Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by Sunce
Originally posted by the1whowished
MARGARET JURSENAR,
"Osmeh Kraljevica Marka"
Pricaj nam kakvo je to delo. :hyper:
Slagala sam, Sunce. Ali nehoticno: naime, u originalu se delo zove "Nouvelles Orientales" (oprostite na eventualnoj nekorektnoj transliteraciji, buduci da je knjiga vec nekome pozajmljena pa ne mogu proveriti)...
Imas lep uvoz koji je pisao neki lik koji je imao ludu srecu da poprica sa Margaret negde polovinom sezdesetih. To je, onako...simpaticno.
A sama zbirka pripovedaka... je tapkanje u mraku u odnosu na, npr, price u :"Vatrama" gde je uobliceniji izraz... malo se poigrava po onom klasicnom modernistickom modelu: vreme pripovedenja i pripovedac vs junaci, istinitost vs privid itd...
Iskreno- vredi procitati jer treba bre da citas kad neko pomene Kraljevica marka sa strane. Meni se svidjaju pripovetke "Zidanje Skadra", "Osmeh Kraljevica Marka" (gde je zapravo u pitanju aluzija na Malog Radojicu) i POSEBNO "Smrt Marka Kraljevica".

Ako te jos nesto zanima- proveravam u2u Inboks redovno. :yes:
Originally posted by Ulix
Zato je i zabavno citati je; to nije samo citanje vec pravi trening iz strpljenja i mazohizma. :pinknaocari:
Jedna profesorka se nekom prilikom silno isflesirala i odusevila na predavanju diskusijom koju smo kolega i ja imali i rekla nam je da smo upravo ponovili deo iz "Uliksa" (biblioteka).
Kupila sam ga na engleskom jer je bio jeftiniji i zajebala se. Nije to bilo kakav engleski a bogme nisam ja ni Ulix ni hleav ni Delete i sacekace mene Julisiz jos malo...
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Sunce
MARGARET JURSENAR,
"Osmeh Kraljevica Marka"
Pricaj nam kakvo je to delo. :hyper:
Slagala sam, Sunce. Ali nehoticno: naime, u originalu se delo zove "Nouvelles Orientales" (oprostite na eventualnoj nekorektnoj transliteraciji, buduci da je knjiga vec nekome pozajmljena pa ne mogu proveriti)...
Imas lep uvoz koji je pisao neki lik koji je imao ludu srecu da poprica sa Margaret negde polovinom sezdesetih. To je, onako...simpaticno.
A sama zbirka pripovedaka... je tapkanje u mraku u odnosu na, npr, price u :"Vatrama" gde je uobliceniji izraz... malo se poigrava po onom klasicnom modernistickom modelu: vreme pripovedenja i pripovedac vs junaci, istinitost vs privid itd...
Iskreno- vredi procitati jer treba bre da citas kad neko pomene Kraljevica marka sa strane. Meni se svidjaju pripovetke "Zidanje Skadra", "Osmeh Kraljevica Marka" (gde je zapravo u pitanju aluzija na Malog Radojicu) i POSEBNO "Smrt Marka Kraljevica".

Ako te jos nesto zanima- proveravam u2u Inboks redovno. :yes:
Hvala! Znam da je Jursenarova napisala Orjentalne priče: Osmeh Kraljevića Marka, Zidanje Skadra i Smrt Kraljevića Marka, ali nisam ih citao. Valjda cu ih pronaci. Ja ceznem za Oprostajnim udarcem.
Korisnikov avatar
By Aradija
Fausta od Getea..nije sad da se pravim pametna :)
Kul je knjiga
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Kul je, kul je.....................

