Originally posted by ...Sitnicava...
Zanima me apsolutno sve što je kuriozitet i što se može prezentovati u cilju povećanja atraktivnosti Indije... Običaji, maniri, tvoji zaključci, baš sve...
U programu će akcenat biti na Taj Mahalu, Mahatmi Gandiju, indijskom plesu, muzici, proslavama, lepoti žena, Hramu pacova, Yogi itd.
Usput, zanima me šta ti radiš kada tamo odeš? Nadam se da pitanje nije suviše intimno...
Voleo bih da mogu da ti pomognem, ali je nemoguce opisati nesto sto je India jer to se mora doziveti. Verovatno je lakse da pronadjes po netu vec sazete opise na teme koje si navela pa izaberes i editujes malo za svoje namere. India je nesto neverovatno, pocev od mirisa, boja, manira koje ljudi koriste (nacin na koi pomeraju glavu dok pricaju), hrana, obicai, haos,...
Prvi put kad sam isao u Inidi mislio sam nikad vise. I onda zadnji dan na putu slucajno prodjem pored mesta odakle sam cuo da dolazi neka smirujuca muzika. Osetio sam i neki miris koi nisam prepoznavao, dok me nije lupilo u facu: ghat, ili mesto gde se spaljuju mrtvi. Gledam vatra skoro sagorela, lobanja se vidi, sa strane ispala ruka pa nije jos sagorela, neki tip sklupcan na zamlji place, a ta muzika dopire iz hrama. to je bio trenutak kad sam osetio nesto neopisivo, kao da nisam znao jel sam ja u nekom snu ili ne. Dodju ti misli kao 'pa to je sve, zivis i onda te spale i nema nista, idemo dalje?'.
E sad, kakav je ovo utisak imalo na mene neznam, ali od tada sam bio jos 2 puta, i idem ponovo...
Sta radim kad odem?
Pa radio sam tamo jedno vreme, a uglavnom lunjam

tek onako da vidim sta ima