Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Stripi, Moderators
Originally posted by kal zakathZemlje koje si nabrojao ne pokazuju u svom nazivu teritorijalnu pretenziju. Makedonija pokazuje. Primer Aleksandrije bas i nije srecno izabran, jer te gradove on nije osnovao, vec su podignuti njemu u cast
Kao što ima Romunija, Belgija, Španija, itd,itd. imaju pravo da se nazivaju kako se nazivaju, tako ima i Makedonija pravo da se tako naziva. Njigova je stvar da li če biti Bivša, Sadašnja, Buduča ili samo Makedonija.
Mada moram da se složim da ime jasno označava teritorjalne pretenzije. I to ne samo do Grčke, nego do zemalja sve do Indije. Pa ču tako u svakom momentu podržati zahtev Grčke, da Aleksandrija promeni ime u CFEBAOM (City formerly established by Aleksander of Macedonia).
Originally posted by Ulixaha. oni po pravilu ne shvataju koliko su srbi generalno indiferentni prema celoj toj prici, u stvari koliko nemaju pojma o tome da se oni dole uopste oko neceg gloze i trve.
Skoro sam bio na jednom rodjendanu gde je bila pustena Topiceva Makedonija, jos u vreme kada niko nije bio previse pijan, i jedan Grk koji je bio gost je ustao na sred sobe i potpuno histericno poceo da vice MAKEDONIJA JE GRCKA MAKEDONIJA JE GRCKA.
![]()
Originally posted by makkiOriginally posted by kal zakathZemlje koje si nabrojao ne pokazuju u svom nazivu teritorijalnu pretenziju. Makedonija pokazuje. Primer Aleksandrije bas i nije srecno izabran, jer te gradove on nije osnovao, vec su podignuti njemu u cast
Kao što ima Romunija, Belgija, Španija, itd,itd. imaju pravo da se nazivaju kako se nazivaju, tako ima i Makedonija pravo da se tako naziva. Njigova je stvar da li če biti Bivša, Sadašnja, Buduča ili samo Makedonija.
Mada moram da se složim da ime jasno označava teritorjalne pretenzije. I to ne samo do Grčke, nego do zemalja sve do Indije. Pa ču tako u svakom momentu podržati zahtev Grčke, da Aleksandrija promeni ime u CFEBAOM (City formerly established by Aleksander of Macedonia).Ako Rimljanima nije smetalo, zasto bi sad nekom smetalo da im menja imena.
Originally posted by StarmanNe znam da li si primetio da je jedino Hrvatska banovina Hrvatska, sve ostale zemlje ili su "recne", ili su raskupusane na "recne" regije.
Šta tom markicom pokušavaju da dokažu? Da su se u Kraljevini SHS/Jugoslaviji banovine nazivale po rijekama?![]()
Po tome se ni Srbija nije zvala Srbija![]()
Originally posted by A.F.K.A.OBJeste, i nastala je dogovorom Cvetković-Maček 1939 kao popuštanje vođstvu HSS-a. Dotad je Hrvatska banovina bila podijeljena u Savsku i Primorsku, a Dubrovnik je bio u okvirima Zetske banovine.Originally posted by StarmanNe znam da li si primetio da je jedino Hrvatska banovina Hrvatska, sve ostale zemlje ili su "recne", ili su raskupusane na "recne" regije.
Šta tom markicom pokušavaju da dokažu? Da su se u Kraljevini SHS/Jugoslaviji banovine nazivale po rijekama?![]()
Po tome se ni Srbija nije zvala Srbija![]()
Originally posted by BgBaletanhahha bravo. iskreno nemam pojma o cemu se ovde radi.pratim temu od pocetka i namerno nisam htela da ucestvujem, da vidim sta dragi forumasi misle. i vidim da smo ucili razlicite istorije.
Ne znam samo kome bi palo na pamet da ce Republika Makedonija da krene u osvajanje Egejske Makedonije???? Pa Republika Makedonija , jedva da moze i sebe da odbrani od agresora, a kamo li da napadne grcku koja je u NATO. Alo o cemu se ovde radi????
Originally posted by BgBaletanSve se slazem.
Evo i ja da se javim. Ja sam Makedonac. Tako se osecam, meni su i majka i otac Makedonci. Zivim u Bg i otkad znam ja sam Makedonske nacionalnosti. Ne znam samo kome bi palo na pamet da ce Republika Makedonija da krene u osvajanje Egejske Makedonije???? Pa Republika Makedonija , jedva da moze i sebe da odbrani od agresora, a kamo li da napadne grcku koja je u NATO. Alo o cemu se ovde radi????Radi se o tome da grci osporavaju meni, kao Makedoncu da se izjasnjavam da sam Makedonac. Sve ostalo ne pije vodu, grcka ugrozena od Makedonije, mozes misliti, pa smesno je. Ali smesno.
Originally posted by BgBaletanOcigledno je da su grci opsednuti Aleksandrom Makedonskim, koji se nije nazvao Aleksandar grcki, vec Makedonski. Aleksandar je Makedonac, rodjen je na teritoriji Makedonije, a kome se to ne dopada, nek ga slobodno proglasi Aleksandar grcki.Ovde se vec ne mogu potpuno sloziti, jer stalno pishesh "grci, grchka" malim pochetnim slovom, dok ustrajno pishesh Makedonci velikim pochetnim slovom- tu izgleda vec se ogleda tvoja makedonska antigrchka krajnost.
