost se podvodi pod egzibicionizam ravan fetisizmu i leci se godinama... :sweet:
Pa ako su licne teme onda valjda pise o licnim osecanjima? Kad sam ja bila u skoli (do duse to bese davno, ali ne verujem da se nesto u tome menjalo) kad bude neka licna tema svi su (ja prva) pisali o ljubavi, tj decacima i devojcicama suprotnog pola... Ako se to smatra uobicajenim i niko u tome ne vidi egzibicionizam koji treba da se leci, sto bi to video u njenoj vezi sa deckom i sa deckom?
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Hys.
a da se spoje ostalih 20 tema sa ovom?
Slicno kao gore, ako postoji 235 tema sa temom vernosti, raskida, prevare i tome slicno u monogamnim vezama zasto ne bi postojalo i vise tema o biseksualnosti ili poliamoriji a ne da se spajaju u jednu? Uostalom nisu iste, jedna govori o imanju decaka i devojaka uopste, jedna u isto vreme itd.

Sem toga zelja ljudi da ih otvaraju govori da ih zanimaju pa mozda je to znak da cemo uskoro imati vise poliamornih veza ili ce bar posle xyz pisanja ljudi bolje razumeti takav nacin zivota... ;)

:grouphug:
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Ulix
Ne vidim zasto takva jedna veza ne bi mogla da funkcionise samo je, naravno, uslov da svi znaju na cemu su i da je svima jasno na kakve uslove pristaju ulazeci u takav jedan trougao.

Sto se mene tice, mislim da ne bih mogao da se snadjem u tome. Ne vidim da mogu da volim dvoje ljudi jednakim intenzitetom ili na isti nacin, pa bi tako nuzno nekoga doveo u neugodnu situaciju da se oseca zapostavljenim. A ako vec treba da budem sa dvoje ljudi istovremeno, onda ne bih smeo da zapostavljam jedno od njih. I naravno, ne bih ni sam zeleo da se osetim izostavljenim u jednom trenutku, a mogu da zamislim jedno milion situacija u kojima bi se to moglo dogoditi.

Ali to sam ja. Verujem da postoje ljudi koji mogu da budu u ovakvim vezama, i meni je to veoma zanimljivo.

PS

Ako neko nije gledao film Vicky Cristina Barcelona, neka to odmah ucini. :)
Ja tu negde stojim. mada cak i ne mislim da bih se jednom posvetila manje (jer ako je nesto vece a nesto manje, ja cu se zadovoljiti samo vecim), nego da se oboma ne bih posvetila dovoljno. Mislim, desavalo se meni da budem zaljubljena i u 5 devojaka istovremeno, pa sam izabrala jednu.
Korisnikov avatar
By Dina
A kad je to dovoljno posvecivanje, kako izgleda?

Ja inace imam fax, posao, sestru, prijatelje, razna interesovanja, forum, fb... ispada sta sve napisah a ima toga jos, da ne mogu ni jednoj osobi da se posvetim a kamoli dvema :lol: Ali htedoh reci da me u svakom slucaju niko ne poseduje i da imam stalno neke ljude i bavljenja i interesovanja. I nikad pa makar bila jedna osoba nemam nameru da je gledam po ceo dan, niti da joj usmeravam sva svoja osecanja... Ja vise vidim da je partnerstvo kad mozemo da se pratimo u svemu tome, sem toga (slobodni) muz je prva osoba koja zna sve bitno o mojim prijateljima, dogadjanjima na faxu i poslu, ali i o tome ko mi se svidja, sta planiram na tom planu itd.
Korisnikov avatar
By Das Ich
Originally posted by Dina
Ali htedoh reci da me u svakom slucaju niko ne poseduje i da imam stalno neke ljude i bavljenja i interesovanja. I nikad pa makar bila jedna osoba nemam nameru da je gledam po ceo dan, niti da joj usmeravam sva svoja osecanja... Ja vise vidim da je partnerstvo kad mozemo da se pratimo u svemu tome,
totally agree :up:
Korisnikov avatar
By m..
A kad je to dovoljno posvecivanje, kako izgleda?

