Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by AngraMaina
@deran - hvala ti za naslov ove teme, sad ceo dan slusam makedonske pesme (a kako vidim ima i sva nok bilbil da mi prepeja) :kiss:

Srpska verzija je lepša... :srbin:

Oš da dignem makedonsku na neki servis-imam Acinu izvedbu...:cowboy:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Angra je ipak angra(y). :pucaodsmeha: a zashto si tako angry? ja ti josh i :peace: poslao. :jumphug:

p.s. ipak nisam na srednjem zapadu, vec u zapadnom delu istoka SAD-a. i, da hladno je ali nishta na shta se josh vec nisam navikao poodavno. :wink:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
jugoslovenski film "solunskite atentatori" iz 1961, o napadima vmro u solunu 1903. ima ga celog na jutjubu:

http://www.youtube.com/watch?v=qCqBWupPcyI

treba da vidime kako ke go minirame brodot, a patnicite da se spasat.
(pa onda ozbiljnim, dodatno dramaticnim glasom) nevini zrtvi -- ne sme da ima. :drama:
By makki
Makedonija je 1912 podeljena izmedju sila pobednica u prvom Balkanskom ratu. Uslov je bio da ni jedna ne nazove svoj deo Makedonija. Grci su osvojili najveci deo, Srbija manji, a Bugarska najmanji. Makedonci (tracko pleme) su u anticko doba helenizovani, nisu imali ni pristup Olimpijskim igrama vec su to dobili tek posto su osvojili Grcku. Sto se sadasne drzave Makedonije tice to bi bilo isto kao kad bi Srbija promenila naziv u Tursku imperiju i po tom osnovu trazila sve teritorije Turskog cartva da joj se pripoje..... ili u Treci rajh... odnosno, nema ni jednog osnova da se BIVSA JUGOSLOVENSKA REPUBLIKA MAKEDONIJA zove Makedonija. Jer u drzavi Makedoniji ne zive potomci anticke drzave Makedonije, a sve price o srednjevekovnim makedonskim drzavama je izmislila Titova istoriografija..... tzv Samuilovo carstvo (jedna od bugarskih drzava) da bi formirala nove nacije, od ljudi koji su se zatekli na nekoj teritoriji iz razloga o kojima samo mogu da predpostavljam. Savremena makedonska drzava zasniva svoje ime ne na nacionalnom osecanju ljudi slovenskog porekla koji u njoj zive (sto bih i razumeo) vec na antickoj tradiciji. Dokaz je i naziv skopskog aerodroma "Aleksandar makedonski" Potpuno razumem i podrzavam stav Grcke, jer joj FYROM ugrozava nacionalnu celovitost ne samo nazivom, vec i propagandom.
Korisnikov avatar
By kal zakath
Kao što ima Romunija, Belgija, Španija, itd,itd. imaju pravo da se nazivaju kako se nazivaju, tako ima i Makedonija pravo da se tako naziva. Njigova je stvar da li če biti Bivša, Sadašnja, Buduča ili samo Makedonija.

Mada moram da se složim da ime jasno označava teritorjalne pretenzije. I to ne samo do Grčke, nego do zemalja sve do Indije. Pa ču tako u svakom momentu podržati zahtev Grčke, da Aleksandrija promeni ime u CFEBAOM (City formerly established by Aleksander of Macedonia).
Korisnikov avatar
By horus.
jeste njihovo pravo da se nazivaju kako zele, ali grci ce se boriti svim silama da makekodinija ne udje u eu...

inace, grci su im u jednom momentu ponudili alternativu da se zovu skoplje (po g.g., je l'), ali su se makedonci durili...
Korisnikov avatar
By deran
Prepiska se ipak nastavila i sa gospodinom iz uvodnog posta...

Na moje pitanje Kako bi onda nazvao stanovnike te države,dobio sam (očekivano) pitanje kao bih ja nazvao Kosovare...

Odgovorio sam Albanci i insistirao na odgovoru na moje pitanje...

Dobio sam sledeće:

There is no Macedonian nation. Even Alexander the Great was and was speaking the greek language. And his teacher, Aristotele, was one of the most famous Greek philosophes.
The habitants who live in South Serbia (called until 1940 Vardarska) are Slavians.
Here is a stamp of 1939.

