Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Abortus

ZA
75
80%
PROTIV
19
20%
By Hans
Originally posted by spliff
@ hans_87: get a life
Hm, samo toliko imas da kazes nakon desetak nasih postova???
No dobro...
Iskreno, ne znam ni zasto drvim o ovim stvarima...nema svrhe a i ne tiche me se direktno. Protiv sam toga ako imam pravo izbora, ne bih licno nikada na to pristao da sam otac, a svi ostali imaju pravo da rade sta zele...
By Hans
Originally posted by Ulix

Ne mozes donositi sudove o necemu na osnovu znanja iz Politikinog zabavnika. :kiss:
:smeh:
Korisnikov avatar
By spliff
pa vetj sam ranije napisao da sam pro choice...
taj izbor je naravno na zenama, jer je njihovo telo u pitanju
kao shto je mina vetj rekla....
By Hans
Da, a deca se izmedju ostalog mogu zacheti i ako zena kupi 200 g Svetog duha u prodavnici pa ga onda udahne? :)
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by Hans_87
Da, a deca se izmedju ostalog mogu zacheti i ako zena kupi 200 g Svetog duha u prodavnici pa ga onda udahne? :)
ako se sadrzaj epruveta u banci sperme nazove "Sveti duh" onda i moze :lol:
By Hans
Pa mis'im ooooono... :pop:
Korisnikov avatar
By Tomek
Ono sto bi moralo da se shvati je da abortus nije zamena za kontracepciju...

Odluka je, naravno, na zeni, ali je i sasvim logicno da se o ozbiljnim stvarima, kakva je planiranje porodice, razgovara sa partnerom...
By Hans
Originally posted by Tomek

Odluka je, naravno, na zeni, ali je i sasvim logicno da se o ozbiljnim stvarima, kakva je planiranje porodice, razgovara sa partnerom...
Finally! :fancyklap:
By J...
Ni jedna zena se ne raduje kada mora da ide na abortus. Svaka koja je i malo obrazovana i ima mozga zna da je to kompleksna procedura i nije preporucljivo da se stalno radi. I da ne ponavljam sada kako je potrebno obrazovati decu po pitanju kontracepcije i naravno da abortus nije zamena za istu...

Zanimljivo je kako uvek, kada se govori o abortusu, svi pretpostavljaju da je zena u braku ili ozbiljnoj vezi ili bi bas eto i mogla da rodi i gaji dete ali nece.

I niko se ne seti da razmisli o tome sta zeni tada prolazi kroz glavu i kako se oseca kada treba da donese jednu takvu odluku, vec se nadju neki veliki patriJote da pametuju.

Da li bi neko zeleo dete koje je rezultat pucanja kondoma?

Mislim, koji je uopste smisao ove teme?

:novine:
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Ulix
Gledao sam na drugoj godini gimnazije na veronauci film o abortusu. Sa sve slikama izvadjenih fetusa, krvavih, izburgijanih nerodjenih beba, koje su mogle biti veliki umovi. Ili prosjaci, nebitno je.Imaju pravo na zivot ako su vec zacheti. Abortus je idiotluk modernog doba i ne interesuje me zaista sta medicina kaze o tome. Niti zelim da "probam da procitam". A ti, ako si vec procitao, to je vec tvoja stvar, ali se ja pitam da li ti onda ubijas i pse ako si vec procitao da oni ujedaju ljude tamo negde na Petlovom brdu.
Inace, na toj drugoj godini sam zvanicno za sva vremena zavrsio sa veronaukom.
To da zene imaju vodecu ulogu je feministicki fol, jer je zena , posto je isfrustrirana u drustvu, sada ubedjena da je jacha ako istupi, makar to bio i abortus.
Kako vam uopste nije muka od same pomisli na to? Kladim se da pola ovog foruma glasa za abortus a ovamo je i za hapsenje ratnih zlocinaca koji su isto tako ubijali decu i navlacili ih na zicu? To je kondradiktorno.
To sto si gledao nema veze s mozgom. Prosle nedelje sam gledao tri ili cetiri abortusa na ginekologiji i odgovorno tvrdim da se to tako ne radi. Nema nikakvih izburgijanih glava fetusa i slicnih gluposti. Jedva da uopste ima i krvi.

Pravo na zivot, uostalom, ima ono sto je zivo, a fetus to nije. Pogledaj sta kaze nauka o tome, pre nego sto u kamenu zapises svoj stav. Pretpostavljam da ako vec zelis da imas stav, onda bi bilo lepo da on bude donet na osnovu cinjenica, a ne na osnovu video snimaka ko zna cega sto su ti pokazivali popovi na vernoauci?

