Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

U koji WC idete?

Ja sam M2F idem u muski WC
3
14%
Ja sam F2M idem u muski WC
4
19%
Ja sam M2F idem u zenski WC
6
29%
Ja sam F2M idem u zenski WC
1
5%
Ja sam trans idem u bilo koji WC
1
5%
Nisam trans ali idem u suprotan WC svom polu
3
14%
Jos ne znam sta da radim kada je u pitanju WC
3
14%
Korisnikov avatar
By Momo
Može !!! Posebno ako je u tom wc-u neki napaljeni biomuškarac :lol:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by MIHAJLO_
da li moze da se zatrudni kad se ide u muski wc? ja se mnogo plasim :kesa:
Znam da srollas grudi a ne znas kako se moze zatrudneti? :spliff:
By _MARKO_
AAAAA nemojte da me zajebavate ozbiljno pitam umirem od straha, umro bi da budem trudan. Mislim podrezumeva se da se ne seda na wc solju. :iskolacen:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Znate sta se ja mnogo plasim, jedna drugarica mi je pricala, i predpostavljam da je glupost.... ali da li moze da se zatrudni kad se ide u muski wc? ja se mnogo plasim :kesa:

ne moze, ako u taj WC ulazis sam

:lol:
Korisnikov avatar
By pthalo
Originally posted by MIHAJLO_Jel vam se desilo nekad da vas isteraju iz wc a? I to vaseg pola.
da. nekoliko puta su me isterale iz ženskog zahoda. "ne ovde! ne ovde! tamo je muški zahod!"

Ja sam negde između buč i ftm.
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Znate sta se ja mnogo plasim, jedna drugarica mi je pricala, i predpostavljam da je glupost.... ali da li moze da se zatrudni kad se ide u muski wc? ja se mnogo plasim :kesa:
da, najvecu opasnost predstavlja kvaka puna spermatozoidchica koji ce te oploditi vazduhom :zavera:

:P
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Originally posted by jovanabeograd
da, najvecu opasnost predstavlja kvaka puna spermatozoidchica koji ce te oploditi vazduhom :zavera:

:P

sto vazduhom?

vi ne radite sve od reda same sebi fisting u javnim toaletima?

:roflmao:
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
vidis, i to je jedna od mogucih opcija ali nisam vise htela da traumiram decka

:angel:
By _MARKO_
Znaci stvarno :hypno: nemojte me plasite u jovana al ti dobra ta slika cija god da je :drkanje: E a znate koja je najjaca fora, pogledajte anketu svi imaju po par odgovora a kod f2m koji idu u zenski wc 0 haha lepo ljudi kazu da su zenski wc i necisti.
By _MARKO_
Originally posted by pthalo
Originally posted by MIHAJLO_Jel vam se desilo nekad da vas isteraju iz wc a? I to vaseg pola.
da. nekoliko puta su me isterale iz ženskog zahoda. "ne ovde! ne ovde! tamo je muški zahod!"

Ja sam negde između buč i ftm.

I ja sam mislio da sam nesto izmedju do skoro al sam izvalio da sam ipak ftm (probao sam da budem buc)
Korisnikov avatar
By pthalo
ja mislim da sam ipak buč, ali ponekad stvarno ne znam. Više volim da koristim muški wc, volim da piškim kao muškarac, volim kada čujem "on" i "gospodine", itd. ali ne želim da imam muški polni organi. Volela bih da piškim moje ime u sneg ali nakon toga vratila bih se na ženski polni organi. volela bih da imam dublji glas. Ponekad bih volela da imam bradu. volela bih da imam manje sise.

