Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By taurus
Chuo sam da se moze skuvati supa od kamenja,ona od morskog se ne mora soliti a pershun,kazu,raste i u saksiji...
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by bananica

Na kraju krajeva, hiljade ljudi dolazi iz Njemacke, Rusije, SAD-a, Kine :) - i vecina njih odlaze zadovoljni, sa zeljom da se vrate opet.
I ja sam cuo da su stranci zadovoljni ali sam takodje bio svedok nezadovoljstva Srba koji odu u CG na letovanje i to bas onih koji traze smestaj u onim vilama ili mini hotelima. Prosle godine sam se na plazi naslusao prica: "e vise nikad CG primorje, rusima daju najbolje sobe za iste pare a nas smestili u shpajzeve".

Ja volim Jadransko more, za Hrvatsko primorje nemam para a na ovo "bivse nase" poslednjih godina idem kad imam besplatan smestaj a ranijih godina sam odsedao kod nekih finih ljudi (dosuse ta zena je moja zemljakinja pa sam mozda zbog toga bio bas rado vidjen gost).

U sustini, ko trazi hotelski smestaj ili pun/polu pansion bolje mu je da ide u Tursku ili Grcku, ja nisam verovao za koliko male pare tamo moze da se letuje ko grof i da te niko ne psuje kad kazes da si iz Srbije.

Ja do sad nisam ni jednom otisao u Crnu Goru a da me neko nije "prozivao" zbog toga sto sam iz Srbije. Ali ne bih zbog toga odustao od odlaska na more i to samo zbog plavog Jadrana :love:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by Delete
Sigurno lakse nego Srbija, Bosna i ostale zemlje regiona koje nemaju mora.
Bosna ima izlaz na more!
:lol:
i tamo je jako lepo. :)
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by Zwezdica
Originally posted by alexandermagic
Ljetovanje u CG? Lol, ne bih hvala.

Postoji toliko privlačnijih destinacija za ljetovanje. Za moj novac hoću da me se tretira kao kralja.
Dušo, nisi ti Bred, a ni Andjelina da bi te tako tretirali!

A i mnogi očekuju da za malu lovu dobiju ne znam kakvu uslugu, bilo gde! :nokti:
Moze u Tuskoj van sezone, za male pare kraljevski odmor. Ja nisam verovao, bilo me sramota koliko su ljubazni i azurni i to svi od sobne usluge do usluge na plazi i u restoranu hotela.
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Delete
Sigurno lakse nego Srbija, Bosna i ostale zemlje regiona koje nemaju mora.
Bosna ima izlaz na more!
:lol:
A da das odgovor na temu, recimo?
A ne da večito glumis vujakliju? :zid: :barf:

(lektoriši post, 'ajde) :giggle:
Odgovorila sam na jedinu stvar u ovoj temi, za koju mi se ucinilo da imam sta da napisem...
Zao mi je sto samo tebi to nije jasno.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by Momo

Postoji toliko privlačnijih destinacija za ljetovanje. Za moj novac hoću da me se tretira kao kralja.

A i mnogi očekuju da za malu lovu dobiju ne znam kakvu uslugu, bilo gde! :nokti:
Moze u Tuskoj van sezone, za male pare kraljevski odmor. Ja nisam verovao, bilo me sramota koliko su ljubazni i azurni i to svi od sobne usluge do usluge na plazi i u restoranu hotela.
Da, da.. Tamo je zaista uvek usluga na nivou, kada god, da li je shpic ili kraj sezone...
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
znam da ima izlaz na more, prosto sam se lose izrazio - mislio sam na turizam i prihode od toga:)

ma kako god - bio nama turizam los ili dobar, pred krahom ili ne, ja sam sebi obezbijedio dobar posao za ovu sezonu, sa dobrom platom za koju cu se potruditi da svaki gost koji dodje u kontakt sa mnom ode sto zadovoljniji.
dovidjenja i hvala:D
Korisnikov avatar
By blenta
Celog života živim u Beogradu, rodjena sam tu i zaista te priče o nadrkanosti su besmislene! Beograd je veliki grad i poenta je da boli nekoga uvo za prolaznike, prosjake, ljude koji skaču sa Brankovog, jer Beograd nije palanka gde se svi poznaju i bivaju ljubazni prema komsijama! :hvala:

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by blenta
Celog života živim u Beogradu, rodjena sam tu i zaista te priče o nadrkanosti su besmislene! Beograd je veliki grad i poenta je da boli nekoga uvo za prolaznike, prosjake, ljude koji skaču sa Brankovog, jer Beograd nije palanka gde se svi poznaju i bivaju ljubazni prema komsijama! :hvala:

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
:shok:

Colorado, je l' ti tesno unutra?

