Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By mili86
Originally posted by HPLC

Naime, mislim da ako ste homoseksualac, i ako zivite u Srbiji-imate mnogo slicnosti sa vampirima. Neke najociglednije su:

1. morate da se krijete od okoline
2. crkva vas ne voli/proganja
3. okolina vas ne razume/zeli razumeti
4. okupljate se na mestima za koja znaju samo neki
5. krijete identitet cak i od istomisljenika jer se bojite da ce vas "otkucati"...

1. Ne krijem se od okoline, autovan sam skoro pa pred svima, odnosno, ko me nije pitao taj i ne zna...
2.Crkva me voli, nikada me nije proganjala niti pokazala bilo kakav neprijateljski stav
3. Ne zanima me okolina, ali ako pod okolinom podrazumevas poodicu i kolege sa faxa ili posla... onda me okolina razume
4. Okupljamo se tamo gde nam je lepo. Licno ja izlazim cesce na str8 okupljalistima
5. Ne krijem identitet

Izgleda da si ti malo(vise) paranojik....
Korisnikov avatar
By greenwich
HPLC pogledaj seriju true blood, mislim da ćeš se prijatno iznenaditi. ;)

inače, kreator serije je alan ball (six feet under).
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Originally posted by BellyButton
Ja se sada setih kako se kao najbolje reshenje protiv homosexualaca (kao i vampira) u narodu chesto pominje glogov kolac... Samo shto se vampiru zabija u grudi...
:smeh:
Ili kao onaj caj, da se zna za sta dupe sluzi :smeh:

Originally posted by KgCS3
btw. meni deluje pesimisticki HPLC ... prosto porediti pedere sa vampirima mi je kao pederu malo bzv ...
Pesimisticki? Imas li ti dete malo maste? :shmi:

To je narcisoidna crta koja, cini mi se, je izrazenija kod nas nego kod str8era.
Mi smo lepi, bezvremeni, sexualno harizmaticni, :kosa: tragamo za lekom kako bi slobodno izasli na sunce(na ulicu kao ono sto smo (nekima uspeva nekima ne)), voljeni smo, :kosa: zeljeni, a opet plase nas se, lukaviji, kada popijemo krv zivlji (kada iz nekoga iscedimo seme :smeh: ). :kosa:
Neverovatno mnogo stvari moze da se izvuce iz razno raznih uglova posmatranja preko poredjenja sa stvorenjima tame.
Pa evo ti sam moj nik Vukodlak- Machkodlak (vise volim maciji rod :kosa: ).

Igrajte se ljudi malo budite kreativni.

Vampiri su mi elegantni, graciozni i cini mi se da se oni vise dive devojkama nego sto ih one sexualno uzbudjuju :shmi:
Recimo "Vampirske hronike" je pisala spisateljica koja je leca a njeno vidjenje vampira se svidelo ogromnom broju ljudi. Njena prva knjiga je bila svetski bestseler, pomenula je Dina(dete demon :giggle: ) "Intervju sa vampirom",
A zaista njeni vampiri svi do jednog imaju homoseksualnu crtu.
By XanaX
možda je to nešto u stilu - kad se autaš materi, a ona uzvikne:

"Ajoj, radije da si vampir, nego peder!"

(on a personal note, my mother reacted differently...)

vampirološke sheme su me neko vrijeme privlačile od "Fürst der Finsternis", Cruisea i sl. daleko od ove slavenske brijačine o vampirima, raskopavanju grobova tjedan nakon pogreba da se "provjeri", češnjaka i sl. više, od "Dracule" to postaje neki ekscentrični, dekadentni, kemp underworld u kojem ima mjesta za sve, pa valjda i za gayeve...
By alexandermagic
Nebitno je da li neko živi u Srbiji ili ne. U uvodnom postu su predstavljeni ormarirani homoseksualci,a oni su manje-više svuda isti.
Složio bih se s ovim m86, s tim da me crkva, odnosno njeni predstavnici i njihovo mišljenje o populaciji kojoj pripadam zanima koliko i lanjski snijeg.