Ja inace imam fax, posao, sestru, prijatelje, razna interesovanja, forum, fb... ispada sta sve napisah a ima toga jos, da ne mogu ni jednoj osobi da se posvetim a kamoli dvema :lol: Ali htedoh reci da me u svakom slucaju niko ne poseduje i da imam stalno neke ljude i bavljenja i interesovanja. I nikad pa makar bila jedna osoba nemam nameru da je gledam po ceo dan, niti da joj usmeravam sva svoja osecanja... Ja vise vidim da je partnerstvo kad mozemo da se pratimo u svemu tome, sem toga (slobodni) muz je prva osoba koja zna sve bitno o mojim prijateljima, dogadjanjima na faxu i poslu, ali i o tome ko mi se svidja, sta planiram na tom planu itd.
Of kors, naravno da me ne poseduje neko, nit ocekuje da budem s njim 24/7 (sve i da ocekuje, ne bih ni htela ni mogla, niti bih mogla da neko od mene ocekuje). Prosto smatram da ja nemam ni dovoljno nerava, ni vremena, ni motivacije da gradim paralelno dva odnosa takve vrste. Naravno da ne mislim da sam time sto sam u vezi uskracena da volim nekog drugog, ni da su mi kapaciteti za to iscrpljeni, naprotiv, volim razne ljude, na razne nacine. Ali postoji samo jedna osoba s kojom sam odlucila da gradim odredjenu vrstu odnosa koji ukljucuje i prijateljstvo i romanticnu i seksualnu komponentu, i vise od toga, mnogo vise.

Nisam nigde rekla da ne mogu da volim vise ljudi, kazem da ne mogu da gradim vise veza paralelno, narocito ako te veze vode nekom zajednickom zivotu itd. A drugo, ovo je prva osoba s kojom sam uopste u stanju i imam zelju da gradim takav odnos, i cisto sumnjam da ce mi se dve takve osobe ikada pojaviti u zivotu paralelno, u istom vremenu.

Btw, imam i ja i fax i posao, i brata, i polubrata, razmazenu macku, kevu, dve babe i dedu, i caleta koga nisam uspela da vidim 3 meseca, i mnogo prijatelja (koje ne mogu da natrpam u plan i program), mnogo raznih hobija, interesovanja, obaveza, forum, facebook, myspace, twitter, flickr, lomohome, friendfeed, lastfm... serije koje pratim, 3 knjige koje paralelno citam...I devojku koju jako volim. I povezala sam vec 7 dana kako sam kuci dolazila samo da spavam i presvucem se (u stvari od tih 7 dana 3 nisam ni spavala kod kuce) - danas sam uzela slobodno popodne od svega i otkazala neke stvari. Ja zapravo ne znam ni gde bih uglavila prvi dejt sa nekim drugim, ali ne radi se o tome.

Ja prosto smatram da nemam kapacitet da gradim dva ozbiljna odnosa paralelno (pogotovu s tim sto dvoje ljudi ima potpuno razlicite ambicije, vidjenja sveta, potrebe itd, i kontam da bi teshko islo uskladjivanje svega toga, pogotovu sto negde jedno iskljucuje drugo), nikad nisam rekla da nisam u stanju da se emocionalno investiram. Razne ljude volim, pa ne ulazim u veze s njima samo da bih usla.

A drugo, i moja devojka je ukljucena u svaki moguci aspekt mog zivota, i nikad se pored nje nisam osetila iskraceno za bilo sta ni u kom smislu.

Prosto, ne vidim sebe kako pokusavam da izgradim odnose sa dvoje razlicitih ljudi. Ne vidim sebe kako simultano nalazim dvoje ljudi s kojima bih uopste usla u odnos takve vrste, takvi se ne javljaju tako cesto.
Korisnikov avatar
By Dina
M..,
ok :)

Samo mi je ta rec "dovoljno" zazvucala nekako lose.

Ljudi po meni cesto shvataju partnere kako ja shvatam decu. Naravno da cu za dete u prve tri godine biti svaki dan tu i da postoje neka "obavezna" davanja u fizickom i psihickom smislu. A posle tri godine ocekujem da je i ono dovoljno samostalno da nije stalno sa mnom i da pocinje da se oslanja i na sebe a ne na mene. Ali partnerstvo shvatam vise onako kako sam opisivala - pracenje u zivotima, i onda je pitanje sta je tu dovoljno, a sta malo a sta puno. Npr ja sam vise puta raskinula vezu zbog previse ljubavi, jer ja to dozivljavam kao gusenje. A okolina mi je sedela na glavi kako ostavljam tako divne muskarce koje bi svaka zena pozelela... Opet mi sad govore u kakvom sam to braku, to nikad oni ne bi mogli da budu... itd. A istina je mislim negde izmedju, da smo svi mi individualni i da je sto je meni puno, nekom drugom moze biti malo i obratno...
Korisnikov avatar
By m..
Pa je ne mogu takve veze ionako, gde me neko cima po ceo dan. Jednom sam pokusala sa nekom devojkom i morala da raskinem jer je bila toliko ljubomorna, posesivna, nesamostalna i zahtevna, da mi je bilo lose, mislim na kraju sam ionako postala toliko gruba da nije imalo smisla. Ne mogu ja u kavez, mislim da sam gigabajte ovde o tome napisala.