:giggle:
By ...Sitnicava...
Ma, kakav krah, Rusi investiraju kao blesavi dole.
Iako su protekle sezone neslavno prošle, istina.
Bar što se tiče utisaka posetilaca.
Korisnikov avatar
By starky
ja sad necu moci da spavam zbog ovoga...:giggle:
By iWanna
Originally posted by starky
ja sad necu moci da spavam zbog ovoga... :giggle:
htedoh reci slicnu stvar
Korisnikov avatar
By .L O S T
evo zaplakah :rida:

kleo sam se vise puta da nikad vise tamo..pa jedne godine nisam dobio vizu ni za gde normalno..... pa Madonna...tako da sad cutim......
ali oni svake godine su pred krahom pa opet svi mi srbijanci pojurimo dole da sa blagim gadjenjem nam uzimaju pare ni za sta i tako opet i opet....

to je samo moj utisak
ima izuzetaka
Korisnikov avatar
By Creative
Intimno mislim, da svega 5 % Srba ide u CG a da pri tom poseduje validan Pasoš. Problem je sa ogromnom većinom, koja taj Dokument (iz meni nejasnih razloga) nema.
Krah CG-og Turizma će se meriti brojem novoizdatih Pasoša u Sr.

Onaj ko jednom zapuca u Grčku, Tursku, Tunis, pa čak i u Bugarsku, shvatiće sa bolom u grudima gde je i zašto davao pare. NIGDE !

PS Naravno, oni koji dole idu FRAJ ni ne mogu da imaju osećaj Turiste. Niti psihološki niti finansijski.
Korisnikov avatar
By jukie
Vi ste baš puni para, ništa recesija
idete u julu i avgustu na more da se pečete na suncu a isto toliko jako sunce prži i u Beogradu (ili i jače, 38-40 stepeni)
taj deo mi stvarno nikad neće biti jasan
razumeo bih da idete u planinu gde je hladnije, kao bežite od prevelike vrućine
cveće cveta, svež šumski vazduh, uživancija
ali ne, vi na planinu idete zimi kada je pod snegom, a tada je na moru mnogo prijatnija klima
sve obrnuto
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Originally posted by Creative
Intimno mislim, da svega 5 % Srba ide u CG a da pri tom poseduje validan Pasoš. Problem je sa ogromnom većinom, koja taj Dokument (iz meni nejasnih razloga) nema.

Onaj ko jednom zapuca u Grčku, Tursku, Tunis, pa čak i u Bugarsku, shvatiće sa bolom u grudima gde je i zašto davao pare. NIGDE !

PS Naravno, oni koji dole idu FRAJ ni ne mogu da imaju osećaj Turiste. Niti psihološki niti finansijski.

na svu nasu srecu, turizam nam se ne oslanja na turiste iz Srbije. Samo vi povadite Pasose (sa velikim P),i putujte do mile volje. Mi cemo se nekako snaci.

:smug:

Ovaj dio sa pasosima bih da metnem u potpis, ako se slazes? :giggle: Epohalna recenica, zaista.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
jos se smijem:lol: ovo ni status nebi ovako srocio:lol:
Korisnikov avatar
By Creative
Na žalost tako je.
Broj mladih u Srbiji koji nikada nisu videli drugo more, ogromnim delom je i zbog neposedovanja pasoša. I ne samo drugo more. Bilo to nekom glupo ili ne, to je žalosno.
I zato savet:
''Po Dokumenta pa u Agenciju ! ''

