Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Kuda i s kim, kako, kada...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Phoenix
Oduvek sam želeo da posetim Island. :yay:
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by Phoenix

Toplo preporuchujem...Neobicna, veoma neobicna zemlja...Vec prilikom sletanja na aerodrom u Keflavík-u imas osecaj da sleces na povrsinu Marsa...zbog specificnosti okolnog terena...zatim slede ostala iznenadjenja...

Reykjavík :pinknaocari:
Korisnikov avatar
By Mars
Mislim da bih stalno gledao unaokolo u nadi da ću negde da spazim Bjork. Ako žena uopšte živi tamo...

:pirat:
Korisnikov avatar
By djo
ma ona zivi u londonu, koliko znam, vec neko vreme. a da sedi u rejkjaviku, sigurno bi je sreo :)
By sportisimo
1. Berlin
2. Dublin
3. Hamburg
4. Bec
5. Stuttgart
6. Kopenhagen
7. Prag
8. London
9. Atina
10. Beograd
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by Mars
Mislim da bih stalno gledao unaokolo u nadi da ću negde da spazim Bjork. Ako žena uopšte živi tamo...

Zena zivi veci deo godine u Londonu ali je cesto i u Reykjavíku i tamo provodi isto jedan deo godine...Ima i kucu... prosao sam vise puta pored te kuce a nju sam video 2 puta na ulicama Reykjavíka kad sam tamo ziveo...:vijaca:
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by bojandjo
a da sedi u rejkjaviku, sigurno bi je sreo :)
naravno...ne mozes da promasis...ipak je o grad sa samo 180-tak hiljada stanovnika...a i sam poslovno-trzni centar grad nije jako rasprostranjen...tako da su sanse da u gradu vidis nekog koga zelis (a taj/ta se nalazi u 101-ci u isto vreme kad i ti) dosta dobre.
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by miki28
BERLIN!!!!!!
da... u stvari ako hoces evropu in a nutshell onda probaj ovako:

istanbul - beč/ili pariz/ ili prag - berlin/ili amsterdam - lisabon

bon voajaž :)
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by miki28
BERLIN!!!!!!
da... u stvari ako hoces evropu in a nutshell onda probaj ovako:

istanbul - beč/ili pariz/ ili prag - berlin/ili amsterdam - lisabon

bon voajaž :)
Europe in a nutshell bez posete Barceloni, Londonu, Kopenhagenu/Stockholmu, Rimu i Reykjavíku i nije bas Europe in a nutshell...

Za evropski deo Istanbula, za Prag, Berlin i Amsterdam se slazem...Bec...hmmm, eventualno...Ali zaobici Rim i Barcelonu sa jedne i Kopenhagen/Stockholm i Reykjavík sa druge strane ostavlja sliku o Evropi prilicno nepotpunom jer su to mesta veoma drugacija jedna od drugih i kakarakterisu, svako na svoj nacin, jednu Evropu...
Korisnikov avatar
By djo
dragi kolega, ovo je moje mišljenje, a nutshel znaci to što znaci :) kao što sam predložio da beč može da bude zamenjen parizom ili pragom, tako recimo i lisabon moze da bude zamenjen barcelonom ili rimom.... eto...
moj ekonomični predlog :)

... a za azijski deo istanbula se ne slažeš? a muzej florens najtingejl, a bagdad čaršija, a hajdar pašina ž stanica(translplant nemačke u sred orijenta)?
Korisnikov avatar
By Mars
Evo, ako ima jos nekog osim mene ko nije znao za ovaj izraz.

IN A NUTSHELL - From the archives: Entry for "Nutshell", _Dictionary of Phrase and Fable_, E. Cobham Brewer, 1898: "The Iliad in a nutshell. Pliny tells us that Cicero asserts that the whole Iliad was written on a piece of parchment which might be put into a nutshell. Lalanne describes, in his Curiosités Bibliographiques, an edition of Rochefoucault's Maxims, published by Didot in 1829, on pages one inch square, each page containing 26 lines, and each line 44 letters. Charles Toppan, of New York, engraved on a plate one-eighth of an inch square 12,000 letters. The Iliad contains 501,930 letters, and would therefore occupy 42 such plates engraved on both sides. Huet has proved by experiment that a parchment 27 by 21 centimètres would contain the entire Iliad, and such a parchment would go into a common-sized nut; but Mr. Toppan's engraving would get the whole Iliad into half that size. George P. Marsh says, in his Lectures, he has seen the entire Arabic Koran in a parchment roll four inches wide and half an inch in diameter. (See ILIAD.) 1
: To lie in a nutshell. To be explained in a few words; to be capable of easy solution."

Korisnikov avatar
By djo
mnogo je nečitko ovo što si napisao
dakle 'nutshell' ili ti u 'orahovoj ljusci' - maksimum sadržaja u minimumu pakovanja, esencija, suština... nutshell
Korisnikov avatar
By M M and I
dragi kolega, ovo je moje mišljenje, a nutshel znaci to što znaci :) kao što sam predložio da beč može da bude zamenjen parizom ili pragom, tako recimo i lisabon moze da bude zamenjen barcelonom ili rimom.... eto...

