Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Dragonite
Originally posted by unic0rn
A sa kim se razgovara i koliko to traje, i na koje nacine mogu da se izdrndavaju?

Da dodam, sto se tice Novog Beograda, ta papirologija da li je neko osudjivan ili ne - to se ovde pribavlja od strane regruta, znaci jurnjava po MUPu ne gine.

Takodje su doneli odluku da kompletna martovska i junska klasa ne mogu da se rasporedjuju ni u jednu drugu instituciju sem u prduzece Univerzijada. (Kolko li ce para vojska da dobije za to ne moze niko da nagadja)
Razgovara se sa komisijom tj jednim do dva člana iste. Pitaju te po 43252345 put za podatke i druge gluposti. Traje najviše pola sata. Jednom ideš i popuniš papire, drugi put na komisiju, treći put po rešenje i to je celo cimanje sa Odsekom. :lizalica:

Mogu da se izdrndavaju (pored redovnog nadrkavanja i stava 'svi ste vi bezvredna gomila beskorisnih debila' :pms: ) ako nisi podneo zahtev osam dana od, jebem li ga, dana primanja poziva? Ja sam otišao tamo početkom oktobra i sam tražio sve, tako da nisam imao problem te vrste.

Vidiš, to za pribavljanje mi sad pada na pamet - ovde je Odsek u istoj zgradi gde i MUP, tako da im lako da sami nabave. A komisiju su održali bez pribavljenih podataka :zacepi: . Formalnost.

Treće, postoji spisak institucija u kojima u datoj klasi može da se služi. Institucije zaključuju ugovor sa vojskom na neko vreme i traže neki broj vojnika. Ako imaju ugovor samo sa Univerzijadom, jbg, to je to.

Sad, najbolje ako možete da nađete neku vezu u odseku, da brže sve to prođete, to je super. Ja sam u ovu organizaciju otišao na neviđeno. Preporučujem veće kolektive jer uvek možete da nađete nekog normalnog i sklonite se u neko drugo odeljenje.

Je l' nekako možeš da se proglasiš nesposobnim ili ograničeno sposobnim pa da ti odlože na par godina?
Korisnikov avatar
By Tomek
Sve zavisi od toga kakav je direktor ustanove u kojoj se sluzi civilka...

Znaju da budu nevidjeni kreteni, ali sve je vise je onih koji smatraju da je sluzenje vojske cista glupost i gubljenje vremena...

Ja licno imam veoma odbojan stav prema bilo kojem nacinu sluzenja vojske, a posebno prema cuvenoj prici o 'vracanju duga drzavi'...
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
Ja sam prošle godine završio civilno. Ne znam kako je na NBG, al u Paliluli ima jedan lik koji će prvo da te ubeđuje kako je civilno loša opcija i kako je mnogo teže nego ići u redovnu vojsku, pa kao kako će nas rasporediti u zelenilo i gradsku čistoću i ko zna šta sve... Zatim će ti dati da popuniš neke obrasce, nešto da iskopiraš, uplatiš šta već treba da se plati... I onda krećeš u trku za potvrdama da nisi osuđivan i da nemaš dozvolu za oružije jer ti daju rok od 8 dana da to završiš. E sad, ja ništa od tih potvrda nisam platio, mada su mi svi drugi rekli da jesu... I kada odneseš sve to, taj isti lik će i dalje da se proserava kako si napravio pogrešan potez, da si nadrljao i kako je civilna otprilike teža od kopanja u rudniku. Onda te pošalju pred komisiju negde u Zemun (mislim da je Štrosmajerova il tako nekako), tamo te pitaju ko si, šta si, nešto o porodici, zašto želiš civilno i ne sećam se više šta sve... I ponovo se vratiš u vojni odsek gde će ti reći gde ćeš biti civilno i to je to...

