Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By ...Sitnicava...
Originally posted by alexandermagic
...budale i to na kvadrat.

Nikad ne bih oprostio prevaru. To je za slabiće.
O, Presveto prejaki Alexandre, možeš li objasniti zašto je to za slabiće? :tange:
By ~ Le Saint X ~
Mislim da onaj ko oprosti prevaru nije ni budala ni veliki covek vec

razuman covek

(do prevare moze doci iz hiljadu razloga i moze se desiti mnogima)
By Dragonite
Zavisilo bi od toga koliko je jaka moja želja da ta osoba bude samo moja/meni pripada apsolutno bez ostatka, i od ozbiljnosti situacije.

Sad tu ima milion mogućih slučajeva, nekako bih sve sveo na to koliko se osobe vole i šta je uzrok prevare - da li onom koji vara više nije dovoljan partner, ili je samo napravio glupost.
By mikka
Pa valjda zavisi od puno stvari, pipavo je pitanje.
Mislim da treba oprostiti, i da veliki i pametni ljudi oprastaju, ali to ne mora da znaci da treba i dalje biti sa tom osobom :pametnjakovic:.
Ali ne mogu ni ja puno da mudrujem, jer takvog iskustva jos nisam imao (nit varao, nit bio prevaren, koliko znam) :vegi:
By ...Sitnicava...
A da li se može izvesti da je po sebičnim, sujetnim i ponosnim ljudima oprost prevare glupost, a po onim empatičnim i velikog srca oprostiti prevaru znači biti veliki čovek?

(Priča se o prevari koja nije model ponašanja već greška.)
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by ...Sitnicava...
A da li se može izvesti da je po sebičnim, sujetnim i ponosnim ljudima oprost prevare glupost, a po onim empatičnim i velikog srca oprostiti prevaru znači biti veliki čovek?
Pa, ako uzimas u obzir samo postove forumasa, tako izgleda...
no...
Na primer, ja sam vrlo ponosna osoba
ali
svestan sam svojim mana i slabosti,te bih mogao da oprostim prevaru bas zbog mogucnosti da ja napravim 'gresku'

Ipak, svi moji decaci su bili 95% do 100% ono sto ja volim i trazim
tako da mi nikada nije palo na pamet da ih prevarim

iako, uvek postoje decaci koji se meni 'svidjaju'
By ...Sitnicava...
Originally posted by ~anAMORphOsé~
Pa, ako uzimas u obzir samo postove forumasa, tako izgleda...
no...
Na primer, ja sam vrlo ponosna osoba
ali
svestan sam svojim mana i slabosti,te bih mogao da oprostim prevaru bas zbog mogucnosti da ja napravim 'gresku'

Ipak, svi moji decaci su bili 95% do 100% ono sto ja volim i trazim
tako da mi nikada nije palo na pamet da ih prevarim

iako, uvek postoje decaci koji se meni 'svidjaju'
Počinješ da mi se dopadaš. :)
By mikka
Originally posted by ...Sitnicava...

(Priča se o prevari koja nije model ponašanja već greška.)
Prevara kao greska, ili sto bi rekao Brus Vilis u Poslednjem skautu svom "prijatelju" kad ga je zatekao na gomili sa svojom zenom: "Sta je bilo, sapleo si se o plocnik i zaboo ki*u u moju zenu...?" ili takonesto :roll: :lol:

Dobro, i ja sad malo karikiram, posto mi tematika nije bliska... Kazem ima tu puno faktora, vrsta veze...

Mislim da pametni ljudi oprastaju svakako radi drugih, ali i radi sebe. ;)
Korisnikov avatar
By Hys.
Sitnicava, ocigledno je da ti pasaju odgovori koji su na konto "veliki ljudi oprastaju" jer zelis da oprostis devojci/decku whatever, pa valjda ovde (izmedju ostalog) trazis potvrdu, ne? U svakom slucaju, vidno je koji ti odgovori prijaju.
(uhhh rekla sam tu rec)

E pa moj ti se nece svideti.

Mislim da su ljudi koji predju preko prevare JEDNAKO PUTA i slabici, otiraci, kukavice, beskicmenjaci, budale i glupaci, KOLIKO I zdravorazumske osobe koje kapiraju koncept kako se prevara dogodila i onda skapiraju da mogu da predju preko toga i da im to nije mnogo strasno.

