Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By saigo
@::fy:: Na prvoj strani je link za moj MySpace... (ne osudjujte me lol)
Korisnikov avatar
By maka
nisam ni ja zelela da napravim off,al jednostavno je jace od mene kad vidim neke stvari koje ljudi tako sigurno iznose,a ZNAM iz MOG iskustva i + iz iskustva mnogih da nisu tacne.

on : saigo,sto se tebe tice,mislim da je sve u glavi. takodje mislim da si jako mlad da bi pio lekove. ne bih da te uvredim,naprotiv,ali moram da kazem da mislim da tvoji razlozi za suicid su meni smesni. sta da kaze ono dete tamo negde koje se rodilo bolesno i koje zeli da zivi,bori se svim silama,a ne moze?! sta da kazu milioni koji imaju mnogo gadnije probleme pa se bore i uspeju da izgrade neki svoj put? .....

veruj da tvoj problem NIJE strasan. samo treba da promenis nacin razmisljanja,da svemu das neke svetlije nijanse i da razmisljas POZITIVNO! jer zivot ti je onakav kakve su ti misli!
mlad si,zdrav,prav,ceo svet je pred tobom! glavu gore i osmeh na lice..

eto,to je moje misljenje. najiskrenije moguce.
Korisnikov avatar
By ::fy::
jao, a tek ti komentari "pa ima gorih slučajeva od tebe, eto deca u Africi umiru od gladi pa nisu depresivna ili ljudi umiru od raka, side pa su srećniji od tebe"....

PREKINITE SA TIME !!
Korisnikov avatar
By maka
izvini sto da prekinemo? ne nego cemo svi da ga sazaljevamo i njemu ce biti bolje.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by Paranoid Androgynoid
i nemam predrasudu prema srbima vec je to sto sam napisala o njima empirijski dokazano, evo ti si cist primer koji to potvrdjuje. ;)
i rest my case.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by maka
moram da se ukljucim.

da li si ikad bio kod psihologa,psihijatra,psihotarapeuta?
jesam. osim toga ukrstio sam price sa svojim poznanicima, prijateljima i njihovim iskustvima, u beogradu. nekima od njih su psihoterapije pomogle. ali takvih ljudi ima na prste jedne ruke, ili i manje, a po starom dobrom zakonu srbije, svi koji su iole dobri u necemu zele da dodju u beograd. zato zakljucujem da je situacija katastrofalna. da li neko zna nekog dobrog specijalistu za probleme odrastanja gej osoba u kraljevu, kragujevcu ili novoj varosi?
a za ovo da prijatelji i ljudi koji te najvise vole... to je najveca greska.
jer onaj ko je emotivno umrezen cesto ti nece da ti PRAVI savet. cak i ako ti ga da-drugacije ces ti primiti taj savet od prijatelja,rodjaka nego od osobe koja je strucnjak. naucno dokazano.
"strucnjak" je veoma losha rec a jos gore to poverenje u strucnost. ne kazem da su psihijatri crni djavoli i da ne mogu da pomognu (sto se primanja saveta tice, tu si u pravu, njihova pozicija "strucnjaka", shamana, vlhva, daje im autoritet i to je u redu za neke stvari). ali oni po pravilu lece posledice a ne uzroke. ako ti neko da da krckas antidepresive to je ok, ali je jos bolje da eliminises ono sto ti izaziva depresiju (u ovom slucaju, mala sredina i nemogucnost kontakta sa drugim gej osobama, decko ima 18 godina, potrebno mu je to, to nije neki hir).

zbog takvih stavova srbija je medju najvecim potrosacima antidepresiva po glavi stanovnika u evropi, a vodi se i kao jedan od najnesrecnijih naroda.
Korisnikov avatar
By maka
kapiram.

ti i ljudi oko tebe ste imali losa iskustva.. kod mene je obrnuto.. otud i razlika u misljenjima.

danas sam razmisljala o ovom decku i ovoj temi. imala sam i ja period kad sam bila u daunu (depresija je preteska rec).. i ne znam.....ma,necu da iznosim misljenje,samo cu da se porkam sa pola forumasa koji su kako vidim vrlo privrzeni decku koji ima problem. nema veze,nie ni bitno.

aj pa tako..
By saigo
Da budem iskren tema homoseksualnosti retko kad ispliva na terapiji. Ja sam prihvatio to sto sam i to je to.

