Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By pipinveliki
Originally posted by Momo
Originally posted by pipinveliki

ovo je citat. tako da nisu nikakvi ego tripovi. taj koji je to napisao je hteo da kaze da pravu ljubav nikad nije doziveo, da je na tom planu neostvaren i da najblize sto mu se desilo je bila verovatno samo puka naklonost ili neka druga vrsta mlakog osecanja. usled podvucene crte autor zakljucuje da nije imao nijednu veliku ljubav u zivotu i izrazava zal za protracenim danima, ah

zajdi udaviiii seeeeeeee :peva:

swan do not :trol:
stvarno citat :iskolacen: a ja mislio Swanheart to stvarno doživela sa svoje 22-3 godine koliko ima, uh baš sam se zajebo... da mi ti nisi otvorio oči ja bi živeo u zabludi

a ti si inače iz tog citata iznedrio sva ta njegova "mlaka osećanja, neostvarenost i bla bla" :wow:

:odbij:
znam zašto sam rekao da je ego trip ako ti se ne svidja moja interpertacija citata tj postavljenog pitanja u temi zajdi brale sam šta god oćes :peva:
zajdi znaci zadji, to je bila aluzija na poznatu narodnu pesmu ( znas onu zal za mladost )

al si napet drugar :cigareta:

nisam ja nista iznedrio nego ti objasnio sta je pisac hteo da kaze

a mislim da je svima jasno da swan omalovazava svoju proslu ljubav jer ili je u denial il joj tako laksse, il stvarno nije bila neka ljubav tako da opet otpada ego trip :P

:kiss:
Korisnikov avatar
By Momo
nisam ja nista iznedrio nego ti objasnio sta je pisac hteo da kaze

a mislim da je svima jasno da swan omalovazava svoju proslu ljubav jer ili je u denial il joj tako laksse, il stvarno nije bila neka ljubav tako da opet otpada ego trip :P

:kiss:
eh šta je pisac hteo da kaže... koji pisac: teme ili citata?

neću znati šta je pisac (romana) hteo da kaže možda čak i ako pročitam ceo roman...a kamoli da znam iz citata od 2 rečenice...

uostalom zašto misliš da Prust ne može imati ego trpere za junake?

možda je baš hteo da ojadi neku sitnu dušu :)

a možda i nije... đavo će ga znati šta je hteo, a ja sigurno ne mogu iz onog citata znati...

ne bih interpretirao Swankine ljubavi jer ostaje na njoj da svoje lične doživljaje (ne)poveže sa temom ...da je rekla "buhuhu patim i tugujem" ja sigurno ne bih komentarisao onako, pa imam i ja srce i dusu :D
By pipinveliki
swan reci aj sad je l' patis i tugujes il' mi i dalje da filozofiramo po temi :D
Korisnikov avatar
By Momo
ajde bas da izanaliziramo temu... na stranu lična osećanja ...
ovo je citat. tako da nisu nikakvi ego tripovi. taj koji je to napisao je hteo da kaze da pravu ljubav nikad nije doziveo, da je na tom planu neostvaren i da najblize sto mu se desilo je bila verovatno samo puka naklonost ili neka druga vrsta mlakog osecanja. usled podvucene crte autor zakljucuje da nije imao nijednu veliku ljubav u zivotu i izrazava zal za protracenim danima, ah

uzmimo da je pisac stvarno to hteo da kaže

i ko će sad da odgovori na ovu temu kad je prosek godišta na forumu u vrh glave 30 godina ?

ko je taj/ta ko će u tim godinama za sebe da kaže da je mogao/la da doživi ovo iz citata?

možda doduše neko i hoće... meni se učinilo da je nemoguće te sam s obzirom na vreme, mesto i navedenu rečenicu napisao odgovor na temu a ti mi reko da ne kenjam ko trol ?

i posle se čudiš što se bunim :lol:
Korisnikov avatar
By Momo
jbg tako mi došlo...
da je proleće možda bi me tema bacila u sevdah :pegla:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by Dina
Originally posted by Zwezdica
I da, zaboravih.. NIKADA nisam pozelela da umrem zbog ljubavi, mnogo gore stvari se u zivotu prezive i prevazidju, a zbog ljubavi umiru oni koji nisu iskusili vecu tugu i patnju i koji su labilne lichnost, pa im je ta ljubav nesrecna nesto najbolnije.. :kafa:
Ja nesto slicno pomislim kad god mi neka osoba drami oko ljubavi... da je videla sta su problemi i tezak zivot ne bi joj palo na pamet da joj to bude glavni problem u zivotu a kamoli razlog za smrt... Ali se ujedem za usne da to ne kazem, nisu ljudi krivi sto nisu imali tezih problema...
Uh, daleko bilo da ja nekom zelim da ima tezak zivot, ne, nikako.. Ali, ti ljudi koji prave dramu zbog ljubavi, pate, hoce da se ubiju i sl. trebalo bi da se osvrnu oko sebe i vide da ima mnooooogo gorih stvari u zivotu i da budu jebeno svesni toga. Ne mislim da svako ko pati zbog ljubavi je budala, ne, nikako. Noramalno je da patis ako si volela, pa izgubila, sve je to deo zivota, ali da se ubijas zbog ljubavi, e to nije normalno i ti ljudi treba da se leche, zarad njih samih. Ima u tome i ona narodna: Svakome je njegova muka najteza, tako je verovatno i tim koji hoce da se ubiju zbog ljubavi.
By Swanheart
swan reci aj sad je l' patis i tugujes il' mi i dalje da filozofiramo po temi :D