Kad se već provlači paralela s mitskim bićima, mogao si izabrati i neko drugo. Pusti mašti na volju. :giggle:
Korisnikov avatar
By ns.happy
nije on izabrao, izabrali su drugi, porednjenje vampira i gej ljudi postoji odavno, i u knjizi o kempu se prica o tome...
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Machkodlak
Originally posted by KgCS3
btw. meni deluje pesimisticki HPLC ... prosto porediti pedere sa vampirima mi je kao pederu malo bzv ...
Pesimisticki? Imas li ti dete malo maste? :shmi:

To je narcisoidna crta koja, cini mi se, je izrazenija kod nas nego kod str8era.
Mi smo lepi, bezvremeni, sexualno harizmaticni, :kosa: tragamo za lekom kako bi slobodno izasli na sunce(na ulicu kao ono sto smo (nekima uspeva nekima ne)), voljeni smo, :kosa: zeljeni, a opet plase nas se, lukaviji, kada popijemo krv zivlji (kada iz nekoga iscedimo seme :smeh: ). :kosa:
Neverovatno mnogo stvari moze da se izvuce iz razno raznih uglova posmatranja preko poredjenja sa stvorenjima tame.
Pa evo ti sam moj nik Vukodlak- Machkodlak (vise volim maciji rod :kosa: ).

Igrajte se ljudi malo budite kreativni.

Vampiri su mi elegantni, graciozni i cini mi se da se oni vise dive devojkama nego sto ih one sexualno uzbudjuju :shmi:
Recimo "Vampirske hronike" je pisala spisateljica koja je leca a njeno vidjenje vampira se svidelo ogromnom broju ljudi. Njena prva knjiga je bila svetski bestseler, pomenula je Dina(dete demon :giggle: ) "Intervju sa vampirom",
A zaista njeni vampiri svi do jednog imaju homoseksualnu crtu.
I ja ne znam sto su ljudi doziveli temu kao pesimisticku... mozda ne vole vampire ;)

Meni su inace i vestice pozitivna asocijacija :vestica: One su mi znak da je bilo nepokornih zena u proslosti, nesto su mi kao preteca feministkinja...

I Klaudija je odrasla, samo je u telu ostala dete... Tako sam i ja stavila ovo zena da se podsecam da sam se izvukla iz devojcice-vampirice ;) Do duse upitno je kad mi stalno treba podsecanje :lol:

Meni je i dalje film bolji nego knjiga. Kad vidis Toma Kruza, Breda Pita, Antonia Banderasa i devojcicu-vampiricu (ne znam kako se zove glumica) samo da pozelis da si vampir :giggle:
By alexandermagic
@ ns.happy

To što su izabrali drugi, ne mora biti i njegov izbor za poređenje.
Ako nekad bude out, pretpostavljam da će mu ovakva (homoseksualci-vampiri) komparacija biti smiješna. :)
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by alexandermagic
@ ns.happy

To što su izabrali drugi, ne mora biti i njegov izbor za poređenje.
Ako nekad bude out, pretpostavljam da će mu ovakva (homoseksualci-vampiri) komparacija biti smiješna. :)
ne vidim zasto bi mu bila smesna?
By alexandermagic
Kad si out, svo to skrivanje više nije aktuelno, pa ni ta identifikacija s vampirom i nema baš nekog smisla. Bar po meni ne. :)
Korisnikov avatar
By Manon
zanimljivo poredjenje.

