Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Kuda i s kim, kako, kada...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By erkondisn
taxi je skup jerbo jedna organizacija ima legaliziran monopol do 2010. koji je blagoslovio serif gradonacelnik
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by deran

-tramvajska karta 8 kuna (meni rečeno ni za živu glavu da se švercujem)
-sok od 10 do 15 kuna
-pizza na dostavu od 45 do 60 kuna-pozamašna,ima šta da se pojede...

Taxi jeziv-ja sam hteo,ali moji domaćini su kategorično odbijali,govoreći da nemam predstavu KOLIKO je to skupo...
u pravu su bili sto se tice taksija...

ali nisu sto se tice tramvaja... svercaj se slobodno. ako te uhvate samo das osobnu, on te zapise... i kazna ti nikad ne stigne. tako je barem praksa bila do sada... studenti iz BiH i Vojvodine to su do sada uvijek radili :D
Originally posted by XanaX

@erkondisn

ma ne da se meni ići po tim Mercatorima i Lidlima i sl. Kaj ja mogu kad mi je najbliži Konzum, ok, mogao bih se odvesti za 5 min. i do Mercatora, ali to je onaj na Zagrebačkoj, iz kojeg, kad se vraćam, nekom kaldrmom od ceste, uvijek se izgubim... (ali imaju finu garažu, i lijepi roll-in i svašta...)
nego, u Getrou ima tofua, seitana, integralnih stvari? pitam jerbo me oni u Bio&Mio-Mao opasno deru po novčaniku sa svojim cijenama (ali imaju one fine tofu-burgere - orientalisch, pa mediteranisch etc...)
bio & bio su takvi pljackasi odvratni da ih izbjegavam... nema nazalost za sada tofua i seitana, to znam kupiti u Intersparu.

sto se tice maslinovog ulja, imas u getrou onog koji puni trogirski trenton, nemoj nasjedati pogotovo na SMS-ov jer je patvorina.
blizu tog mercatora tvog ti je getro, a malo dalje na ljubljanskoj i interspar, on bi cak mogao biti rjesenje za sve potrebe ;)
btw, da imam viska prodao bih ti povoljno i vlastitog domaceg maslinovog, al jbg... :)
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by mili86
Originally posted by Stripi
Istra je za ljetovanje :yes:
ZG je za jedan dan.... i tu je kraj
izuzev ako turizam nije cilj putovanja
uh, ti bas nisi onda imao dobrog vodica...
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by Stripi
098/569-612
piši kad dođeš
:pionir:
Korisnikov avatar
By Stripi

ZG je za jedan dan.... i tu je kraj
izuzev ako turizam nije cilj putovanja
pa zato sto je najduza ulica dugacka kilometar pa im se ne bi isplatilo da voze za manje pare
Mišek, ja shvaćam tvoje razočaranje jer si vjerojatno imao veća očekivanja (uostalom, vjerojatno si preveć slušao purgerskih priča o "malom Beču") ali nije sve ni u veličini, ima nešto i u oku promatrača. Odi do Graza, manji je 2 puta nego Zagreb, ima manje stanovnika nego Ljubljana a ima više sadržaja nego svi glavni gradovi bivših republika bivše Juge.
By XanaX
Pa, problem "Malog Beča" jesu, vjerojatno, "prevelika očekivanja"...

Lenucijeva "zelena potkova" da "zaživi" kako bi trebala, lijepo bi izgledala; zapravo, lijepo započinje na istočnom dijelu tj. Zrinjevac s trgovima i paviljonima koji se pruža do Glavnog kolodvora (nažalost, kako park nije dobro održavan; krajem osamdesetih, stare platane na južnom dijelu su posječene i zasađene su nove; no, to su još uvijek "stabalca", pa južni dio više liči na neku livadu između spomenika kralju Tomislavu i Umjetničkog paviljona)...

Nastavak "potkove" nije ništa bolji; Esplanada djeluje nekako otužno, kao i Botanički vrt, a "zapadni krak" je sasvim zapušten (Marulićev trg je čak i "štajga")... Tek je sam kraj, donekle "impozantan" - današnji Trg maršala Tita, sa zgradama Kazališta, "Mimare" i Sveučilišta...

Jedan od problema "traženja Malog Beča" u Zagrebu jest da se on "ne pronalazi" npr. u zgradi HNK i oker-fasadama historicističkih građevina, već ga treba tražiti u, recimo to tako, detaljima - npr. čitaonica bivšeg Državnog arhiva jedan je od najelegantnijih Jugendstil interijera srednje Europe, ali tko još zalazi u tu zgradu...

Također, Zagrebu nedostaje "pravi centar". Jelačić-Plac je samo jedan poveći trg s jednim običnim spomenikom i Manduševcem. Grad zapravo najviše "živi" na potezu od hotela Dubrovnik do Cvjetnog trga.

Istini za volju, Zagreb ipak ima još jednu zanimljivu sredinu - Gornji grad - koja bi, kada bi je se rekonstruiralo, obnovilo srednjovjekovne uličice i kuće, postala puno više od par "znamenitosti" (poput Krvavog mosta, Griča, Kamenitih vrata, Crkve sv. Marka...)

Nažalost, dok bi se tu još nešto i moglo učiniti, Kaptol se ne može "oporaviti". Kaptol je do velikog potresa, s Nadbiskupijom i starom katedralom bio jedna od najvećih i najočuvanijih baroknih cjelina-fortifikacija (na ovim prostorima).

No, nakon potresa, sve je srušeno i nanovo izgrađeno, pa otud i nova Katedrala, koja doduše ipak ima neku ulogu, postala je dominantna građevina grada i relativno zanimljiv primjer neogotičkog stila...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!