Ali zaista ne vidim sta vam to znaci "veliki ljudi" pa to "oprastanje" mislim, wtf, pa sta smo mi, neki aspajering sveTci??

Ili predjes preko toga il ne predjes, a ako te MNOGO BOLI i NE MOZES da "opravdas" osobu -sve nekako ispada bilo kojom racionalizacijom njen postupak, postupak najobicnijeg smrdljivog lazljivog nelojalnog odvratnog djubreta, koje je moglo da ima disensi da ti kaze da oce da se malo jebe on the side, e onda jbg, ides dalje.

A ja LEPO kazem, ljudi, lepo recite - NARAVNO da mi se svidjaju i druge osobe i NARAVNO da zelim mozda eventualno i da nesto kresnem, i NARAVNO da ti to necu raditi iza ledja :hvala:

Nije problem jebati se ako ti se jebe, problem je biti govno about it....
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ja oprostila....nisam se smatrala budalom zbog toga...a ni velikim covekom.....mada, situacija je bila bas....nesvakidasnja
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
hlevdija, sve u vezi sa tobom je nesvakidasnje:D

evo sad ce i moj odgovor, samo da popijem kafu
By mikka
da, samo bih objasnio "veliki i pametni ljudi oprastaju, ali to ne mora da znaci da treba i dalje biti sa tom osobom ".
oprostiti u smislu ne vezivati se vise emotivno za to (pretpostavljam da nije lako, ali sigurno je moguce) i ne ciniti drugoj osobi zlo, jer time samo sebe vise zamracujes i trujes. dovoljno je to sto je ta osoba ispala to sto jeste, da bi sebe i ovaj "prevareni" trovao i dodatno maltretirao.
a to da li ce prevareni ostati sa osobom u vezi mislim da je vrlo licno, i prevazilazi moje mudrovanje na nekom forumu, i intimne su finese u koje ne bih mogao da zalazim. to je vrlo licna odluka, i nije tu bitno sta ce drugi reci, vec kakav ce covek ispasti u svojim ocima.

zato sam rekao da treba oprostiti i radi sebe, zapravo ne radi davanja neke velicine sebi i "svetacke megalomanije", vec i iz postovanja, i u krajnjoj liniji ljubavi prema sebi samom.

ali mozda i ne kontam sve najbolje, mozda i ne razumem bas "fabulu radnje" :novine:
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Hys.
A ja LEPO kazem, ljudi, lepo recite - NARAVNO da mi se svidjaju i druge osobe i NARAVNO da zelim mozda eventualno i da nesto kresnem, i NARAVNO da ti to necu raditi iza ledja :hvala:

Nije problem jebati se ako ti se jebe, problem je biti govno about it....
:up: :up: :up: :up: :up: :up: :up: :up: :up:
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
ovako.
Kako neko rece vec, nije sve crno i bijelo - vecina je negdje izmedju.
Najprije, bitno je ko mi je i kako rekao za prevaru. Naravno da je bolje da mi to on(a) kaze.
Zatim, zasto je do prevare doslo.
Recimo, mozda se u momentu uprpao od pravca u kome sve to sa nama ide. Sto je na neki lud nacin i dokaz da mu je stalo do mene. Svi se mi bojimo raznih stvari, i ljudski je plasiti se. Kukavicki je ne priznati svoj strah.
Ako se desilo u momentu pijanstva - ne da mu necu oprostiti, vec cu ga i prezreti. Kako sam i sam bivao "kontuzovan" rakijom, znam kako je kad se napijes, ali isto tako znam i da koliko god ujutro da imas crne rupe u pamcenju, u momentu pijanstva ZNAS sta radis. (npr, nikad se nisam autovao nekome pijan, ili nekog provocirao, izazivao tucu..)
Ako mu u vezi sa mnom fali nesto u seksualnom smislu - onda zavisi koliko smo zajedno. Ako smo zajedno relativno kratko, onda cu mu oprostiti, pod uslovom da pokusamo da to nesto nadoknadimo. Ukoliko ne mozemo, onda raskidamo - jer ce mu to uvijek faliti. Ukoliko smo duze u vezi - onda bi me povrijedilo to sto nema povjerenja da prica sa mnom o tome - i raskinuli bi.
Mogao bih do sjutra da pisem moguce scenarije - prosto hocu da kazem da nijedan ni drugi izbor nije junastvo ili kukavicluk - sve zavisi od toga sta je uradio i (ponavljam se) zasto i kako je to uradio.

