Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Kuda i s kim, kako, kada...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By neny
za gej populaciju indija je sigurno bolje mesto.video sam da su imali ogromnu gej paradu,bez incidenta i bez religijskih fanatika.malo li je?!
a verovali ili ne homoseksualnost je ilegalna.zapanjujuce!
mislim da je to najbitnije da mozete slobodno koga hocete,i koliko hocete da volite!
Korisnikov avatar
By Sing
Neny: Ja nisam video da je bas tako. Video sam da je vecina gay ljudi u Indiji su zapravo ozenjeni i imaju porodice. To sto decki hodaju ulicom drzeci se za ruke je jedno (i nije gay), drugo je sloboda u drustvu. Indija mozda jeste demokrtaska zemlja, ali neverovatnog konformiteta u drustvo ima da se zapanis, kao kod muskaraca tako i kod zena.
Korisnikov avatar
By neny
nisam ja reko da je u indiji sjajno,vec da je bolje nego ovde.
a taj prilog o gej paradi sam gledao na bbc-u.bila je jedna lesbian aktivistica i pricala da su oni izasli na ulice da pokazali da homoseksualnost nije nikakav zapadni fenomen,vec prirodna pojava koja postoji svuda.
idealno nazalost ne postoji nigde,ali mislim da je velika stvar sto mogu da se okupljaju i da ne budu pretuceni od strane verskih fanatika,slozices se?
Korisnikov avatar
By Sing
Originally posted by neny
mogu da se okupljaju i da ne budu pretuceni od strane verskih fanatika,slozices se?
Absolutno se slazem.

I ovo vazi uglavnom za urbane delove Indie. U ruralnim mestima neznam kako je, ali je tesko zamisliti da bi bili fizicki napadnuti jer nije to deo njihove kulture...osim ako je u pitanju neki verski potez (ne mislim na hinduizam, jer nijedno nasilje nije opravdano i hinduizmu, vec mislim na druge verske ispovesti).

Ja sam u Indiu jednom isao i sa deckom, i nikad nisam osetio da nas je neko ni zlo pogledao, a tek da nam je nesto rekao, itd.
Korisnikov avatar
By Sing
Setih se sada, imao sam kolegu iz Indie (Bangalore). Tip ozenjen (zenom) sa kojom je usvoio dete, a zivi u stvari sa deckom.

Ozenjen je sa tom zenom jer tako su zelele njihove familie, a on je njoj rekao da je gay cim su se upoznali (i mislim da je njoj to bilo veoma ocigledno), i ona je pristala na takav aranzman jer nije zelela da ide protiv volje svoje familie.

Sto je meni interesantno da i sada, nakon 5-6 godina tog 'braka', oni zive (u Indiji) na taj nacin da on legalno ima dete (usvojeno jer on sa tom curom nikad nije spavao), i civilno se ponasaju jedan prema drugom (on cak finansira i dete i delimicno i zenu), a zivi svakodnevno sa deckom (koi je inace Britanac). Kada sam ga pitao kako to kriju od familie, on je rekao da ne kriju, da to familia zna, ali niko ne razgovara na tu temu vec jednostavno to je tako i nema sta da se vise prica o tome.
Korisnikov avatar
By Mars
Ja sam na nekom satelitskom kanalu gledao jednu meni jako zbunjujuću emisiju ... o Indiji, o nekom malom, primitivnom mestu (karton naselje) i o transvestitima u selu i njihovim muškarcima. Čovek ima ženu koja sedi kući i koju povremeno obilazi, a u stvari živi kod trandze. On čuči, puši...isto neki stav "Šta tu ima da se objašnjava..." Ona čuči, meša neko jelo u tepsiji na vatri. Šminka, djindjuve, brkovi...U fazonu "Nije mi loše ovako, ne žalim se"... i to nekoliko takvih parova ima u tom malom selu.
Korisnikov avatar
By Sing
O da, ovo je sasvim tacno, i vecina tih tranzeva po Indiji su 'tranz' jer oni veruju da su oni zapravo reinkernacia zenske boginje. Sasvim normalno u Indiji. Slicno, u Thailandu, postoji 'katoy' koji je transvestit i ima svoje mesto u drustvu bez diskriminacie jer drustvo veruje u to da je njima tu mesto i da su oni takvi, pa kad bi i hteli da im nametnemo diskriminaciu mislim da bi se thai zbunili!
Takodje, postoje trans seksualna plemena u Amazonu, koleginica (inace Makedonka) je sa njima zivela jedno vreme dok je pisala rad. Slicno ima i u Papui Novoj Gvineji, mada manje odf kako ih obilaze hriscanski misionari.
Korisnikov avatar
By Mars
Ispada mu da samo KOD NAS toga nema!
Korisnikov avatar
By Sing
Mozda sto smo mi tvrdoglavi (ili najpametniji) i ne zelimo da prihvatimo...neznam... :murkan:
Korisnikov avatar
By Sing
Slika

Slika

E sad nemoj da mi neko digne slike ima da bijem! :gitara:
By ...Sitnicava...
Hvala svima koji su postovali...