naravno da ne patim i ne tugujem
bouze, tema je otvorena uglavnom jer mi je bilo dosadno, a bilo mi je malo muka od tema kao sto su "300", "q/a" itd itd
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Momo
ajde bas da izanaliziramo temu... na stranu lična osećanja ...

uzmimo da je pisac stvarno to hteo da kaže

i ko će sad da odgovori na ovu temu kad je prosek godišta na forumu u vrh glave 30 godina ?

ko je taj/ta ko će u tim godinama za sebe da kaže da je mogao/la da doživi ovo iz citata?

možda doduše neko i hoće... meni se učinilo da je nemoguće te sam s obzirom na vreme, mesto i navedenu rečenicu napisao odgovor na temu a ti mi reko da ne kenjam ko trol ?

i posle se čudiš što se bunim :lol:
Ja nisam citala tu knjigu. Htela sam ali kuma koja je citala kaze da je neverovatno dosadna i da je citam samo ako hocu da se bespotrebno mucim (ona ju je procitala) :lol: Rekla sam joj da neki ljudi ovde tu knjigu smatraju odlicnom a ona se cudila sta li im je tu odlicno :lol: U svakom slucaju, procitacu nego mi je nesto ubila zelju pa odlazem...

Ali ako je to poruka knjige onda hmm... pa cini mi se da nije mudar ni kasnije... Sta s tim sto nije imao nijednu veliku ljubav? Zar nije mogao da uziva u prirodi, druzenju, radu, umetnosti... nego mu je samo bez toga zivot protracen.
Korisnikov avatar
By Dina
I da, zaboravih.. NIKADA nisam pozelela da umrem zbog ljubavi, mnogo gore stvari se u zivotu prezive i prevazidju, a zbog ljubavi umiru oni koji nisu iskusili vecu tugu i patnju i koji su labilne lichnost, pa im je ta ljubav nesrecna nesto najbolnije.. :kafa:
Ja nesto slicno pomislim kad god mi neka osoba drami oko ljubavi... da je videla sta su problemi i tezak zivot ne bi joj palo na pamet da joj to bude glavni problem u zivotu a kamoli razlog za smrt... Ali se ujedem za usne da to ne kazem, nisu ljudi krivi sto nisu imali tezih problema...
Uh, daleko bilo da ja nekom zelim da ima tezak zivot, ne, nikako.. Ali, ti ljudi koji prave dramu zbog ljubavi, pate, hoce da se ubiju i sl. trebalo bi da se osvrnu oko sebe i vide da ima mnooooogo gorih stvari u zivotu i da budu jebeno svesni toga. Ne mislim da svako ko pati zbog ljubavi je budala, ne, nikako. Noramalno je da patis ako si volela, pa izgubila, sve je to deo zivota, ali da se ubijas zbog ljubavi, e to nije normalno i ti ljudi treba da se leche, zarad njih samih. Ima u tome i ona narodna: Svakome je njegova muka najteza, tako je verovatno i tim koji hoce da se ubiju zbog ljubavi.
Pa da slazem se da je verovatno svakome svoja muka najteza. Zato i ne mogu da se osvrnu oko sebe... Tek eventualno ako im zivot kasnije postane tezak onda se sete oko kakvih sitnica su dramili. Ali svakako ni ja im ne zelim tezak zivot, niti ih smatram cak nekim ko treba da se leci... samo je to iz mog ugla nerazumljivo, ali zato se ujedem za usne, pre nego sto pokusam koliko toliko da se uzivim u neki drugi zivot i dam neki savet ukoliko mi je trazen...
Korisnikov avatar
By m..
Ne znam, jbt, meni je na trenutke uzasno tesko sto vise ne zivim sa zenom, sinoc sam se rasplakala ko dete, ali onda se fokusiram, skupim snage da idem dalje. Ne verujem da bih se ikada ubila zbog ljubavi, ali da, jako bih patila i jako sam patila, to stoji. Desavalo mi se i da mesecima budem u depresiji zbog necega sto je trajalo 2 nedelje (naravo, potaknuto jos nekim stvarima).

