Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Kao klinka sam se naslusala o Y2K smaku sveta... posto je to ispao cjorak, dosao je red na famu o novom smaku sveta - 2012. je ono sto je sada definitivno IN. Do pre par meseci mi nije bilo jasno zasto bi se tada okoncao svet i svako moje pitanje bi se zavrsilo sa kratkim i jasnim odgovorom bez ikakvog daljeg objasnjenja "Pa kako ne znas (glupaco), Maje su tako proracunale" :kosa:

U poslednje vreme geolozi su se ukljucili u raspravu i sve vise se prica o pomeranju zemljinih polova, sto kazu za nas planet uobicajenu pojavu koja se desila vec x puta i koja bi se moguce mogla odigrati i 21.12.2012. zbog jakog magnetnog uticaja koji bi na nasu planetu trebalo izvrsiti nase Sunce pojacano masivnom crnom rupom u centru galaksije sa kojom ce se tog datuma naci u poravnanju - bas u odnosu na nasu Zemljicu.

''

Moje pitanje vama... sta mislite, gde ce Srbija zavrsiti? ^^
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by жњ
Kao klinka sam se naslusala o Y2K smaku sveta... posto je to ispao cjorak, dosao je red na famu o novom smaku sveta - 2012. je ono sto je sada definitivno IN. Do pre par meseci mi nije bilo jasno zasto bi se tada okoncao svet i svako moje pitanje bi se zavrsilo sa kratkim i jasnim odgovorom bez ikakvog daljeg objasnjenja "Pa kako ne znas (glupaco), Maje su tako proracunale"
U onoj seriji "Just shoot me" u jednoj epizodi dobili su nekog nekvalifikovanog radnika koji je izbeglica iz neke latinoameričke zemlje, i sada je on jako plašljiv i zazire od svakoga.
Maja Galo to primećuje i naravno odmah kreće da pomogne, pa mu prilazi dok se šćućurio u ćošku.
-Zdravo, ja sam Maja.
-Maje su izvršile genocid nad mojim narodom.
:drama:

A, da, ontopic
Mislim da bi bila velika moša da se ništa značajno ne desi precizno zbog te sunčeve aktivnosti, a da ljudi pre toga krenu ubrzano da uništavaju prirodu, po principu "ionako neće biti sutra, pa što da se suzdržavamo" (jedoše, piše i veseliše se), i onda se ispostavi da sad moraju da sede i polako crkavaju u uništenoj prirodi (šta sad, i severni i južni pol su već hladni, ako se okrenu opet će biti hladni). A čini mi se da vidim pokazatelje takvog razmišljanja.
Korisnikov avatar
By HPLC
Slusao sam ovako nesto na National Geogaphic. Ali tamo je bilo reci o tome kako ce sunce da se uveca i kako ce da nas, ehm., ugljenise :uplasen:

A gde je tu Srbija? Hm, pa mozda se izvrne Evropa, prevrne i opet aranzira-taman udjemo u centar Evrope. Hteli-ne hteli, dolazimo u EU :rock:
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Ma daaaaaaaaaa, Maje su znale za crnu rupu pre astronoma. O, kakvih shitova..... Cek, cek.. Oni su ovde mrtvi-ladni ispricali kako je pomeranje magnentih polova zapravo pomeranje citave zemljine kore???!!!!! Ja stvarno nemam reci....
Korisnikov avatar
By Rei
Sramota za taj history kanal... Pobiti to treba, najbrutalnije.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by REI
Sramota za taj history kanal...
Kad smo već kod history kanala, pratim seriju o kriptozoologiji, i oni sve kao idu tako po šumama, stavljaju kamere, sakupljaju dlačice i nikad ništa na kraju ne pronađu. Inače sve DNK analize bilo čega (ljudi, životinja, kripto-životinja) koje vidimo na historiju, diskaveriju, nešnl džiografiku, sve ide preko jednog istog doktora sa crnom kratkom čiroki frizurom. Slutim da je u pitanju žestoka mutljaga i teorija zavere, i da svi lokalci u stvari znaju u kojoj tačno jazbini živi koja čudna zverka, i da ti doktori u stvari znaju tačno šta je u pitanju, ali neće javnosti da kažu (small town mentality? dobijaju pare od turizma?). Da neko stvarno hoće da istera bigfuta ili onu crnu englesku pumu pred lice javnosti, doveo bi petsto ljudi i prevrnuo bi svaki kamen dok ih ne bi uhvatili.
By ~ Le Saint X ~
can't care less

