- 24 Jan 2009, 17:05
Razmisljao sam jedno vreme o ovoj paraleli. U par diskusija su neki oko mene spominjali kako je to ziveti vecno, ali zavisiti od krvi onih koji zive...no, na stranu to-ono sto je mene navelo da razmisljam je pitanje drugarice (koja ne zna za mene...), "A otkud ti znas kako se oni osecaju?"
Naime, mislim da ako ste homoseksualac, i ako zivite u Srbiji-imate mnogo slicnosti sa vampirima. Neke najociglednije su:
1. morate da se krijete od okoline
2. crkva vas ne voli/proganja
3. okolina vas ne razume/zeli razumeti
4. okupljate se na mestima za koja znaju samo neki
5. krijete identitet cak i od istomisljenika jer se bojite da ce vas "otkucati"...
Ima jos mnogih. Pogledajte samo kako je reagovano na Pride koji je organizovan 2001...to je licilo na srednjovekovni lov na vestice. Razjarena rulja potrcala za okupljenim ljudima i skoro ih rastrgla, "s' verom u Boga i blagoslovom popa"
Stvarno kad pomislite na to, ima strasnih slicnosti, ne?
Voleo bih da cujem vase uvazeno misljenje na ovu temu
Naime, mislim da ako ste homoseksualac, i ako zivite u Srbiji-imate mnogo slicnosti sa vampirima. Neke najociglednije su:
1. morate da se krijete od okoline
2. crkva vas ne voli/proganja
3. okolina vas ne razume/zeli razumeti
4. okupljate se na mestima za koja znaju samo neki
5. krijete identitet cak i od istomisljenika jer se bojite da ce vas "otkucati"...
Ima jos mnogih. Pogledajte samo kako je reagovano na Pride koji je organizovan 2001...to je licilo na srednjovekovni lov na vestice. Razjarena rulja potrcala za okupljenim ljudima i skoro ih rastrgla, "s' verom u Boga i blagoslovom popa"

Stvarno kad pomislite na to, ima strasnih slicnosti, ne?
Voleo bih da cujem vase uvazeno misljenje na ovu temu