isto to treba da izvagas i ti, sitnicava, pa da sama odlucis.
By ...Sitnicava...
Originally posted by Hys.
Sitnicava, ocigledno je da ti pasaju odgovori koji su na konto "veliki ljudi oprastaju" jer zelis da oprostis devojci/decku whatever, pa valjda ovde (izmedju ostalog) trazis potvrdu, ne? U svakom slucaju, vidno je koji ti odgovori prijaju.
Nisam postavila temu ni zbog potvrda, ni radi saveta jer je stvar svršena. A ni sam oprost nije bio na meni. Kako Mikka kaže, nebitna je fabula radnje. :lol:

Samo razmišljam o tome i gradim stav, ništa drugo. :)
By mikka
sitnicava, to sam stavio pod navodnike :eviltrep: :lol:
By ...Sitnicava...
Originally posted by mikka
sitnicava, to sam stavio pod navodnike :eviltrep: :lol:
Znam, znam, ne osećaj se prozvanim... :mazi:
Korisnikov avatar
By m..
Pa, onaj ko je izigrao poverenje je izigrao poverenje, s druge strane, nismo postigli konsenzus o tome sta je prevara. Jako zavisi od slucaja do slucaja.

Nekom bih mzoda oprostila, nekom ne.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by bananica
ovako.
Kako neko rece vec, nije sve crno i bijelo - vecina je negdje izmedju.
Najprije, bitno je ko mi je i kako rekao za prevaru. Naravno da je bolje da mi to on(a) kaze.
Zatim, zasto je do prevare doslo.
Recimo, mozda se u momentu uprpao od pravca u kome sve to sa nama ide. Sto je na neki lud nacin i dokaz da mu je stalo do mene. Svi se mi bojimo raznih stvari, i ljudski je plasiti se. Kukavicki je ne priznati svoj strah.
Ako se desilo u momentu pijanstva - ne da mu necu oprostiti, vec cu ga i prezreti. Kako sam i sam bivao "kontuzovan" rakijom, znam kako je kad se napijes, ali isto tako znam i da koliko god ujutro da imas crne rupe u pamcenju, u momentu pijanstva ZNAS sta radis. (npr, nikad se nisam autovao nekome pijan, ili nekog provocirao, izazivao tucu..)
Ako mu u vezi sa mnom fali nesto u seksualnom smislu - onda zavisi koliko smo zajedno. Ako smo zajedno relativno kratko, onda cu mu oprostiti, pod uslovom da pokusamo da to nesto nadoknadimo. Ukoliko ne mozemo, onda raskidamo - jer ce mu to uvijek faliti. Ukoliko smo duze u vezi - onda bi me povrijedilo to sto nema povjerenja da prica sa mnom o tome - i raskinuli bi.
Mogao bih do sjutra da pisem moguce scenarije - prosto hocu da kazem da nijedan ni drugi izbor nije junastvo ili kukavicluk - sve zavisi od toga sta je uradio i (ponavljam se) zasto i kako je to uradio.

