Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Anketa - Nezavisna Vojvodina!!!

1. Verujem da Vojvodina treba pod hitno da se otcepi od Srbije.
33
37%
2. Jos par godina, pa ako se nista ne promeni, definitivno autonomija.
13
15%
3. Apsolutno NE! Niti sad, niti ikad u buducnosti!
43
48%
Korisnikov avatar
By kal zakath
Podržavam nego šta. Red je, da pod stare godine vidim rezultate mog tromesečnog boravka u jebenim kukuruznim poljima.
By Simor
Poklon forumskog entiteta Simora vaskolikim patriotskim forumskim entitetima i entitetkinjama u zemlji i rasejanju :poklon:

Dogovorite se ko će

(1) da prevodi,

(2) da postavi sliku koja govori više od hiljadu reči
(po principu: "nije nam mrsko da čitamo, ali nam je milije da gledamo uz objašnjenje u pet reči"),

(3) patriotski da shvati svu zloću i opačinu,

(4) patriotski da se zgrozi
(key words: zlo, frustracija, mržnja, smisao života, koloidno srebro),

(5) patriotski da se zabrine, te

(6) patriotski da otvori temu o proganjanju forumskih patriotskih entiteta i entitetkinja
(nudim usluge besplatne lekture uvodnog posta pomenute teme).

:rock: Posebnu zahvalnost dugujem forumskom entitetu fencysmurfu što mi je ukazao na ovaj muzički dragulj! :rock:

Hol szőke sellő, gyenge szellő játszik a Tiszán,
Ott él egy nép, legendák népe, ott az én hazám.
Az ősi Kárpát, őrzi álmát hű Csaba vezér,
Ki csillagoknak égi útján vissza-vissza tér.

Szép vagy, gyönyörű vagy, Magyarország,
Gyönyörűbb mint a nagy világ.
Ha zeng a zeneszó, látom ragyogó, szép orcád.

Táltos paripákon oda szállunk, hazahív hű falum virág,
Úgy rí a hegedű, vár egy gyönyörű, szép ország.

Ott dalos ajkú mind a lány, mert dal terem a fán,
És délibábos tündérkastély leng a vén Tiszán.
A rónaságon, híb határon száll, repül a szél,
Huszárok kedve éri csak be, hogyha szárnyra kél.

Szép vagy, gyönyörű vagy, Magyarország,
Gyönyörűbb mint a nagy világ.
Ha zeng a zeneszó, látom ragyogó, szép orcád.

Táltos paripákon oda szállunk, hazahív hű falum virág,

:balerina: :balerina: :balerina:
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by Manon
horus, nemoj da ta ja dodjem tamo :vudu: ;)
:kiss:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Originally posted by Black Lady
Nisam znala da je Beograd jedini grad na svetu :drama:
OK, ja sam mislio na Srbiju.

A koji drugi relevantan grad u regionu NS moze da presisa? ZG, Sarajevo, Ljubljanu?
Korisnikov avatar
By AngraMaina
kad smo se vec raspevali i krenuli da mrdamo ramenca :kolo: , kao sto sam se ja uvek zalagao i uvek sam bio za, evo i mog priloga kao entiteta u rasejanju, to jest rasejanog entiteta (u prilog tome iznosim podatak da sam tri dana zaboravljao da dodam kafu u svoju kafu)

Τσιφτετέλι τούρκικο

Σήκω χόρεψε κουκλί μου, να σε δω να σε χαρώ
τσιφτετέλι τούρκικο, νινανάι γιαβρούμ, νινανάι-νάι

Ώπα, νινα-νινανάι, νινανάι-νάι
νινανάι γιαβρούμ, νινανάι-ναι

Θα σου τραγουδήσω πάλι στον ασίκικο χαβά
κούνα λίγο το κορμί σου, νινανάι γιαβρούμ, νινανάι-νάι

Μια φορά μονάχα ζούμε μες στον ψεύτικο ντουνιά
πρέπει λίγο να χαρούμε, νινανάι γιαβρούμ, νινανάι-νάι

''