Period tokom kog je moguce izvrsiti abortus nije napravljen tako sto je troje ljudi lupilo broj od jedan do pet pa je to neko sabrao i rekao, hej, hajde neka to bude gornja granica, vec zato sto je potkrepljen cinjenicama.

Niko ne bi dozvolio ubijanje dece, naopako. :lood:

Pro choise sam, ali.....

Zanima me sta mislis o ovome Ulixe?
Zar im nije gornja granica za izvodjenje abortusa grozomorno visoka? Inace redovno te kasne abortuse "uvaljuju" lekarima koji nisu Britanci, vec su dosli iz drugih drzava da tamo rade, bila je serija zanimljivih clanaka u Times-u cini mi se o tome letos:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/politics/7409696.stm
Korisnikov avatar
By starsailor
J... :up:

kod nas pocela kampanja vlade protiv abortusa. kako mi se cini i uspece u tome. sve je otislo u......

i da podrzim Wilheminin post

Slika
Korisnikov avatar
By Hys.
David Jones, a professor of bio-ethics, said research on the survival rates for extremely premature babies was "disputed".

Mrs Dorries said she believed the right of a woman to choose had its limits.

She said she reached this decision after seeing the "botched" abortion of a baby boy when she was a gynaecological nurse.
Korisnikov avatar
By Hys.
The current abortion law applies to England, Wales and Scotland. It allows abortion up to 24-weeks gestation for healthy babies.

:iskolacen:

Znam kad sam citala o ovome letos da mi se bacala pegla.

Bas me zanima sta bi neko od forumskih lekara rekao o ovome.

-da se neko ne istripuje, ponavljam, pro choise sam, samo mislim da je limit u UK skaredan-
By J...
Originally posted by Ivana
The current abortion law applies to England, Wales and Scotland. It allows abortion up to 24-weeks gestation for healthy babies.
Ali ja nesto ne verujem da ima mnogo slucajeva zena koje cekaju toliko da bi izvrsile abortus.
Korisnikov avatar
By Hys.
Ne bi verovala...... :barf:

Zao mi je sto nisam sacuvala taj fenomenalan editorijal koji je izlazio letos u Timesu, ali sigurno i na netu moze da se nadje....statistike su zapanjujuce koliko njih radi BAS TO.
Korisnikov avatar
By Hys.
Your fetus weighs more than 1.3 pounds/ 600 grams. Though she still has little body fat and her skin is thin and fragile, she's now well-proportioned. Her brain is growing rapidly, and she is starting to fill the space in your uterus. From crown to heel she could measure 11.8 inches/ 30 centimetres

It's not until after about 24 weeks that there are enough alveoli around for the infant to have a chance of breathing air. So about 23-24 weeks is the practical lowest age at which a premature infant has a chance of survival (although with medical advances this limit is being pushed back every year!).

To sto dozvoljavaju u UK je divljastvo, i liberalizam doveden do jako ruznog ekstrema :barf:
By J...

To sto dozvoljavaju u UK je divljastvo, i liberalizam doveden do jako ruznog ekstrema :barf:
Problem je sto to sada neki emotivno shvate pa onda zele da odu u drugu krajnost potpunom zabranom abortusa.

Razmisljam koji bi mogli biti razlozi zena koje to rade. Neobrazovanje? Ne znam sta drugo. :neznam:
Korisnikov avatar
By Hys.
Puno ljudi tamo zeli da smanji granicu na 20 nedelja, i njihov glas je mnogo glasniji od onih koji zele da zabrane abortus, znaci, kapiraju to kako treba.
A ove sto aboriraju tako kasno, ne znam dal je neobrazovanje il jednostavno boljenje tukija u pitanju i racionalizacija"but Goverment says its fine"
Glupost je neunistiva.
By Ulix

Pro choise sam, ali.....

Zanima me sta mislis o ovome Ulixe?
Zar im nije gornja granica za izvodjenje abortusa grozomorno visoka? Inace redovno te kasne abortuse "uvaljuju" lekarima koji nisu Britanci, vec su dosli iz drugih drzava da tamo rade, bila je serija zanimljivih clanaka u Times-u cini mi se o tome letos:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/politics/7409696.stm
Znam da Velika Britanija ima apsurdno visoku vremensku granicu. U principu do dvadesete nedelje je moguce izvrsiti abortus, a da plod nije ziv. Posle toga je diskutabilno, posto postoje zabelezeni slucajevi da deca rodjena u 21 nedelji mogu da prezive uz jaakooooo dobru medicinsku negu. Mislim da je broj tih slucajeva jako mali - ne znam tacan broj - ali sve i da je jedna jedina beba, dovoljno je.