Slika
Korisnikov avatar
By Starman
Šta tom markicom pokušavaju da dokažu? Da su se u Kraljevini SHS/Jugoslaviji banovine nazivale po rijekama? :puzzle:
Po tome se ni Srbija nije zvala Srbija :lol:
By makki
Originally posted by kal zakath
Kao što ima Romunija, Belgija, Španija, itd,itd. imaju pravo da se nazivaju kako se nazivaju, tako ima i Makedonija pravo da se tako naziva. Njigova je stvar da li če biti Bivša, Sadašnja, Buduča ili samo Makedonija.

Mada moram da se složim da ime jasno označava teritorjalne pretenzije. I to ne samo do Grčke, nego do zemalja sve do Indije. Pa ču tako u svakom momentu podržati zahtev Grčke, da Aleksandrija promeni ime u CFEBAOM (City formerly established by Aleksander of Macedonia).
Zemlje koje si nabrojao ne pokazuju u svom nazivu teritorijalnu pretenziju. Makedonija pokazuje. Primer Aleksandrije bas i nije srecno izabran, jer te gradove on nije osnovao, vec su podignuti njemu u cast :) Ako Rimljanima nije smetalo, zasto bi sad nekom smetalo da im menja imena.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
pa nije smetalo ni arapima, i sad se grad zove iskenderija. i koliko se secam iz istorije to je bas aleksandrov projekat.

ovo za olimpijske igre nije sasvim tacno, a ovo za ime i pretenzije je samo grcka strana spora. makedonci smatraju da imaju pravo na samoopredeljenje.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by Ulix
Skoro sam bio na jednom rodjendanu gde je bila pustena Topiceva Makedonija, jos u vreme kada niko nije bio previse pijan, i jedan Grk koji je bio gost je ustao na sred sobe i potpuno histericno poceo da vice MAKEDONIJA JE GRCKA MAKEDONIJA JE GRCKA.
:lood:
aha. oni po pravilu ne shvataju koliko su srbi generalno indiferentni prema celoj toj prici, u stvari koliko nemaju pojma o tome da se oni dole uopste oko neceg gloze i trve.
Korisnikov avatar
By kal zakath
Originally posted by makki
Originally posted by kal zakath

Zemlje koje si nabrojao ne pokazuju u svom nazivu teritorijalnu pretenziju. Makedonija pokazuje. Primer Aleksandrije bas i nije srecno izabran, jer te gradove on nije osnovao, vec su podignuti njemu u cast :) Ako Rimljanima nije smetalo, zasto bi sad nekom smetalo da im menja imena.

Nisi shvatio šta sam hteo da kažem. Neke države imaju imena ili po prastanovnicima ili po istorijskim pokrajinama. Belgija ima naziv po plemenu Belgi, Španija ima ime po rimskoj provinciji Hispaniji, dok Romunija ima čak ime po Rimskome carstvu (valjda nešto kao "zemlja Rimljana"), pa prema tvojoj teoriji imaju teritorijalne pretenzije na čitavo bivše Rimsko carstvo (u rimsko doba to je bila Dacia).

Što se Aleksandrije tiče, nju je osnovao baš Aleksandar. Osnovao je više od 10 gradova sa tim imenom, ali je to jedini koji je zadržao prvotno ime.
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Originally posted by Starman
Šta tom markicom pokušavaju da dokažu? Da su se u Kraljevini SHS/Jugoslaviji banovine nazivale po rijekama? :puzzle:
Ne znam da li si primetio da je jedino Hrvatska banovina Hrvatska, sve ostale zemlje ili su "recne", ili su raskupusane na "recne" regije.
Korisnikov avatar
By Starman
Originally posted by A.F.K.A.OB
Originally posted by Starman
Ne znam da li si primetio da je jedino Hrvatska banovina Hrvatska, sve ostale zemlje ili su "recne", ili su raskupusane na "recne" regije.
Jeste, i nastala je dogovorom Cvetković-Maček 1939 kao popuštanje vođstvu HSS-a. Dotad je Hrvatska banovina bila podijeljena u Savsku i Primorsku, a Dubrovnik je bio u okvirima Zetske banovine. :cita:
Korisnikov avatar
By starsailor
Originally posted by BgBaletan
Ne znam samo kome bi palo na pamet da ce Republika Makedonija da krene u osvajanje Egejske Makedonije???? Pa Republika Makedonija , jedva da moze i sebe da odbrani od agresora, a kamo li da napadne grcku koja je u NATO. Alo o cemu se ovde radi????