S druge strane, ne verujem da ljudi koji se ubijaju zbog ljubavi po defaultu nisu iskusili nista gore od toga, uopste ne mora da znaci, eto moguce je da im je ta ljubav jedina stvar koja im je isla dobro u zivotu, koja ih je drzala da ne potonu, i onda kad je izgube, prosto nemaju snage da idu dalje. Ima i takvih slucajeva, pretpostavljam. Nekako, ne verujem da se ti ljudi ubijaju samo i iskljcuivo zbog ljubavi (bili toga svesni ili ne), vec zato sto u zivotu nemaju nista drugo sto bi ih odrzalo iznad vode.
Ne mislim da ljudi treba da uzmu doktora da se lece od ljubavi, vec da bi se lecili od depresije.
By ~ Le Saint X ~
Ja nisam citala tu knjigu. Htela sam ali kuma koja je citala kaze da je neverovatno dosadna
Ne zelim da napisem javno sta mislim o toj...

:drama:
et toq!
:snob:
Korisnikov avatar
By Dina
B.U.,
pa ne mozes nista posebno ni da kazes kad je ne poznajes ;)
By ~ Le Saint X ~
Dina,

pa ne mozes ni ti da znash sta sam ja hteo da napisem u nastavku recenice :)
Mozda uopste nisam hteo nju- kumu da komentarishem
Korisnikov avatar
By Galateja
Niko se nije ubio zbog ljubavi. Niko se nije ubio zbog nečega. Postoji jedan psihički nesklad, neka velika patnja koja pruža nelagodnost, a motiv je manje bitan, jer je reč o sklonosti. Hoću reći da ako već neko ima samoubilačke želje da one nisu u vezi sa samom ljubavlju, već je ljubav samo tu jedan 'alibi'.

Jeste primetili da se u javnosti samoubistva tretiraju po godinama?
samoubistvo osobe koja ima do 30 godina - zbog ljubavi
od 30 do 40 - zbog nemogućnosti odvajanja od roditelja i poteškoća u pronalaženju posla
od 40 do 60 - zbog gubitka radnog mesta
preko 60 - zbog tuge što je star i sam

Ja se sa ovim ne slažem i duboko sam uverena da je reč o sklonosti, a ne o pojavi koja je izazvana. Eventualno, može biti spoljni podstrek, ali motiv je uvek unutrašnji.
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Swanheart
"Kada samo pomislim da sam upropastio godine i godine svoga zivota, da sam pozeleo da umrem, da sam najvecu ljubav doziveo sa zenom koja mi se nije svidela, koja nije bila moj tip!"
Meni su i citat i tema vrlo interesantni. Ono što sam primetila kod većine učesnika na topiku je to da je citat shvaćen bukvalno te samim tim su dati i takvi odgovori.

No, da se ne udaljav od teme. Dopadljivost postoji kao fizička, psihička i n-ta kategorija. Postoji naše znanje o izvesnoj osobi. Npr. prvo se upoznamo sa nečijim izgledom. Dobro, može i nešto drugo, npr. preko neta. ;)
Ako znamo da osoba izgleda tako i tako, šta voli, a šta čini je dovoljno da stvorimo jednu sliku i da se formira stav.
Ali, neretko dođe do promene, dublje upoznajemo osobu, njene postupke, a samim tim se i naš afinitet menja.
Postoji jedna vremenska tačka kada dolazi do preokreta. Konkretno, u romanu, Svan je stekao jednu vrstu odnosa prema junakinji, nije mu se dopala, tj. nije mu se dopala takva kakva mu se predstavila. Ali kad je pokazala drugu stranu svoje ličnosti i ubola njegov podsvesni afinitet on je počeo da je gleda drugim pogledom, da je želi... Strast je postala neizdržljiva i hipertrofirana. Menja se i sam Svan sve do propasti.
I onda u trenutku samosažanjenja i rastrojstva dolazi reminiscencija odnosa sa junakinjom i kao sled ovaj ironični citat.

Meni su te vremenske tačke u kojima dolazi do preokreta veoma interesantne kao pojam. Nameće se logično pitanje: šta je zapravo to što sisa našu strast?
By Swanheart
@ Galajeta

:hail:

nije mi samo jasno zasto je vecina shvatila bukvalno citat
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by Swanheart

nije mi samo jasno zasto je vecina shvatila bukvalno citat
meni je sasvim jasno jer niti si stavila naziv dela niti pisca

a ljudi ne obracaju paznju na navodnike

Da nije ta antologijska recenica stavljena
verovatno bih i ja...

p.s.

Ne znam koliko neko uopste zna...ali ono sto je Svana uopste privuklo Odeti je jedno umetnicko delo koje je on video u jnoj...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!