Kod nas je, mislim, do jedanaeste ili dvanaeste nedelje dozvoljen abortus.
Korisnikov avatar
By Dina
...
A ove sto aboriraju tako kasno, ne znam dal je neobrazovanje il jednostavno boljenje tukija u pitanju i racionalizacija"but Goverment says its fine"
Glupost je neunistiva.
Ja i za neke ovdasnje zene imam utisak da slicno razmisljaju.

Sa druge strane to "zenina odluka" mi deluje vise kao parola... pitanje je koliko je to autonomna zenina odluka ako muz nece to dete ili decko pobegne. Moja prijateljica je krenula na abortus jer muz nije hteo to dete, nisu se slagali i razvod je bio na vidiku, nije znala sta ce sa dvoje dece ako se razvedu (vec su imali jedno). I onda je lekar poceo da joj prica da ipak razmisli i tako sta je prednost imanja deteta a njoj je bilo kljucno kad je pomenuo drugo dete i da ce odrasti samo a ovako bi moglo da ima brata ili sestru. I odlozio joj abortus za tri dana. Kroz tri dana njoj vise abortus nije padao na pamet. Kasnije su se ipak razveli medjutim ona kaze da ima vise vremena sad sa dvoje male dece nego sa jednim u braku. Jer tada je sve bilo na njoj i finansijski i u obavezama. A sad je lepo drzava odredila koliko bivsi muz mora da daje, sem toga uzima ih oboje vise dana mesecno tako da ona ima vreme za sebe. E sad, postupak tog lekara je svakako paternalisticki i ne bi valjda trebalo da se tako mesaju u zivot pacijentkinja... ali na neki nacin bi mozda moglo da se onemoguci da neko dojuri u bolnicu i izvrsi abortus nego tako da joj se bar zakaze za nekoliko dana.

Inace, ja sam vec pisala na ovu temu. Svakako sam da postoji abortus na nivou drzave ali da se istovremeno podize nivo obrazovanosti i svesti da to sto je zakonski dozvoljeno nije automatski dobro.

I posto je bilo pitanje da li smatramo da li je abortus moralan... Ja ga ne bih izvrsila sem u nekom ekstremnom slucaju (silovanje npr). A za druge zene nemam misljenje da je to nemoralan postupak, ali posto ne mogu sebe bas da zamislim u takvoj situaciji najcesce ne komentarisem.
Korisnikov avatar
By coka
Za to sam da se zenama dozvoli abortus ali konkretno u svom slucaju ne znam da li bih otisla na isti.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

Gledao sam na drugoj godini gimnazije na veronauci film o abortusu. Sa sve slikama izvadjenih fetusa, krvavih, izburgijanih nerodjenih beba, koje su mogle biti veliki umovi.
:zid:

Cek, samo malo jace :zid:

Kakav argumet! Kakvo izuzetno otkrice! :smeh:
By ...Sitnicava...
Originally posted by J...

Ja sam rezultat pucanja kondoma.

:f5:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Dina

I posto je bilo pitanje da li smatramo da li je abortus moralan... Ja ga ne bih izvrsila sem u nekom ekstremnom slucaju (silovanje npr). A za druge zene nemam misljenje da je to nemoralan postupak, ali posto ne mogu sebe bas da zamislim u takvoj situaciji najcesce ne komentarisem.

Da, upravo o tome pricam, mora da postoji sloboda izbora. Ne postoje dve iste osobe na svetu, pa se tako ne mozemo ni slagati u svemu i oko svega, ali moje je misljenje da abortus mora da ostane legalan, bas kao i razvod (da, postoje zemlje u kojima ne mozes da se razvedes). Naravno da abortus kao procedura nosi sa sobom odredjene rizike i posledice, i smatram da se inace jako malo radi na edukaciji ljudi o tim temama, sto otvara jedan ogroman prostor za manipulaciju ljudima kroz razne veronauke, pamflete i 'obrazovne programe'.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by ...Sitnicava...
Originally posted by J...

Ja sam rezultat pucanja kondoma.