ali ne znam, možda kod mene ovo je samo poslednjica, jer sećam se da sam bila i femica pre.
By _MARKO_
:soping:: svidja mi se ovaj smajli heh pa pthalo razmisli polako, mozda je najbolje da posetis nekog psihologa.. a mozda ti i odgovara da budes buc a mozda musko verovatno ce ti psiha to razjasniti ili makar te navesti na pravi put.
Korisnikov avatar
By pthalo
već imam sastanak kod psihologa u petak, ne zbog toga već zbog drugih stvari. Ovo je prvi sastanak, malo sam nervozna ali znam da će mi pomoći. možda bi trebalo da govorim i o tome sa njom. Ili možda ona će me pitati, jer izgledam kao muškarac.
By _MARKO_
Pomocice ti sigurno.. samo jednostavno reci da ti nije jasno dal se osecas kao musko ili zensko i da bi volela da znas, da ti pomogne. srecno :osama:
Korisnikov avatar
By pthalo
eh, možda, ali još ne smatram kao problem da ne znam koji sam rod. I možda ću saznati samo od sebe kada budem se suočila sa problemom zbog čega idem kod psihologa. Ili možda ostajem genderqueer. Ok mi je i to :)
Korisnikov avatar
By el jaguar
ma ja idem vazda u muski kondut....kad se princeze zaredjaju nema sanse da mozes uci...peglaju kose,sminkaju se,presvlace,,,razni jadi!!
By Çâðê_DUP
mrzim da koristim bilo koji javni toalet jer volim da sednem na wc sholju i obavim shta treba ko chovek
mrzim kada udjem i nema toalet papira
mrzim kad mi neko lupa ispred vrata
kada putujem i stanemo na neku pumpu a baba sera mi kazhe mushki je tamo,udjem u zhenski
kada vidim da zhene prave sranje a mushkarci smrde ispred udjem u mushki
najvishe volim prirodu u takvim momentima i ne predstavlja mi problem
kada sam pritisnuta ne biram
ali mrzim kada udjem u mushki izadjem iz kabine i za pisoarima totalno fuj likovi koji kada te snime nikako da zavrshe nego tako sa khm u ruci te gledaju dok ne izadjesh...
Korisnikov avatar
By Loreley
ja mislim da sam ipak buč, ali ponekad stvarno ne znam. Više volim da koristim muški wc, volim da piškim kao muškarac, volim kada čujem "on" i "gospodine", itd. ali ne želim da imam muški polni organi. Volela bih da piškim moje ime u sneg ali nakon toga vratila bih se na ženski polni organi. volela bih da imam dublji glas. Ponekad bih volela da imam bradu. volela bih da imam manje sise.

ali ne znam, možda kod mene ovo je samo poslednjica, jer sećam se da sam bila i femica pre.
Po tvojoj priči, rekla bih da si transrodna (što znači da sebe smatraš do nekle ili u potpunosti muskarcem, ali da ne ne želiš da promeniš pol, zato što si zadovoljna svojim sadašnjim izgledom, ili samo "prerušavanjem" te samu sebe najradije deklarišeš kao buč ili nešto između buč i f2m). Razmisli o tome...
Originally posted by el jaguar
ma ja idem vazda u muski kondut....kad se princeze zaredjaju nema sanse da mozes uci...peglaju kose,sminkaju se,presvlace,,,razni jadi!!
Istina.... znam po sebi!

Samo što ja to sada, s obzirom da još uvek idem u muški WC, radim u kabini (stavim puder, namestim kosu, oglednem se u ogledalcetu itd...) :)
Sve u svemu, ženski svet definitivno duže ostaje u WC-u, a ima i razloga za to...