Meni je tih 9 meseci prošlo baš brzo. A i tamo gde sam bio su bili maksimalno korektni... Dva vojnika su uporedo studirala sa služenjem, dok je jedan pre podne bio u vojsci a posle podne na poslu... Jedino je malo smarala obuka civilne zaštite, ali koliko sam shvatio na to idete samo ako vas pozovu...
Korisnikov avatar
By Zemunac
Ja sam civilno odsluzio u klasi decembar 2006. Pametniji potez od toga nisam mogao da ucinim u tom trenutku. Jer su me cimali sa pozivima poslednjih godinu dana, ja ih izbegavao, i na kraju sam bez poziva otishao, prijavio se na civilno, pokupio sva moguca dokumenta, izashao na komisiju, chika me pitao gde bih ja sluzio civilku, ja rekao da imam neku vezu u jednoj instituciji u Zemunu, u kojoj sam na kraju i zavrshio, shto sam saznao mesec dana pred pochetak sluzenja roka. Bilo je i dosadno, i cimanje, ali sam stvorio radne navike koje pre toga nisam imao, nisam nigde radio pre toga. Radilo se i po 12 sati dezurstvo (radio kao obezbedjenje), ali sam se navikao posle mesec dana. A btw, tamo sam imao najzgodniju direktorku koju moze da ima jedna institucija gde se sluzi civilni rok. :) Posle toga se zaposlio za stalno i extra mi je sada.
Ko da je tih 9 meseci neshto strashno...
By Sixto
Aman deco idite u civilno, s malo srece skupljate ako nista iskustvo u struci i sutra mozete da povucete te veze koje stvorite za eventualni posao!
Sta ste se stisli, te necu ovo, te necu ono, zamislite da vas neko tera u rov na godinu ili dve ko sto je nekad bilo! Civilka vas moze samo pripremiti za sutra kad budete ulazili u zivot odrasle osobe, da se tako izrazim, sto podrazumeva ustajanje, kafu, bus, posao, bus, kuca, rucak, odmor etc etc...

Nije to toliki bauk i propast sveta!
By Kragi
nemoj uopste da ides u vojsku, to ti je najpamtenije :D

ja nisam isao, necu ni ici i zabole me :D
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by Dragonite

Je l' nekako možeš da se proglasiš nesposobnim ili ograničeno sposobnim pa da ti odlože na par godina?
Pa mogao bih da kopam po svojim alergijama kojih ima za izvoz ali bi mi to bilo previse cimanja.
Fora je sto imam ludu srecu da sam sebi namestio organizaciju tkoja me zheli, a tamo niko nece ni znati da ja kod njih sluzim vojsku, znaci jedno jutro cu se probuditi i odsluziti to s**nje a da nisam sebi premetio zivot ni milimetar.
Sad pokusavam da uvatim i neko vojno lice koje ce to da sprovede po kratkom potupku, al tesko pa se zato raspitujem da vidim ako budem morao da idem na posteno kako to izgleda. Danas sam bas bio kod lika, i tu sam saznao za tu Univerzijadu, mada mi je on rekao da jurim dalje u centrali mozda mi i uchine uslugu.
Jbg, da znam prave ljude il bar da mi cale peche prasitje to bi verovatno ishlo ko po ledu :) )
By Sixto
E kurac milice sine, ako odbijas a nemas cime da odlozis tipa bolest, studije i sl, kad dodje marica po tebe onda ti je kasno za prigovor savesti i ides pravac kasarna i masna puska u ruke pa cisti!
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by Sixto
E kurac milice sine, ako odbijas a nemas cime da odlozis tipa bolest, studije i sl, kad dodje marica po tebe onda ti je kasno za prigovor savesti i ides pravac kasarna i masna puska u ruke pa cisti!
ma odbijanje poziva bi mi bio last resort, al nece ddo toga doci..
lakse upisati mashinac i igrati se s jos jednim faxom :) )
By Sixto
Opcija za placanje nije kod nas jos na snazi, a sto se tice faxa, postoji vremenska granica do koje se mora odraditi vojni rok bio ti zidar, nuklearni fizicar ili difovac istovremeno!
Korisnikov avatar
By Zemunac
Aman deco idite u civilno, s malo srece skupljate ako nista iskustvo u struci i sutra mozete da povucete te veze koje stvorite za eventualni posao!
Sta ste se stisli, te necu ovo, te necu ono, zamislite da vas neko tera u rov na godinu ili dve ko sto je nekad bilo! Civilka vas moze samo pripremiti za sutra kad budete ulazili u zivot odrasle osobe, da se tako izrazim, sto podrazumeva ustajanje, kafu, bus, posao, bus, kuca, rucak, odmor etc etc...

Kod mene je svakako upalilo. :D
By Kragi
aman mislio sam munes doktoru malo u dzep i dobijes trajnu nesposobnost sa 25 god :D (ja)
By Sixto
Ahaaaaaaaaa, kako da ne, i onda ti komisija kaze ides lepo u vojnu bolnicu pred lekarsku komisiju da dokazes tu nesposobnost koju si dobio od civilnog doktora! :lol:

Sta sve necete smisliti! :roflmao:

RADO IDE SRBIN U VOJNIKE, DVA GA VUKU, A TROJICA TUKU! :peva:
By Sixto
Originally posted by Zemunac

Kod mene je svakako upalilo. :D
Eto Zemunac je odradio dug drzavi, sad je srecan i zadovoljan clan srpskog drustva i uredan poreski obveznik!

