Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By HPLC
Razmisljao sam jedno vreme o ovoj paraleli. U par diskusija su neki oko mene spominjali kako je to ziveti vecno, ali zavisiti od krvi onih koji zive...no, na stranu to-ono sto je mene navelo da razmisljam je pitanje drugarice (koja ne zna za mene...), "A otkud ti znas kako se oni osecaju?"

Naime, mislim da ako ste homoseksualac, i ako zivite u Srbiji-imate mnogo slicnosti sa vampirima. Neke najociglednije su:

1. morate da se krijete od okoline
2. crkva vas ne voli/proganja
3. okolina vas ne razume/zeli razumeti
4. okupljate se na mestima za koja znaju samo neki
5. krijete identitet cak i od istomisljenika jer se bojite da ce vas "otkucati"...

Ima jos mnogih. Pogledajte samo kako je reagovano na Pride koji je organizovan 2001...to je licilo na srednjovekovni lov na vestice. Razjarena rulja potrcala za okupljenim ljudima i skoro ih rastrgla, "s' verom u Boga i blagoslovom popa" :)

Stvarno kad pomislite na to, ima strasnih slicnosti, ne?

Voleo bih da cujem vase uvazeno misljenje na ovu temu :)
By Kragi
Duhovito, ali malo mi je bzv komparacija ....... ne znam otkud toliki pesimizam ..... :)
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by HPLC

Naime, mislim da ako ste homoseksualac, i ako zivite u Srbiji-imate mnogo slicnosti sa vampirima. Neke najociglednije su:

5. krijete identitet cak i od istomisljenika jer se bojite da ce vas "otkucati"...

1. Pa, i ne krijem se...Cak sam vrlo otvoren o tome da sam gay - u poredjenju sa 98% ljudi koje znam

2. Ne volim ni ja crkvu, tako da...sve mi jedno

3. Moja okolina me bash - na protiv - mnogo vishe voli od kada sam outovan

I mama je rekla da me sad vise voli odkad zna da sam gay
da ne spominjem drugarice koje su sjajne posle mog outovanja
moji str8 drugovi su isti kao i pre

4. Neki? Pa zna pola Bg-a i Srbije...zar ne izlaze clanci po kuririma i slicno

5. od istomisljenika???
Mislim da si dao suvishe licnu ocenu
Korisnikov avatar
By HPLC
Originally posted by KgCS3
Duhovito, ali malo mi je bzv komparacija ....... ne znam otkud toliki pesimizam ..... :)
Nije uopste pesimisticki, cisto neka ideja koja mi sinula...

Mada, ako objektivno uzmemo cinjenice (generalan stav o ovom pitanju u SR), mogu se izvuci paralele.
Korisnikov avatar
By ns.happy
vampir jeste zamisljen kao metafora zivota bez smrti. naime, vampiri ne umiru - oni su zivi lesevi, mrtvaci koji hodaju, kao zombiji. ako uzmemo stav da zivot znaci ostavljanje svojih gena da se sire itd, onda je jasno kako neko pravi poredjenje izmedju homoseksualaca (koji jel'te nemaju naslednike jer su gay, ne racunamo one koji su bi) i vampira.
onda vampir lezi u svom kovcegu, mracnom, punom njegovih fekalija - nije li to jasna komparacija sa muskarcevim anusom...
itd.
hm, bas bi bilo zgodno da nadjem taj esej...
Korisnikov avatar
By BellyButton
Ja se sada setih kako se kao najbolje reshenje protiv homosexualaca (kao i vampira) u narodu chesto pominje glogov kolac... Samo shto se vampiru zabija u grudi...
By Kragi
Originally posted by BellyButton
Ja se sada setih kako se kao najbolje reshenje protiv homosexualaca (kao i vampira) u narodu chesto pominje glogov kolac... Samo shto se vampiru zabija u grudi...
:lol: :pucaodsmeha:

btw. meni deluje pesimisticki HPLC ... prosto porediti pedere sa vampirima mi je kao pederu malo bzv ...
Korisnikov avatar
By HPLC
Originally posted by B.U.

1. Pa, i ne krijem se...Cak sam vrlo otvoren o tome da sam gay - u poredjenju sa (8% ljudi koje znam

2. Ne volim ni ja crkvu, tako da...sve mi jedno

3. Moja okolina me bash - na protiv - mnogo vishe voli od kada sam outovan

I mama je rekla da me sad vise voli odkad zna da sam gay
da ne spominjem drugarice koje su sjajne posle mog outovanja
moji str8 drugovi su isti kao i pre

4. Neki? Pa zna pola Bg-a i Srbije...zar ne izlaze clanci po kuririma i slicno

5. od istomisljenika???
Mislim da si dao suvishe licnu ocenu

1. Da li bi bio otvoren cak i na sopstven rizik? Ja nisam paranoican ali znam kad je vreme da stavim ruke u dzep i da se uozbiljim... Nisam imao losa iskustva, ali bilo je dovoljno sto sam video/cuo da me ohladi o liberalnosti u SR.