:sunce:
Korisnikov avatar
By pthalo
posmatram sebe do nekle muškarcem i do nekle ženom, i ne osećam potrebu da promenim pol. "miss" i "ma'am" zvuči loše kada čujem, više volim "sir". i "Lady Pthalo" = :down: ali ponekad nostalgijom posmatram moje nekadašnje ženstvenost. Uistinu, ni ne volim reč buč, ni nisam dečak, ni nisam devojka. Jednostavno pthalo sam.
By _MARKO_
Danas me izbacise iz wc a u meku (strasno) :cowboy: zene vristale, dozivale obezbedjenje uzas.... ponovo mi se to desilo.. ne zalazim u zenski wc pa nema te sile koja ce me naterati. :cowboy:
Korisnikov avatar
By m..
Nisam trans, zena sam (polno uvek, rodno u bar 70% slucajeva->ovo je za drugu, komplikovaniju temu) i idem uglavnom u zenski wc, medjutim ako situacija nalaze uopste mi neje ni neprijatno ni nerpirodno da odem u muski. Recimo, dok je radio Basement, bio je zenski wc, sa jednom kabinom, uglavnom veoma zauzet i sa dugackim redom, i muski sa kabinom, pisoarom i manjim redom, te bih cesce nego u zenski isla u muski wc, uredno pitajuci decake iz reda da li im to smeta, i veoma retko bi se neko bunio. Meni su te stvari potpuno nebitne, zapravo ja i ne gledam na rod kao na nesto crno-belo, vec vidim i sive nijanse ismedju, tako da mi u sustini nije ni bitno da li je wc, posao, ponasanje i sta god musko ili zensko. Jedino ne bih isla na pisoar (iz tehnickih razloga).
Korisnikov avatar
By North
ja idem u onaj za invalide
:whatever:
Korisnikov avatar
By m..
posmatram sebe do nekle muškarcem i do nekle ženom, i ne osećam potrebu da promenim pol. "miss" i "ma'am" zvuči loše kada čujem, više volim "sir". i "Lady Pthalo" = :down: ali ponekad nostalgijom posmatram moje nekadašnje ženstvenost. Uistinu, ni ne volim reč buč, ni nisam dečak, ni nisam devojka. Jednostavno pthalo sam.
Kod mene isto, s tim sto sam izgledom veoma ili donekle zenstvena i sebe kategorisem kao zenu (na osnovu pola i nekih rodnih karakteristika), dok je rod kod mene nesto toliko fluidno i promenjivo i prilagodljivo situaciji i u neku ruku nebitno, jer sam ja negde u svojoj glavi dekonstruisala i defragmentirala drustvenu uslovljenost i ocekivanja, da stvano negde i nije bitno.

Sex imam sa zenama, kao zena, a za sve ostalo mi nije bitno, niti je ikad bilo.
Tu se identifikujem kao lezbejka, jer je to nesto najblize istini i definisanom i zaokruzenom identitetu.

Onomad, sa 16, sam imala gay decka i ja sam u neku ruku u svojoj glavi (a i odnos je bio tako postavljen, rodne uloge obrnute ili kako god) bila njegov decko, pre nego devojka, ali nikada nismo imali sex, prvo sto nisam htela da mu oduzmem nevinost u strejt kombinaciji, drugo zato sto za neke druge opcije uopste nisam znala da su moguce, a trece i nije bas da me privlace decaci, mada sam tada svakako experimentisala s njima.

Cisto da ilustrujem primerom. Kad sam bila dete bila sam 'muskaraca' do te mere da su decaci iz komsiluka bez ikavog blama i ustezanja merili pise predamnom, sto bi bilo nemoguce da su me videli kao devojcicu. Oni su me dozivljavali kao jednog od njih, dok su me u skoli dozivljavali kao devojcicu i uopste nisam imala taj odnos sa decacima iz skole, sto me nije ni zbunjivalo, niti mi je smetalo. Stavise jako mi je odgovaralo da imam dva potpuno razlicita identiteta u dve razlicite situacije. U oba sam bila prilagodjena ali potpuno, i bez nekog specijalnog truda. U svakom slucaju, kroz razlicite situacije sam u stanju da izivim i prozivim svaku nijansu svog ne-binarnog (i polom neuslovljenog) rodnog identiteta, i da me ljudi uglavnom prihvate onako kako se ja postavim i kako mi odgovara, a kako to zovu i identfikuju je onda u sustini krajnje nebitno, sve dok meni odnos i ophodjenje odgovara.

Valjda me onda to sve trpa u kategoriju gender queer-a, vrag ce ga znati. A ja sebe i dalje dozivljavam kao zenu, na prvom mestu, da me pitas sta sam - svakako bih rekla da sam zena.

Ja sam potpuno ok s tim da sam zena, sve dok kao zena nisam sputana da se ponasam onako kako mi dodje prirodno. A pisa mi ne nedostaje, da je imam verovatno bih bila aktivni bear i spavala sa zenstvenim gay muskarcima. U svakom slucaju, sve kombinacije su u igri, sve dok god nisam zakljucana u heteronormirani binarni muskarac-zena-sa-pratecim-ulogama sistem.