Ako je sudeci po knjizi Ricarda Metisona, Ja sam legenda, to znaci da ce vremenom situacija da se preokrene. Sada su ljudi(strejt) u vecini i proganjaju vampire(gej), a u buducnosti ce vampiri kad budu u vecini proganjati ljude.
Pesimisticni zakljucak je da tu izgleda pomirenja, ravnopravnosti i bla bla.... NEMA

Pravila diktira onaj koji drzi veci cekic(kolac)

ns.happy, lepo si opisao
Korisnikov avatar
By delfinmne
Tek sad vidim moju vezu sa vampirima, volim da grizem... :)
Korisnikov avatar
By HPLC
Originally posted by mili86

Naime, mislim da ako ste homoseksualac, i ako zivite u Srbiji-imate mnogo slicnosti sa vampirima. Neke najociglednije su:

5. krijete identitet cak i od istomisljenika jer se bojite da ce vas "otkucati"...
1. Ne krijem se od okoline, autovan sam skoro pa pred svima, odnosno, ko me nije pitao taj i ne zna...
2.Crkva me voli, nikada me nije proganjala niti pokazala bilo kakav neprijateljski stav
3. Ne zanima me okolina, ali ako pod okolinom podrazumevas poodicu i kolege sa faxa ili posla... onda me okolina razume
4. Okupljamo se tamo gde nam je lepo. Licno ja izlazim cesce na str8 okupljalistima
5. Ne krijem identitet

Ne, nisam paranoidan. Naprotiv, zivim u sredini koja je mnogo liberalnija od ostatka zemlje, kao i od Beograda, pa ipak ne osecam potrebu da se ugrozavam-cinjenica, mozes dobiti batina (a ove divne zube mi niko nece vratiti)...

A to sto si ti napisao, oK, neka bude. Ali to nije razlog da sam ja paranoidan, shizofren, itd.

Temu sam namerno stavio u ovaj deo foruma, jer sam video da pise ...FILOZOFIJA...s tim na umu, ovo je
:offtopic:

Ukoliko ne mozete da povedete diskusiju o tome bez napada a la "ovo je bezveze ja sam autovan", onda nemojte da pisete.

Verujem da nikog ovde ne interesuje to koliko ste vi out ili ne, koliko vam svejedno sta drugi misle (bla bla bla), interesuje ih diskusija na relaciji:

vampir=?=homoseksualac

uH!
Korisnikov avatar
By mili86

5. Ne krijem identitet

Ne, nisam paranoidan. Naprotiv, zivim u sredini koja je mnogo liberalnija od ostatka zemlje, kao i od Beograda, pa ipak ne osecam potrebu da se ugrozavam-cinjenica, mozes dobiti batina (a ove divne zube mi niko nece vratiti)...

A to sto si ti napisao, oK, neka bude. Ali to nije razlog da sam ja paranoidan, shizofren, itd.

Temu sam namerno stavio u ovaj deo foruma, jer sam video da pise ...FILOZOFIJA...s tim na umu, ovo je
:offtopic:

Ukoliko ne mozete da povedete diskusiju o tome bez napada a la "ovo je bezveze ja sam autovan", onda nemojte da pisete.

Verujem da nikog ovde ne interesuje to koliko ste vi out ili ne, koliko vam svejedno sta drugi misle (bla bla bla), interesuje ih diskusija na relaciji:

vampir=?=homoseksualac

uH!
Ja ne znam koji se to filozofski pravac bavi vampirima i njihovom povezanoscu sa konotacijom homosexualizma...

A ja ne znam sta je paranoja ako nije to sto ti mislis da ces ugroziti sebe ako okolini priznas da si gay... ili je tvoja okolina previse zatucana ili... ?

i da, odgovor na ono sto ti vidis kao sustinu teme... ne vidim nikakvu povezanost vampira sa homosexualcima, osim ako ne racunamo tom kruza.
Korisnikov avatar
By Machkodlak
@Dina
vestice odmah povezujem sa Lilit (adamovu prvu zenu onu ne potcinjenu koja prva bi izbacena iz raja i stvorena je zasebno a ne od rebra), a nekako ta lilit me prva asocira na neku ravnopravnost i slobodu :shmi:
Ono sto me fascinira kod Klaudije je bas ta inteligencija, koja izvire iz ociju jednog naizgled malog i nevinog deteta, i sto to ljudi tek primete, kada im se priblizi veni ili tek kada se naklopa koliko treba. :shmi:
Pa zar ne deluje demonski dete iz cijih ociju izvire mudrost koju ti za zivota neces postici? :uplasen:

@mili86
kada budes prestao da radis i mislis po odredjenom sablonu, videces koliko je ovaj svet lep, zanimljiv, kompleksan i komplikovan. Do tada mozes da proucavas tvoj sopstveni "homosexualizam" u kom god filosofskom pravcu hoces. Ne posmatraju svi ljudi svet isto. ;)

@aleksandermagic
indetifikacija sa vampirom nije samo u skrivanju. Za Aleksandra velikog se znalo, pa je njegova majka opet bila povezana sa okultnim stvarima i bicima noci. A on je svoju dragu majku najvise voleo. I eto ja nadje smisao na prvu loptu. :njanja:

@srecko :up: :hug:
By alexandermagic
Duboko se ispričavam, ali ja se ne planiram identificirati sa vampirom. :lol:
Ko želi nek' izvoli...
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by alexandermagic
Duboko se ispričavam, ali ja se ne planiram identificirati sa vampirom. :lol:
Ko želi nek' izvoli...
niko ti ni ne trazi. :zmija: identifikuj se sa fikusom sto se mene tice, dokle god si ti srecan sa svojom komparacijom, i dokle god ti vidis smisao u tome, ja cu razumeti. ne razumem zbog cega nama ostalima branis pravo da se poredimo sa cime zelimo, i da nalazimo paralele izmedju gay ljudi i sneska belica or smt...
Ja ne znam koji se to filozofski pravac bavi vampirima i njihovom povezanoscu sa konotacijom homosexualizma...

A ja ne znam sta je paranoja ako nije to sto ti mislis da ces ugroziti sebe ako okolini priznas da si gay... ili je tvoja okolina previse zatucana ili... ?

i da, odgovor na ono sto ti vidis kao sustinu teme... ne vidim nikakvu povezanost vampira sa homosexualcima, osim ako ne racunamo tom kruza.
1. queer teorija (ako dozvoljavas da smatramo to delom filozofije.
2. zasto svako mora da bude autovan i zasto svako mora da zna sta neko drugi radi u krevetu?
3. ipak si nasao povezanost koja je tebi bitna :njanja:
Korisnikov avatar
By ns.happy
nasao sam onaj tekst, ovo su samo neki moji zaključci...
Vampir je jedina reč srpskog porekla koja se nalazi u engleskom rečniku. Mrtvi koji hodaju. Klasično holivudski predstavljeno prijateljstvo između dva vampira koji nemaju žensko društvo, I koji kao I svi gay parovi prolaze kroz faze svađe I odbacivanja. Međutim, na stranu to što je izuzetno erotično predstavljen mit o vampiru u ovom filmu, druga stvar je zanimljiva. Prihvatanje sopstvene homoseksualnosti je jako važno za prihvatanje neizbežnosti smrti. A sam čin analnog opštenja (generalno rezervisanog za gay populaciju) predstavljaju osnovu vampirskog mita. Pojava narcizma, po mitu vodi neizbežnoj smrti. Vampir se plaši ogledala, pošto ga odsustvo odraza podseća na vlastitu nepredstavljivost, prazninu zadovoljstva koje otelotvoruje. Imaju li gayevi svoj dom? Njihov ultimativni prostor je grob. Tamni prolaz do druge strane ogledala...
By J...
Mene zanima gde je u svim ovim komercijalizovanim pricama o vampirima nestalo Zlo, koje je primarna osobina vampira kao mitoloskih bica?

A ne verujem da je mitoloskim vampirima uzimano za zlo samo to sto su (ako su uopste) gay pa da im mi to sada "oprostimo". Imaju oni i vecih mana :lol: (npr. ubijaju ljude).

I kako se to zlo objasnjava (ili sakriva) ukoliko se uporedjuju vampiri i homoseksualci? A pretpostavljam da ni jedan homoseksualac ne zeli da njegov nacin zivota bude oznacen kao zao (negativan)?

