Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Originally posted by Ivana
...

Moguca resenja su ili da se konacno osoba suoci sa problemom i uvidi razloge i korene istih (ocigledno za to nije dovoljan samo partner vec strucnjak), posto partner to ne zeli, ne vidim ako se problem do sada nije resio, kako ce sam od sebe-znaci partner B moze da ocekuje vrlo verovatno da i sam padne u depresiju i da bude potpuno miserable, i da zajedno potonu.

Ili da partner B postavi ultimatum (opasna igra, ali moze da bude da nema drugog oruzja) da A ili ode kod lekara, ili ce B da se odseli dok A to ne uradi, jer ne zeli da i sam/a padne u depresiju. Znaci, separacija dok B sebi ne pomogne, uz cujenje telefonom i odlazak zxajednicki na savetovanje. (tu pretpostavljamo da je ultimatum pomogao i A pristao/la na jedvite jade da ide kod terapeuta kad mu/joj je zena/decko zapalila iz zajednickog zivota i uplasio/la se gubitka)

Postoji i opcija zdravo dovidjenja, ali ona je isuvise jasna, pa je ne uzimam u obzir. Imam dve dugogodisnje veze od kojih je jedna brak od 7 i po godina, i svakako bih prvo sve pokusala nego rekla baj baj. A jako mi je vazan seks (mislim da je to poznato :smeh: )
Vec se desilo... Naravno da je osoba B za sve okrivila sebe, i zapala u depresiju, pa onda - psihijatar, antidepresivi... Sad je ok.

Sto se ultimatuma tice (il' da budes bolje il' ja odo') - jednostavno ne pali kod tipa osoba kao sto je osoba A, jer je na to odgovor: "Idi, ako nisi happy, i treba da ides" (Naravno da nije happy, ali veruje u to da ce biti),

ali recenica: "Ti samo budi ono sto jesi, nemoj da dozvolis da te ja povucem na dole, jer ako si ti high, mozda se i ja dignem iz depresije"

uliva neku nadu...

Inace, osoba A posle dugih razgovora kaze "It takes time, I need more time..."

(time = 8 months, za sada)
Korisnikov avatar
By Birthday_girl
Originally posted by KissQueen
Originally posted by Birthday_girl
ako je nesto zdravstveno, onda ok, ako nije - onda fajront. sex JESTE bitan.

i psiha je iz domena "zdravstveno"
naravno da jeste
Korisnikov avatar
By Galateja
Osoba A - Amelija
Osoba B - Brajan
Lakše i lepšemi je Amelija i Brajan, nego Osoba A i Osoba B.

Mislim da je osam meseci bez seksa u vezi jako dug period i signal da nešto nije uredu. A o čemu je reč mogu znati samo Amelija i Brajan.

Dakle, veoma je bitna stvar da li je Amelija izgubila seksualnu želju kao pojam ili samo oseća odbojnost prema Brajanu. Ako je reč o gubitku seksualne želje, onda je kao što su već mnogi pisali reč o psihičkom problemu, gde je važno otkriti neuralgičnu tačku. A ako je, pak, Amelija izgubila želju za Brajanom a pri tom masturbira i misli na druge osobe, onda je problem isključivo između njih dvoje. Taj problem bi se mogao otkloniti strpljenjem, razgovorom, isprobavanjem novih erotskih tehnika, pomagala itd.

Ono što je važno je i činjenica da čitajući forum(e) korisnik lako može doći do iluzije da ovde postuju sve sami supermeni i supervumeni koji od pogleda na šlic svrše. Realnost je takva da duža veza, pogotovo veza gde se partneri svakodnevno viđaju neće biti takva da je jedina sadržina seks. Seks nekad može biti ful dobar, nekad osrednji, a nekad loš. Sa nijansama i stalnim promenama. Problemi na faksu ili poslu, svađa, psihički problem, problem sa roditeljima, x, y, z, sve to može trenutno da se loše odrazi po seksualni život. Apstinencija je sastavni deo veze, u tom smislu da partner neće uvek biti raspoloživ.

Lično, apstinencija ume da bude seksi. Tu mislim na apstinenciju od desetak dana. Jer upravo odlaganje ume da dovede do veće strasti i jačeg vrhunca. :blush:
Korisnikov avatar
By .L O S T
hej pa to je sasvim normalno u vezi da se dogadja, ali je to prolazno......
samo da se drze osobe A i B zajedno, da pricaju otvoreno i ispasce sve ok.....:zakljucano:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Originally posted by Galateja
Osoba A - Amelija
Osoba B - Brajan
Lakše i lepšemi je Amelija i Brajan, nego Osoba A i Osoba B.