:kolo:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by m..
Verujem da bi trebalo da dobije maksimalan stepen autonomije, medjutim ovako kako je postavljena anketa, ja nemam za koju opciju da glasam jer ne bih DA SE OTCEPI, nego da ima najvisi moguci stepen slobode u upravljanju svojim resusrsima.
Ovako: Vojvodina ima najrazvijeniju privredu, poljoprivredu i slicno u Srbiji, dakle tamo se generise, vrti najvise novca, i odatle se najvise puni buzdet. Ako Vojvodina najvise zaradjuje, trebalo bi joj dati autonomiju da bi mogla da ulaze taj profit onako kako ti ljudi misle da treba, lokalno, a ne da time pune budzete Srbije, daju za plate nesposobne birokratije i slicno. Pare koje Vojvodina napravi treba da ostanu u Vojvodini barem vecim delom, jer to je novac koji je Vojvodina zaradila.

Time bi Vojvodina dobila puno, a Srbija izgubila sisu na kojoj sisa vec duze vreme.

Ne znam, meni to izgleda kao fer opcija. Ne vidim zasto da ludi u Vojvodini, od buzdeta koji kroz porez generisu, da placaju opstinske radnike u npr. Cacku, umesto da razvijaju infrastrukturu u lokalu.
inace ovo je naravno odgovor na temu, koji bi dao svako pri zdravoj pameti, samo me mrzelo da kucam. a uostalom i ne bih se kleo u svoju rasejanu pamet.
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by Hton
Originally posted by Black Lady
koji je toliko uznapredovao, da ce presisati sve oko sebe...
I da znas generalno razmisljanje Novosadjana, ne bi takve stvari pisao...
mislim da si prethodnom recenicom potvrdila tacnost mog razmisljanja o stavu novosadjana :)
Izvini, ali to je realno razmisljanje, i realna situacija ovde.. ne znam koliko pratis NS i njegovo razvijanje... jedna sam od osoba koja nema komplexe, s toga shvati kako sam napisala i kako treba...
A za Bg imam da doda, da jeste u Srbiji.. mislim gde bi bio :drama: ocigledno da je bilo bespotrebno moje naglasavanje u zagradi, jel sam to posmatrala globalno i nije se odnosilo samo na Srbiju...
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Originally posted by Hton
Vojvodina ne treba da bude free, vec da pokusa da bude complex free! Ona samo pati od kompleksa Beograda, predvodjena Novim Sadom i to je jedini problem.I ne, ne treba da bude nezavisna. Treba samo da za primer obesi Djordja Balasevica o Mileticev spomenik i nastavi da zivi srecno do dana Apokalipse :vijaca:

ps: znao sam da sam bio inkvizitor u proslom zivotu :lizalica: :D

Lep i PAMETAN,nema shta :deda:

:kiss:
Korisnikov avatar
By stefan19
A evo i jos jednog razloga zasto sam za otcepljenje od Srbije...

Vlada Srbije još nije izradila bužet za 2009. iako danas ističe zakonski rok da predlog stigne u skupštinu.

http://www.b92.fm/channel/Svet+u+2+-+BB ... 24983.html

Mislim, DOKLE VISHE!!! Kakva je to neodgovornost i bahatost nasih politicara (a nepismenost naseg naroda). Pametni su i Hrvati i Crnogorci, i ostali koji su shutnuli Srbiju.
Koliko nam treba udaraca glavom o zid da bi smo na kraju shvatili?!?!

Od danas se javno izjashnjavam kao VOJVODJANIN!!!
Korisnikov avatar
By muzika86
Neki ovdje sanjaju pecene kokoske!

Nikad!

Samo moze doci u obzir nezavisna Republika Srpska.
By Ulix
Ne znam zasto, ali srpski patrioti u meni bude strasnu potrebu da se uclanim u 64 zupanije.
Korisnikov avatar
By Manon
Ulix, da li je to dobro ili lose?
By Ulix
Dobro, naravno. Svi znamo da 64 zupanije zeli da vrati Vojvodinu u narucje majcice Madjarske. :shake:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Originally posted by Ulix
Dobro, naravno. Svi znamo da 64 zupanije zeli da vrati Vojvodinu u narucje majcice Madjarske. :shake:
Madjarski Obraz...