hahha bravo. iskreno nemam pojma o cemu se ovde radi.pratim temu od pocetka i namerno nisam htela da ucestvujem, da vidim sta dragi forumasi misle. i vidim da smo ucili razlicite istorije.
Baletane mozemo i mi da pisemo fakte zasto imamo prava na ime Makedonija, i da smo poseban narod, al ne vidim poentu. Svako se drzi svog misljenja i misli da je pokupio svu mudrost sveta...

anyway bravo za ovo gore, i ja sam eto ovde saznala da smo bas jaka zemlja, i da cemo da uspemo u nasim "pretenzijama" prema Egejskoj Makedoniji :D

edit: moram da se editujem jer ovo ce biti moj jedini post u ovoj temi. mene licno boli ....... dal je Aleksandar Makedonac il Grk. Ne planiram da se identifikujem sa nekim ko je krenuo da osvaja i da ubija ljude. I draze mi je da kazem da su makedonci juzni Sloveni ( koji su se pomesali sa antickim Makedoncima)...al da ne ulazim u tu pricu...
Posto svi tako dobro znaju istoriju zasto niko nije pomenuo to, da mozda iza problema oko imena, stoji problem o priznavanju identiteta jednog naroda.
Ko je procitao vise od 2 knjige, i nekoliko foruma na netu o Mk-Gr sporu, sigurno je cuo o preterivanju i mukama egejskih Makedonaca koji su se borili u gradjanskom ratu u Grckoj, na strani NOF-a i komunista....

o tome vise:

http://www.youtube.com/watch?v=lRfrgu2qtXA - pls pogledajte do kraja
Korisnikov avatar
By deran
Ja sam se iznenadio kad sam pročitao baletanov post-svaka čast... :cowboy:

A iznenadio sam se,jer su mu prvi postovi bili...pa ne znam kako da ih nazovem...:D
Korisnikov avatar
By Vel boy
Evo i ja da se javim. Ja sam Makedonac. Tako se osecam, meni su i majka i otac Makedonci. Zivim u Bg i otkad znam ja sam Makedonske nacionalnosti. Ne znam samo kome bi palo na pamet da ce Republika Makedonija da krene u osvajanje Egejske Makedonije???? Pa Republika Makedonija , jedva da moze i sebe da odbrani od agresora, a kamo li da napadne grcku koja je u NATO. Alo o cemu se ovde radi????Radi se o tome da grci osporavaju meni, kao Makedoncu da se izjasnjavam da sam Makedonac. Sve ostalo ne pije vodu, grcka ugrozena od Makedonije, mozes misliti, pa smesno je. Ali smesno.
Sve se slazem.
Originally posted by BgBaletanOcigledno je da su grci opsednuti Aleksandrom Makedonskim, koji se nije nazvao Aleksandar grcki, vec Makedonski. Aleksandar je Makedonac, rodjen je na teritoriji Makedonije, a kome se to ne dopada, nek ga slobodno proglasi Aleksandar grcki.
Ovde se vec ne mogu potpuno sloziti, jer stalno pishesh "grci, grchka" malim pochetnim slovom, dok ustrajno pishesh Makedonci velikim pochetnim slovom- tu izgleda vec se ogleda tvoja makedonska antigrchka krajnost.
Dalje, to shto se Aleksandar Makedonski tako zvao ipak zaista nema nikakve veze sa ex-jugoslovenskom Makedonijom. Ime i pojam Makedonija jesu stariji od dolaska Slovena na Balkan, dakle, to ime i narodi koji su rodili Aleksandra Makedonskog su sigurno bili helenizovani Trachani, ne slovenizovani. Dakle, vodi u grchkom pravcu.
Shto sve svakako ne znachi da Grci ne bi trebali imati malo vishe razumevanja da Makedonija (ona ex-Yu republika, sada drzava) ima pravo da se tako zove.
Originally posted by BgBaletan Jos nesto, kad je snimljen film Aleksandar Veliki, setite se kako su reagovali grci? Panicno su tvrdili da Aleksandar nije bio bi vec str8, nesto u glavama grka nije ok. Nesto je trulo u drzavi elada.
Da, kao i svaka drzava na svetu i Grchka ima problema sa svojim domicilnim desnicharstvom, homofobijom i heteroseksizmom. No ne treba generalizovati sve Grke sa tim uzjarenim homofobima i heteroseksistima.