:puzzle:
Korisnikov avatar
By mili86

@mili86
kada budes prestao da radis i mislis po odredjenom sablonu, videces koliko je ovaj svet lep, zanimljiv, kompleksan i komplikovan. Do tada mozes da proucavas tvoj sopstveni "homosexualizam" u kom god filosofskom pravcu hoces. Ne posmatraju svi ljudi svet isto. ;)

ti si definitivno promasio/la temu ili volis da komplikujes krajnje jednostavne stvari
ili si autohomofob.....
Korisnikov avatar
By mili86
Originally posted by ns.happy

1. queer teorija (ako dozvoljavas da smatramo to delom filozofije.
2. zasto svako mora da bude autovan i zasto svako mora da zna sta neko drugi radi u krevetu?
3. ipak si nasao povezanost koja je tebi bitna :njanja:
1. citiraj mi please, i prosvetli tamu mog neznanja

2. ne mora svako da bude autovan ali svoje sexualno opredeljenje ne mora automatski da bude opasno po zivot

3. da, ali to ipak nema veze sa bilo kakvom filozofijom...
Korisnikov avatar
By ns.happy
da ti citiram sta? navode o vampirima? naravno, samo da se domognem toga gde sam nasao taj esej... ovako napamet stvarno ne znam.
p.s. ne moras da budes cinican, ne smatram da imas ''tamu neznanja'' vec stav koji odbija da dozvoli drugima da se porede ako zele i sa korn fleksom, jer je to njihovo pravo :peace:
Korisnikov avatar
By HPLC
mili86,

Samo cu da ti napisem ono sto si ti ovde ostavio:

JA NE ZNAM koji se to filozofski pravac bavi vampirima i njihovom povezanoscu sa konotacijom homosexualizma...
A JA NE ZNAM sta je paranoja ako nije to sto ti mislis da ces ugroziti sebe ako okolini priznas da si gay... ili je tvoja okolina PREVISE ZATUCANA ili..?
i da, odgovor na ono sto ti vidis kao sustinu teme... NE VIDIM povezanost vampira sa homosexualcima, osim ako ne racunamo tom kruza.

Vidim da NE ZNAM pises cesto, tako da mi nije jasno zasto si uopste pisao ovde nesto, kad sam ja jasno dao temu.
A ako ti je jedina povezanost vampira i homoseksualaca Tom Cruise..., onda si zalutao ovde.
Tako da molim te, ako nemas konstruktivne odgovore na TEMU, nemoj da moraju ljudi da lete i preko tvojih odgovora da love nesto sto se odnosi stvano na temu!
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Originally posted by J...
Mene zanima gde je u svim ovim komercijalizovanim pricama o vampirima nestalo Zlo, koje je primarna osobina vampira kao mitoloskih bica?

A ne verujem da je mitoloskim vampirima uzimano za zlo samo to sto su (ako su uopste) gay pa da im mi to sada "oprostimo". Imaju oni i vecih mana :lol: (npr. ubijaju ljude).

I kako se to zlo objasnjava (ili sakriva) ukoliko se uporedjuju vampiri i homoseksualci? A pretpostavljam da ni jedan homoseksualac ne zeli da njegov nacin zivota bude oznacen kao zao (negativan)?

:puzzle:
Evo jedne komercijalne price koja je na mene ostavila veliki utisak. U pitanju je moj omiljeni roman "Zlatna krv" Lucijusa Separda. Kod njega npr. vampir ne mora da ubije coveka da bise nahranio. Pa se onda vampiri dele u dva tabora. Oni koji posle obroka ubijaju ljude, surovi su netolerantni, arogantni i gordi; i oni koji postoju coveka kao osobu a ne kao hranu i zalazu se medju svojima za takav vid opstanka. Znaci imaju izbor da odbace zlo ili da ga prihvate.
Sa druge strane ugrizeni ljudi se zaljubljuju u vampira koji ih je ujeo i pocinju da sanjaju da ce jednog dana i oni postati deo tog visokog vampirskog drustva. Znaci po ovom delu vampiri ne moraju da budu zli, samo ih njihovo besmrtno prokletstvo tera da prave odredjena odstupanja moralnih normi.
Sto je jako interesantno u toj knjizi svi vampiri su uglavnom biseksualni, sa razvijenim talentima za umetnost, kulturu i nauku. :D