Jedini neki bitan zakljucak, i nesto zaokruzeno, do cega sam uspela da dodjem razmisljajuci na tu temu, je to da u svakom odnosu moram biti ravnopravna po svaku cenu, u ravnopravnoj ulozi (a te uloge su u principu dosta drustveno i politicki uslovljene i obojene). Zato sam valjda sa zenama zena, a sa muskarcima tip (koliko to mogu da budem, a iznuta i kroz odnos veoma mogu). Tako isto i za sve nijanse izmedju, sa butch zenama sam butch, sa fem momcima sam tetka. I to nije zato sto ja nemam svoj identitet pa mirrorujem, nego zato sto uvek moram da uspostavim tu ravnotezu moci i da sa nekim izdejstvujem ravnopravnost. A moj neki unutrasnji identitet i jeste tolko slojevit i jak, da ga ljudi uglavnom glat prihvataju onakvog kakav jeste.

Moda zato i jesam uglavnom okrenuta bisexualnim zenama, valjda iz neke moje predrasude da ce one mnogo lakse hendlovati moje rodne ispade nego lezbejke.

Anyways, nadam se da nikog ovo nije zbunilo.

Ja sam svakako zena, ali zena moze da bude jako puno toga, pa i muskarac po potrebi.
Korisnikov avatar
By m..
Plus da dodam, nemam potrebu da svoj rodni identitet prenosim na pol, od ranog detinjstva nisam pozelela da budem decak (a i tada sam jako brzo odustala od toga, cim sam nasla kategoriju muskarace),a drugo to bi bilo nemoguce, jer bih onda morala da menjam pol i po nekoliko puta na dan, sto je svakako nemoguce.
Hocu reci, meni fizicki nije potrebno da imam muda da bih imala veca muda nego neki tip.
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by m..
Cisto da ilustrujem primerom. Kad sam bila dete bila sam 'muskaraca' do te mere da su decaci iz komsiluka bez ikavog blama i ustezanja merili pise predamnom, sto bi bilo nemoguce da su me videli kao devojcicu. Oni su me dozivljavali kao jednog od njih, dok su me u skoli dozivljavali kao devojcicu i uopste nisam imala taj odnos sa decacima iz skole, sto me nije ni zbunjivalo, niti mi je smetalo. Stavise jako mi je odgovaralo da imam dva potpuno razlicita identiteta u dve razlicite situacije.
Nesto slicno se recimo desavalo i meni kad sam posao u skolu. Silom prilka dobio sam dva identiteta i deca iz mog odeljenja koja zalutaju u moj komsiluk nisu mogla da me prepoznaju, naravno kad je ponasanje u pitanju.

Imam utisak da je ralog tome upravo institucionalizovana transfobija koja smesta devojcice u zenske svlacionice i daje uciteljici pravo da komentarise/osudjuje ono o cemu nema pojma, dok smo kod kuce na ulici/igralistu slobodni da izrazimo svoj rod onako kako zelimo bez da neko to osudjuje i samim tim nekom (tj drugoj deci oko nas) namece odredjene karakteristike naseg roda konstruisane na osnovu naseg pola.

To je naravno bilo tako u nizim razredima, dok nisam smeo da se suprotstvljam uciteljici i dok mi je keva birala garderobu u fazonu : nosi kuci sta oces al za skolu ces vala karnerice jer ja tako kazem.
A nakon toga svega bilo je vec kasno da me neko skonta u skoli onako kako treba, zato sam se stalno makljao sa decacima i skola mi bila ko robija.

Originally posted by m..

Hocu reci, meni fizicki nije potrebno da imam muda da bih imala veca muda nego neki tip.
Ovo moze svakako da se tumaci.
Mozes malo da razjasnis sta si htela da kazes da ne bi doslo do toga da tu misao protumacim pogresno.
Korisnikov avatar
By pthalo
Originally posted by m..
A moj neki unutrasnji identitet i jeste tolko slojevit i jak, da ga ljudi uglavnom glat prihvataju onakvog kakav jeste.
Pročitala sam i razumela sam. Našla sam sebe u mnogo od tvojih rečenica...