3. Ok....zavisi od "okoline" Zavisi gde zivis.

5. Nije licna ocena, desi se da te neko otkuca cisto iz pakosti (neka je 1 u 10 000, uzeo sam ovo kao slucajan primer za tacku br. 5 )

:)
By ~ Le Saint X ~
Ali, ja sam outovan, kome neko moze da me otkuca?

Ziveo (kad se outovao) i zivim u Srbiji

U kom smislu da se uozbiljish?
Ne znam na koji rizik mislish? Moje ponashanje - glasna prica i otvorena o gay temama mozda jeste rizicna, ali sam spreman da se suprostavim mogucem rizicnom postupku uperenom protiv mene
Korisnikov avatar
By HPLC
Originally posted by B.U.
Ali, ja sam outovan, kome neko moze da me otkuca?

Ziveo (kad se outovao) i zivim u Srbiji

U kom smislu da se uozbiljish?
Ne znam na koji rizik mislish? Moje ponashanje - glasna prica i otvorena o gay temama mozda jeste rizicna, ali sam spreman da se suprostavim mogucem rizicnom postupku uperenom protiv mene
Kad si outovan onda niko...problem manje.

Uozbiljiti se = mislim na posledice koje bi to moje apsolutno opusteno ponasanje moglo da ima. Zasto bzvz. da trazim problem (nekog udarenog navijaca/obrazovca) ako ih nema trenutno?
A to sto bi se ti mogao suprotstaviti mogucem rizicnom postupku, se verovatno odnosi na verbalni konflikt.
Do sad nisam video gay skinheadse da u SR mlate navijace.

Ne zelim da zvucim paranoican (jer to nisam), ali ne vidim poentu u izazivanju ljudi. Ima toliko drugih nacina da se srede gay prava....
Korisnikov avatar
By HPLC
Originally posted by KgCS3
Originally posted by BellyButton
:lol: :pucaodsmeha:

btw. meni deluje pesimisticki HPLC ... prosto porediti pedere sa vampirima mi je kao pederu malo bzv ...
Ali...postoje i optimisticki nastrojeni vampiri :)

Pa zavii kakvo imas misljenje a priori o vampirima... Bilo je cisto poredjenje i trazenje paralela, ja ih nasao par pa sam zeleo da cujem misljenja :D
By ~ Le Saint X ~
Do sad nisam video gay skinheadse da u SR mlate navijace.

Ne zelim da zvucim paranoican (jer to nisam), ali ne vidim poentu u izazivanju ljudi. Ima toliko drugih nacina da se srede gay prava....
Ove dve tvoje recenice su u suprotnosti...
Elem...ja ne trazim ni sa kim da se bijem
ponajmanje da jurcam za navijacima da ih bijem jer su oni bili nas

Ali, ako svojim postupkom izazovem nekog..i taj zeli da mene fizicki napadne
spreman sam za odbranu

da nisam spreman za rizik, verovatno bih cutao i ponasao se drugacije

i kakva sad gay prava i izazivanje ljudi?
nisi konherentan uopste...
ili zelish previshe toga da kazesh, pa sve smuvash u jednu recenicu
By mikka
:lol: kakva tema
možda ima paralela i između vampirskog večnog života, i pederskog imperativa večne mladosti, i odgađanja starosti poput babadone, pa makar i plastičnim operacijama ako treba :psiholog:
By mikka
srećko, hteo sam reći da je to generalizacija kao i svaka druga :peace:
Korisnikov avatar
By ns.happy
ma nisam tebi rekao.
ali ako i jeste generalizacija, pa mi zivimo u svetu generalizacija. ovde momak pokusava da skonta paralelu izmedju dve pojave. a svi odose na desetu stranu sa svojim tripovima. kako se na ovom forumu ni jedna tema ne moze normalno razvijati? :seljache:
Korisnikov avatar
By horus.
zaboravio si na sunce... :nokti:

debilne li teme... :roll:
By Sixto
Originally posted by ns.happy
u ''moulen rouge'' ima jedan stih, nesto kao ''mi smo bica noci'' ... tako da, da, slazem se. u gay(2)to sam citao jedan esej o paraleli izmedju homoseksualaca i vampira.

(o vampirima konkretno, vise na http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... ?tid=35240 )
Harold Zidler to Satine: "We are creatures of the underworld. We can't afford to love."
Korisnikov avatar
By HPLC
Originally posted by horus.
zaboravio si na sunce... :nokti:

Pa, ako je debilna, zasto si onda tu? Sem ako...