Mislim da je osam meseci bez seksa u vezi jako dug period i signal da nešto nije uredu. A o čemu je reč mogu znati samo Amelija i Brajan.

Dakle, veoma je bitna stvar da li je Amelija izgubila seksualnu želju kao pojam ili samo oseća odbojnost prema Brajanu. Ako je reč o gubitku seksualne želje, onda je kao što su već mnogi pisali reč o psihičkom problemu, gde je važno otkriti neuralgičnu tačku. A ako je, pak, Amelija izgubila želju za Brajanom a pri tom masturbira i misli na druge osobe, onda je problem isključivo između njih dvoje. Taj problem bi se mogao otkloniti strpljenjem, razgovorom, isprobavanjem novih erotskih tehnika, pomagala itd.
...

Amelija ne masturbira uopste, i to bas taj period od maja prosle godine pa do danas...
I ne samo da ne masturbira i ne zeli sex, nego ne zeli nikakav oblik fizicke prisnosti (grljenje, mazenje, milovanje, ljubljenje bilo koje vrste...)
I to ne samo sa Brajanom, nego ni sa drugima, ni sa samom sobom.

Dakle, ta apatija i sledstvena apstinencija je stvarna i neselektivna.

Hm... mozda je bolje pitanje - sta Brajan treba da ucini da bi Ameliju "trgao" iz apatije, jer se jasno iskristalisalo da je apstinencija posledica, a ne uzrok, te ce se eliminacijom apatije (uzroka) eliminisati i apstinencija (posledica).

Amelija je jednom u momentu duboke introspekcije rekla Brajanu da treba da bude veseo i energican (kakav je on uvek i bio, po temperamentu), i da se nada da ce to da je "digne".

To naizgled zvuci jednostavno, ali nije nimalo, jer na svaku Brajanovu ideju Amelija ima standardan odgovor iz seta: "Mrzi me", "Ne mogu", "Meni nije ni do zivota, a kamoli do <ponudjena aktivnost>"...
Korisnikov avatar
By m..
Mislim da je Amelija ozbiljno depresivna i da treba nekom da se obrati za strucnu pomoc. Jer ako je klinicki depresivna (a meni kao potpunom laiku ovo deluju kao moguci simptomi), nece je nikad dici sto je Brajan hepi, jer ako ima poremecaj hemije u mozgu, onda tu nema pomoci od spoljnih faktora, nego joj treba neka terapija koja ce da dovede to u normalu. A druga stvar, iz ovog sto gore pise, sex i nije najveci problem. Meni bi partnerova apatija i nedostatak zelje za bilo kakvim fizickim kontaktom predstavljalo problem i pre nego sto bih skontala da apstiniram vec 8 meseci.
Korisnikov avatar
By m..
Anyways, mislim da osoba A ne treba da traci nis voju ni prtnerovu mladost cekajuci da se stvar resi sama od sebe (i postane jos gora), nego da pod hitno ode negde i potrazi pomoc.
By alexandermagic
Mada sam već odgovorio na temu, moram da dodam...

Osoba B je ili mazohist ili izuzetna individua koja zaista duboko voli osobu A.

Bilo kako bilo, ja to ne bih mogao tolerisati toliki vremenski period. Svaka čast onome/onoj koji to mogu. :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By m..
Pa kontam kad bi ti kao dan bilo jasno da je to osoba tvg zivota, i da ces tesko naci bilo sta priblizno dobro, da bi i te kako bio strpljiv. Ne znam, da je mene neko isto pitao pre godinu ipo, odgovorila bih isto sto i ti. Sad ne znam sta bih radila.
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by m..
Mislim da je Amelija ozbiljno depresivna i da treba nekom da se obrati za strucnu pomoc. Jer ako je klinicki depresivna (a meni kao potpunom laiku ovo deluju kao moguci simptomi), nece je nikad dici sto je Brajan hepi, jer ako ima poremecaj hemije u mozgu, onda tu nema pomoci od spoljnih faktora, nego joj treba neka terapija koja ce da dovede to u normalu. A druga stvar, iz ovog sto gore pise, sex i nije najveci problem. Meni bi partnerova apatija i nedostatak zelje za bilo kakvim fizickim kontaktom predstavljalo problem i pre nego sto bih skontala da apstiniram vec 8 meseci.
U potpunosti se slažem.
By Snow_Crystal
Originally posted by Zwezdica
Originally posted by pthalo
strpljiva bih. Bila bih tu za nje. Razgovorale bismo. Pokušale bismo da se pokazujemo naše ljubav bez seksa, bez poljupca, bez dodira, ako joj to bi trebalo. Samo neka mi dozvoli da budem tu za nju, da je držim za ruku, da kuvam za nju, da me ne iskluči iz svog života.