Crnogorsko primorje je u vreme kada sam ga ja posećivao (3 puta), imalo 6 1/2 Hotela, 10-ak ex-odmarališta (prepravljenih u Hotele) i tužan (gotovo ponižavajući) oblik ljudskog življenja u vidu Privatnog smeštaja.
I nije u pitanju JEDAN konobar, JEDNA privatna soba, JEDAN restoran. U pitanju je generalno, jedna Turistički nepismena nacija sa bizarnim pogledom na tu granu privrede.
Nesumnjivo, onaj posebni Bizzare Look, daju turisti iz Srbije, koji se i dalje vraćaju tamo gde nisu dobro-došli, tamo gde sem zaista prelepe morske vode, ne nose utiske ičega što se zove ODMOR.
Samo je Crnogorsko primorje, generalno etiketirano kao lokacija Non-grata. Nigde toliko negativnih iskustava, komentara, poniženja nećete naći koliko u slučaju Crne Gore i tzv odmora na primorju.

@ bananica
Momče, ti si ionako ovu sezonu bukirao, te nemaš problema sa te strane. Umesto što ovde trošiš vreme, rečnik u ruke, pa polagano. Tvoje mišljenje je zaista ovde nepotrebno. Kada budeš zaradio svoju koricu hleba, uplati slobodno 10-ak dana bilo gde, kako bi naučio neke nove cake za sledeću sezonu.
I kako bi se na kraju krajeva, i ti jednom u svom životu osetio kao turista.
Korisnikov avatar
By DJ Nemo
Što se CG tiče, letovala sam tamo kada sam bila mladja često sa roditeljima i nisam imala nikakva loša iskustva, čak štaviše smo imali divne odnose sa ljudima dole.. Valjda ima i toga kako se postaviš prema nekome!
Rado bih opet išla u CG, ali samo u Kotor, pošto je prelep grad!

ti znas da u Kotoru uvjek imas smijestaj :D

:egzorcist:
Korisnikov avatar
By zivotjeljut
Originally posted by Zibro
Sve stoji ali ja CG ipak volim i ponovo cu letovati tamo
:up: :up:
By Sixto

Draga damo ne budi bukvalista.

Ako nešto skupo plaćam onda želim i adekvatan tretman.
TO se podrazumeva! Ali, nekome je skupo i da da 300eura za letovanje, pa za te pare očekuje mleko od ptice, da se razumemo ! :yes:
E vidis, ja nisam 'paradajz turista i nije mi problem odvojiti dovoljno da se osecam dobro! Doduse ove godine nisam solo vec u paru a decko ima problema s poslom pa biramo jeftiniju varijantu!
Ali za 800ak evra koje potrosim u Egiptu nemam nameru da me neko drka, da ja moram za njim da trcim da plati racun, dok rusu ili svabi on trci da naplati, da me neko drka s vodom i sl. Da stavimo obilaske, kulturu i znamenitosti po strani i ako samo posmatramo ljude i njihov odnos prema turizmu ipak pre biram nesto s pasosem napolju!
Mi jos pricamo o 500god pod Turcima, nikad vise, bla bla bla a ja ,gledajuci njihov osecaj za turizam i napredak, bi voleo da nas jebu jos 500!

Sto se tice same CG i Bananicine price, gostoprimstvo ipak nije jaca strana ni ljudima koji zive od turizma ni samoj drzavi tj ministarstvu konkretno! Zelja da se uspe u svetu elitnog turizma, Splendid etc etc i sprdanje sa paradajz turistima je ipak izbijanje sebi para iz dzepa jer ti isti paradajz turisti imaju stari pasos koji vazi bar jos do kraja ove godine tako da imaju mogucnosti nesto malo vise!

Splendid nije Crna Gora!
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Na žalost tako je.
Broj mladih u Srbiji koji nikada nisu videli drugo more, ogromnim delom je i zbog neposedovanja pasoša. I ne samo drugo more. Bilo to nekom glupo ili ne, to je žalosno.
I zato savet:
''Po Dokumenta pa u Agenciju ! ''

Crnogorsko primorje je u vreme kada sam ga ja posećivao (3 puta), imalo 6 1/2 Hotela, 10-ak ex-odmarališta (prepravljenih u Hotele) i tužan (gotovo ponižavajući) oblik ljudskog življenja u vidu Privatnog smeštaja.
I nije u pitanju JEDAN konobar, JEDNA privatna soba, JEDAN restoran. U pitanju je generalno, jedna Turistički nepismena nacija sa bizarnim pogledom na tu granu privrede.
Nesumnjivo, onaj posebni Bizzare Look, daju turisti iz Srbije, koji se i dalje vraćaju tamo gde nisu dobro-došli, tamo gde sem zaista prelepe morske vode, ne nose utiske ičega što se zove ODMOR.
Samo je Crnogorsko primorje, generalno etiketirano kao lokacija Non-grata. Nigde toliko negativnih iskustava, komentara, poniženja nećete naći koliko u slučaju Crne Gore i tzv odmora na primorju.