... a za azijski deo istanbula se ne slažeš? a muzej florens najtingejl, a bagdad čaršija, a hajdar pašina ž stanica(translplant nemačke u sred orijenta)?

Naturalmente... :)

o.k. je i azijski deo Istanbula...ali ima jedna mala formalna zackoljica -> ne pripada Evropi...cisto tehnicki...
Korisnikov avatar
By Mars
Pa jeste čitkije ovo tvoje.

Ja čitao The Universe in a Nutshell od Hawkinga, bez pojašnjenja prevodioca odakle taj naziv...

Korisnikov avatar
By djo
ujeee... izmače mu nutshell :hmm:
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by M M and I

o.k. je i azijski deo Istanbula...ali ima jedna mala formalna zackoljica -> ne pripada Evropi...cisto tehnicki...
to je vec stvar lične definicije i rastegljivosti tih granica.... ono - kultura vs geografija :)
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by M M and I

to je vec stvar lične definicije i rastegljivosti tih granica.... ono - kultura vs geografija :)

Svakako...no kako tema nosi naziv "Evropa" onda se tog okvira i drzim...jer ako bismo isli po principu kulturoloskih fenomena (isto tako validnom kao i geografski) onda ne vidim zasto se tu ne bi nasao i Tel-Aviv...
Korisnikov avatar
By djo
upravo na to sam i mislio
Korisnikov avatar
By SloveniaBoy
Originally posted by Vix
U Poljskoj ima bizona?
:alikako:
Da, izmedžu Poljske i Belorusije.
By Çâðê_DUP
Originally posted by Loni
Od onog što sam ja video najlepša je Španija. Užasno mi se dopao grad San Sebastijan, koji se nalazi u pokrajini ,,Baskija''.

Svidela mi se i obala Italije u pokrajini Liguriji (gradovi Đenova, Savona i San Remo)

Sa autoputa jako je lepa i francuska obala (nisam silazio iz autobusa) zajedno sa Nicom, Marsejom, Monpeljeom i Montekarlom, koji duduše pripada nezavisnoj državi ,,Monako''.
Otprilike su ovo destinacije koje bih i ja obisla, s tim da bih dodala gradove Pariz, Barselonu i Amsterdam :eu:
Korisnikov avatar
By NegativE
Ja (bih) cu najpre obici Skandinaviju i to na relaciji Helsinki-Stokholm-Oslo a onda nazad preko Kopenhagena! Usput, Malme, Geteborg i ostale manje i vece gradice, jezera, prelepe planine i fjordove ah.....
Island necu ni pominjati, to se podrazumeva i vec imam neke planove.
I jos jedna relacija, ali koja zahteva obilazenje u navratima i godinama jeste Strasbur- Paris - Brisel - Amsterdam- Luxemburg - Keln- Zurich - Lion i sve to tu ukrug, okolo i naokolo:) institucije EU, Van-Goghov muzej, oni naj naj tramvaji u Strasburu:P, Atomijum, Notre Dame u.s.w. ah.... :)

i daaaaa, cujem da svi hvale Prag a ja sam tu tako blizu a jos nisam bio, sramota!

A posle svega ovoga i ostale zemlje koje nisu pomenute:eya:
By Çâðê_DUP
Barcelona hasta en la noche

Slika

Las Rambla - Les Rambles Barcelona Spain

Slika

La Sagrada Familia, Barcelona

Slika

La Pedrera rooftop and Torre Agbar, Barcelona

Slika

ESPAÑA Puerto, Barcelona

Slika
By Çâðê_DUP
Skeppsholmen and Gamla Stan from above, Stockholm

Slika

Stockholm, Riddarholmen

Slika

Stockholm Opera

Slika

Gamla Stan, Stockholm

Slika
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Angelina777

Otprilike su ovo destinacije koje bih i ja obisla, s tim da bih dodala gradove Pariz, Barselonu i Amsterdam :eu:
Da s´ doshla kad te zvah...:potapsava:
Korisnikov avatar
By Minie
Spanija je mnogo lepa, Italija (Venecija,Padova ), Francuska (Nica)....
very nice...
By sportfun
Najlepse:
Berlin, London, Reykjavik, Oslo, Bec, Zeneva, Cirih, Hamburg, Lion....

Odvartno: Italija i Spanija (prljavo, oni su strasno nekulturni i neobrazovani), citava Istocna Evropa
Korisnikov avatar
By Sing
Originally posted by Mars
Sve. Sve treba obići, svuda može da se vidi nešto lepo.

A redosled i prioriteti, kao i broj vraćanja na neko mesto - zavisi od ličnih sklonosti.

:hail2:

Slazem se 100% i sa prvom i sa drugom izjavom.
Obvisao sam sve zemlje u Evropi osim San Marina i Andore. Meni se najvise svidjaju Spanija i Portugal (mozda sto sam u Spaniji provodio dosta vremena i imao veze sa ljudima). Norveska je prelepa, kao i Malta, itd, da ne nabrajam. 'Naj-avanturisticnija' mi je bila Albania leta 2004, auto stopom iz Ohrida...
Korisnikov avatar
By Sing
Originally posted by Phoenix
Nije losa destinacia - geografia je veoma zanimljiva, ali (za mene) hrana je odvratna...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!