Krajnje simpaticno, i dijametralno suprotno od srpskog nacionalizma...
By Ulix
Salim se, naravno. Svaki nacionalizam mi je jednako odvratan, pa ne mogu da biram izmedju srpskog i madjarskog.

Sustinski se slazem sa onim sto je napisala m.. - maksimalna moguca autonomija u okviru Srbije. Izvrsna, sudska i zakonodavna vlast + VANU.

:pivce:
Korisnikov avatar
By Blady
maksimalna moguca autonomija u okviru Srbije. Izvrsna, sudska i zakonodavna vlast + VANU.

:pivce:
:up:
Korisnikov avatar
By Manon
patriotizam je oruzje politicara da bi odrzali vlast. Najlakse ce okupiti ljude ubedjujuci da ih neko drugi a ne oni(vlast) ugnjetavaju i pljackaju
razumem da neko ne zeli da pripada odredjenj grupi(drzavi) iz razlicitih razloga, ali ne razumem da zeli da pripada opet slicnoj grupi koja je u ovom slucaju razlicita samo po tome sto je eto manja i drugacije se zove. :nerd:
By Ulix
Hoces da kazes da je Vojvodina Srbija u malom?

Nazalost, postace to, ako joj ne dopuste da dise.
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Vojvodina je deo Srbije, jedinstven, kao i svaki drugi, i takav treba i da ostane.

Meni je, posle Beograda, Srem omiljeni deo Srbije i slazem se da se autonomija treba prosiriti, ali ne bih bas davao izvrsnu, sudsku i zakonodavnu vlast. A VANU pogotovo ne.
By Ulix
Zaboravljas da je Vojvodina deo Srbije manje od sto godina; istorijske okolnosti su bile takve da su u Vojvodini stvorile jednu dosta drugaciju kulturu od tipicne srpske.

VANU je bas zbog toga vazna instutucija: potrebna je jedna institucija koja ce okupiti i Lasla Vegela i Radeta Konstantinovica i, recimo, Srdjana Tesina na jednom mestu.
Korisnikov avatar
By Manon
ali cime da dise kad je na infuziji? Iz kojih prihoda trenutno ona moze da dise a da ne uzima novac iz republicke kase? Iz kredita koje obecavaju sveski prevaranti koji eto i sami propadaju sada??!
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Znam koliko dugo je Vojvodina deo Srbije, tj. koliko kratko, i bas zbog toga smatram da bi trebalo da se vise intergrise sa ostalim regijama, uz cuvanje svoje autonomije, naravno.

A zasto za Lasla Vegela ne bi cula cela Srbija? Zasto bogatstvo kulturnih razlika ne bismo sirili na drzavni nivo. I taj covek je drzavljanin Republike Srbije, ne vidim zasto ne bi bio clan SANu-a.
By Ulix
Sto rece Djordje Balasevic, hajde da Srbiju pripojimo Vojvodini? Neka se Srbija integrise. Lakse je Srbiji da se utopi u vojvodjansku kulturalnu sarolikost, nego obrnuto. :)

Laslo Vegel ne moze biti clan SANU jer Laslo Vegel verovatno ne zeli ni da udise isti vazduh koji udise Dobrica Cosic, i ne mogu mu zameriti na tome. I osecanja su uzajamna, tako da je nerealno ocekivati da on bude clan.

A zasto te toliko bode u oci VANU?
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Zato sto mi to deluje kao "Mi imamo svoje intelektualce, vi imate svoje".

A "mi" i "vi" smo jedno.

Nemoj, molim te, citirati Balasevica. Taj covek ce za 5 godina biti zakleti Bacanin, a za 10 zakleti Podbaranin (mislim da se tako kaze). Ili ako neka druga opcija bude moderna, lako ce se prilagoditi.