@ bananica
Momče, ti si ionako ovu sezonu bukirao, te nemaš problema sa te strane. Umesto što ovde trošiš vreme, rečnik u ruke, pa polagano. Tvoje mišljenje je zaista ovde nepotrebno. Kada budeš zaradio svoju koricu hleba, uplati slobodno 10-ak dana bilo gde, kako bi naučio neke nove cake za sledeću sezonu.
I kako bi se na kraju krajeva, i ti jednom u svom životu osetio kao turista.
I ti sebi dajes za pravo da komentarises destinaciju koju nisi posjetio jos od vremena kad je imala 6 hotela??
Izvini, ali kako bih ja uopste mogao da sebi bukiram sezonu ako je Crna Gora takvo sranje? U eri sveopste informisanosti putem medija, lako bi se to sve proculo da je istina,i brzo bi ostali bez gostiju. I nisam ja jedini vodic koji ce ove godine raditi, samo mojih poznanika ima vec nekoliko koji VEC rade, i kojima je skoro pola aprila VEC bukirano.
Sto se tice mene i recnika, to bas i nisam najbolje shvatio. Ako si mislio na moje znanje stranih jezika, govorim ih 3, od toga dva vise nego odlicno (pritom ne racunam srpski,bosanski, hrvatski... :P ). A sto se tice moje korice hleba, ne brini ti ni o tome, zaradjujem je od 17. godine, i to hvala Bogu vrlo uspjesno.
I sto se tice mene kao turiste, imam i ta iskustva (doduse priznajem, ne tako puno).
A sto se tice mojih caka - ovdje cu se opet pohvaliti - ja sam prosle godine izabran za jednog od 25 najboljih vodica u svojoj zemlji, i jednog od 5 najboljih koji rade sa turistima ruskog govornog podrucja. Da, hvalisem se. Moze mi se. Jedan sam od rijetkih koji je dobijao baksis od Ukrajinaca i Rusa, mene gosti specijalno traze, imam gomilu feedback-a na vkontakte.ru sajtu (ruska verzija fejsa) od ljudi kojima se svidio moj rad i moja zemlja.

tako da ne seri, majke ti, nego Pasos (sa velikim P) u ruke, pa na srecni put gdje ti se god ide. Ponavljam, mi gostiju imamo sasvim dovoljno.
Korisnikov avatar
By Stripi
El vidiš sad kako su generalizacije grozna stvar?
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Stripi, cico, obecavam ti da cu napisati samo ovaj post na tu temu, jer ne bih da se prepiremo.
Postoji mala razlika. Ja sam jednom napisao kako sam u DU govorio engleski. Tada su me svuda tretirali prilicno dobro, mogao bih cak reci i sjajno. Sto ce reci da nisam nikad pljuvao po gradu ni sa estetske strane (stvar je ukusa, i naravno moje subjektivnosti, sto smatram da je Kotor ljepsi - ali sa druge strane naravno da nema ni deseti dio kulturno-istorijskog bogatsva Dubrovnika), niti sa strane turisticke komunikacije, tako da se izrazim. Tu postoji problem druge prirode, i ono sto meni u tome najvise smeta su ljudi koji jedva da su (ili nisu) zapamtili grozote koje su se desile, napadaju autobuse. I moje kritike su se odnosile iskljucivo na odnos prema nama.
Ovdje se radi o prici (uglavnom) koja se desila jos prije 5-10 godina, a forumasi pricaju o tome kao da desava i dan-danas. Skoro niko od tih silnih kriticara nije ni privirio u CG u zadnje dvije godine.
Dok ja u DU idem svakog ljeta, i donekle sam u toku.
No, nema veze.