Seks je bitan deo veze, ali ako dve osobe ne mogu da pokazuje svoju ljubavi bez seksa, onda to je velik problem.
Lepo jako, za neki roman, za realan zivot je bajka..
Pthalo SUPER si ovo napisala :up:

Zwezdice - UOPSTE nije bajka...Jebga onda to nije to da posle par meseci nekog sutnes jer nemate sex. A zamisli da si u vezi 5-6godina i da ti ili tvoja draga odete na godinu/dve van zemlje. Sta bi radila (pod uslovom da ti ne mozes da ides sa njom i da nemas uslova da ides kod nje)? Nasla nekog sa strane ili raskinula vezu? Ili nesto trece....
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Galateja
Originally posted by m..
U potpunosti se slažem.
:up:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Amelija je veoma inteligentna osoba, pa tu apatiju nekako uspeva da na drugim poljima manje vise kompenzuje, ali na sexualnom je dekompenzovana totalno.

Amelija ne zeli da ide kod strucnjaka. Kaze da je problem u njenoj glavi i da ona sama mora da ga resi. Kaze da joj samo treba vremena.

Amelija je nekoliko meseci bila u fazonu da satima sedi u tisini i gleda u plafon.
"Buljim u fonpla" period je spontano prestao tako sto pusti neki film i gleda film.

Odbija sugestiju za neke filmove.
Kaze da ce sve ona to sama, samo joj treba vremena.

Koje su preporuke Brajanu za "vadjenje" Amelije iz apatije? Osim sto ce joj dati vremena i prostora da bude sama sa sobom.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by Snow_Crystal
Originally posted by pthalo
strpljiva bih. Bila bih tu za nje. Razgovorale bismo. Pokušale bismo da se pokazujemo naše ljubav bez seksa, bez poljupca, bez dodira, ako joj to bi trebalo. Samo neka mi dozvoli da budem tu za nju, da je držim za ruku, da kuvam za nju, da me ne iskluči iz svog života.

Seks je bitan deo veze, ali ako dve osobe ne mogu da pokazuje svoju ljubavi bez seksa, onda to je velik problem.
Lepo jako, za neki roman, za realan zivot je bajka..
Pthalo SUPER si ovo napisala :up:

Zwezdice - UOPSTE nije bajka...Jebga onda to nije to da posle par meseci nekog sutnes jer nemate sex. A zamisli da si u vezi 5-6godina i da ti ili tvoja draga odete na godinu/dve van zemlje. Sta bi radila (pod uslovom da ti ne mozes da ides sa njom i da nemas uslova da ides kod nje)? Nasla nekog sa strane ili raskinula vezu? Ili nesto trece....
Ne bih izdrzala vezu od godinu dve na daljinu.. Ne hvala, veza na daljinu moze biti samo muchenje, bila videla i nikada vishe.. Raskinula bih vezu. VEza od godinu ili dve BEZ mogucnosti vidjanja?! Sta je to? To nije veza!

NIJE normalno da nemate sex sa nekim sa kime ste 8mes. !!! HEllooooo, to nije normalno! Ne zasniva se veza na sexu, ali je veliki deo iste i ako ga nema skoro godinu dana i coravom je jasno da nesto DEBELO NE VALJA!!!
By J...

Ne bih izdrzala vezu od godinu dve na daljinu.. Ne hvala, veza na daljinu moze biti samo muchenje, bila videla i nikada vishe.. Raskinula bih vezu. VEza od godinu ili dve BEZ mogucnosti vidjanja?! Sta je to? To nije veza!

:misli:

Mozda ne bih raskinula, mozda bih samo "odlozila" vezu do nekog povoljnijeg vremena za nju.