Vise se fokusiramo na drustvenu anksionznost (sto je razlog sto ja ne mogu samo da izadjem sam ili odem do drugog grada iako objektivno to mogu da uradim) i manjak samopouzdanja...
By Hans
Zdravo Saigo,
nijedan chovek nije ruzan jer ne postoji definicija lepote. Oni koji pokusavaju da je daju su mahom imbecili i njima je potrebnija pomoc. Mani se ti blago meni televizije, filmova, lepih, pametnih i superuspesnih ljudi. Nema svrhe gledati ih i uciti od njih jer su takvi imali samo malo vise srece od pameti. Okreni se svetu knjiga, dobre muzike, pozorista...Ukoliko nisi stekao prijatelje, onda se nemoj ni truditi da to govoris bilo kome ko naidje. Ja sam do dolaska u Bg takodje mislio da imam prijatelje, a prijateljicu sam stekao 7. dana fakulteta. Kako? Jednostavno. Nakon nekog vremena shvatis da na neki nacin disete slicno i otvoris se, to isteche samo od sebe...Ovaj forum ima i svojih dobrih strana. Ovde se ljudi mahom hvale, bulazne, trose svoje vreme ne govoreci nista..a ima i ljudi koji ce ti izaci u susret i drzati te van svojih klanova i palanackih prepucavanja. Provincija ume da ujede. Nemoj da gutas price sa svetskih televizija kako je gay sasvim ok i kako i u mala mesta treba da prodre duh globalizma i slobode. To je tako na reklamama..ti ne zivis u holandskoj provinciji, vec u licemernoj Srbiji. Ne zuri.
Bolje je chekati duze, nego kako ti kazes, naci osobu koja ce ti biti zena a koju ces varati sa muskarcima, dok je ona u 8. mesecu. To ne vodi nikuda i znaci samo bezanje od problema..Ti si gay. svestan si toga i idemo dalje...sledece sto mozes za sebe da uradis je da se malo pomucis i upises neki fakultet...Zasto? Zato da bi odlutao od provincije i sklonio se od "blatnjavih srpskih opanaka", kako kaze jedan pisac novijeg datuma, Jergovic...Mislim da je samo Kant, koji nikada nije napustao svoj grad znao zasto to nije uchinio..ovo su malo drugaciji momenti...
Izbegavaj psihologe. Izbegavaj lekove. Trudi se da mislis svojom glavom iako znam kako se ponekad osecas-kao da nisi u svom telu. A to je rezultat onoga sto ti okolina namece.. Outovanje je hrabra stvar.
A hrabre sreca prati. Tu smo! Pisi! :)
Korisnikov avatar
By *deni*
Hmmmm... Ovde je zajednicki imenitelj vecine izlaganja - savet da se decko potrudi da upise fakultet i tako utekne iz ucmale sredine.
Interesantno, ja sam takodje rodjen u malom mestu, doduse ne toliko ucmalom, ali nisam uopste imao neku posebnu zelju da iz njega uteknem, no matori su me odmah posle srednje skole spakovali i poslali na studije ( valjda nisu vise mogli da me gledaju i slusaju :lol: ), prvo u Kragujevac ( jer nisam imao dovoljan broj poena na prijemnom u NS - u, bio sam ispod crte, iako sam polozio prijemni ) , a posle prve godine sam se uz molbu prebacio na NS univerzitet.