Ovo što sam citirala je vrlo lepo rečeno. :hail:
By J...
Originally posted by ALTER_EGO

ali mrzim kada udjem u mushki izadjem iz kabine i za pisoarima totalno fuj likovi koji kada te snime nikako da zavrshe nego tako sa khm u ruci te gledaju dok ne izadjesh...
Eto zasto nikad ne bih isla u muski wc. :lol:

Originally posted by m..
nemam potrebu da svoj rodni identitet prenosim na pol, od ranog detinjstva nisam pozelela da budem decak (a i tada sam jako brzo odustala od toga, cim sam nasla kategoriju muskarace),a drugo to bi bilo nemoguce, jer bih onda morala da menjam pol i po nekoliko puta na dan, sto je svakako nemoguce.
:up:

Isti slucaj kod mene. :D
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Momo
Originally posted by m..

Ovo moze svakako da se tumaci.
Mozes malo da razjasnis sta si htela da kazes da ne bi doslo do toga da tu misao protumacim pogresno.
Pa ponajpre sam htela reci da ne moram imati musko telo ili ikave na oko vidljive muske karakteristike (prevashodno polne, a zatim i rodne, tj drustveno konstruisane i namenjene odredjenom rodu u binarnom sistemu) da bih u nekim tipicno 'muskim stvarima bila bolja od prosecnog pa i natprosecnog tipa i obratno. Recimo meni nikad nije trebalo da budem musko da bih imala 15 decaka koji me slede u nekom mom naumu i slicno, niti moram da nosim pantalone da bih bila dobar inzenjer, niti nesto slicno.

Prosto imam taj neki fluidni i donekle nedefinisani, komplexni rodni identitet (koji najcesce krstim kao zenski da ne zbunjujem okolo, pritom ne definisuci sta to zena za mene znaci), koji zapravo ni ne moram fizicki da dokazujem, nit telesno/pojavno da ispratim, za razliku od trans osoba koje imaju problem pogresnog tela. Ja nemam problem pogresnog tela, ja imam problem sto je mom telu u danasnjem drustvu dodeljena pogresna uloga. Nikako ne bih volela da imam musko telo i sasvim sam zadovoljna ovim koje je doslo u paketu sa mnom. Tako da sam intimno zena (u daleko sirem znacenju tog pojma nego sto je uobicajen), a dok god postoje te drustveno konstruisane granice i podele, osecacu se kao sve nijanse izmedju toga, u zavisnosti od situacije. Pritom mi je mozak tako postavljen da mi od ruke mnogo bolje idu 'tipicno muske' stvari nego 'tipicno zenske', a i interesovanja to dosta prate.

A sto se tice skole, i meni je bila pakao, al ne zato sto me je neko gurao u pogresnu rodnu kategoriju (za mene nema pogresne rodne kategorije, samo pogresne uloge), nego zato sto je skola sistemski suzbijala moju individualnost, kao i svaciju i zato stro nas je nasilno uprosecavala. Sto se rodnog identiteta tice, sto me se vise teralo (u nekim nesvakidasnjim situacijama i ne od strane najuzeg okruzenja) da se 'ponasam kao devojcica' to sam ja veci otpor pruzala. Doduse ja sam isto tako pruzala otpor raznim moranjima i trebanjima koja nisu bila obrazlozena, narocito onim 'zato sto ti ja kazem' i 'zato sto to tako treba'.

Ne znam, sve dok me neko ne strpa u kategoriju i kaze 'ti si to i to, treba da se ponasas tako i tako' sve je u redu.
Korisnikov avatar
By m..
Anyways u svakom slucaju, ja sama nemam neki poseban odnos prema muskoj i zenskoj odeci. Osecam se dobro u obe. Imam problem sa onim kako to drugi tumace i kako reaguu na nju. Na primer: obucem minic i stikle i meni je super. Dodje neki tip i gleda me i vidim da bi da me muva (jer je on tu svasta ucitao), i onda ja jebem sebi sve po spisku sto sam to obukla, ali cu opet voleti to da obucem kad sam kod kuce ili sa ekipom. Isto za musku odecu, meni super, al ne bih bas da budem upadljiva ljudima. Pa onda iskombinujem i jedno i drugo, pa mi je super. Nit su sise u izlogu, nit me nesto zulja.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!