ON: Pocela "Bracu Karamazove" PONOVO!
Korisnikov avatar
By Delete
ON: Pocela "Bracu Karamazove" PONOVO!
:klap: :klap:
Korisnikov avatar
By walt333
Skitnica - Kolet.
za sad knjiga obecava
Korisnikov avatar
By Delete
Voker Persi "Ljubitelj bioskopa"
By Hans
Klajstove pripovetke i De profundis, O.Wilde
By Ulix
La Lentezza, Milan Kundera :sweet:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by Hans_87
De profundis, O.Wilde
cek', ovo me interesuje: citas li punu verziju, ili cenzurisanu varijantu. ja sam ga prvi put citala u prevodu I. Sekulic, a nesto kasnije kupila svoj "Penguin classics" primerak, pa se ispostavilo da je potonji daleko duzi.
By Ulix
De profundis, O.Wilde
cek', ovo me interesuje: citas li punu verziju, ili cenzurisanu varijantu. ja sam ga prvi put citala u prevodu I. Sekulic, a nesto kasnije kupila svoj "Penguin classics" primerak, pa se ispostavilo da je potonji daleko duzi.
Izvinite sto se ubacujem u razgovor. :blush:

Mislim da je skoro ponovo preveden. Ucinilo mi se da sam video neko izdanje u knjizari skoro, ali se nisam bas mnogo zadrzavao na njemu, pa se ne secam da li je u pitanju novi prevod ili novo izdanje starog prevoda.
Svejedno... Vajldov jezik nije preterano tezak, pa ga lako moz' procitati i na engleskom. :)
By Hans
De profundis, O.Wilde
Hrvatski je prevod i mislim da je cenzurisano. Daaa, Penguin classics, video sam sabrana dela u Akademiji... :svrsh:
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Tolkin- Povratak kralja (Gospodar prstenova III)
Korisnikov avatar
By smaug
The Tales Of Beedle The Bard - J.K. Rowling.

Knjiga je zbirka bajki za carobnjacku decu. Pomenuta je u poslednjoj Hari Poter knjizi i bas je zanimljiva.

Ja sam novajlija ovde but...
Mogu li da predlozim da umesto da samo napisemo naziv knjige istu malo i opisemo (kao npr sto B.U. ponekad cini).
Ne ceznem za dubokoumnim i analizama (please don't) ali me zanima ukratko o cemu se radi u knjizi i kako se trenutnom citaocu svidja.
Jel moze?
:)
Korisnikov avatar
By Machkodlak
smaug naravno da moze :)

Uskoro zavrsavam "Povratak na pravi put" a jutros sam poceo da je citam. :hypno:
Napisala je neka Margaret Klark. Bas interesantna i po malo potresna prica jedne maloletnice narkomanke.
Korisnikov avatar
By smaug
Hvala ti Machkodlak :)

Sprtasice, "Plavuse sa stavom" je science fiction jel da? :)
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by smaug
Mogu li da predlozim da umesto da samo napisemo naziv knjige istu malo i opisemo (kao npr sto B.U. ponekad cini).
:)
By Simor
Originally posted by smaug
Hm, zar ne bi bilo bolje da otvorimo temu "Knjiga koju ste pročitali" pa tamo da se opisuje, pišu utisci, etc. Ja ako nešto napišem na ovoj temi, uglavnom napišem knjigu koju sam tek počeo da čitam i sem nekog prvog najopštijeg utiska, teško da mogu nešto više da napišem.

on: Sei Šonagon "Zapisi pred san"

:geisha:
Korisnikov avatar
By smaug
Jes, to je i meni prvo palo na pamet. Al nekako je onda dva puta isto (samo malo drugacije).
Meni je ok i ovako.Ne moras kako okrenes prvu stranu da napises sta citas. Moze kad malo nesto pocne da se desava u knjizi.
Ali ako je mlozina da se otvori novi topik 'Knjiga koju ste procitali' i ja sam za.
By Speculum Columbae
Čitam mnogo toga:
"Novi Jerusalim" od Pekića
"Pripovetke" od Kafke
"Kandida" od Voltera
"Predeo slikan čajem" po hiljaditi put
"Liriku" od Lorke
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Jelena Tihi Ubica
Čitam mnogo toga:
"Novi Jerusalim" od Pekića
"Pripovetke" od Kafke
"Kandida" od Voltera
"Predeo slikan čajem" po hiljaditi put
"Liriku" od Lorke
Zar nije lakse da kupis jastuk, umesto sto spavas na knjigama?
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 141
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!