Trebash biti malo obazriviji i specifichniji u nachinu oslovljavanja nekih stvari.

U biti vecinom se slazem sa starsailor.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by starsailor
pa zasto ne pises o svemu tome? ocigledno imas sta da kazes. mene bi interesovalo, a verujem i druge.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Sto se tice toga da Grcka pisem malim slovom, to sam namerno uradio :)
pa znam da si namerno uradio shto mozda uopshte nije bitno toliko za ovaj forum ali ako tako nastupash u medjunarodnim ili grchkim forumima i komunikacijama, onda to potvrdjuje ono shto sam ti vec rekao- da si druga strana krajnosti.
Sloveni koji su dosli na taj prosto, danasnji Makedonci, poceli su da se mesaju sa starim Makedoncima koji nisu bili Grci.
kad bih zapeo da me sve ova tematika zanima, kao shto me zaista preterano ne zanima, pitao bih te a shta su bili stari Makedonci, tek da chujem kako to ti objashnjavash.....
A jos nesto, ako idemo u antiku, pa onda nikad ne bi mogli da kazemo da je Kosovo nase, Srpsko. Tu su bili Iliri, zar ne? Kazem nase, jer se osecam i kao Srbin, posto sam rodjen u Bg i takodje nikad necu priznati Kosovo kao nezavisnu drzavu.
pa, to im je ochito i bio jedan jedini adut zashto su i dobili tu jebenu drzavu Kosova..... no, kada bi se tako radilo opet od cele Evrope bi bilo svashta neshto drugo...no to je opet druga i dublja tematika....

gle, ja se vecinski slazem s tobom, samo te upozoravam da nije dobro biti ni druga tj. antigrchka krajnost a shto se da uochiti u tvom nastupu. kao i u skoro svakom problemu i ovde je potreban kompromis.
Korisnikov avatar
By starsailor
Originally posted by AngraMaina
pa zasto ne pises o svemu tome? ocigledno imas sta da kazes. mene bi interesovalo, a verujem i druge.
pa eto rekla sam :) mislim da je dovoljno. bilo mi je bitno da neko sazna to o proterivanju egejskih makedonaca ( ne, nisam namerno napisala malim slovima, retko kada koristim velika slova na netu ) .
meni je u svemu vazna pravda i istina , mada je malo smesno da u 21 veku verujem da to pobedjuje no eto...to sam ja.
nisam ni levicar(ka) ni desnicar(ka), al priznajem da mi smeta sto nas nazivaju FYROM. ali ne zbog samog znacenje imena ( sada bi me radikalni makedonci rastrgli :D ) ja sam mnogo volela jugoslaviju, porasla sam u yu, nego zbog tog grckog fasizma i sto ljudi neke stvari ne znaju, a misle da znaju...
zar ne treba da se cuju obe strane i da se razmisli objektivno, pre nego nesto napisemo??? cak i ja kao makedonka pokusavam to, i slazem se sa Velom. ne slazem se sa provokacijama nase vlade oko imenovanja aerodroma u aleksandar mk, stadiona u Filip II, ali i ne slazem se da mi promene identitet. isto tako znam da i u grckoj ima ok ljudi kojima ne smeta ime moje drzave.
kao sto sam rekla iza ovoga stoji veci problem, koji ima grcka. u svim predlozima o promenu imena, sa grcke strane, stajalo je to da ne smemo da koristimo rec makedonija/makedonsko( u slucaju da prifatimo bilo koji predlog)
onda bi morali recimo na pr. pesmu "makedonsko devojce" da promenimo u "skopsko il gornomakedonsko devojce" a pritom da uvek potrazimo dozvolu od grka. mozda zvuci smesno al sve se to trazilo od nas. zato kazem lako je odabrati stranu, al tek kada se cuju svi fakti....