npr. U vampirskim hronikama je dato nekoliko psiholoskih profila vampira koji se mogu uporediti sa nekim uopstenim psiholoskim profilima homoseksualaca.
npr. Luji decenijama nije mogao da prihvati to sto je i hranio se u najgoroj nuzdi, cak je veci period svog zivota pio zivotinjama krv. Ali potiskivanjem sopstvene prirode pocinio je neka demonska dela koja su preterana i za jednog vampira. evo jednog primera- ugrizao je devojcicu(dinu :smeh: ) koja je dva dana plakala nad lesom svoje majke. Devojcica je samo prihatila njegov utesan zagrlja i dobila ocnjake u vrat.
Tako ima homosexualaca koji ne zele da prihvate to sto su pa lepo stvore porodicu i onda jednog dana puknu i uniste sve sto su stvorili.
Dok recimo Lestat koji je u potpunosti prihvatio svoju prirodu i bez preterane savesti ubijao ljude, ali retko mu se desavalo da ubije nevinu zrtvu. On od samog pocetka tesko skriva svoju prirodu pred ljudima, na kraju osniva bend i pocinje svetu kroz pesme da prica price o vampirima i njihovom mracnom zivotu. I zaista me podseca na nekog aktivistu. :smeh:
Sto je jos interesantnije Luji i Lestat su dugo ziveli zajedno bas kao neki bracni par i na kraju jos stvorili devojcicu vampiricu koja je zivela sa njima. :shmi:

Ne znam ni sam ali tako jeste, veliki procenat gay populacije voli vampire i cesto se poistovecuje sa njima ili uporedjuje. To ne znaci da mi volimo da nas ljudi posmatraju kao negativne ali cinjenica je da nas deo sveta posmatra jos uvek tako. :shrug:

Meni se svidjaju novopeceni vampiri koji imaju mogucnos izbora i nije mi problem da se poistovetim sa njima.
ti si definitivno promasio/la temu ili volis da komplikujes krajnje jednostavne stvari
ili si autohomofob.....
Mislim da nisam promasio/la temu. Koliko sam razumeo/la pokretac teme se nije zadrzao na onih pet stavki koje je nabrojao.
Ko kaze da je ovo prosta i jednostavna stvar? Mozda je ti tako vidis, kao sto verovatno gledas i sve ostalo pa onda eliminises ono sto ti ne odgovara i cujes i vidis samo ono od cega imas koristi.
autohomofob/ica? :smeh:

Ako mi das par neoborivih argumenata evo ja cu pred svima priznati da sam autohomofob/ica. :kosa:

Evo priznacu ti jednu stvar- ujutru kada se pogledam u ogledalo ne kazem sebi "Ja sam gay, taj i taj, studiram to i to, volim to i to."
nego kazem " Ja sam taj i taj, volim to i to, studiram/radim to i to, takav sam i takav............... ja sam u krevetu gay."

Koliko je um covecanstva u danasnje vreme postao perverzan i brutalan. Vecina ispred svega postavlja zivotinjski nagon pa onda sve ostalo. :drama:
Korisnikov avatar
By Dina
... evo jednog primera- ugrizao je devojcicu(dinu :smeh: ) koja je dva dana plakala nad lesom svoje majke. Devojcica je samo prihatila njegov utesan zagrlja i dobila ocnjake u vrat.
Tako ima homosexualaca koji ne zele da prihvate to sto su pa lepo stvore porodicu i onda jednog dana puknu i uniste sve sto su stvorili.
...
:trep: :misli: :smeh:

Ja mislim da Klaudija simbolizuje da ce dete prihvatati sve kako je nauceno. Ona je najsurovija od njih, ona nema dilema kao Lui, ona ubija iz uzitka, zabave, sa lakocom. Tek kasnije pocinje da razmislja...