DA NAM ZIIIIIVI, ZIVI, ZIVI, ZIVI RAAAAD! :peva:
By Kragi
a ne bre ovo bilo u vojnoj bolnici u Nisu, tako da sam ja i mislio na vojnog lekara ....
By Sixto
Ne teram vec samo da pocnete da razmisljate da sto pre u zivotu odradite neke stvari bice vam lakse! Bolje je imati olaksanje posle odsluzene civilke nego biti napet narednih 5god hoce li ili nece je ukinuti i cekati maricu na vratima!
Civilka ne moze da skodi, moze samo da koristi i cim pre to shvatite bice vam lakse! Zivot je jedan i ne mozes tempirati vosjku do 30te godine! Sta ces posle, da trazis prvi posao u cetvrtoj deceniji zivota mozda?! Na kraju krajeva ko ce da te primi na bilo kakav poslic bez zavrsene vojske, niko!
Razmisli malo!
By Kragi
Pa ja sma vec izneo svoj stav. Najbolje je ne ici u vojsku :) Time nista ne gubite a potvrda o trajnoj nesposobnosti i pecat u knjizici zamenjuje sluzenje vojske prilikom trazenja posla :) tj firmama je bitna regulisana vojna obaveza a ne da li ste bili ili ne u vojsci :D
Korisnikov avatar
By .: Deep Dark Sin :.
Hehe, pa svestan sam ja toga. Uostalom, zato sam i razmisljao o tome da je odsluzim uporedo sa zavrsetkom faxa... Poenta ove teme je, zapravo, da li ce uskoro ukinuti obavezno sluzenje vojske, posto onda TREBA odlagati....
Ali, toga ocigledno nece biti jos dugo... :nope:
By Sixto
Nije toliko lako vise ni dobiti bilo kakav papir o nesposobnosti, trajnoj invalidnosti, smanjenoj radnoj sposobnosti, povredi na radu i sl. Sve komisije su dobile mig da poostre kriterijume jer drzava ne zeli na svojoj grbaci vise ovakve kategorije ljudi koje su nekad bile masovne!
Nekad se i mozda moglo, sad je vec to malo provlacenje kroz iglene usi!
By Kragi
Evo ja sma to prosle godine u aprilu mesecu dobio, u regrutnom centru u Nisu tj vojnoj bolnici :)
Tamo su svi podmitljivi, i halapljivi i ne traze puno ... :D
Korisnikov avatar
Originally posted by KgCS3
Tamo su svi podmitljivi, i halapljivi i ne traze puno ... :D
Da,da...cuo sam razne price za Nish. Vi ste leglo korupcije! :egzorcist:

edit: A ti si iz KG...tako da se ispravljam: ONI su leglo korupcije. :bisou:
By Kragi
ha ha ha bar nam fasisti ne paradiraju gradom :D
By Dragonite
Dakle, rezime:

Neće se ukidati u naredne 2-3 godine (a i tada će se tek razmisliti o ukidanju).

Neće biti opcije otkupa.

Civilna je bolja od redovne.

Sad, jeste da je ovo Srbija i da ovde sve može, ali je malo zajebano proglasiti se nesposobnim. Nikad se ne zna koji moron sutra može da ti sedne na grbaču zbog toga.
Korisnikov avatar
By unic0rn
ili da napravimo pechat sajta i stampamo i pechatiramo potvrde ili sertifikate o tetkichnosti... mozda upali :lol:
By Kragi
.. u slucaju da u zivotu zavisite od morona koji vam sedi na grbaci ili imate nameru da jednoga dana ovisite o istom :)
Korisnikov avatar
ili da napravimo pechat sajta i stampamo i pechatiramo potvrde ili sertifikate o tetkichnosti... mozda upali :lol:
Hahahah, svidja mi se ideja. :cheer:
By Kragi
al sad ozbiljno:

Poznajem decka koji je sluzenje vojnog roka izbegao time sto je rekao da je homoseksualac :) (to su bila ona vremena kada civilna sluzba nije postojala kao izbor) .. Dakle trazite uput za psihijatra i tamo se outujete pa mozda i upali :)
Korisnikov avatar
I ja imam drugara koji je na istu foru oslobodjen, i to pre mozda 2, 3 godine!
Mozemo da organizujemo gupni izlet kod vojnog psihologa :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!