- 15 Jan 2009, 17:20
Sto se ultimatuma tice (il' da budes bolje il' ja odo') - jednostavno ne pali kod tipa osoba kao sto je osoba A, jer je na to odgovor: "Idi, ako nisi happy, i treba da ides" (Naravno da nije happy, ali veruje u to da ce biti),
ali recenica: "Ti samo budi ono sto jesi, nemoj da dozvolis da te ja povucem na dole, jer ako si ti high, mozda se i ja dignem iz depresije"
uliva neku nadu...
Inace, osoba A posle dugih razgovora kaze "It takes time, I need more time..."
(time = 8 months, za sada)
Originally posted by IvanaVec se desilo... Naravno da je osoba B za sve okrivila sebe, i zapala u depresiju, pa onda - psihijatar, antidepresivi... Sad je ok.
...
Moguca resenja su ili da se konacno osoba suoci sa problemom i uvidi razloge i korene istih (ocigledno za to nije dovoljan samo partner vec strucnjak), posto partner to ne zeli, ne vidim ako se problem do sada nije resio, kako ce sam od sebe-znaci partner B moze da ocekuje vrlo verovatno da i sam padne u depresiju i da bude potpuno miserable, i da zajedno potonu.
Ili da partner B postavi ultimatum (opasna igra, ali moze da bude da nema drugog oruzja) da A ili ode kod lekara, ili ce B da se odseli dok A to ne uradi, jer ne zeli da i sam/a padne u depresiju. Znaci, separacija dok B sebi ne pomogne, uz cujenje telefonom i odlazak zxajednicki na savetovanje. (tu pretpostavljamo da je ultimatum pomogao i A pristao/la na jedvite jade da ide kod terapeuta kad mu/joj je zena/decko zapalila iz zajednickog zivota i uplasio/la se gubitka)
Postoji i opcija zdravo dovidjenja, ali ona je isuvise jasna, pa je ne uzimam u obzir. Imam dve dugogodisnje veze od kojih je jedna brak od 7 i po godina, i svakako bih prvo sve pokusala nego rekla baj baj. A jako mi je vazan seks (mislim da je to poznato)
Sto se ultimatuma tice (il' da budes bolje il' ja odo') - jednostavno ne pali kod tipa osoba kao sto je osoba A, jer je na to odgovor: "Idi, ako nisi happy, i treba da ides" (Naravno da nije happy, ali veruje u to da ce biti),
ali recenica: "Ti samo budi ono sto jesi, nemoj da dozvolis da te ja povucem na dole, jer ako si ti high, mozda se i ja dignem iz depresije"
uliva neku nadu...
Inace, osoba A posle dugih razgovora kaze "It takes time, I need more time..."
(time = 8 months, za sada)