:f5:
:smeh:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Wilhelmina
Originally posted by Dina

Da, upravo o tome pricam, mora da postoji sloboda izbora. Ne postoje dve iste osobe na svetu, pa se tako ne mozemo ni slagati u svemu i oko svega, ali moje je misljenje da abortus mora da ostane legalan, bas kao i razvod (da, postoje zemlje u kojima ne mozes da se razvedes). Naravno da abortus kao procedura nosi sa sobom odredjene rizike i posledice, i smatram da se inace jako malo radi na edukaciji ljudi o tim temama, sto otvara jedan ogroman prostor za manipulaciju ljudima kroz razne veronauke, pamflete i 'obrazovne programe'.
Naravno, nadam se da ni ne postoje neka ozbiljnija razmisljanja da se ukine...

Mislim da je kod nas abortus odobren kao mogucnost 1968 god sto je ranije nego u SAD gde je legalizovan 1973. Inace ja ucim bas kakav je pritisak narocito bio tamo da se opet zabrani abortus - vise lekara je ubijeno jer su vrsili abortus tokom osamdesetih, a inace su im stalno pretili stavljajuci njihove slike na navodne poternice i tome slicno, onda su aktivisti protiv abortusa podmetali bombe na klinike gde se vrse abortusi, zatim su boravili pred bolnicama i nagovarali zene da ne izvrse abortus i posle objavljivali koliko su njih uspeli da "preobrate"... Drago mi je da kod nas nema takvih radikalnih bas struja, mislim ubijati lekare i podmetati bombe... svasta...
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Ево примера где вера не дозвољава абортус, а трудноћа је нежељена од стране оца ...

"

SAMJUEL ETO PRETIO TRUDNOJ DEVOJCI

Subota, 15. Maj, 2010.| (0) Send to friend Print
Kamerunski fudbaler i član Intera napravio dete ljubavnici iz Senegala, a potom je prisiljavao na abortus i rekao da će je ubiti

Prava bomba odjeknula juče ujutro u Italiji. Samjuela Etoa, jednog od najplaćenijih fudbalera Intera, prijavila je policiji devojka iz Senegala. Aminata Lo Sohna, koja od pre tri godine živi u Milanu, tvrdi da joj je Kamerunac pretio ubistvom ukoliko ne izvrši abortus.

Nesrećna devojka kaže da je Samjuela Etoa upoznala jesenas i da je na njegovo dugo nagovaranje ipak pristala da izađe s njim, kada su i počeli romansu.

- Upoznali smo se u oktobru ili novembru na jednoj žurki. Pored Etoa, tada sam upoznala i Patrika Vijeru. Eto mi je odmah tražio telefon, a posle nekoliko nedelja smo prvi put i izašli - otkrila je Aminata Lo Sohna.

Posle nekoliko meseci zabavljanja vodili su ljubav i ona je ostala trudna. Kad mu je rekla da je ostala u drugom stanju, slavni fudbaler je prosto poludeo.
- Navaljivao je da izvršim abortus. Ja sam muslimanka, to je zabranjeno i ne želim da ubijem svoje dete. Govorio mi je da me voli i da će se oženiti sa mnom. Ne znam šta da radim. Imam još mesec dana da odlučim, a posle će biti kasno. Advokat mi je predložio da tužim Etoa, ali mnogo se plašim. On je otac i on bi trebalo da snosi odgovornost.

Samjuel Eto juče se nije oglašavao u medijima, a mlada Senegalka se boji za svoj život.

- Pozvao me je 2. maja i rekao da će me ubiti. Da već ima troje dece i da mu nije potrebno još jedno. Skrenuo mi je pažnju da je Kamerunac, da oni takve stvari rešavaju silom, i da nisu mekani kao Senegalci - kazala je ova devojka.
Već su se javile organizacije za zaštitu žena koje traže da Eto bude priveden i ispitan, a da devojka dobije zaštit

"
By Kragi
^ A koliko je tih abortusa medicinski 'opravdano' (nisam citao tekst, mrzi me :D )
sve u svemu sam za jer smatram da je to stvar necijeg izbora.
Ne podrzavam abortuse koji su recimo posledica polne diskriminacije deteta i sl.
Ostalo mi je ok...
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Kragi

Ne podrzavam abortuse koji su recimo posledica polne diskriminacije deteta i sl.
Ostalo mi je ok...
Ako uzmemo da je u vecini zemalja krajnja granica za abortus 10 nedelja od zaceca, tehnicki je nemoguce da se odredi pol fetusa i da to bude osnov za vrsenje abortusa.
I dalje sam prvenstveno za planiranje porodice, edukaciju i na kraju, pro choice.
I i dalje mislim da krajnja odluka mora da bude na zeni.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!