meni je sve jedno da lice doci do neke kataklizme ili slicno

ne plasim se tih ....
By Hans
Maje su jedno. Kosmicki dogadjaji su drugo. Ako se moze odrediti pomracenje Sunca, moguce je odrediti i ovo. Vrlo je moguce da ce se desiti takav dogadjaj u kosmosu, ali ja ne zelim da verujem u njegove posledice. Koliko sam ja razumeo, zamena polova se desila pre oko 30 000 godina poslednji put. Sada je jednostavno vreme za to ponovo...a ako smo mi svedoci toga- sta se moze.. :D
A inache http://www.youtube.com/watch?v=5VXa82AuwHU Can't wait.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Hans_87
Koliko sam ja razumeo, zamena polova se desila pre oko 30 000 godina poslednji put. Sada je jednostavno vreme za to ponovo...a ako smo mi svedoci toga- sta se moze.. :D
muškarci će postati žene, a žene će postati muškarci
a puževi i gliste će se malo zgrčiti i reći "uf, nešto me je protreslo ali ne vidim nikakve promene"
By Hans
Originally posted by jukie
Originally posted by Hans_87
Koliko sam ja razumeo, zamena polova se desila pre oko 30 000 godina poslednji put. Sada je jednostavno vreme za to ponovo...a ako smo mi svedoci toga- sta se moze.. :D
muškarci će postati žene, a žene će postati muškarci
a puževi i gliste će se malo zgrčiti i reći "uf, nešto me je protreslo ali ne vidim nikakve promene"
Hahahaha, i Srbija ce se pomeriti. Samo pitanje kuda.
Korisnikov avatar
By Blady
ja za to isto cula, samo mislim da je u pitanju 23 ili 25 datum....
ne znam sta dA KAZEM... valjda ce sve biti ok, ili nek ode sve u pm
Korisnikov avatar
By Mahoney
sve je to kampanja za novi film rolanda emeriha - 2012...

Slika
Korisnikov avatar
By Mikili73
Originally posted by Black Lady
... valjda ce sve biti ok, ili nek ode sve u pm

padaće :seronjo: :pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By Insorcer
Originally posted by jukie
:roflmao:

..:up:
Korisnikov avatar
By BellyButton
Kada su trash filmovi u pitanju meni su ti sa kataklizmama najzabavniji... :klap:
Ako cu da umirem pre bih umro tako shto ce Zemlju progutati crna rupa ili tako neshto (to mi deluje kao neminovnost koja je po zakonima Majke Prirode i tako bih se i ja osetio delom iste) nego shto bih umirao zato shto se nekome ne svidja shto neki jedu svinjetinu a nekim drugima shto ovi ne poste sredu i petak...
Korisnikov avatar
By HARP
Prema verovanju drevnih Maja, 21. decembra 2012. godine zavrsava se odbrojavanje velikog vremenskog ciklusa, tj. velikog kalendara i nastupa smak sveta.
Maje su protok vremena posmatrali u ciklusima, a ne pravolinijski pa su verovali da se upravo sada jedan ciklus od 26.000 godina primice kraju.

Prema njima, 2012. godine vreme ce se ponovo poceti odbrojavati od nule, sto ce ujedno biti i pocetak sestog doba. Datum kraja sveta prema majanskom kalendaru podudara se s retkom astronomskom pojavom, koja se dogadja jednom u 230 miliona godina.
Upravo ce se 21. decembra 2012. linija Suncevog sistema izjednaciti sa linijom Mlecnog puta, a prema nekim istrazivanjima, jos dve galaksije bice poravnane s nasom...takodje mnogo ljudi prica o Rimskom, Grckom prorocanstvu o smaku sveta pocetkom 21 veka....Asteski kalendar se isto kao i Mayanski zavrsava 21.12.2012 -te godine......Nostradamusovo prorocanstvo isto govori o cudnoj kosmickoj pojavi (asteoridu) koji ce dovesti do promene magnetnog polariteta zemlje i time ce se zameniti juzni sa severnim polom - to bi dovelo do erupcije svih vulkana na zemlji, cunamija, tornada, zemljotresa itd...promenom zemljinih polova, zemljina kugla bi stala i onda bi se pocela okretati na drugu stranu oko svoje ose sto bi dovelo da toga da sunce izlazi na zapadu a zalazi na istoku....takodje je o tome govorio cak i Ajnstajn koji je smatrao da je promena polova zemljine kugle sasvim moguca i moguci scenario kraja covecanstva..... u Islamskom Kuranu pise da ce definitivan kraj sveta nastupiti kada sunce izadje na zapadu umesto na istoku...
By Hans
E da...sve to je vrlo, vrlo moguce. To ako smo stvorili sebi savrsen svet u kome se skoro svim stvarima zna svrha i sto postoji svet kakvim ga mi znamo, ne znaci da ne moze nestati... Pitanje je po koji put se chovechanstvo ponavlja. Mozda je ovo njegovo najduze trajanje.
By wilmott
Valjda nece ti vulkani da prorade bas sad kad smo opet podigli Avalski toranj.
Korisnikov avatar
By Combo
Treća sreća.