Ali dobra je ta promena sredine u tim mladim godinama. Ja sam se na taj nacin navikao da se lako uklapam sa novim ljudima i sad imam tu osobinu da gde god da odem, vrlo brzo se odomacim i pocnem da se osecam kao da sam kod kuce.
Zato se i ja pridruzujem opstem savetu saigu da , ako to ikako moze, upise neki faks i otisne se uz vetar.
:pas:

Slika
Korisnikov avatar
By IceBerg
imam sjaju ideju :D u porodilishtima treba zbaraniti dojenje dece... treba im davati antidepresive... da od malena steknu imunitet... i obavezno im treba napravit priruchnik ZIVOT... SHTA I KAKO GA TREBA ZIVETI... pa ce da bude sve bez problema :smeh:
By iWanna
Originally posted by ::fy::

Preporučujem svima, a naročito onima koji olako iznose svoje stavove, da makar pročitaju nešto o depresiji i anksioznosti (internet je pun jaki dobrih i stručnih tekstova)
By J...
Originally posted by *deni*
savet da se decko potrudi da upise fakultet i tako utekne iz ucmale sredine.
Uopste ne mora da upise fakultet ako nece ili ne moze. Dovoljno je da promeni sredinu, da ode u drugi grad da trazi posao. Kad se osamostali imace i vise samopouzdanja.
Korisnikov avatar
By maka
Originally posted by iWanna

Preporučujem svima, a naročito onima koji olako iznose svoje stavove, da makar pročitaju nešto o depresiji i anksioznosti (internet je pun jaki dobrih i stručnih tekstova)
:up:

depresija.. nikom ne pozeleti.
kad si u depresiji nije ti CAK ni do FORUMA. :misli: o da.
By saigo
Originally posted by IceBerg
imam sjaju ideju :D u porodilishtima treba zbaraniti dojenje dece... treba im davati antidepresive... da od malena steknu imunitet... i obavezno im treba napravit priruchnik ZIVOT... SHTA I KAKO GA TREBA ZIVETI... pa ce da bude sve bez problema :smeh:
OK, shvatio sam, ne volis antidepresive...

Hoces da ti kazem koliko me je briga?

Pre nego sto sam poceo sa Zoloftom nisam mogao da pogledam sebe u ogledalu. Provodio sam dane samo sedeci ispred kompjutera ne radeci nista i smisljajuci kako da se ubijem. A uvece bih plakao u krevetu dok ne zaspim.

Iako mi ni sada nije tako super, makar je bolje nego sto je bilo.
Korisnikov avatar
By blenta
:mazi:

bice bolje
nadji neshto chemu cesh da se posvetish
to ce ti makar malo skrenuti misli
radi na tome da promenish sredinu
nije toliko preteshko

ja sam tako uradio
bilo mi je lakshe to
nego da ostanem tu gde mi ne odgovara
:vruce:
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by saigo
Pre nego sto sam poceo sa Zoloftom nisam mogao da pogledam sebe u ogledalu. Provodio sam dane samo sedeci ispred kompjutera ne radeci nista i smisljajuci kako da se ubijem....
Smisljajuci kako da se ubijes, a da to bude bezbolno, jer se plasis i bola.
:mad:
Slusaj ti , dete !
Mnogo mi vec ides na pickin zivac sa tim prenemaganjima, znas...
Imas 18 godina, imas obe ruke i noge, u naponu si snage, mozes da radis i stvaras, a ti samo kukas i kukas.
Najlakse je tako !
Pa sta bi tek radio da si invalid, ili da si na drugi nacin hendikepiran ?!
Neki dan sam posmatrala na tv - u prilog o jednoj mladoj zeni, slepoj od rodjenja, ali to joj nije smetalo da upise i zavrsi falultet i sad je zaposlena diplomirana pravnica.
I to nije studirala pod nekim posebnim uslovima, vec kao i svi ostali. Sa CD-a je slusala gradivo, ili su joj ga citali prijatelji i rodjaci, pa je tako pamtila.
To je za svako divljenje.
A ti ?
Nista ti ne fali, vidis, cujes, mozes da se kreces, da donosis odluke i umesto da budes razborit mlad covek pred kojim je buducnost, ti sedis i kukas.
Necu vise uopste takve stvari da citam od tebe !
Izvoli uzeti svoj zivot u svoje ruke i gledati sta ces od njega napraviti.
Korisnikov avatar
By maka
ja mislim da je ovu temu postavio neko jer mu je bilo doasadno il sta vec.
previse patetike cak i za depresivca.
Korisnikov avatar
By starsailor
Originally posted by iWanna