isto to treba da izvagas i ti, sitnicava, pa da sama odlucis.
tako nesto, poprilicno lepo receno.
Korisnikov avatar
By m..
btw, ja duboko verujem da ljudi ni u pijanstvu isu u stanju da urade stvari koje su im izvan karaktera, tako da to ne uzimam kao olaksavajucu okolnost - nikome i nizasta.
Korisnikov avatar
By __-ABASA-__
Oprostaj?
Pretpostavljam da vecina onih koja je odgovorila da su u pitanju "veliki ljudi" oni koji oproste nisu pod tim istim oprostajem videli nesto osim nastavka veze. Znaci, po njima je oprostaj = nastaviti vezu sa osobom s cije strane su i prevareni (izvinjavam se onima koji ne podrazumevaju samo to)
A gde je tu sve ono sto s tim istim nastavkom i sledi?? Istrajnost, vracanje postovanja, vernost, neznost na istom nivou, razumevanje, tolerancija, sigurnost i sve ostalo sto je osoba koja je prevarila uzivala pre nego sto je to pocinila?
To joj vise niko ne moze garantovati. Kao sto ni ona to ne moze vise garantovati koliko god mislila da ce "forsiranjem" malo pre navedenog dokazati ljubav i zelju za vracanjem istih. Ako uopste i pokusa to!
Koliko njih je uspelo da nakon nastavka veze postupa skoro neprimetno drugacijne u odnosu na ranije? Ko? (ako uzmemo u obzir prekid posle raskida) Da li je neko od vas mozda? Ja cak ne znam takvu pricu ni od prijatelja/ica, od nekih njihovih prijatelja/ica, koliko god da sirim krug nisam dosla u dodir s takvom pricom, a da ne spominjem dodir s takvom osobom da se jos i uverim u to! Da se uverim u postojanje onog malo pre nabrojanog.
Prema tome, smatram da su oni koji ne oproste prevaru VELIKI LJUDI. Upravo zbog toga sto svesni sebe i svoje ljudskosti, nemogucnosti da pruze koliko i ranije nisu dozvolili da tim istim nastavkom veze povrede, na bilo koji nacin spuste, omalovazavaju, postupaju sadisticki, bilo sta drugo ka toj strani..da ta osoba koja je prevarila bude izlozena takvom "tretmanu" bas zbog te iste ljubavi koja je postojala ka toj osobi i u koju su verovali.
>>ovo vazi jedino za slucaj obostrane ljubavi
By pipinveliki
Originally posted by __-ABASA-__.
Prema tome, smatram da su oni koji ne oproste prevaru VELIKI LJUDI. Upravo zbog toga sto svesni sebe i svoje ljudskosti, nemogucnosti da pruze koliko i ranije nisu dozvolili da tim istim nastavkom veze povrede, na bilo koji nacin spuste, omalovazavaju, postupaju sadisticki, bilo sta drugo ka toj strani..da ta osoba koja je prevarila bude izlozena takvom "tretmanu" bas zbog te iste ljubavi koja je postojala ka toj osobi i u koju su verovali.
>>ovo vazi jedino za slucaj obostrane ljubavi

slazem se u potpunosti

+ sam oprostio na neki nacin verbalno neko vreme posle da moze bez tereta da nastavi dalje :andjelak:

a da li je bilo obostrano nisam ni razmisljao :zvezda:
By wtf
Moram da zapazim da je tema posluzila onima koji su varali ili varaju da objasne svoje postupke i opravdaju ih, pa ne znam koliko je to posluzilo Sitnicavoj... Mislim da stvar nije uopste u tome da li treba ili ne treba, stvar je u tome da li neko zeli da oprosti ili ne i da li zeli da i dalje bude u toj vezi, a ako neko radi nesto sto ne zeli zbog druge osobe, onda je to nasilje nad samim sobom...
By iWanna
Originally posted by wtf
onda je to nasilje nad samim sobom...
pa da
i?
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by wtf
Moram da zapazim da je tema posluzila onima koji su varali ili varaju da objasne svoje postupke i opravdaju ih
I ovo je jednodimenzionalni pristup koji sam spomenula.
By wtf
Originally posted by iWanna
Originally posted by wtf
onda je to nasilje nad samim sobom...
pa da
i?
I ne treba raditi nesto sto ne zelis, ako ne zelis da oprostis i ne mozes ponovo da volis, onda to nije pitanje morala i principa, da li si budala ili veliki covek, stvar je u osecanjima, naravno ne mogu sva osecanja tek tako da nestanu, ali jedan veliki deo da.
By wtf
Originally posted by the1whowished
Originally posted by wtf
Moram da zapazim da je tema posluzila onima koji su varali ili varaju da objasne svoje postupke i opravdaju ih
I ovo je opravdanje koje sam spomenula ;)
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by wtf
Originally posted by wtf
A ti znas da ja varam nasiroko i naokolo?
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by wtf
Originally posted by wtf
Da nema tog smajlija, jos bih pomislila da to ozbiljno mislis.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!