Što se biće skoro propast sveta tematike tiče...stvarno ništa ne znam o tome :D

ALI ako se vezujemo za Maje i njihovo računanje vremena, treba uzeti sve one diskontinuume u našem kalendaru, kada su dekretima preskakani celi dani i nedelje. To pa onda da se vidi kad će da udari ili se eventualno to već desilo.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by жњ
U 1769. gde je i danas :(
Korisnikov avatar
By kenozoik
Originally posted by m..
Originally posted by жњ
U 1769. gde je i danas :(
Mislis 1389. :lol:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Here we go again....
Za svog kratkog zivota preziveh jedno sigurno desetak smakova sveta i udara kometa, pa me evo zive i zdrave i skoro normalne.
No, ozbiljno, ako nas zaista ocekuje takva katastrofa, zasto bi se uopste pitali sta da radimo? Pocrkacemo ko jevreji u gasnoj komori, eventualno ce odabrati reprezentativni genetski fond koje ce Amerika evakuirati u svemir da se tamo namnoze i da glume Adama i Evu kada se vrnu.
Korisnikov avatar
By HARP
Originally posted by Wilhelmina
eventualno ce odabrati reprezentativni genetski fond koje ce Amerika evakuirati u svemir da se tamo namnoze i da glume Adama i Evu kada se vrnu.
Hahahhaha!!!

Pogledaj crtać "Robot Wally" :D
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Nisu Maye prorekle kraj sveta... Samo su zavrsili kalendar 2012, a posto niko nije siguran zasto, katastroficari napravise teorije silne.

Zna se da su Maye poznavali srz astronomije, zacudjujuce je koliko su tacni i precizni bili ti podaci u odnosu na danasnju modernu nauku jer greske su izrazene u decimalama, na primer Maye su registrovali kretanje planeta izracunavsi jos pre toliko milenijuma da godina na Veneri traje 584 dana - danasnja nauka zna da traje 583,82 dana.

Predvideli su da ce se 21. decembra (na zimsku kratkodnevnicu)...
...Sunce naci u tacki preseka izmedju Mlecnog puta i galaktickog ekvinoksa, u samom sredistu nase galaksije.

Maye su odredile to srediste i dale su mu ime Sveto drvo. Smatrali su ga nekom vrstom duhovnog portala kroz koji je moguc put u drugu dimenziju, u svemir.
Prema verovanju Maya, svemir je izvor svega sto postoji. Naime, vasiona je svuda oko nas i u svakom zivom bicu. Shodno tome, neki danasnji tumaci Mayanskog kalendaru smatraju da ce se 21. decembra 2012. godine, kad Sunce dodje u srediste Mlecnog puta, otvoriti ta kapija vremena i uspostaviti veza izmedju vasione i svake zive duse na planeti.
Covecanstvo ce zakoraciti u novu eru, eru ljubavi i mira. Nase linearno poimanje vremena tada ce isceznuti, a sa njim strah od smrti i mrznja.

Politikin zabavnik br.2984, 19.4.2009.
Sad, sta to znaci, only few knows. ;) Ne znam ja. :)

A pitanje sta ce biti sa Srbijom - mozda zavrsimo sa belim sengenom... :kesa:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by FireGox
Originally posted by Wilhelmina
eventualno ce odabrati reprezentativni genetski fond koje ce Amerika evakuirati u svemir da se tamo namnoze i da glume Adama i Evu kada se vrnu.
Hahahhaha!!!

Pogledaj crtać "Robot Wally" :D
Jesam, obozavam taj crtani! Odatle i ideja...
By Pending-For-A-Bending
Neverovatno kako svemir uvek bira zanimljive datume za smak sveta?! Zasto to nikad nije tipa 23.05.2074. u 03:39
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!