Sto se dobra/zla tice ja kad citam vise tu vidim simboliku... Ali i ako uzmemo cisto kao ubistva, moze se uziveti u neki drugi nacin razmisljanja ponekad, sto ne znaci da osoba ako cita neko delo i uzivi se u ulogu ubice, treba da krene da to primenjuje u praksi ;) Samo moze razmisljati sta je tu nauceno a sta ne, zasto je nesto zlo ili nije. Npr mi jedemo zivotinje (vecina nas) i ne smatra se zbog toga zlim. A zasto? Nije li to isto bio zivot vredan zivljenja a neko ga je uzeo samo da bi se hranio a mogao je da se hrani i drugacije. Opet smo za ljude nauceni da je nevidjeno zlo ubijati ih ali "svetost zivota" je uspostavljena tek sa hriscanstvom. Kod starih Grka (a to su zastupali i Platon i Aristotel) bilo je normalno da se deca sa hendikepom ostave da umru. To sto je za njih bilo normalno i nisu u tome videli nista lose - danas bi bilo nevidjeno zlo. Tako isto kad bismo postali vampiri mi bismo imali neko drugacije vampirsko poimanje dobra i zla koje bi se razlikovalo od ljudskog. To sto nam je to tesko da zamislimo ne znaci da ne bi moglo da bude ;)
Korisnikov avatar
By HPLC
Pohvale :)

srecko, dina, machkodlak :B :serlok:
Korisnikov avatar
By De Profundis
Originally posted by ns.happy
nasao sam onaj tekst, ovo su samo neki moji zaključci...
Vampir se plaši ogledala, pošto ga odsustvo odraza podseća na vlastitu nepredstavljivost, prazninu zadovoljstva koje otelotvoruje. Imaju li gayevi svoj dom? Njihov ultimativni prostor je grob. Tamni prolaz do druge strane ogledala...
Test bi mogao biti "Mrtvi koji hodaju" Elis Hanson, premda nije jedini koji je našao očiglednu komparaciju. Tekst se bavio još i AIDS-om kao još jednom (sada fizičkom) poveznicom muškog homoseksualnog tijela i vampira kojeg obilježava odsustvo života i kult krvi. Ogledalo je vrlo bitno kao način na koji se osoba identificira u simboličnom poretku i obrnuto, a pošto se homoseksualno tijelo isključuje, on tu identifikaciju ne može pronaći nego je prekriven plaštom nevidljivosti.
Muškarci su zapravo privilegirani na samom početku, samo trebaju potvrditi svoju heteroseksualnost. Ako to ne učine, onda se nalaze između dva svijeta. Nažalost, žene se već na samom startu suočavaju sa isključenjem što je razlog zašto sada ne govorimo recimo o lezbijskom vampirizmu (što ne znači da nećemo). To je sjajno prikazano u japanskom filmu Moonchild gdje muškarac može pretvoriti voljenog muškarca u vampira, no ne i voljenu ženu.
Jedva čekam gledati True Blood.
Korisnikov avatar
By HPLC
Oh, najzad neke bistroumne diskusije na ovoj temi! :) Pozdrav za De Profundis :)
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by horus.
zaboravio si na sunce... :nokti:
:pucaodsmeha:

ont:

:maljkovic:
Korisnikov avatar
By antibiotic
Mozda malo bezi od toka ove teme, ali meni je prva asocijacija na nasov bila:
(gay) muskarci - vampiri - krvopije - tj. oni koji usisavaju energiju drugih kako bi sebe ucinili vitalnijim.

Ziv sam dozak ovog! Imao sam jednom starijeg decka - rumuna - koji je voleo da me ljubi, gricka,
pravi sljive - oko vrata. Dok smo bili zajedno imao sam energije koliko da mogu da se pokrecem, stalno sam bio pospan i nisam znao sta mi se desava. Tek kad smo raskinuli (hvala bogu nije dugo trajalo) poceo sam da se oporavljam, te sam malo po malo vracao zivotni elan.

Matorcine koje usuisavaju poslednje trunke enegrije iz mladih decaka - to su meni pravi vampiri.

Na lomacu!
:inquisition:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!