slazem se. pokusaj ovo, pokusaj ono. ne pij lekove, bla bla... decko vam rekao, da je tako lako svi bismo izabrali da budemo srecni.
mali, super je sto si otvorio temu, lepo je cuti sta ljudi misle, cak i kada se ne slazemo (ipak pokusavam da gledam pozitivno na sve ovo, jer su resili da postuju u ovoj temi , znaci zele da ti pomognu, na neki nacin).
ja sam imala ( i jos uvek ponekad imam) skoro sve tvoje simptome, tako da znam o cemu pricas. i drago mi je sto si jak (mozda nisi svestan ovoga). al' ipak znas sta je dobro za tebe i produzi tako. za anxioznost lekovi su i te kako potrebni.
ne moze neko koji nije osetio taj jebeni strah, i napad panike ( bez "razloga") da te shvati. i znam da je ljudima to cudno i da misle da je lako reci, ma daj, idi u shoping, promeni sredinu, bice sve ok.
ti najbolje poznajes sebe :mazi:
By saigo
Hocete li se stvarno osecati bolje ako ispadne da sam troll? E pa nisam.

@Daliborka: LOL. Da imas malo znanja o svemu ovome, znala bi da je "Jos si mlad... ima ljudi u goroj situaciji pa vidi njih..." u stvari najgora stvar koju mozes da kazes depresivnoj osobi.

Da, veliko iznenadjenje, depresija je pateticna, ko bi to ikad pomislio?
Korisnikov avatar
By *deni*
ja mislim da je ovu temu postavio neko jer mu je bilo doasadno il sta vec.
previse patetike cak i za depresivca.
A mozda se i neko od prevejanih korisnika duplo registrovao, pa tera shegu i sprdachinu sa poshtenim svetom.
:hmm:
Malo mi je sumnjivo ono postavljanje linka koji vodi na MySpace profil, za koji saigo tvrdi da je njegov. Tamo pise i ime i prezime i mesto stanovanja korisnika.
Neko ko je tako uplasen i depresivan u zivotu, tesko da bi se odvazio na takav potez outovanja.
Slika
Korisnikov avatar
By maka
:up:

slazem se.

jos jednom ponavljam : nisam znala da je depresivcima do foruma. toliko.
Korisnikov avatar
By starsailor
bolje ovakav dupli nalog ( ako je) bar daje realne teme
By iWanna

nisam znala da je depresivcima do foruma. toliko.
Covek se uci dok je ziv.
Korisnikov avatar
By blenta
ajd ostavite decka na miru

ja visim na forumu kad sam depresivan

saigo, rekli smo manje vishe shta smo imali
situacija nije toliko strashna kao shto ti mislish

u tom smislu shto ti sam mozesh za malo truda da je promenish
upishesh sledece godine shkoliicu u bg
nadjesh neki poslic koji mozesh da kombinujesh sa shkolom
i sve je drugachije

ono shto je bitno da lekovi jesu reshenje ali NISU trajno reshenje
morash da smislish shta ti jako smeta, shta te tera da se osetjash tako i da to eliminishesh
i bitno je da shvatish da morash prvo da zhelish a potom da se potrudish
ti sam za sebe
bitje ljudi koji ce da te pridrzhe s vremena na vreme da ne pokleknesh
ali najvetji deo morash izneti sam
posle toga tjesh se osetjati silno dobro u svojoj kozhi
i znati da nemash razloga za depresiju

dakle algoritam:
pij lekove zasad
prichaj sa struchnjakom
nadji hobi koji ce ti pomoci da izbacish negativnu energiju
postavi si dugorochni cilj eliminisanja stvari koje te chine takvim
radi na tome
kad te uhvati dodji ovde da se ohrabrish, da se zekish, pa i da trolujesh
izdrzhali smo mi i mnogo gore od tebe
i oshishaj se emo!!! (shala)

priznao si naglas da imash problem, to je najveci korak
za to trebaju golema muda
i prebroditjesh ... jer si mudonja

:shake:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!