Originally posted by BgBaletan Jos nesto, kad je snimljen film Aleksandar Veliki, setite se kako su reagovali grci? Panicno su tvrdili da Aleksandar nije bio bi vec str8, nesto u glavama grka nije ok. Nesto je trulo u drzavi elada.Da, kao i svaka drzava na svetu i Grchka ima problema sa svojim domicilnim desnicharstvom, homofobijom i heteroseksizmom. No ne treba generalizovati sve Grke sa tim uzjarenim homofobima i heteroseksistima.
Originally posted by starsailorpa zasto ne pises o svemu tome? ocigledno imas sta da kazes. mene bi interesovalo, a verujem i druge.
Originally posted by BgBaletanpa znam da si namerno uradio shto mozda uopshte nije bitno toliko za ovaj forum ali ako tako nastupash u medjunarodnim ili grchkim forumima i komunikacijama, onda to potvrdjuje ono shto sam ti vec rekao- da si druga strana krajnosti.
Sto se tice toga da Grcka pisem malim slovom, to sam namerno uradio![]()
Originally posted by BgBaletankad bih zapeo da me sve ova tematika zanima, kao shto me zaista preterano ne zanima, pitao bih te a shta su bili stari Makedonci, tek da chujem kako to ti objashnjavash.....
Sloveni koji su dosli na taj prosto, danasnji Makedonci, poceli su da se mesaju sa starim Makedoncima koji nisu bili Grci.
Originally posted by BgBaletanpa, to im je ochito i bio jedan jedini adut zashto su i dobili tu jebenu drzavu Kosova..... no, kada bi se tako radilo opet od cele Evrope bi bilo svashta neshto drugo...no to je opet druga i dublja tematika....
A jos nesto, ako idemo u antiku, pa onda nikad ne bi mogli da kazemo da je Kosovo nase, Srpsko. Tu su bili Iliri, zar ne? Kazem nase, jer se osecam i kao Srbin, posto sam rodjen u Bg i takodje nikad necu priznati Kosovo kao nezavisnu drzavu.
Originally posted by AngraMainapa eto rekla samOriginally posted by starsailorpa zasto ne pises o svemu tome? ocigledno imas sta da kazes. mene bi interesovalo, a verujem i druge.
Originally posted by starsailordabome da ima. a ne kao "neki reporteri iz Grchke" (chitaj, onaj koji te i nuka....)
isto tako znam da i u grckoj ima ok ljudi kojima ne smeta ime moje drzave.
Originally posted by starsailorhvala na odgovoru. to se manje-vise zna da su komunisti u grckom gradjanskom ratu bili vecinom slovenski makedonci, i da ih je mnogo proterano, ali se naravno o tome cuti, kao i o mnogo cemu.
pa eto rekla sammislim da je dovoljno. bilo mi je bitno da neko sazna to o proterivanju egejskih makedonaca ( ne, nisam namerno napisala malim slovima, retko kada koristim velika slova na netu ) .
meni je u svemu vazna pravda i istina , mada je malo smesno da u 21 veku verujem da to pobedjuje no eto...to sam ja.
nisam ni levicar(ka) ni desnicar(ka), al priznajem da mi smeta sto nas nazivaju FYROM. ali ne zbog samog znacenje imena ( sada bi me radikalni makedonci rastrgli) ja sam mnogo volela jugoslaviju, porasla sam u yu, nego zbog tog grckog fasizma i sto ljudi neke stvari ne znaju, a misle da znaju...
zar ne treba da se cuju obe strane i da se razmisli objektivno, pre nego nesto napisemo??? cak i ja kao makedonka pokusavam to, i slazem se sa Velom. ne slazem se sa provokacijama nase vlade oko imenovanja aerodroma u aleksandar mk, stadiona u Filip II, ali i ne slazem se da mi promene identitet. isto tako znam da i u grckoj ima ok ljudi kojima ne smeta ime moje drzave.
kao sto sam rekla iza ovoga stoji veci problem, koji ima grcka. u svim predlozima o promenu imena, sa grcke strane, stajalo je to da ne smemo da koristimo rec makedonija/makedonsko( u slucaju da prifatimo bilo koji predlog)
onda bi morali recimo na pr. pesmu "makedonsko devojce" da promenimo u "skopsko il gornomakedonsko devojce" a pritom da uvek potrazimo dozvolu od grka. mozda zvuci smesno al sve se to trazilo od nas. zato kazem lako je odabrati stranu, al tek kada se cuju svi fakti....
opet sam postovala...e Angra bre![]()
umorila sam se, nisam ja za ovakve stvari. ja sam za&
![]()
Originally posted by starsailor jer ovaj nas ventilator kao sto milujem da ga zovem je bas lep![]()
Originally posted by starsailorE, ja o tome znam dosta.
Ko je procitao vise od 2 knjige, i nekoliko foruma na netu o Mk-Gr sporu, sigurno je cuo o preterivanju i mukama egejskih Makedonaca koji su se borili u gradjanskom ratu u Grckoj, na strani NOF-a i komunista....
Originally posted by starsailorPa šta se upisuje u pasoše i druga dokumenta u rubrici Nacionalna pripadnost?
da je samo ime u pitanju, mozda bi...ali nije, nazalost. bili smo spremni i na severna, al zbog "sitnica" u vezi identiteta i sl. nije uspelo.![]()
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!