Dovoljno u smislu da im pruzas sve sto mozes i hoces i sto im treba, a da si u stanju da zadrzis svoj zivot. Mislim ionako ne mogu kad neko hoce da mi kolonizuje zivot i bude centar sveta, jer jedna osoba ne moze da ti zameni svet, ali moze da ti bude jedina u smislu veze. Upstalom, ovde sam ja insistirala da budemo u monogamnoj vezi, jer mi se po prvi put zaista ucinilo da mogu da iznesem celu stvar.

Ali ja svejedno ne mogu da se investiram u dva takva odnosa, kao sto ne mogu istovremeno da budem na dva razlicita mesta, da zivim u dva razlicita grada i slicno (mada sam u jednom trenutku zivela na 5 adresa).

Prosto kontam kako bi se ti odnosi u jednom momentu nasli u konfliktu i svejedno bih morala da biram.
Korisnikov avatar
By horus.

Pa ako su licne teme onda valjda pise o licnim osecanjima? Kad sam ja bila u skoli (do duse to bese davno, ali ne verujem da se nesto u tome menjalo) kad bude neka licna tema svi su (ja prva) pisali o ljubavi, tj decacima i devojcicama suprotnog pola... Ako se to smatra uobicajenim i niko u tome ne vidi egzibicionizam koji treba da se leci, sto bi to video u njenoj vezi sa deckom i sa deckom?
nije egzibicionizam u tome sto ima decka i devojku, vec sto pise o tome...

sem toga, sumnjam da je bila zlostavljana da bi pisala o tome u sastavu iz srpskog jezika, jer je preterano iskrena i ima potrebu da svoju traumu podeli sa skolom...
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa

reče dina:
kad bude neka licna tema svi su (ja prva) pisali o ljubavi, tj decacima i devojcicama suprotnog pola... Ako se to smatra uobicajenim i niko u tome ne vidi egzibicionizam koji treba da se leci, sto bi to video u njenoj vezi sa deckom i sa deckom?

a ti postavljaš ovo pitanje tačno ispod tog citata, hm?
Korisnikov avatar
By Allkey
Jao, ja sam bio u takvoj vezi i moram kazati da je to horor. HOROR!
Igra između dve vatre. Odvratno je kada se ljudi otimaju o tebe.

Naravno, uzmimo u obzir da oboje znaju za ovog drugog i da su oboje ljubomorni, svako na svoj način.
I ne možeš udovoljiti.
Korisnikov avatar
By horus.

reče dina:
kad bude neka licna tema svi su (ja prva) pisali o ljubavi, tj decacima i devojcicama suprotnog pola... Ako se to smatra uobicajenim i niko u tome ne vidi egzibicionizam koji treba da se leci, sto bi to video u njenoj vezi sa deckom i sa deckom?

a ti postavljaš ovo pitanje tačno ispod tog citata, hm?
aj sad... :roll: mozemo da se natezemo do sutra... intima (pa i u srednjoj skoli) treba ostati intima, a ne debata sire skolske javnosti... :jazzva:
Korisnikov avatar
By Jovanaaa
Originally posted by sleepingsun
Jel imao ko od vas potrebu da bude u vezama i sa deckom i sa dewojkom u isto vreme>?Tipa da ste bi ili sta vec:zen: i da upoznate ekstra dewojku,i pocnete vezu...a posle toga da upoznate ekstra lika..i necete ni od njega da odustanete jer vam i telo i srce hoce oboje.Da li nastavljati tu paradu i koliko?I kako pomiriti tu dvojnost u sebi ako tog trenutka postoji...ne kazem ovo za mene vec znam par ljudi pa pitam...jel u redu imati paralelne veze..a iko jeste zasto? :zongler:
Kad se zaljubim onda za mene postoji samo ta osoba u koju sam se zaljubila, bila to devojka bili decko. Znaci, zaljubljujem se u osobu, ne u pol. Tako da mi srce i telo ne traze oboje. Cak i da se desi ljubav prema nekome u trenutku kada imam vezu, izvagala bih koga vise zelim pored sebe, paralelne veze ne podrzavam.
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Originally posted by E. M. O.
neka je, mašala. :)
Sta, bre, neka?!
Ajde, sto, guska to trpi, ali da svi citaju koliko je glupa. :qqlele: :gubitnik:

Sto je glupa?
To je jedna zdrava trojka koliko se meni cini.

Originally posted by LordOfSex
Originally posted by Delete
Originally posted by Darling
Devojka se voli i sve sto ide uz to, decko se samo kresne po potrebi.... :D

C c c c c c....

:pucaodsmeha:

Samo se vi zajebavajte, meni ovo deluje kao savrsena veza.

Jednom prilikom sam bio i sa deckom i devojkom u 20 dana, ali bukvalno 10 + 10, tako da nazalost nisam uklopio zajedno.

Jedna devojka mi je nakon odgledane epizode "Vil i Grejs" rekla "Ukoliko me ikad prevaris sa tipom, odseci cu ti kitu", nasmesila se i poljubila me.

Usro sam se.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!