Mislim, svasta :diplomac:
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by Sixto
Harold Zidler to Satine: "We are creatures of the underworld. We can't afford to love."
upravo! :carica:
ima i debilnijih, pa se niko ne buni...:alexis:
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by ns.happy
ima i debilnijih, pa se niko ne buni... :alexis:
teme tipa "kakvog vam je ukusa sperma" spadaju u domen najgoreg trash-a i suvisno je bilo sta reci... :yes:

ova tema je u folderu RFT i apsolutno ne znam zasto... :trep:

po analogiji autora se moze povuci paralela izmedju veverica i gay populacije, jer veverice skacu sa drveta na drvo, sto je opet karakteristicno i za gay populaciju (u prenosnom znacenju)...

:jazzva:
Korisnikov avatar
By ns.happy
hm, da, i ti si nasao bas ovde da primetis stepen debilnosti... :france: ma daaaaaj...
eme tipa "kakvog vam je ukusa sperma" spadaju u domen najgoreg trash-a i suvisno je bilo sta reci... :yes:
te teme su cista filozofija u odnosu na neke druge, i ne, nisam mislio na njih kada sam rekao da ima debilnijih.

ova tema je u folderu RFT i apsolutno ne znam zasto... :trep:

po analogiji autora se moze povuci paralela izmedju veverica i gay populacije, jer veverice skacu sa drveta na drvo, sto je opet karakteristicno i za gay populaciju (u prenosnom znacenju)...

:jazzva:
ja vidim povezanost npr. to sto je ti ne vidis ne znaci automatski da je nesto debilno. po recniku http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Debil debil oznacava retardiranu osobu, u ovom slucaju temu. ukoliko pogledamo sam naslov teme, u kom figurira nesigurnost pod znakom pitanja, da li je onda neciju dilemu opravdano smatrati debilnom, samo zato sto, eto, ti se moze? ovo me podsetilo na temu o filmu milk, gde je drti rekao da je shon pen antipatican i da nema ni jedan dobar film. to sto se nekom nesto ne dopada, ne znaci odmah i da je lose.
:egzorcist:
a sto se analogije sa vevericama tice, hm, postoje teme o medvedima, vukovima itd, mozda i jeste vreme da se osmisli i nova podvrsta - veverice - ljudi koji skakucu okolo, od persone do persone...
Korisnikov avatar
By Hton
to su ta dobra poredjena gay=vampir=nekrofil...svi neshvaceni :lol:
Korisnikov avatar
By ns.happy
pa, kao sto se vi identifikujete sa egipatskim bozanstvima, pola foruma se identifikuje sa vampirima, tako da, nesto tu definitivno postoji. :sesir:
Korisnikov avatar
By Hton
idemo da pijemo krv str8 ljudima! :pivce:

sledeca gay parada u ponoc na petak 13. :D
Korisnikov avatar
By Dina
I ja sam par puta procitala takva povezivanja... otprilike ovo sto je Ns happy pisao i na ovoj i na onoj drugoj temi.

Mada se ja osecam manje vampirski otkako sam u gay svetu, a i slobodnije... :cheer: tako da kod mene upravo obratno ;) To nije zbog celog gay sveta vec zbog bliskih osoba sa kojima se kapiram, mogu slobodno da pricam, ne osecam se sputano ili da o ovome ne sme da se govori, a prema necemu postoji strah, a prema drugom opet predrasude... kako je najcesce sa strejt ljudima...

A inace kad sam se dozivljavala kao vampirica to je bio lik devojcice-vampirice Klaudije iz "Intervju-a sa vampirom", naravno u prenesenom znacenju, nisam kretala u ubistva ljudi ;)
Korisnikov avatar
By HPLC
Zanimljivog li pisanija :)

Vidim da su neki prokomentarisali, sto mi je drago. A ovi ostali, stvarno, ako nemate nesto konstruktivno da dodate, zaobidjite diskusiju.

ns.happy lepo napisa :mazi:
By J...

Ovo rade i pripadnici nekih sekti ili tajnih udruzenja i sl, zasto bas vampiri kao poredjenje kad je ovo realnije?

(bolje sam se osecala dok nisam citala ovu temu :nesiguran: )
Korisnikov avatar
By Dina
Mozda zato sto pripadnik sekte sam odlucuje da tu udje i da se pridrzava nekih pravila. Takodje moze da izadje iz sekte kad mu se ne dopada. Posle moze da se nadje u nekoj drugoj. To ne vazi za nekoga ko je gay, s obzirom da to nije birao a i ne moze da dolazi i odlazi po zelji i menja orijentaciju ;)

(pri cemu ne kazem da je poredjenje sa vampirima ispravno vec samo zasto nije ono sa "sektasima")
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!