Ali, kao izraz dobre volje, i zelje za nenasilnom komunikacijom, reci cu ti da sam na samom kraju sezone posao sa jednom grupicom na 2 dana u Dubrovnik. Ako izuzmemo to sto je jedna cica pokusala da me zavrne za kusur u kaficu dok mi je vracala kune od evra kojima sam platio - nisam imao ni jedno neprijatno iskustvo. Naprotiv, trazio sam mjenjacnicu, i jedna cura je cak posla sa mnom do coska da mi pokaze kuda da idem da je nadjem. Kapiram da moje misljenje ni tebi, a ni ostatku Hrvatske uopste nije ni bitno (dok ne postanem neki evropski zvanicnik:D), ali ukoliko se takvi slucaji budu ponavljali - ono ce se bitno promijeniti na bolje.
:kiss:
Korisnikov avatar
By Creative
Ne znam zašto uopšte koristiš taj Ofanzivan ton, jer ja se tebi uopšte i nisam obratio. Ti si najmanje kompetentan da pričaš o Crnogorskom Turizmu, jer se od istog hraniš.
Pokretač teme je postavio pitanje :
*kakva su naša iskustva što se tiče letovanja dole ?

Dakle, ova tema nema ama baš nikakve veze sa tobom jer ti dole radiš i zarađuješ hleb.
Ovde smo mi, koji smo u formi Turiste bili dole, i koji smo zahvaljujući objektivnim stvarima bili i na nekom drugom mestu.
Razlike su ogromne. U svakom pogledu. Ali u svakom.
Svoja razmišljanja i zapažanja, koja se baziraju isključivo na ISKUSTVIMA (ponavljam ISKUSTVIMA) i koja su (pa hajde da ih nazovem) paušalna, nemaju nikakve veze sa odvraćanjem bilo koga.
Ja, nisam ni jednom imao bilo kakva loša iskustva u Crnoj Gori, ali ni onaj pozitivan IMPULS da je vidim i naredne godine.

Osim toga (@ bananica) , dvostruko sam stariji od tebe i trebalo bi da ti jezik bude primereniji. Ponavljam. Tebi se nisam obratio jer me (u ovom kontekstu) zaista ne zanimaš i jer je tvoj sud i mišljenje daleko od Objektivnog.
Ja sam svoje letovanje već uplatio. Ostaje mi samo da se obskrbim tehničkim detaljima što se tiče Ekskurzija...ali to je ionako tvoj deo posla, (obzirom da si ti Turistički vodič na Crnogorskom primorju).

'ajd, pa neka si ti meni živ i zdrav.

:cvece:
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Ti si najmanje kompetentan da pričaš o Crnogorskom Turizmu, jer se od istog hraniš.

Ovo je bila jos veca besmislica od onoga sa pasosima. Zaista, uz duzno postovanje prema tvojim godinama.

Pokretač teme je postavio pitanje :
*kakva su naša iskustva što se tiče letovanja dole ?
I na takvo pitanje se ne odgovara sa:

Crnogorci sisaju Srbe i prodaju im maglu za velike pare, uz to ih mrskaju na svakom koraku.

vec: Bilo mi je lijepo/dosadno, i u nekoj prodavnici me radnica poprijeko gledala.

Pritom naglasi da to iskustvo datira iz perioda komunizma, a ne od prosle godine. Ono sto ja govorim, desava se u zadnjih dvije godine, kad je nasa zemlja pocela ozbiljno da shvata svoj potencijal i osnovnu privrednu granu.
Ne, nije sve idealno - naprotiv, ali iz godine u godinu je sve bolje. No, na svu srecu, ti imas Pasos, pa to neces vidjeti ni osjetiti.

otprilike.

btw, sto se tice toga o godinama - to ti nije nikakav argument. Ophodim se i obracam sa postovanjem ljudima koji to zasluzuju. Nema to veze sa godinama - skoro bas cuh da je recimo Ulix jako mlad forumas - ali i pored svih prepirki koje smo nekada vodili, nikad mu necu osporiti nesumnjivu inteligenciju koja zasluzuje ako ne simpatiju - postovanje.
Tako da putuj.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!