Treba integrisati Beograd, Vojvodinu, juznu Srbiju, zapadnu, centralnu... Kao Evropu (u nekoj idealnoj verziji) - neka svaka regija zadrzi svoju tradiciju i raznolikosti, ali da budu jedna kompaktna celina
Korisnikov avatar
By Manon
A "mi" i "vi" smo jedno.

ubediti mnoge u ovu jednostavnu istinu je izgleda nemoguci poduhvat
By Ulix
SANU je jedna morbidna instutucija ciji su clanovi uglavnom senilni kriptofasisti i neuspeli ideolozi, i zbog toga pravi intelektualci u principu nemaju sta tu da traze. Ne treba smetnuti s uma kakvu je ulogu SANU igrala u raspadu SFRJ i potonjim ratovima. U SANU nema mesta za pesnike kao sto je Oto Tolnai ili pisce kao sto je pomenuti Vegel, bez obzira sto je svaki Vegelov redak zlata vredan. Da zivimo u drugacijoj zemlji, slozio bih se da je VANU nepotrebna stvar. Ali posto zivimo u Srbiji, sa Akademijom kakvu vec imamo, cini mi se da je VANU neophodnost. Razlika izmedju SANU i VANU je u tome sto ova druga nikako i ni pod kojim uslovima ne moze biti nacionalisticka institucija.

Moja ideja je da nema kompaktne celine, jer okreni-obrni ideja kompaktne celine ponistava lokalne specificnosti. Celina su utoliko sto su delovi jedne iste drzave, pod istim ustavom i zastavom.
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Da se ne lazemo, i ljudi iz ostatka Srbije imaju tezak trip.

Koliko njih kaze "ma, gore je Madjarska..." ili "Ovde dole je prava Srbija". To sto se neko krsti pre nego sto popije rakiju ili sto mu je otac iz sela pored Kragujevca ne znaci da je veci SRbin od nekoga ko zivi na Vracaru ili u Zrenjaninu.
By Ulix
Originally posted by A.F.K.A.OB
Da se ne lazemo, i ljudi iz ostatka Srbije imaju tezak trip.
Da se ne lazemo, ovi tripovi nisu jedinstveni za Srbiju. Slicne regionalne razlike ces naci i u Velikoj Britaniji i u Americi. Slicne, ne iste. :)
By Dragonite
Svi regioni, odnosno opštine, u Srbiji treba da dobiju veća ovlašćenja.

Najlakše bi bilo sprovesti to na nivou opština, a ukinuti uprave okruga koje ionako ništa ne rade.

Manje više, svi građani i građanke ove zemlje imaju iste potrebu za funkcionalnim ustanovama i uslugama lokalne (samo)uprave, i tu Vojvodina nije nešto posebno. Domen kulture, navika, tradicije, ponašanja i govora je druga stvar.

I Nišlije vole da se voze dobrim putem, redovno greju i da im deca idu u sređeno obdanište isto kao Subotičani, Užičani ili Kraljevčani.

Ne kapiram zašto se ljudi uvek polarizuju na liniji Centralizam - Nezavisnost, kad nije jedna opcija nije dobra.
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
SANU je jedna morbidna instutucija ciji su clanovi uglavnom senilni kriptofasisti i neuspeli ideolozi, i zbog toga pravi intelektualci u principu nemaju sta tu da traze. Ne treba smetnuti s uma kakvu je ulogu SANU igrala u raspadu SFRJ i potonjim ratovima. U SANU nema mesta za pesnike kao sto je Oto Tolnai ili pisce kao sto je pomenuti Vegel, bez obzira sto je svaki Vegelov redak zlata vredan. Da zivimo u drugacijoj zemlji, slozio bih se da je VANU nepotrebna stvar. Ali posto zivimo u Srbiji, sa Akademijom kakvu vec imamo, cini mi se da je VANU neophodnost. Razlika izmedju SANU i VANU je u tome sto ova druga nikako i ni pod kojim uslovima ne moze biti nacionalisticka institucija.

To sto ne moze da bude nacionalisticka, ne znaci da ne moze da bude ekstremno lokalpatriotska ili secesionisticka.

ne kazem d abi bila takva, ali ako se vec nesto slicno desilo sa SANU...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!