Sing, slobodan si da staviš koliko god fotografija želiš, ove su već sačuvane... :mini:
By ...Sitnicava...
Originally posted by Sing
Bio sam vise puta, i radio sam takodje, i idem ponovo u Martu. Sta te specificno zanima? :gatara:
Zanima me apsolutno sve što je kuriozitet i što se može prezentovati u cilju povećanja atraktivnosti Indije... Običaji, maniri, tvoji zaključci, baš sve...

U programu će akcenat biti na Taj Mahalu, Mahatmi Gandiju, indijskom plesu, muzici, proslavama, lepoti žena, Hramu pacova, Yogi itd.

Usput, zanima me šta ti radiš kada tamo odeš? Nadam se da pitanje nije suviše intimno...
Korisnikov avatar
By jukie
Postoje dve knjige Kreativnog centra

Braca dolazi u grad:
http://www.kreativnicentar.rs/za-djake.php?e=112&c=C180

Braca na Himalajima:
http://www.kreativnicentar.rs/za-djake.php?e=112&c=C186

One se dešavaju u Indiji i glavne ličnosti su deca i njihov rođak Braca (nisam uspeo da provalim koji im je tačno rod). Malo sam prelistavao ovu drugu knjigu u Platou, i cela porodica Indijaca ide do Himalaja na odmor (u smislu kao da neko odavde ide na Kopaonik) i šta su usput videli...
Korisnikov avatar
By Sing
Originally posted by ...Sitnicava...

Zanima me apsolutno sve što je kuriozitet i što se može prezentovati u cilju povećanja atraktivnosti Indije... Običaji, maniri, tvoji zaključci, baš sve...

U programu će akcenat biti na Taj Mahalu, Mahatmi Gandiju, indijskom plesu, muzici, proslavama, lepoti žena, Hramu pacova, Yogi itd.

Usput, zanima me šta ti radiš kada tamo odeš? Nadam se da pitanje nije suviše intimno...
Voleo bih da mogu da ti pomognem, ali je nemoguce opisati nesto sto je India jer to se mora doziveti. Verovatno je lakse da pronadjes po netu vec sazete opise na teme koje si navela pa izaberes i editujes malo za svoje namere. India je nesto neverovatno, pocev od mirisa, boja, manira koje ljudi koriste (nacin na koi pomeraju glavu dok pricaju), hrana, obicai, haos,...
Prvi put kad sam isao u Inidi mislio sam nikad vise. I onda zadnji dan na putu slucajno prodjem pored mesta odakle sam cuo da dolazi neka smirujuca muzika. Osetio sam i neki miris koi nisam prepoznavao, dok me nije lupilo u facu: ghat, ili mesto gde se spaljuju mrtvi. Gledam vatra skoro sagorela, lobanja se vidi, sa strane ispala ruka pa nije jos sagorela, neki tip sklupcan na zamlji place, a ta muzika dopire iz hrama. to je bio trenutak kad sam osetio nesto neopisivo, kao da nisam znao jel sam ja u nekom snu ili ne. Dodju ti misli kao 'pa to je sve, zivis i onda te spale i nema nista, idemo dalje?'.
E sad, kakav je ovo utisak imalo na mene neznam, ali od tada sam bio jos 2 puta, i idem ponovo...

Sta radim kad odem?

Pa radio sam tamo jedno vreme, a uglavnom lunjam :zongler: tek onako da vidim sta ima :D
By ...Sitnicava...
:shok2:

Zar se ljudi ne kremiraju u zasebnim objektima, prostorijama, a ne tako na izvol'te? Tamo je očito sve na dohvat oka - vršenje nužde, kremiranje...

U principu, program je završen. Napisah šta predstavlja kostur rada, samo sam htela da čujem za još neke smernice i eventualne korekcije ako se radi o nečemu zanimljivom, a neobradjenom u projektu... :kralj:
Korisnikov avatar
By jukie
Hoćemo li to videti kao neku Powerpoint prezentaciju?
Korisnikov avatar
By jukie
Zar se ljudi ne kremiraju u zasebnim objektima, prostorijama, a ne tako na izvol'te?
Na nekim mestima se mrtvaci ostavljaju na vrhu uzvišenja da ih pojedu lešinari... ali pošto lešinara (supova) ima sve manje jer se truju nekom supstancom koje ima u lekovima a na koju su supovi jako osetljivi, onda te leševe umeju da kljucaju i lunje (nešto kao mišar, samo sa račvastim repom) i ponekad uzmu npr. šaku i nose je u gnezdo pa im ispadne i padne na nekoga na ulici
Korisnikov avatar
By Sing
:shok2:
Zar se ljudi ne kremiraju u zasebnim objektima, prostorijama, a ne tako na izvol'te? Tamo je očito sve na dohvat oka - vršenje nužde, kremiranje...
Lomaca moze da bude i napolju, na primer pored reke, gde se takodje nalazi i hram, znaci u tom nekom 'dvoristu' hrama, mada kao sto kazes, tamo je sve na dohvat ruke.