opet sam postovala...e Angra bre :)

umorila sam se, nisam ja za ovakve stvari. ja sam za :love: & :peace:
Korisnikov avatar
By Vel boy
isto tako znam da i u grckoj ima ok ljudi kojima ne smeta ime moje drzave.
dabome da ima. a ne kao "neki reporteri iz Grchke" (chitaj, onaj koji te i nuka....) :shrug: koji predstavljaju Grke maltene kao shovinistichka chudovishta "svi Grci su protiv Makedonije, nema nijednog koji nije"........

starsailor :sesir:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
pa eto rekla sam :) mislim da je dovoljno. bilo mi je bitno da neko sazna to o proterivanju egejskih makedonaca ( ne, nisam namerno napisala malim slovima, retko kada koristim velika slova na netu ) .
meni je u svemu vazna pravda i istina , mada je malo smesno da u 21 veku verujem da to pobedjuje no eto...to sam ja.
nisam ni levicar(ka) ni desnicar(ka), al priznajem da mi smeta sto nas nazivaju FYROM. ali ne zbog samog znacenje imena ( sada bi me radikalni makedonci rastrgli :D ) ja sam mnogo volela jugoslaviju, porasla sam u yu, nego zbog tog grckog fasizma i sto ljudi neke stvari ne znaju, a misle da znaju...
zar ne treba da se cuju obe strane i da se razmisli objektivno, pre nego nesto napisemo??? cak i ja kao makedonka pokusavam to, i slazem se sa Velom. ne slazem se sa provokacijama nase vlade oko imenovanja aerodroma u aleksandar mk, stadiona u Filip II, ali i ne slazem se da mi promene identitet. isto tako znam da i u grckoj ima ok ljudi kojima ne smeta ime moje drzave.
kao sto sam rekla iza ovoga stoji veci problem, koji ima grcka. u svim predlozima o promenu imena, sa grcke strane, stajalo je to da ne smemo da koristimo rec makedonija/makedonsko( u slucaju da prifatimo bilo koji predlog)
onda bi morali recimo na pr. pesmu "makedonsko devojce" da promenimo u "skopsko il gornomakedonsko devojce" a pritom da uvek potrazimo dozvolu od grka. mozda zvuci smesno al sve se to trazilo od nas. zato kazem lako je odabrati stranu, al tek kada se cuju svi fakti....

opet sam postovala...e Angra bre :)

umorila sam se, nisam ja za ovakve stvari. ja sam za :love: & :peace:
hvala na odgovoru. to se manje-vise zna da su komunisti u grckom gradjanskom ratu bili vecinom slovenski makedonci, i da ih je mnogo proterano, ali se naravno o tome cuti, kao i o mnogo cemu.

naravno da grci preteruju ali grcka je clan eu, nato i dobro uzljebljena u sve relevantne medjunarodne institucije pa im se prosto moze. i meni bi bilo sta osim "makedonija" zvucalo skroz naopako i vestacki, ali i grci dozivljavaju kao uzurpaciju koriscenje simbola anticke makedonije (sunce iz vergine, imena filipa i aleksandra, skolski programi o istoriji makedonije, drzavna ideologija o teritoriji makedonije i teritoriji republike makedonije itd).

ne znam, bilo bi divno da se nadje neko resenje da svi budu zadovoljni, ali nemam ideju kako :sigh:

:love: :peace:
Korisnikov avatar
By starsailor
vec sam rekla ne identifikujem se sa Aleksandrom i antickim makedoncima, al sto se tice sunca iz Vergine ne mogu se sloziti...
rekao si uzurpacija anticke Makedonije. pa ta Makedonija je bila i na prostorima danasnje Makedonije. Nasi arheolozi i dan danas nalaze predmete sa suncem. I ako anticki Makedonci su razlicit narod od Grka, sto smo ( nadam se) zakljucili ovde, zasto da samo Grci imaju taj eksluzivitet?
I drago mi je sto smo promenili zastavu, jer ovaj nas ventilator kao sto milujem da ga zovem je bas lep :)
al opet dolazimo na ono isto. Grcka jeste clanica eu i nato i moze im se. posebno ako su im saveznici francuzi i ostali "mocnici"...
sumnjam da ce se uskoro naci neko resenje, al...ne zamaram se mnogo sa tim...meni su bitnija moja prava (koja nemam) kao lezbejka .
Korisnikov avatar
By pthalo
Originally posted by starsailor jer ovaj nas ventilator kao sto milujem da ga zovem je bas lep :)
:smeh:

obožavam vašu zastavu :love:

on topik: ja i dalje ne kontam zašto ne bi Makedonija smela da se tako zove, ali ne mislim da ću moći razumeti jer sam već dosta čitala o temi na internetu. Ako dobro sam razumela, to je kao da ja ne bih smela da se zovem مريم, zato što se neko već tako zvala nekada pre nego što sam rođena. :puzzle: Ali ja sam outsider ovde, ne smem da imam mišljenja o tome. Volim svi ljudi.
Korisnikov avatar
By Marvin

Ko je procitao vise od 2 knjige, i nekoliko foruma na netu o Mk-Gr sporu, sigurno je cuo o preterivanju i mukama egejskih Makedonaca koji su se borili u gradjanskom ratu u Grckoj, na strani NOF-a i komunista....
E, ja o tome znam dosta. :)
Njihovo groblje mi je na manje od km od kuće.
Odrastao sam na tlu eksteritorijalne grčke opštine :angramaina:

( i da, zastava je neponovljiva... niko nema zastavu kao oni )
Korisnikov avatar
By deran
Nisi dao dobar primer u vezi muzike-tu stvarno čovek ne može biti pametan gde je neka pesma nastala i kojim putevima se širila...

Pre par godina je na B92 bio jedan dokumentarac o pesmi "Aj ruse kose curo imaš" bugarske autorke (izvinjavam se,zaboravio sam ime)...

Uglavnom,ta se pesma peva i kod Turaka,Bugara,Srba,Bosanaca,Albanaca...Ustanovljeo je da je pesma ipak turska-i gde god je to kazala,hteli su je tući...

Isto tako,jednom u OT je ismeta rekla da je pesmu "Žute dunje" komponoavao Himzo Polovina...Nju,međutim,izvode i Nikola Badev,Nina Spirova na makedonskom,a tekst je praktično isti...

Pa zatim pesma "Sa nok mi bilbil prepea" od Sarieskog,postoji kao "Svu noć bilbil prepeva" od Jordana-takvih primera je jako puno...

No,međutim,šta je BAŠ makedonsko je pesma "Zajdi,zajdi",takođe od Sarieskog-ali se još vode polemike da li ju je on komponovao,ili samo zapisao-e TO su Bugari uzeli!

Prvi snimak te pesme je iz '53.Ja ga ne mogu naći na tjubu,no,ima nešto novija verzija

''

Ovo je jedna od bugarskih verzija-žalosno,u najmanju ruku...

''

Što se pak nošnji tiče,ni tu ne primećujem ništa spekakularno-sve pogranične države ili oblasti imaju slične narodne nošnje (Vojvođani-Slavonci...)

Da li je bilo pokušaja da se Makedonija nazove Vardarska-neko mi se to čini opcija koju bi obe strane mogle "progutati"?
Korisnikov avatar
By starsailor
da je samo ime u pitanju, mozda bi...ali nije, nazalost. bili smo spremni i na severna, al zbog "sitnica" u vezi identiteta i sl. nije uspelo. :ccn:
Korisnikov avatar
By deran
da je samo ime u pitanju, mozda bi...ali nije, nazalost. bili smo spremni i na severna, al zbog "sitnica" u vezi identiteta i sl. nije uspelo. :ccn:
Pa šta se upisuje u pasoše i druga dokumenta u rubrici Nacionalna pripadnost?

Angra,ono ne komentarišem,engleski ne gu poznavam:blush:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!