NIJE normalno da nemate sex sa nekim sa kime ste 8mes. !!!
Mislim da moji baba i deda nemaju seks vec 20-30 godina. Jos su zajedno. :lol:

Ovo je naravno shala. :D
Korisnikov avatar
By cranky
Ne vidim ništa loše u tome. Čim sam u vezi s tom osobom, znači da je volim...a čim je volim, znači da se trudim da ispoštujem njene želje i raspoloženja čak i u slučaju da ih ne razumem baš najbolje a primetim da je to nešto njoj jako bitno. Tako da...da, bila bih stprljiva.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by J...

:misli:

Mozda ne bih raskinula, mozda bih samo "odlozila" vezu do nekog povoljnijeg vremena za nju.

NIJE normalno da nemate sex sa nekim sa kime ste 8mes. !!!
Mislim da moji baba i deda nemaju seks vec 20-30 godina. Jos su zajedno. :lol:

Ovo je naravno shala. :D
KAKO se odlaze ljubav i veza??? To je praktichno neizvodljivo. Kako se odlazu osecanja i vade kada je za njih pravo vreme??? :misli:
By J...

KAKO se odlaze ljubav i veza??? To je praktichno neizvodljivo. Kako se odlazu osecanja i vade kada je za njih pravo vreme??? :misli:
Ako treba da biram izmedju raskida (koji ne zelim) i odlaganja, onda biram ovo drugo jer mi daje bar neku nadu. Konkretno, odgovorila sam na ono pitanje o razdvajanju sa partnerom na godinu dana bez mogucnosti vidjanja. :)
Korisnikov avatar
By Zwezdica

Ako treba da biram izmedju raskida (koji ne zelim) i odlaganja, onda biram ovo drugo jer mi daje bar neku nadu. Konkretno, odgovorila sam na ono pitanje o razdvajanju sa partnerom na godinu dana bez mogucnosti vidjanja. :)
Znam na sta si odgovorila.. Ali, zanima me kako se odlazu emocije, do pravog vremena?! Kako odlozis ljubav, nedostajanje, potrebu za nekim?
By J...

Znam na sta si odgovorila.. Ali, zanima me kako se odlazu emocije, do pravog vremena?! Kako odlozis ljubav, nedostajanje, potrebu za nekim?
Prvo se trudim da mi se to ne desava sa nekim ko je daleko, tolike emocije. A ako se vec desilo i u vezi smo a ona npr. treba da putuje na godinu dana.. pa nece mi biti lako sigurno ali necu zbog toga raskinuti. Samo cu biti spremna na to da se u medjuvremenu moze svasta desiti.
Korisnikov avatar
By Zwezdica

Prvo se trudim da mi se to ne desava sa nekim ko je daleko, tolike emocije. A ako se vec desilo i u vezi smo a ona npr. treba da putuje na godinu dana.. pa nece mi biti lako sigurno ali necu zbog toga raskinuti. Samo cu biti spremna na to da se u medjuvremenu moze svasta desiti.
AHam.. Bas bi se mnogo zrtvovala.. Bravo za tebe!
Korisnikov avatar
By SabotagE
Moje je misljenje da osoba A ima veliki psihicki problem,koji treba da rasi.A mislim da osoba B treba da joj pomogne da ode kod psihologa.Tesko je osobi A,tesko je i osobi B,ali resenje mora da postoji.Dakle,na osobi B je da osobu A na lep nacin natera da ide kod doktora...
By Garbo
Osoba A trebalo bi pod hitno da potrazi strucnu pomoc!

8 meseci je predugacak period i znak da se problem ne moze sam od sebe resiti (kao sto se nije ni dosad resio) zato jer je ipak nesto ozbiljno u pitanju.
By ...Sitnicava...

Ne hvala, veza na daljinu moze biti SAMO muchenje, bila videla i nikada vishe..
Ne laži...

:smug:
Korisnikov avatar
By bila jednom jedna...
Originally posted by ...Sitnicava...

Ne laži...

nije mislila na tebe...:kesa:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by bila jednom jedna...

Ne laži...

nije mislila na tebe... :kesa:
a ni na tebe.. :lol:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
:qqlele:

Znas, da sam ja zaljubljeni monogamista, detence.. :) :love:
Korisnikov avatar
By bila jednom jedna...

Ne laži...

uh.... sad mi je lakse... :P :kiss:
Korisnikov avatar
By Zwezdica

Ne laži...

uh.... sad mi je lakse... :P :kiss:
:teletabisi:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!