Ja sam jednostavno hodao pored reke u smeru muzike, znaci ja sam bio na terenu hrama, ali to je bilo otvoren betoniran prostor na kome je lomaca ocigledno vec sagorela i sada je ostalo samo ono malo da pirki vatra to i tamo, a sto mi je ostalo u glavi je slika te nesagorele ruke i tog sklupcanog tipa koji je tu plakao (dok je ta muzika dopirala iz hrama).

I samo da dodam, ne pale se svi: leperi, trudnice i jos jedna kategoria (ne secam se trenutno) se bace u reku/more nakon sto im se vezu noge kamenjem. Naravno, taj les ispliva vremenom i jedu ga ptice/ribe, itd. U istoj toj reci, bukvalno na istom mestu, Indusi se kupaju, peru ves, zahvataju vodu da prave rucak, peru zube, itd. (pogotovo ako je u pitanju Ganga).

Jos jedna zanimljivost (koju ja licno nisam video) je to da uglavnom u ruralnim sredinama, ako zena ostane udovica, ona obavezno skace ziva na lomacu za muzem. Neke nazalost tu i izgore. :egzorcist:

To je India!
Korisnikov avatar
By Sing
Originally posted by jukie
Na nekim mestima se mrtvaci ostavljaju na vrhu uzvišenja da ih pojedu lešinari...
Ovo je normalna procedura u jednoj grani budizma (ne hinduizma) i jos uvek se praktikuje u ruralnom Tibetu.

Zanimljivo je i to sto su odredjeni domorodci Severne Amerike praktikovali isti obicaj svojevremeno, sto (u mojoj glavi) povezuje sa animizmom, pa se ponekad i pitam da li je to poniklo iz kulture pa je ta grana budizma to prihvatila (jer budisti to ne rade u drugim delovima Kine niti u drugim zemljama gde je budizam glavna religia), a domordci americkog kontinenta imaju genetske veze sa Aziom...
:psiholog:
Korisnikov avatar
By Sing
Na nekim mestima se mrtvaci ostavljaju na vrhu uzvišenja da ih pojedu lešinari...
Ovo je normalna procedura u jednoj grani budizma (ne hinduizma) i jos uvek se praktikuje u ruralnom Tibetu.

Zanimljivo je i to sto su odredjeni domorodci Severne Amerike praktikovali isti obicaj svojevremeno, sto (u mojoj glavi) povezuje sa animizmom, pa se ponekad i pitam da li je to poniklo iz kulture pa je ta grana budizma to prihvatila (jer budisti to ne rade u drugim delovima Kine niti u drugim zemljama gde je budizam glavna religia), a domordci americkog kontinenta imaju genetske veze sa Aziom...
:psiholog:
Korisnikov avatar
By Sing
Ili bar u pdf formatu! :harmonika:
Korisnikov avatar
By Sing
A ovo sam slikao prosle godine za vreme Thaipusam -a. Ovo treba videti i doziveti...

Slika
Korisnikov avatar
By Sing
Evo jos malo, ne mogu da odolim...

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
By Birthday_girl
Originally posted by Zwezdica
Ja sam dosla samo da ishejtujem Indiju i kazem da u tu bedu i siromastvo nemam zelju da odem.. :alikako:
E, nemoj da mi se meshas u pos'o! :)
By ...Sitnicava...
Mnogo je to više od PowerPoint prezentacije. :)

Program je baziran na naraciji voditelja, raznim performansima, predstavama koje oslikavaju manire i istoriju Indije... Na samom ulazu planiramo da lupamo ženskom delu populacije tačke izmedju očiju i da im crtamo po rukama...

Trudili smo se (ekipa i ja) da napravimo raznolik i pre svega melodičan pregled Indije... Ipak, treba gostima držati pažnju tri sata...

Ko je naročito zainteresovan, mogu mu poslati mail-om program kada utanačimo apsolutno sve, mada se ne može porediti skup slova na belom listu i sam osećaj koji bi trebalo da ispuni gledaoce tokom trajanja programa...

Udavih ja, ali nadam se na razumete... :D
By J...
Originally posted by Sing
Evo jos malo, ne mogu da odolim...
Kakav je ovo "pirsing" ? :qqlele:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!